-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
ποτε μιν αφινεις το αυτοκινητο μονο του στο συνεργειο, παντα θα εισαι απο πανω τους κι αν σου πουν το παρα μικρο παρτο και φυγε, το αυτοκινητο ειναι δικο σου, εσυ πληρωνεις και εσυ κανεις κουμαντο
επειδη εχω το ιδιο αυτοκινητο στο πρωτο σερβις μου αλλαξανε λαδια-φιλτρο και φιλτρο καμπινας, απο τοτε εχω αλλαξει αλλη μια φορα λαδια και δεν προκειτε να ξανα κανω αλλη φορα το 'προβλεπομενο ετησιο σερβις'
Φανταζομαι εσυ στην δουλεια σου δεν εχεις προβλημα να εχεις τον καθε ενα ,σχετικο ή ασχετο ,πανω απο το κεφαλι σου ή μεσα στα ποδια σου συνεχεια.
γιατι το λες αυτο... ? ο ταμιας στη τραπεζα θα πει στον πελατη ' τραβα πιο περα, γιατι δεν ξερεις απο ταμειο', ο τυλιχτης στο σουβλατζιδικο, ο περιπτερας, ο ταμιας στο σουπερ μαρκετ, ο ελαιοχρωμιστης, ο οικοδομος...??
Εισαι μεσα στο ταμειο με τον ταμια;Εισαι μεσα απο τον παγκο μαζι με τον τυλιχτη;Εισαι μεσα στο περιπτερο;
Αν γλυστρισει ο πελατης σε λαδια,συνεργειο ειναι καποια υγρα θα χυθουν,τι γινεται;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δεν πιστευω να χρειαστεί πάνω από 1 ώρα . Το θέμα είναι πότε θα το ξεκινήσουν .
Δεν κάνω πλάκα , από συνάδελφο με Peugeot 307 του βούτηξαν κάτι βίδες; αποσβεστήρες κραδασμών από την εξάτμιση και μετα έκανε θόρυβο. Του ζητούσαν 100e για να το φτιάξουν , το πήγε αλλού και είδαν οτι οι συγκεκριμένες είχαν αντικατασταθεί από άλλες , απλές. Κόστος; μηδαμινό το άλλο συνεργείο δεν ήθελε καν να του πάρει χρήματα.Φίλε μου, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τη διευκρίνιση που αφορούσε στο λάδι και τα χιλιόμετρα κατανάλωσής του!
Αν θυμάσαι,
ο φίλος σου, είχε πάει το Peugeot του, σε Εξουσιοδοτημένο ή σε ένα 'ονομαστό' Συνεργείο της γειτονιάς...??
Εννοεται, ΔΕΝ τρέφω καμία ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στα Εξουσιοδοτημένα......Πάντως, και πάλι...
Το να είμαι από πάνω του, κυριολεκτικά, θα 'χει κάθε λόγο να διαολιστεί ο άνθρωπος,
και, άπειρες φορές, να σκεφτεί : 'Ρε κ@λόπαιδο, θα σε γ@μήσω !!!'
Επίσης, αν δεν κάνω λάθος,
υπάρχει ειδικός χώρος, και διακριτική απόσταση, από την 'κερκίδα' που παρακολουθείς το Service...
Ή δεν είναι έτσι...?? -
Ο χρήστης umaga έγραψε:
ποτε μιν αφινεις το αυτοκινητο μονο του στο συνεργειο, παντα θα εισαι απο πανω τους κι αν σου πουν το παρα μικρο παρτο και φυγε, το αυτοκινητο ειναι δικο σου, εσυ πληρωνεις και εσυ κανεις κουμαντοεπειδη εχω το ιδιο αυτοκινητο στο πρωτο σερβις μου αλλαξανε λαδια-φιλτρο και φιλτρο καμπινας, απο τοτε εχω αλλαξει αλλη μια φορα λαδια και δεν προκειτε να ξανα κανω αλλη φορα το 'προβλεπομενο ετησιο σερβις'
Να τα χαιρόμαστε!!
Πές μου δύο πράγματα :
-
Το φίλτρο καμπίνας, τί περίπου είναι? -Έχει σχέση με μόνωση της καμπίνας από το εξωτερικό (ρυπογόνο...) περιβάλλον??
Ήταν δηλαδή, περιττό, και απλά το 'χώσανε εμβόλιμα, για να αυξήσουν το τελικό κόστος...?? -
Νομίζω, με δεδομένη βέβαια την απειρία μου,
ότι, το να σταματήσεις τα 'τακτικά, ετήσια Service', και άρα, να ακυρώσεις την Εργοστασιακή του Εγγύηση,
είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΙΣΚΟ...
Δεν ξέρεις, 'πότε', θα σου βγάλει 'τί'......!!
-
-
Ο χρήστης anasmzak έγραψε:
Να τα χαιρόμαστε!!
Πές μου δύο πράγματα :
-
Το φίλτρο καμπίνας, τί περίπου είναι? -Έχει σχέση με μόνωση της καμπίνας από το εξωτερικό (ρυπογόνο...) περιβάλλον??
Ήταν δηλαδή, περιττό, και απλά το 'χώσανε εμβόλιμα, για να αυξήσουν το τελικό κόστος...?? -
Νομίζω, με δεδομένη βέβαια την απειρία μου,
ότι, το να σταματήσεις τα 'τακτικά, ετήσια Service', και άρα, να ακυρώσεις την Εργοστασιακή του Εγγύηση,
είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΙΣΚΟ...
Δεν ξέρεις, 'πότε', θα σου βγάλει 'τί'......!!
εχει λιξει η δικη μου εγγυηση
εσυ αφου εισαι ακομα στην εγγυηση κανε οτι λεει η φορδ
το φιλτρο καμπινας φιλτραρει τον αερα που μπαινει στην καμπινα, παντος αν δεν απατωμαι ειχα δωσει 120€ εγω στο 1 σερβις -
-
Το φιλτρο καμπινας φιλτραρει σκονες κλπ (ή γύρη καποια αλλα), απο τον εξω κοσμο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
γιατι το λες αυτο... ? ο ταμιας στη τραπεζα θα πει στον πελατη ' τραβα πιο περα, γιατι δεν ξερεις απο ταμειο', ο τυλιχτης στο σουβλατζιδικο, ο περιπτερας, ο ταμιας στο σουπερ μαρκετ, ο ελαιοχρωμιστης, ο οικοδομος...??
Εισαι μεσα στο ταμειο με τον ταμια;Εισαι μεσα απο τον παγκο μαζι με τον τυλιχτη;Εισαι μεσα στο περιπτερο;Αν γλυστρισει ο πελατης σε λαδια,συνεργειο ειναι καποια υγρα θα χυθουν,τι γινεται;
Κοίταξε...
Σε καμμία περίπτωση, δεν θα 'την πω' στον τυλιχτή, ότι δεν ξέρει να τυλίξει...
Όμως, θα σηκωθώ και θα φύγω,
αν κατά τη διάρκεια της τέχνης του, πασπατεύει τη μύτη του ή ό,τι άλλο...!Ως προς τα υγρά στο δάπεδο,
αν παραπατήσω, και είμαι τόσο μ@λ@κας, να τους ζητήσω 'Αστική Ευθύνη',
θα έχουν κάθε λόγο, να μου δώσουν...αυτό ακριβώς...!!To τοπικο εχει ξεκινησει απο εναν ανθρωπο που λεει οτι δεν εχει σχεση με μηχανολογικα. Αρα αυτα που λετε ειναι βερεσε, εφοσον δεν το εχει ο ανθρωπος για να ξερει τι κανει ο μηχανικος, ποσο μαλλον να τον ελεγξει αν το κανει και σωστα.
Επισης οταν καθεσαι πανω απο το κεφαλι καποιου, λιγοι συγκεντρωνονται για να κανουν τη δουλεια τους οπως πρεπει. Δεν ειναι δυστυχως το να καθεσαι μεσα στο συνεργειο πανακεια.
Κοίταξε,
σε καμία περίπτωση, δεν είμαι τόσο σπασ@ρχίδ@ς, να τσιτώνω και να αποσυντονίζω τον άλλον...
Όμως, μια διακριτική, **αλλά αισθητή απόσταση, **
προκειμένου να μην πάρει κάτι που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των προβλεπόμενων εργασιών...?! -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το φιλτρο καμπινας φιλτραρει σκονες κλπ (ή γύρη καποια αλλα), απο τον εξω κοσμο.Μου 'δωσες ιδέα...!
Μήπως, ειδικά στην περίπτωσή μου, θα πρέπει να ζητήσω και όχι να αποφύγω σχετικές εργασίες (...),
γιατί, το παρκάρω, το φουκαριάρικο, σ'ένα σημείο που έχει πολύ πεύκο και πευκοβελόνες...
Άρα, όλο και κάτι θα κοντεύει να τυφλώσει...!! -
Δεν ειναι ολοι ασχετοι, οι κλεφτες ρε παιδια.. Πολυ θαψιμο, στα συνεργεια βλεπω..
Δουλεψα 15χρονια, σε επισημη αντ/πεια, και το αυτοκινητο του πελατη, το σεβωμαστε απολυτα..
Δεν αλλαζαμε εξαρτηματα, και δεν αφαιρουσαμε τιποτα, απο την ξενη περιουσια.. Προς Θεου δηλαδη..
Και τον οποιο πελατη, δεν τον θελω μπαστακα, πανω απο το κεφαλι μου..
Κανω μια σοβαρη δουλεια, και θελω καθαρο μυαλο, να μπορω να αποδοσω..
Σκεφτητε απλα, σε ενα χωρο επισκευης, 15 αυτ/των...
15 τεχνιτες, 3-4 βοηθοι, και καμια δεκαπενταρια πελατες, να περιφερωντε, αν μπορεις μετα να δουλεψεις.. Χαμος..(Φιλε μου, το βιβλιο του service, αναφερει τις εργασιες, συμφωνα με τον χρονο και τα χιλιομετρα..
Εχουν υποχρεωση σαν αντ/πεια, να σε ενημερωσουν, για το κοστος, τον χρονο επισκευης, και τα ανταλακτικα που θα χρειαστουν.. Ψαξτο αν θες, να εισαι ενημερος απο πριν..)ΥΓ. Δεν βουταγαμε εξαρτηματα, εργαλεια, κλπ, και ουτε ειμαστε Θεοι.. Ποτε δεν λερωσα, ετσι τα χερια μου..
Με σεβασμο στον εργοδοτη, και στον πελατη φυσικα, που με τον οβολο του, συντηρουμε τα σπιτια μας.. -
Ο χρήστης anasmzak έγραψε:
Αν θυμάσαι,
ο φίλος σου, είχε πάει το Peugeot του, σε Εξουσιοδοτημένο ή σε ένα 'ονομαστό' Συνεργείο της γειτονιάς...??Εξουσιοδοτημένο . Το είχε αφήσει για έναν δωρεάν τεχνικό έλεγχο και του έκαναν αυτή την ιστορία.
Κι απο μένα σε διαφορετικό συνεργείο από αυτό που πάω συνήθως πέρσι μου βούτηξαν μια βίδα από το ταμπλό. Είναι σχεδόν 15ετίας και είπα να τους το αφήσω , τι το 'θελα; όταν πήγα να καθαρίσω το ταμπλό με το σφουγκαράκι λίγες βδομάδες αργότερα είδα οτι έλειπε μια βίδα στην πλευρά το συνοδηγού , στο πλαϊ ανάμεσα στο ταμπλό και την πόρτα. -
Ο χρήστης Τζαβαρας Δημητρης έγραψε:
Δεν ειναι ολοι ασχετοι, οι κλεφτες ρε παιδια.. Πολυ θαψιμο, στα συνεργεια βλεπω..
Δουλεψα 15χρονια, σε επισημη αντ/πεια, και το αυτοκινητο του πελατη, το σεβωμαστε απολυτα..
Δεν αλλαζαμε εξαρτηματα, και δεν αφαιρουσαμε τιποτα, απο την ξενη περιουσια.. Προς Θεου δηλαδη..
Και τον οποιο πελατη, δεν τον θελω μπαστακα, πανω απο το κεφαλι μου..
Κανω μια σοβαρη δουλεια, και θελω καθαρο μυαλο, να μπορω να αποδοσω..
Σκεφτητε απλα, σε ενα χωρο επισκευης, 15 αυτ/των...
15 τεχνιτες, 3-4 βοηθοι, και καμια δεκαπενταρια πελατες, να περιφερωντε, αν μπορεις μετα να δουλεψεις.. Χαμος..(Φιλε μου, το βιβλιο του service, αναφερει τις εργασιες, συμφωνα με τον χρονο και τα χιλιομετρα..
Εχουν υποχρεωση σαν αντ/πεια, να σε ενημερωσουν, για το κοστος, τον χρονο επισκευης, και τα ανταλακτικα που θα χρειαστουν.. Ψαξτο αν θες, να εισαι ενημερος απο πριν..)ΥΓ. Δεν βουταγαμε εξαρτηματα, εργαλεια, κλπ, και ουτε ειμαστε Θεοι.. Ποτε δεν λερωσα, ετσι τα χερια μου..
Με σεβασμο στον εργοδοτη, και στον πελατη φυσικα, που με τον οβολο του, συντηρουμε τα σπιτια μας..κ.Δημήτρη, συγχωρήστε με για το θάρρος,
αλλά, ο λόγος σας εκπέμπει αμεσότητα, καθαρότητα, και μπεσαλίδικη αυθεντικότητα!Από τα λίγα που έχω δεί, γενικότερα στη ζωή μου,
ειλικρινά, και με δεδομένη τη σημερινή ζούγκλα και χαβούζα μαζί (...),
ΔΕΝ αποκλείω τίποτα...!Τί να πώ...?
-
ΕΜΕΝΑ παντως προ 10-ετιας μου αντ-αλλαξαν λουφαδερα εγκεφαλο, με καμμενο, σε πεζω 106 στο εξουσιοδοτημενο τοτε της Λ.Πεντελης...(εχει κλεισει τωρα) και τον δικο μου τον πουλησαν μαλλον σε κανεναν αλλο πελατη για καινουργιο (σε δρχ τοτε κανα 350 χιλιαδες)
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ΕΜΕΝΑ παντως προ 10-ετιας μου αντ-αλλαξαν λουφαδερα εγκεφαλο, με καμμενο, σε πεζω 106 στο εξουσιοδοτημενο τοτε της Λ.Πεντελης...(εχει κλεισει τωρα) και τον δικο μου τον πουλησαν μαλλον σε κανεναν αλλο πελατη για καινουργιο (σε δρχ τοτε κανα 350 χιλιαδες)Γειά σου ρε φίλε!
Όμως, από την πρώτη στιγμή, που του 'βαλες μπρός,
δεν ένιωσες στα ηλεκτρονικο-υδραυλικά σου, μια κατάσταση 'τσίρκο'??!!!Τελικά, στο πέρασαν στην εγγύηση...?
Πώς αποκαταστάθηκε η ζημιά σου...?? -
Σε επισημο της Mercedes θεσσαλονικη εχουν γινει τοσα που βαριεμαι να αναφερω, απο τα λιγα ειναι η αντικατασταση πλακετας αυτοματου με μεταχειρισμενη ενω ο πελατης πληρωσε καινουργια, περασμα στο τιμολογιο ανταλλακτικα οπως ψαλιδι, ακρομπαρα κτλ για εναν θορυβο που οφειλοταν σε σε ελαστικο συνδεσμο τον οποιο και δεν αλλαξαν ενω ηταν σχετικα φθηνο ( σε S class 221 αυτο, δειχνοντας και το επιπεδο τεχνογνωσιας τους) και φυσικα το αγαπημενο μου, να βλεπεις 3 φαναρτζηδες πανω στην οροφη μιας 211 E class που ειχε θεμα με την ηλιοροφη και τη 'ρεγουλαραν' για τα καλα
Μη ζητησει κανεις αποδειξεις και βιντεο, εκτος απο αυτα που ειδα με τα ματια μου, τις περισσοτερες ιστοριες μου τις εχουν πει καλοι φιλοι που ετυχε να περασουν απο τα 2 μεγαλυτερα λαμογια εδω στη βορεια Ελλαδα, σεβασμος στον πελατη ειπαν μερικοι γκουχου -
δεν μπορω να καταλαβω τους μηχανικους που μπορει να ενοχλουνται απο την παρουσια του πελατη στο χωρο του service...σιγουρα υπαρχουν καποιοι ενοχλητικοι που θα σου σπασουν τα @@... αλλα εγω θελω να ειμαι παρον, να βλεπω τι γινεται και να μου κανει και ο μηχανικος μια μικρη ενημερωση για τις εργασιες που γινονται... δεν θα χρειαστουν πανω απο 5 με 10 λεπτα, τα οποια η αντιπροσωπειες θα τα χρεωσουν κιολας... σε καθε δουλεια ισχυει αυτο.....ο πελατης ειναι στο χωρο που γινεται η εργασια.δεν λεμε να κρεμαστεις και απο τον σβερκο του,αλλα αν εχεις πει 'απ'ολα στο πιτογυρο' και βλεπεις οτι δεν εχει βαλει τζατζικι και παει να στο δωσει δεν θα το πεις? δεν λεω οτι το εκανε επιτηδες, ουτε λεμε οτι ολοι οι μηχανικοι και οι αντιπροσωπιες ειναι κλεφτες... καποιο ομως απ' οτι φαινεται ειναι...!!! και επειδη δεν μπαινουν ολοι σε forum και επειδη κανεις δεν λεει ποιοι ειναι οι κλεφτες, φιλας τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα.
και εγω με πελατες δουλευω, που ειναι ασχετοι με αυτο που κανουμε και ειναι χαρα μου και ευχαριστηση μου να τους τα εξηγω αναλυτικα για να καταλαβαινουν τι γινεται... και πιστεψτε με οι περισσοτεροι πελατες το εκτιμουν...
και τελος σε οσες αντιπροσωπειες εθεσα σαν προυποθεση την παρουσια μου στο χωρο του service καμια δεν αρνηθηκε... και τα 3ωρα service εγιναν 2ωρα και λιγοτερο...Κανονισε λοιπον φιλε μου, την ωρα που θα κλεισεις το ραντεβου, να ειναι και η ωρα που ξεκινησει το service, παρε μια 2ωρη απο τη δουλεια σου, παρε ενα καφεδακι για σενα και ενα για τον μηχανικο και πηγαινε στο χωρο του service... τις περισσοτερες φορες τα παλικαρια ειναι μια χαρα ευγενικοτατα και μπορεις να μαθεις και δυο πραγματα παραπανω για το αμαξι σου. και αν εισαι και μαγκας το 20€ που θα γλιτωσεις απο την τσαμπα ωρα που θα πληρωνες και θα το εβαζε στη τσεπη ο εμπορος, δωσε το μισο στο παλικαρι που τον τρωει ολη μερα η λαδιλα.
-
Σωστός ο pipitopapaki
-
Για το 10ρικακι, εννοειται.
-
τι φοβασαι? καινουργιο ειναι και εχεις και την εγγυσηση ασε την αντιπροσωπεια να αναλαβει και αν γινει καμια βλακεια θα τα φτιαξουν παλι ολα αυτοι.
Ολα καλα θα πανε don't worry !! και καλα γενεθλια να τα εκατοστισει ο μικρος
ΗΑPPY BIRTHDAY
-
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
τι φοβασαι? καινουργιο ειναι και εχεις και την εγγυσηση ασε την αντιπροσωπεια να αναλαβει και αν γινει καμια βλακεια θα τα φτιαξουν παλι ολα αυτοι.Ολα καλα θα πανε don't worry !! και καλα γενεθλια να τα εκατοστισει ο μικρος
ΗΑPPY BIRTHDAY
Να 'σαι καλά ρε φίλε..
Τελικά, ίσως, η καλύτερη λύση, είναι το να μην παρατήσεις το αυτοκίνητό σου, και να επιστρέψεις μετά από κάποιες ώρες/ημέρες...
Και πάλι, όμως,
είναι, στην πράξη εφικτό, να είσαι παρών, χωρίς να ενοχλείς......?? -
Έχεις κάθε δικαίωμα να βρίσκεσαι δίπλα στο αμάξι σου!!!!!Και άμα σου αρχίσουν τα γνωστά........έ από πορτοκαλιές δόξα τω θεώ......Ο επαγγελματίας ποτέ δεν έχει τέτοιο πρόβλημα....το λαμόγιο έχει!!
-
'Δικαίωμα' lol
Sent from my Note II using smoke signals.
Ετήσιο Service σε Εξουσιοδοτημένο...