-
Όλα ωραία και καλά.
Συμφωνώ ότι κακώς έκλεισε (αν τον έκλεισε τελικά, καθώς αν έβγαινε έστω και με ελιγμό δεν είναι κλείσιμο... ) τον παππού, και πιθανότατα καλώς του ρίξανε και την ποινή (αν, λέω αν έκανε όντως παράβαση).
Από την άλλη, για αυτούς που γκρινιάζουν για τους ελιγμούς, ας δούμε ένα άλλο ακραίο παράδειγμα. Παρκάρεις κανονικά, στο δρόμο, σε χώρο που επιτρέπεται το παράλληλο παρκάρισμα. Έρχεται λοιπόν μετά ένας άλλος οδηγός και παρκάρει μπροστά σου, δίχως να σου αφήσει κανένα περιθώριο να κάνεις μπροστά. Και γιατί όχι να παρκάρει και ένας από πίσω σου, πάλι χωρίς σου αφήσει περιθώριο για να κάνεις πίσω. Επιστρέφεις λοιπόν εσύ στο αμάξι σου για να φύγεις. Τι κάνεις?
Είναι παράνομοι οι άλλοι δύο? (εδώ φυσικά πρέπει να δεκτούμε ότι δεν έχουν κανέναν περιορισμό για το παρκάρισμα, επιτρέπεται να είναι εκεί, και είναι στο κέντρο του τετραγώνου και όχι στις γωνίες, ώστε να μην αφήσω ενδεχόμενο για εξυπνάδες)
Από την άλλη μη μου πείτε ότι κανένας σας δεν έχει αφήσει το αυτοκίνητο έστω και για λίγο μπροστά από γκαράζ, ή στραβά, επειδή βιάζεται.
Το ότι άφησε το τηλέφωνο του, τουλάχιστον δείχνει ότι δεν είναι . Αντιθέτος ο παππούς και ο κάθε ένας που θα θεωρήσει ότι τα πράγματα θα λυθούν πιο εύκολα με την αστυνομία, από ότι να πάρει ένα τηλέφωνο (έστω αναπάντητη, την τσιγκουνιά μου μέσα), είναι λίγο τραγικός.Υ.Γ.: Ή η αστυνομία έχει αλλάξει, ή ο παππούς πήγε να ξεπαρκάρει την ώρα που το παλικάρι άφησε το αμάξι του. Την τελευταία φορά που χρειάστηκα την αστυνομία (για τροχαίο με εγκατάλειψη χωρίς τραυματισμό) έκανε κάνα δύωρο, ενώ έχω και μερικές ακόμα φορές που δεν ήρθε ΠΟΤΕ. Πως στο καλό πήγαν τόσο γρήγορα στον παππού για 'κλείσιμο' σε πάρκινγκ...
Υ.Γ.2: Πριν κάνα χρόνο περίπου, κάποιος μεγάλος είχε παρατήσει το Audi A3 του σε ένα στενό της Ν. Ιωνίας (μπροστά στους κάδους με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμο για ότι φαρδύτερο από Micra), από όπου πέρναγε η τοπική συγκοινωνία (πρώην λεωφορείο της ΕΘΕΛ). Παρότι κόρναρε ο οδηγός για αρκετή ώρα, ρωτήσαμε το καφενείο της γειτονιάς, το ψιλικατζίδικο, το προποτζήδικο, τα κωμωτήρια, ο/η οδηγός δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η δημοτική ήρθε μετά από κάνα μισάωρο και η αστυνομία/τροχαία ποτέ. Τελικά βαρεθήκαμε να περιμένουμε, και το σπρώξαμε πιο κοντά στους κάδους (και στα παλιά μας υποδήματα για το αν έπαθε ζημιά το χρέπι). Αυτός ήταν ΖΩΑΡΑ.
-
Ο οποιοσδηποτε απο εμας που αφηνουμε το αυτοκινητο και κλεινουμε καποιον ειμαστε ζωα, μη λεμε βλακειες. Στη περιπτωση μου ξηλωσα πλακες απο περιπτερο που δεν λειτουργει εδω και χρονια, για να μπορεσω να ξεπαρκαρω. Το οτι τα καταφερα μετα απο μιση ωρα δεν σημαινει οτι δεν με ειχε κλεισει. Εκτος και αν πρεπει να βασανιζομαι εγω μιση και πλεον ωρα για να ξεπαρκαρω
ΥΓ: Δεν αναφερει καπου ο ΚΟΚ οτι πρεπει να αφηνεις στο παρκαρισμα και απο μπροστα και απο πισω 30cm?
-
Πριν από λίγο καιρό, αξιοποιώντας την εμπειρία μου στους ελληνικούς δρόμους, είχα γράψει στο φόρουμ αυτό ότι στα αυτοκίνητά μας έχουμε ένα μαγικό κουμπί, το αλάρμ, που μας επιτρέπει να κάνουμε τα πάντα. Να παρκάρουμε όπου θέλουμε, να οδηγούμε σε μονόδρομους, να κινούμαστε αντίθετα σε μονόδρομους, κλπ.
Τότε δεν είχα φανταστεί ότι υπάρχει άλλη, πολύ αποτελεσματικότερη λύση. Απλά, αφήνεις τον αριθμό του τηλεφώνου σου και τελείωσες. Μπορούμε, μάλιστα, με συνδυασμό αλάρμ και τηλεφώνου στο παρμπρίζ, να κάνουμε σχεδόν τα πάντα, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες...
Συνομιλία:
«Συγνώμη, είμαι η μητέρα με το καροτσάκι, πηγαίνω βόλτα με το μωράκι. Σας τηλεφωνώ επειδή το αυτοκίνητο που έχει παρκάρει στο πεζοδρόμιο δεν μου επιτρέπει να περάσω.... όχι, δε με πειράζει καθόλου που παρκάρατε επάνω στο πεζοδρόμιο, τι να κάνετε κι εσείς, αφού είχατε την καλοσύνη να αφήσετε τον αριθμό του κινητού σας... Χίλια συγνώμη εάν σας ενοχλώ, μήπως θα μπορούσατε να μετακινήσετε το αυτοκίνητο...;Ευχαριστώ, γιατί στα 50 μέτρα παρακάτω υπάρχει κι άλλο αυτοκίνητο επάνω στο πεζοδρόμιο, και θα πρέπει να ξανατηλεφωνήσω - ευτυχώς έχω πολλές ώρες δωρεάν ομιλίας στο κινητό μου»
Jacob
-
Την κλήση μου την ακύρωσε με συνοπτικές διαδικασίες μου έδωσε μια φόρμα να συμπληρώσω τα στοιχεία μου και απλα να γράψω αναλυτικά το περιστατικο οτι είπα και σε εσάς έγραψα το διάβασε και αφού άκουσε τι της είπα ζήτησε απο εναν αστυνομικό να παει να μου φέρει τις πινακίδες μέχρι να τελειώσει αυτή τα έγγραφα.
Θεωρώ βλακεία το ότι μου ακύρωσαν την κλήση την παρανομία την έκανα είτε λίγο είτε πολυ εγω απλα τις πινακίδες ήθελα.
Επίσης ακριβώς γι'αυτο διάλεξα να μην ανέβω σε ένα πεζοδρόμιο και να το αφήσω εκει μέχρι να τελειώσω το μάθημα επειδη πριν γίνω οδηγός ήμουν πεζός οπως και όλοι εδώ μέσα δεν ξεχνάω ότι τα αυτοκίνητα που επερναν αγκαλια το πεζοδρόμιο δεν με εμπόδιζαν μαθαίνουμε απο την ζωη και απο τα λάθοι των άλλων θες την γνώμη μου ; Χίλιες φορές να μου κόψουν κλήση παρα να εμποδίσω κάποιον πεζό.Το πιο αστείο υης υπόθεσης ειναι ότι αντι να έρθει η τροχαία της Αγίας Παρασκευής που ήταν περίπου 3-4 χιλιόμετρα μακρυα απο το σημείο ήρθε περιπολικό της άμεσης δράσης άρα νομίζω πως δεν έκανε κλήση στο 100 αλλα σε προσωπικό του φίλο
Τέλος πάντων, να δεχθώ να μου σκάσουν 700€ και να μου πάρουν το δίπλωμα εάν περάσω κόκκινο ή εάν είμαι μεθυσμένος τωρα το να μου βγάζουν τις πινακίδες επειδη είχα παρκάρει με τροπο που εμποδιζα κάποιον να βγει ειναι λίγο κωμικό εάν και είμαι σίγουρος πως ο παππούς και οποιοδήποτε άλλος εάν έβλεπε την θέση εκει εάν το αμάξι μου ήταν απο πριν θα έκανε όχι 5 αλλα 25 μανούβρες για να καβατζοσει την θέση...απλα λειτουργεί ο εγωισμός και κύριος ο ανδρικού δηλαδη αυτός ειναι μάγκας που με έκλεισε ενώ εγω είμαι ο βλάκας που παρκαρα κανονικα ; Τωρα θα δει...η απόσταση μου απο το πάρκινγκ ήταν 20 μέτρα ούτε καν στον κόπο μπήκε να πατήσει μια κορνα για να ακούσω
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Ο οποιοσδηποτε απο εμας που αφηνουμε το αυτοκινητο και κλεινουμε καποιον ειμαστε ζωα, μη λεμε βλακειες. Στη περιπτωση μου ξηλωσα πλακες απο περιπτερο που δεν λειτουργει εδω και χρονια, για να μπορεσω να ξεπαρκαρω. Το οτι τα καταφερα μετα απο μιση ωρα δεν σημαινει οτι δεν με ειχε κλεισει. Εκτος και αν πρεπει να βασανιζομαι εγω μιση και πλεον ωρα για να ξεπαρκαρωΥΓ: Δεν αναφερει καπου ο ΚΟΚ οτι πρεπει να αφηνεις στο παρκαρισμα και απο μπροστα και απο πισω 30cm?
Για το Υ.Γ:, δε νομίζω ότι υπάρχει καμία αναφορά, αλλά και να υπάρχει θα θελα να δω ποιος θα αποδείξει ότι ήταν από πριν εκεί και ποιος ήρθε μετά.
Όσο για το υπόλοιπο μνμ, δεν είπα ότι δεν είναι ζώο, αλλά ότι τουλάχιστον άφησε έναν τρόπο εικοινωνίας. Σε δική μου περίπτωση ένας θεός είχε διπλοπαρκάρει δίπλα μου, αφήνωντας χώρο για να βγω μονάχα αν έκανα μπροστά και έβγαινε σιγά σιγά με την όπισθεν. Βγήκα σε λίγα λεπτά, και οπωσδήποτε δεν είμαι αρκετά αργόσχολος για να περιμένω την αστυνομία να έρθει να τον γράψει.
Τότε δεν είχα φανταστεί ότι υπάρχει άλλη, πολύ αποτελεσματικότερη λύση. Απλά, αφήνεις τον αριθμό του τηλεφώνου σου και τελείωσες. Μπορούμε, μάλιστα, με συνδυασμό αλάρμ και τηλεφώνου στο παρμπρίζ, να κάνουμε σχεδόν τα πάντα, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες...
Συνομιλία:
«Συγνώμη, είμαι η μητέρα με το καροτσάκι, πηγαίνω βόλτα με το μωράκι. Σας τηλεφωνώ επειδή το αυτοκίνητο που έχει παρκάρει στο πεζοδρόμιο δεν μου επιτρέπει να περάσω.... όχι, δε με πειράζει καθόλου που παρκάρατε επάνω στο πεζοδρόμιο, τι να κάνετε κι εσείς, αφού είχατε την καλοσύνη να αφήσετε τον αριθμό του κινητού σας... Χίλια συγνώμη εάν σας ενοχλώ, μήπως θα μπορούσατε να μετακινήσετε το αυτοκίνητο...;Ευχαριστώ, γιατί στα 50 μέτρα παρακάτω υπάρχει κι άλλο αυτοκίνητο επάνω στο πεζοδρόμιο, και θα πρέπει να ξανατηλεφωνήσω - ευτυχώς έχω πολλές ώρες δωρεάν ομιλίας στο κινητό μου»
Jacob
Το αντιλαμβάνεσαι ότι το γονατίζουμε έτσι!!!
Όλα ωραία και καλά.
Συμφωνώ ότι κακώς έκλεισε (αν τον έκλεισε τελικά, καθώς αν έβγαινε έστω και με ελιγμό δεν είναι κλείσιμο... ) τον παππού, και πιθανότατα καλώς του ρίξανε και την ποινή (αν, λέω αν έκανε όντως παράβαση).
Και ας πάμε στην καθημερινή πραγματικότητα, όπου όλοι μας θα χρειαστεί να παρκάρουμε 'παράνομα' αφού δε βρίσκουμε νόμιμη θέση πουθενά και θέλουμε απλά να κάνουμε μία δουλειά λίγω λεπτών.
Από την άλλη μη μου πείτε ότι κανένας σας δεν έχει αφήσει το αυτοκίνητο έστω και για λίγο μπροστά από γκαράζ, ή στραβά, επειδή βιάζεται.
Το ότι άφησε το τηλέφωνο του, τουλάχιστον δείχνει ότι δεν είναι . Αντιθέτος ο παππούς και ο κάθε ένας που θα θεωρήσει ότι τα πράγματα θα λυθούν πιο εύκολα με την αστυνομία, από ότι να πάρει ένα τηλέφωνο (έστω αναπάντητη, την τσιγκουνιά μου μέσα), είναι λίγο τραγικός.Δεν πάρκαρε πάνω σε πεζοδρόμιο, δεν έκλεισε δρόμο (το έχω δει και αυτό), δεν διπλοπάρκαρε. Σε δημόσιο πάρκινγκ πάρκαρε με τέτοιο τρόπο, όπου απλά ενοχλούσε τον παππού από το να βγει απευθείας. Συμφωνώ κακώς έπραξε και καλώς έφαγε την κλήση. Αλλά από την άλλη όταν υπάρχει τρόπος να λύσεις μία κατάσταση σε λίγα λεπτά και εσύ επιλέγεις να περιμένεις ώρες (εκτός άμα ήταν ανήψι του ο αστυνομικός ) απλά και μόνο για να δείξεις ποιος την έχει μεγαλύτερη, τότε μάλλον άλλος έχει το πρόβλημα.
-
να γραφτει ΤΩΡΑ ο παππους στο φορουμ, να μας πει και την δικη του αποψη για τα γεγονοτα!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
να γραφτει ΤΩΡΑ ο παππους στο φορουμ, να μας πει και την δικη του αποψη για τα γεγονοτα!Δεν θα βλέπει να διαβάσει τα posts. Πρέπει να μεγαλώσουν άμεσα τα fonts
-
Ο χρήστης Cyborg έγραψε:
να γραφτει ΤΩΡΑ ο παππους στο φορουμ, να μας πει και την δικη του αποψη για τα γεγονοτα!
Δεν θα βλέπει να διαβάσει τα posts. Πρέπει να μεγαλώσουν άμεσα τα fonts
για δικο σου καλο ελπιζω να μην ειρωνευεσα, γιατι απ οτι φαινεται ο παππους που δε βλεπει, εχει προσωπικους φιλους σε θεσεις κλειδια. Ενα τηλεφωνημα του και εισαι πισω απ τα καγκελα
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Δεν θα βλέπει να διαβάσει τα posts. Πρέπει να μεγαλώσουν άμεσα τα fonts
για δικο σου καλο ελπιζω να μην ειρωνευεσα, γιατι απ οτι φαινεται ο παππους που δε βλεπει, εχει προσωπικους φιλους σε θεσεις κλειδια. Ενα τηλεφωνημα του και εισαι πισω απ τα καγκελα
Εγώ να ειρωνευτώ ?
-
http://news247.gr/eidiseis/paraksena/article2309771.ece θα μπορούσε να συμβεί και αυτό αντί για μια απλά κλήση!
Κλήση για παρκάρισμα