-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σε παρακαλω μεγαλε μας προσβαλεις εμας του Πελλοπονησιους...
Μπα... η Πελοπόννησος είναι προτεκτοράτο της Αθήνας
Αναποδα το είπες
και αυτό εξηγεί τα αδιόρθωτα χάλια της Αθήνας
-
Στο χωριό της καταγωγής μου στη Μεσσηνία τα κάνουν με πορτοκάλι. Εγώ ανοίγω το λουκάνικο, βγάζω το πορτοκάλι, και μετά το τρώω. Όπως και με το πράσσο σπάει τη γουρουνίλα.
ΠΣ. Το saslik ασελγεί.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Στο χωριό της καταγωγής μου στη Μεσσηνία τα κάνουν με πορτοκάλι. Εγώ ανοίγω το λουκάνικο, βγάζω το πορτοκάλι, και μετά το τρώω. Όπως και με το πράσσο σπάει τη γουρουνίλα.ΠΣ. Το saslik ασελγεί.
κάτσε ρε φίλε, πώς το βγάζεις το πορτοκάλι;;;
Μήπως νομίζεις οτι βγάζεις το πορτοκάλι;
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Σε παρακαλω μεγαλε μας προσβαλεις εμας του Πελλοπονησιους...
Μπα... η Πελοπόννησος είναι προτεκτοράτο της Αθήνας
Αναποδα το είπες
και αυτό εξηγεί τα αδιόρθωτα χάλια της Αθήνας
Ουτε καν...Μια αθηνα κατω δε μας βαζετε σε τιποτα ρε !!!
-
Εμένα πάντως περισσότερο απ τη βλακεία του να αποκαλεί κάποιος καλαμάκι το σουβλάκι, με ενοχλεί να ακούω να λένε σουβλάκι ή γύρο την παραδοσιακή πίτα.
Έχω ακούσει μπούρδες του τύπου 'σουβλάκι με γύρο' , 'γύρο με σουβλάκι' κτλ και φυσικά το κλασικό 'γύρους' .
Υπάρχει το σουβλάκι. Ε αν κάποιος το πει καλαμάκι θα το αντέξω.
Υπάρχει και η πίτα. Πίτα με γύρο, πίτα με σουβλάκι, πίτα με λουκάνικο.
Αν είναι ψωμάκι, είναι ψωμάκι. απλά τα πράγματα.
Αν είναι λαγάνα, κυπριακή ή οτιδήποτε άλλο, το προσδιορίζεις.Αλλά σουβλάκι με γύρο;;
-
πώς το βγάζεις το πορτοκάλι;;;
Στο λουκάνικο που φτιάχουν στα σπίτια βάζουν κομματάκια από την πορτοκαλόφλουδα μεγέθους περίπου όσο ένα σπυρί καλαμπόκι ή ρεβύθι. Κάνει μπαμ από το χρώμα του, τόσο που μερικές φορές αυτά που είναι κοντά στην επιφάνεια τα βλέπεις πριν καν κόψεις την εξωτερική μεμβράνη. Νταξ' θα μου ξεφύγει και κανένα χωμένο μέσα.
Αλλά σουβλάκι με γύρο;;
Είναι νεολογισμός, ο οποίος όμως έχει περάσει σε πολύ κόσμο. Έχω ζήσει δύο χρόνια σε Κατερίνη και Θεσ/νίκη ως τηνέιτζερ λόγω της μετάθεσης του πατέρα μου στα 82-83. Δεν το έλεγαν έτσι τότε, προέκυψε αργότερα.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να είχα δυο σάντουιτς με γύρο τώρα (Εννοώ με το ψωμάκι) το άλλο είναι πιτόγυρο με την πίταΑν και Ελβετός ορθά εμίλησες.
-
Εμένα πάντως περισσότερο απ τη βλακεία του να αποκαλεί κάποιος καλαμάκι το σουβλάκι, με ενοχλεί να ακούω να λένε σουβλάκι ή γύρο την παραδοσιακή πίτα.Έχω ακούσει μπούρδες του τύπου 'σουβλάκι με γύρο' , 'γύρο με σουβλάκι' κτλ και φυσικά το κλασικό 'γύρους' .
Υπάρχει το σουβλάκι. Ε αν κάποιος το πει καλαμάκι θα το αντέξω.
Υπάρχει και η πίτα. Πίτα με γύρο, πίτα με σουβλάκι, πίτα με λουκάνικο.
Αν είναι ψωμάκι, είναι ψωμάκι. απλά τα πράγματα.
Αν είναι λαγάνα, κυπριακή ή οτιδήποτε άλλο, το προσδιορίζεις.Αλλά σουβλάκι με γύρο;;
Μου θυμιζει λιγο xzibit η ολη φαση του σουβλακι με γυρο!
-
Στα λοκάνικα με πορτοκάλι βάζετε και καλαμάκι για τον χυμό του πορτοκαλιού ;
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Στα λοκάνικα με πορτοκάλι βάζετε και καλαμάκι για τον χυμό του πορτοκαλιού ;Ισως απο Αθηνα μερια....
《○ tapatalked ○》
-
Εμένα πάντως περισσότερο απ τη βλακεία του να αποκαλεί κάποιος καλαμάκι το σουβλάκι, με ενοχλεί να ακούω να λένε σουβλάκι ή γύρο την παραδοσιακή πίτα.βλακεια; αστοχη λεξη ρε θυμιο
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Εμένα πάντως περισσότερο απ τη βλακεία του να αποκαλεί κάποιος καλαμάκι το σουβλάκι, με ενοχλεί να ακούω να λένε σουβλάκι ή γύρο την παραδοσιακή πίτα.
βλακεια; αστοχη λεξη ρε θυμιο
Δίκιο έχεις. Όντως πολύ άστοχη λέξη!
-
Η γυναικα μου εχει διοριστει νηπιαγωγος σε χωριο στο νομο Ευβοιας, και μπαινει στο γυραδικο να δωσει μια μεγαλη παραγγελια, γιατι ειχαμε παρεα τριημερο που ειχαν ερθει για επισκεψη.
Επειδη δεν ειχε παει και στρατο, και δεν ηξερε και η ιδια τι παιζει, την κοιταν σαν UFO και αρχιζει το κλασικο μπερδεμα, καλαμακια, σουβλακια, λεμονιτες κτλ, ωσπου επεμβαινει ενας υπαλληλος βορειοελλαδιτης, που τα ηξερε, και τους ξεμπερδευει.Ξαναπαει στο μαγαζι μετα απο καμια 10αρια μερες.
-Καλησπερα.
-Καλησπερα, τι θα θελατε;Τη βλεπει ο 'μεταφραστης', κανει περα την κοπελα που ρωτησε 'τι θα θελατε', και λεει:
-Ωπα, ακρη ολοι, απο την κυρια παιρνω παραγγελια μονο εγω. -
Κοιταγα καταλογους delivery απο ντοπια σουβλατζιδικα (και οχι καλαματζιδικα ) και σχεδον ολα τα αναφερουν ως καλαμακια!!
-
Το αρνί το πάσχα το καλαμακώνετε BILL33??
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Το αρνί το πάσχα το καλαμακώνετε BILL33?? -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Η γυναικα μου εχει διοριστει νηπιαγωγος σε χωριο στο νομο Ευβοιας, και μπαινει στο γυραδικο να δωσει μια μεγαλη παραγγελια, γιατι ειχαμε παρεα τριημερο που ειχαν ερθει για επισκεψη.
Επειδη δεν ειχε παει και στρατο, και δεν ηξερε και η ιδια τι παιζει, την κοιταν σαν UFO και αρχιζει το κλασικο μπερδεμα, καλαμακια, σουβλακια, λεμονιτες κτλ, ωσπου επεμβαινει ενας υπαλληλος βορειοελλαδιτης, που τα ηξερε, και τους ξεμπερδευει.Κλασικη φαση...
Βορειοελλαδιτισσα πηγε στο ψυγειο σουπερμαρκετ και ζητησε απο τον τυπο εκει: Εχετε τυρι?
Απάντηση: Εχουμε πολλων ειδων, τι τυρι θελεις?
Βορειοελλαδιτισσα: Εεε, τυρι θελω.
Απαντηση: Πες ποιο θες να σου βαλω (δειχνει)
Βορειοελαδιτισσα: Οχι αυτα εδω, τυρι θελω.?
Απαντηση τυπου (σε απογνωση): Ολα τυρια ειναι, ποιο θελεις?Η κατασταση σωθηκε απο ετερο προσωπο που ηξερε τη διαφορα...
Εχω την εντυπωση πως οι 'χαμουτζηδες' ξερουν τις ορολογιες, ενω οι 'βορειοι' οχι, και ειναι και πεπεισμενοι οτι λενε το σωστο...
-
ολα τα τυρια ειναι κασερια που λεει κ ενας γνωστος μου
-
Για βορεια Ελλαδα τυρι ειναι μονο η φετα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για βορεια Ελλαδα τυρι ειναι μονο η φετα;ναι, οταν λενε 'τυρι' εννοουν φετα
τα κιτρινα τα λενε 'κασερια'
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>