-
Το 'δημιουργήθηκε τελευταία' τα ψιλοακούω βερεσέ, γιατί απορώ που μετράνε αρσενικό σε ακρίβεια ppm και μάλιστα τακτικά. Ασε που το αρσενικό δεν είναι σπάνιο στην ελληνική ύπαιθρο.
Ακόμα και να έχει δίκιο ο Σαράντης, απορώ τι θέλει να αποδείξει; Να δαιμονοποιήσουμε τις γεωτρήσεις; Μα οι γεωτρήσεις γίνονται για δεκάδες λόγους, μπορεί και για την ύδρευση καθαυτή. Να, αυτά δε μ'αρεσουν. Για να στηρίξουμε μία θέση μας κάπου, λέμε πράματα που προκαλούν αδικαιολογητο πανικό και σύγχυση σε ένα γενικότερο πλαίσιο.
-
και εγω ξαναρωταω πως ειναι δυνατον ο ιδιος που δημιουργησε το ολο προβλημα εκει πανω (παχτας)να βγαινει ξαφνικα και να νοιαζεται για το περιβαλλον
http://el.wikipedia.org/wiki/Σ�% ... CF%82_2003
-
^ Πουλάει κάθε φορά αυτό που θέλουν οι αγριοκατσίβελοι χαλκιδικωτες για να είναι αρεστός. Τι αλλο θα μπορούσε να είναι.
Δυστυχώς δεν βλέπω να διαμαρτύρεται εξίσου ο κόσμος για τα πετρέλαια.
-
Δεν πάνε πρώτα να καθαρίσουνε τον Ασωπό ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν πάνε πρώτα να καθαρίσουνε τον Ασωπό ?
Φίλε μου η επιλεκτικότητα σκοτώνει την είδηση.
Επίσης και το IQ του διαβάζοντα περιστασιακούς τυχάρπαστους.
Υπάρχουν σελίδες δικτυώσεως προβοκατόρικες.
Υπάρχουν σελίδες συνοδοιπόρων μπαχαλάκιδων, ανόμων συμφερόντων. Υπάρχουν διότι διαβάζονται και από αδαείς ανυποψίαστους απολιτικούς διαβαστές.
Εάν ο χρυσός ήταν τοξικός, γέφυρες δοντιών από χρυσό δεν θα φτιαχνόντουσαν!!!!!.....
Σίγουρα η αναμόχλευση της γης, μπορεί να αναμοχλεύσει ακατάλληλα στοιχεία προς πόση.
Μα αυτά τα στοιχεία προϋπήρχαν, και εκεί πρέπει να στραφεί η ερεύνα, και όχι στην πολιτική εκμετάλλευση των αδαών μαζών, που κατά κόρον εφαρμόζετε από τους σωτήρες της αντιπολίτευσης.
Μα και οι κυβερνόντες τι κάνουν?......
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μα και οι κυβερνώντες τι κάνουν?......
Α.Μοιράζουν 'δωρεάν' στους ημέτερους πολλά δισεκατομμύρια χρυσού, χαλκού κλπ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μα και οι κυβερνώντες τι κάνουν?......
Α.Μοιράζουν 'δωρεάν' στους ημέτερους πολλά δισεκατομμύρια χρυσού, χαλκού κλπ.
Μαζί σου με 1000!. Μα εφόσον τα έδωσαν να τους αφήσουμε να τα βγάλουν, για περισσότερα εργατικά χέρια και φορολογία……
Α. -
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο δίνουν ένα ποσοστό από τα κέρδη στο κράτος, 20%, 30%, 50%.
Εκτός φυσικά από την Μπανανία όπου έδωσαν ένα καθρεφτάκι και ένα αναπτήρα στον φύλαρχο και τους τα χάρισε.
Εμείς σε αντάλλαγμα θα εισπράξουμε την ΜΟΛΥΝΣΗ και την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της περιοχής.
(οι χρυσοθήρες θα μας αφιερώσουν και μια μούτζα όταν φύγουν)Τα ίδια θα γίνουν και με τους υδρογονάνθρακες.
Αυτοί θα τα πάρουν τζάμπα και εμείς το μόνο που θα εισπράξουμε είναι πίσσες στις παραλίες μας. -
Ο χρήστης Albert Einstein έγραψε:
Εάν ο χρυσός ήταν τοξικός, γέφυρες δοντιών από χρυσό δεν θα φτιαχνόντουσαν!!!!!mind--------->mplown
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο δίνουν ένα ποσοστό από τα κέρδη στο κράτος, 20%, 30%, 50%.Εκτός φυσικά από την Μπανανία όπου έδωσαν ένα καθρεφτάκι και ένα αναπτήρα στον φύλαρχο και τους τα χάρισε.
Εμείς σε αντάλλαγμα θα εισπράξουμε την ΜΟΛΥΝΣΗ και την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της περιοχής.
(οι χρυσοθήρες θα μας αφιερώσουν και μια μούτζα όταν φύγουν)Τα ίδια θα γίνουν και με τους υδρογονάνθρακες.
Αυτοί θα τα πάρουν τζάμπα και εμείς το μόνο που θα εισπράξουμε είναι πίσσες στις παραλίες μας.
Αυθαίρετο, πολωμένο, βιαστικό, κατ εμένα λάθος. Όλοι που κυβερνάνε δεν είναι πουλημένοι προδότες.
Πρέπει να συνειδητοποιήσεις, κάποιοι έβγαιναν βάση ονόματος και πολλών ψεμάτων. Τώρα υπάρχουν no name αρχηγοί, που ψάχνουν να φτιάξουν όνομα!.
Οι αρχηγίες κομμάτων, δεν προσφέρονται δεν εκχωρούνται σήμερα, κερδίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες!.
Άλλαξαν τα πράγματα!. Οι αρχηγοί σήμερα, είναι οι πλέον αδύναμη μέσα στο κόμμα. Κυβερνάνε μέσα από το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.
Ψηφίζουμε σήμερα, και σαν καραμπαμπάμ κολοτούμπες θέλουμε σε ένα μήνα εκλογές!.
Μα ψηφίσαμε τον αδελφό μας, όχι τον θεώ, ή έναν «καλό» δικτάτορα, να αποφασίσει και να διατάξει!. Η δημοκρατία για να ανατρέψει τα επί δεκαετίες κακός γεννώμενα, θέλει χρόνο και όχι έναν!.
Όλοι αυτοί που βρυχώνται για εκλογές, καβαλάνε το μεσοδάχτυλο στον δείκτη!.
Καλό είναι να σκεπτόμαστε και να ενεργούμε, όχι σαν θαμώνες καφενείου, μεταξύ μιας πρέφας από μιας άλλης!.
Ξέρεις καλά ότι στενοχωριέμαι να ‘κολλάω’ σε εσένα, ίσως σε σκέπτομαι διαφορετικά, όπως τον φίλο 21 και μερικούς ακόμα. Μα το θέμα είναι εθνικό, και αφορά την υπόλοιπη ζωή μας, μα περισσότερο των παιδιών μας.
Ελπίζω στον ΤΑΠ
Ελπίζω στην ΑΟΖ
Ελπίζω στον χρυσό.
Ελπίζω στον σίδηρο.
Ελπίζω στο αλουμινένιο.
Ελπίζω στον χαλκό.
Ελπίζω στην ενοικίαση λιμανιών σε μεγάλες δυνάμεις.
Ελπίζω να σταματήσουμε να πουλάμε το μετάλλευμα μας για χώμα.
Ελπίζω στην οργάνωση της αγροτιάς και των νέων που τους πλαισίωσαν!.
Ελπίζω να πιαστούν όλοι οι παραbατικοί επιχειρηματίες, που βρίθουν στην αγορά.
Ελπίζω να φύγουν οι παράνομοι μετανάστες, και να πάρουν της θέσεις τους έλληνες άνεργοι.
ΕΛΠΙΖΩ να βρέξουν μυαλά, και να μην βαστάμε ομπρέλα…….
Α. -
Ελπίζω στον ΤΑΠ
Ελπίζω στην ΑΟΖ
Ελπίζω στον χρυσό.
Ελπίζω στον σίδηρο.
Ελπίζω στο αλουμινένιο.
Ελπίζω στον χαλκό.
Ελπίζω στην ενοικίαση λιμανιών σε μεγάλες δυνάμεις.
Ελπίζω να σταματήσουμε να πουλάμε το μετάλλευμα μας για χώμα.
Ελπίζω στην οργάνωση της αγροτιάς και των νέων που τους πλαισίωσαν!.
Ελπίζω να πιαστούν όλοι οι παραbατικοί επιχειρηματίες, που βρίθουν στην αγορά.
Ελπίζω να φύγουν οι παράνομοι μετανάστες, και να πάρουν της θέσεις τους έλληνες άνεργοι.
ΕΛΠΙΖΩ να βρέξουν μυαλά, και να μην βαστάμε ομπρέλα…….Να μια καλη ιδεα για τον εκσυγχρονισμο της εκκλησιας.
Αντι για 'Πιστευω'---->'Ελπιζω'. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εάν ο χρυσός ήταν τοξικός, γέφυρες δοντιών από χρυσό δεν θα φτιαχνόντουσαν!!!!!
mind--------->mplown
- τοξικά ομόλογα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Θα ρωτήσω και προσωπικά τον Σαράντη αυριο αν πιούμε καφέ, αλλά μου φαίνεται τραβηγμένη από τα μαλλιά η εξήγηση που δίνει. Δηλαδή επιφανειακές εμφανίσεις αρσενοπυριτών καθιστούν μία περιοχή ακατάλληλη για ζωή; Δηλαδή πόσες γεωτρήσεις έγιναν και πόσους αρσενοπυρίτες ή γενικά μεικτά θειούχα έκοψαν και πόσο θειικό οξύ παρήχθη και τελικά πόσο αρσενικό απελευθερωθηκε; Δεν ξέρω δε μου βγαίνουν να νούμερα, θα σας πω όταν μάθω.Eπιβεβαίωσε και μου είπε ότι τα νούμερα βγαίνουν. Η οξείδωση των αρσενοπυριτών γίνεται γρήγορα και σε βάθος, ο όγκος των γεωτρήσεων είναι πολύ μεγάλος και πυκνός (όντως - ο κουμπάρος μου δουλεύει 12ωρα 7ημερα) και τα αρσενιούχα ορυκτά αφθονα (κι αυτό το ξέραμε). Καθηγητής είναι, κάτι παραπάνω ξέρει, το δέχομαι και το παραθέτω. Βασικά το κύριο επιχείρημά είναι ότι θα επρόκειτο για διαβολική σύμπτωση οι διαρροές φυτοφαρμάκων να συνέπεσαν με τις γεωτρήσεις, απλά μου έκανε εντύπωση το πόσο γρήγορα οξειδώνεται το αρσενικό και απελευθερώνεται. Δεν το διασταυρωσα και ούτε προκειται, εκτός και αν τύχει κάποιος υπέρ του χρυσού να μου τα πει από μόνος του (διόλου απίθανο)
-
Δεν κατάλαβα: οι γεωτρήσεις είναι για το ορυχείο ή για άρδευση/ύδρευση ?
-
Σύμφωνα με το σάιτ έχουν γίνει πάρα πολλές γεωτρήσεις για τα ορυχεία τελευταία
-
Λέω για τις γεωτρήσεις που λέει ο greo που λέει ο φίλος του ο καθηγητής. Και γω κατάλαβα ότι είναι για το ορυχείο αλλά δεν είμαι σίγουρος.
-
Διαφόρων ειδών: Ερευνητικές για κοιτασματα, ερευνητικές για γεωτεχνικά, βοηθητικές των έργων κλπ. Όχι αυστηρά των ορυχείων, αλλά σχετίζονται άμεσα με τη δραστηριότητα. Εγω πχ δούλευα σε γεωτεχνικές γεωτρήσεις (πριν γίνω ΙΔΑΧ στο ΑΠΘ), δίπλα μου είχα τα καρότα της (τότε) TVX για ερευνα.
-
Δυνιτικά πάντως greo, ακόμα και μία γεώτρηση μπορεί να κάνει ζημιά?
-
Αν το αρσενικό οφείλεται στις γεωτρήσεις, μπορεί να μειωθεί η παρουσία του στο νερό μόλις σταματήσουν οι γεωτρήσεις.
Ερώτηση: Τώρα που το νερό είναι ακατάλληλο, ποιος πληρώνει για την άρδευση/ύδρευση με καθαρό νερό από άλλη περιοχή;
Απάντηση: Οι γνωστοί μ@λάκες που έχουν ήδη πάρει το τρίτο το μακρύτερο από τους χρυσοθήρες. -
Οχι δριφτη. Και τώρα μου φαίνεται υπερβολικό, αλλά ο Δημητριάδης όπως ενδεχομένως ξέρετε όσοι παρακολουθείτε την υπόθεση, έχει ασχοληθεί πολύ και μεταφέρω τη γνωμη του που είναι εγκυρότερη από τη δική μου που δεν εχω ασχοληθεί καθόλου.
Και όχι λεονπ. Αν ο υδροφόρος είναι μολυσμένος μπορεί να αργήσει να καθαρίσει παααααααρα πολύ. Οι γεωτρήσεις απλά κάναν trigger the event και δεν είναι απλά αιτία μόλυνσης (δεν είναι)
Περί μεταλλείων (χρυσού κτλ.) [Διάσπαση]