Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
εφόσον έθεσε ως προτεραιότητα ένα 4λτ suv να μεταφέρει την οικογένεια (λες και τα 2λτ δε πάνε βήμα )
Χμμμ... Γιατί να πεις 'λες και τα 2 λτ δεν πάνε βήμα' κι όχι 'λες και τα 1.8 λτ δεν πάνε βήμα'???...
Δεν υπάρχουν πολλά 1.8 που 'πάνε' με αρκετά πιο γρήγορο βήμα από τα 2 λτ σου, και δεν πληρώνουν ούτε το 1/3 του χιλιάρικου που πληρώνεις εσύ?
Δε το λέω με κανένα ίχνος ειρωνείας ή χαιρεκακίας.
Η πρότασή μου πώς σου φάνηκε, για να μην ξεχνάμε τις αγνές προθέσεις πίσω από τις εκφράσεις σου?
Όταν βάζεις κάτι ως προτεραιότητα στη ζωή σου -τουλάχιστον εγώ έτσι έχω μάθει- έχεις κάνει τους υπολογισμούς σου κι έχεις σκεφτεί και τα χειρότερα σενάρια.
Ετσι λοιπόν κι αυτός που έβαλε προτεραιότητα το να πάρει ένα π.χ. 3.0 είχε κάνει τους υπολογισμούς του & είχε σκεφτεί και τα χειρότερα σενάρια, κι απλά το κράτος τον έπιασε μ@λάκα, όπως (σε μικρότερο βαθμό) εσένα.
Αλήθεια, τα χειρότερα σενάρια όταν βάζεις προτεραιότητα να κάνεις οικογένεια, ποια είναι? Αν πηγαίναμε πάντα με βάση τα χειρότερα σενάρια, θα κάναμε ποτέ παιδιά?
Σε αφήνω να το σκεφτείς.
έτσι κι εγώ και πολλοί άλλοι, δεν έκαναν το λάθος να 'μπλέξουν' με τα ΠΟΛΥ υψηλά κυβικά γιατί μάλλον σκέφτηκαν ότι το κράτος πάντα τα κυνηγούσε.
Δεν έκανες το λάθος να 'μπλέξεις' με 'ΠΟΛΥ' υψηλά κυβικά (οπότε τώρα έχεις την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις το μετά-Χριστόν προφήτη σε όσους το έκαναν), αλλά έκανες το λάθος να 'μπλέξεις' με 'ΛΙΓΟ' υψηλά κυβικά και να πληρώνεις κι εσύ ΤΚ+ΦΠ κοντά στο 1000ρικο.
Είμαι σίγουρος ότι αν προσπαθήσεις μπορείς να σκεφτείς αρκετούς άλλους λόγους για τους οποίους κάποιος δεν πήρε αμάξι με 'πολύ' υψηλά κυβικά ΕΚΤΟΣ απ' το 'μάλλον σκέφτηκε ότι το κράτος πάντα τα κυνηγούσε', που γράφεις.
Εφόσον λοιπόν δεν μπορεί να το συντηρήσει πλέον έχει αντικειμενικά δυο επιλογές. Ή το πουλάει με την όποια χασούρα αν χρειάζεται τα χρήματα ή καταθέτει πινακίδες περιμένοντας να στρώσουν τα πράγματα.
Τα ίδια και τα ίδια.......
Αυτές τις δύο επιλογές, ειλικρινά τώρα, έχεις την εντύπωση ότι χρειαζόταν εσένα να του τις θυμήσεις 'εδώ μέσα', σε ένα τοπικό που άνοιξε ο tiborakos για να συζητήσουμε μια ΤΡΙΤΗ επιλογή για το πώς μπρούμε να αποφύγουμε νόμιμα να μας τα πάρει από άλλη μια μεριά το κράτος μέσω του φόρου πολυτελείας?!...
Ή έχεις την εντύπωση πως έχει κανένα νόημα να επιμένεις να πας τη συζήτηση στο αν και πόσο γυρεύοντας πήγαινε όποιος πήρε κάτι με 'πολύ' υψηλά κυβικά και στο αν 'φταίει' κι αυτός γι αυτό που του κάνει το καλό μας το κράτος?
Νιώθω δικαιωμένος και προσεκτικός που ενώ μπορούσα, δε πήρα το 3lt Ζ4 Coupe που μου έκλεινε το μάτι (όπως και το Μ3 που παραλίγο να πάρω πέρσι) γιατί τώρα για 4 ρόδες θα ζοριζόμουν.
Με τη διαφορά ότι σύμφωνα με όσα μας έχεις πει ως τώρα, την Μ3, που 'παραλίγο να πάρεις' ΠΕΡΥΣΙ, εκτός κι αν κάθε τόσο αδειάζεις το μυαλό σου σε ένα ποτήρι από το δεξί αυτί και μετά γέρνεις από την άλλη και το ξαναχύνεις μέσα στο κεφάλι σου, δε θα έπρεπε να τη σκεφτόσουν καν (πόσο μάλλον να φτάσεις στο 'παραλίγο'). Το λες βέβαια για να μας δείξεις ότι και καλά μπορούσες αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνεις πόσο ακυρώνει αυτό όλα τα άλλα που γράφεις. 'ΠΕΡΥΣΙ' κιόλας ρε άνθρωπε?! Εν μέσω κρίσης?! Με ποιά ακριβώς λογική???! Να έλεγες πριν 5-6 χρόνια, να πω ΟΚ...
Το τέλειο, για να καταλάβεις πως φαίνεται το παραπάνω που λες, θα ήταν να ερχόταν ένας με 4λιτρο στη θέση σου και να έγραφε:
'Παιδιά, νοιώθω δικαιωμένος και προσεκτικός που ενώ μπορούσα, δεν πήρα το 5.0 που μου έκλεινε το μάτι (όπως και το 6.3 που στο τσακ έφτασα να το πάρω πέρυσι) γιατί τώρα για 4 ρόδες θα ζοριζόμουν.'
Πώς τώρα θα ζοριζόσουν να δώσεις μερικά ψωροχιλιάρικα ακόμα ως ΦΠ αν πέρυσι είχες όλη την άνεση να πάρεις Μ3 (άρα τουλάχιστον άλλα τόσα στην άκρη, συμφωνα με τη λογική που μας είπες ότι πρέπει ν' ακολουθεί κάποιος) δε ρωτάω καν.