-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ωραια τοτε, παιρνω το αυτοκινητο σου (που ειπαμε, δε χρειαζεσαι εκεινη τη μερα) και πηγαινοφερνω φτωχο κοσμο στη δουλεια του, (ειδικα τωρα με τις απεργιες να μη χανει το μεροκαματο σε ταξι και ειναι κριμα) και παιρνω 0€ για τον κοπο μου και στο τελος βαζω και τη βενζινη....). νταξ τωρα?Δλδ ειλικρινά εσύ αν έπιανες κάποιον να στο κάνει αυτό, θα τον έψαχνες να τον δείρεις;
Εγώ θα ντρεπόμουν και να τον βρίσω, όσο κι αν δεν θα μου άρεσε.
-
Συμφορουμίτες μπορούμε τελικά να καταλήξουμε κάπου? Πολλοί αναφέρονται στο ότι έπρεπε να τους χτυπήσουν, άλλοι γράφουν ότι μετά τη σύλληψη δε πρέπει να τους χτυπούν (αναφερόμενοι στην ιδεολογία ή τους κανόνες καλύτερα της σωστής(.!!!..??) εμπλοκής-του καλού αστυνομικού). Άλλοι αναφέρουν τις συνθήκες της εποχής και τους δικαιολογούν εν μέρει.. (τρομοκράτες-αστυνομικούς).
Γιατί δε μπορούμε να δούμε τα πράγματα όπως έχουν ακριβώς?
Καταρχάς ΔΕΝ είναι παιδιά. Έχουν ενηλικιωθεί.
Είναι τρομοκράτες(γι'αυτό δεν υπάρχει αντίρρηση νομίζω). Χρησιμοποίησαν τεχνικές και οπλισμό(το καλάσνικοφ αν και το συζητάμε απλά εδώ μέσα, είναι τυφέκιο πολέμου έτσι? Το αναφέρω διότι το παραβλέπουμε αρκετά απ'ότι φαίνεται....) τρομοκρατικής οργάνωσης.
Θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει αστυνομικούς? Θα μπορούσαν. Θα το έκαναν? Το πιθανότερο... Μη ξεχνάτε ότι εαν υπάρχει συμπλοκή(τρομοκρατών-ληστών με αστυνομικούς) ειδικά με καλάσνικοφ πια στην εποχή αυτή όπου η μια πλευρά, εδώ των αστυνομικών, έχει την ευκαιρία αφόπλισης-ακινητοποίησης δε θα το αφήσει έτσι. Το ίδιο θα συμβεί και από την άλλη πλευρά.
Οι 4 που έπιασαν ήταν προετοιμασμένοι για όλα. Είχαν σχεδιάσει όπως είναι λογικό την επιχείρησή τους. Τώρα τι δε τους βγήκε, κατά πόσο καλοί ήταν οι αστυνομικοί που τους αφόπλισαν, οι άλλοι που καταδίωξαν κτλ είναι άλλη ιστορία.
Το ξαναγράφω, είναι τρομοκράτες. Εαν λειτουργείς λοιπόν σα τρομοκράτης, ε, λογικό είναι να σου φερθούν αντίστοιχα. Είναι λογικό ρε συμφορουμίτες.
Τέλος αυτό που καταλαβαίνω εγώ μετά από τόσες ημέρες είναι το εξής. Σκεφτείτε τι θα γινόταν εαν δεν είχαν δημοσιοποιηθεί οι φωτογραφίες και το μόνο που αναφερόταν ήταν η ηλικία τους, ποιοι είναι οι γονείς τους, ποιοι ήταν οι φίλοι τους, ποιες ήταν οι προηγούμενες πράξεις τους. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η στοχοποίηση θα ήταν διαφορετική.
Άρα, όπως έγραψε και κάποιος άλλος εύστοχα πριν, μήπως τελικά οι φωτογραφίες έχουν διαφορετικό στόχο? Να διχάσουν-αποπροσανατολίσουν μια απελπισμένη κοινωνία? Να δημιουργήσουν κλίμα αντίστροφης ψυχολογίας του κόσμου σε αυτούς που θα δημοσιοποιήσουν τη δυσαρέσκειά τους στο γεγονός του ξύλου που έφαγαν οι 4? Οπότε μάλλον, γράφω μάλλον, κάποιο 'υψηλό' κλιμάκιο έχει βάλει το χέρι του στο επικοινωνιακό κομμάτι της υπόθεσης...
-
http://pitsirikos.net/2013/02/ο� ... more-26419
Οι Πρώτοι Χριστιανοί
«Γεια σου, το έφτιαξα σήμερα αφού διάβασα στο μπλογκ σου τις χτεσινές μου σκέψεις. Κάν’ το ό,τι θες.»
Αφού ευχαριστήσω την καλή φίλη για τη φωτογραφία -με αφορμή το χθεσινό μου σχόλιο ότι «οι νέοι αναρχικοί μου θυμίζουν τους πρώτους χριστιανούς»- θέλω να πω πως ο Νικόλαος Ρωμανός είναι πια ο προσωπικός μου ήρωας.
Σε μια σάπια Ελλάδα, ο Νικόλαος Ρωμανός δεν ξέχασε τον φίλο του, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, που δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του όταν ήταν 15 ετών.
Συμφωνώ με τον Επίκουρο πως το μεγαλύτερο αγαθό για μια ευτυχισμένη ζωή είναι η φιλία.
Λένε πως οι σημερινοί νέοι δεν έχουν αρχές και αξίες.
Ο Νικόλαος Ρωμανός έχει.
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Συμφορουμίτες μπορούμε τελικά να καταλήξουμε κάπου? Πολλοί αναφέρονται στο ότι έπρεπε να τους χτυπήσουν, άλλοι γράφουν ότι μετά τη σύλληψη δε πρέπει να τους χτυπούν (αναφερόμενοι στην ιδεολογία ή τους κανόνες καλύτερα της σωστής(.!!!..??) εμπλοκής-του καλού αστυνομικού). Άλλοι αναφέρουν τις συνθήκες της εποχής και τους δικαιολογούν εν μέρει.. (τρομοκράτες-αστυνομικούς).Γιατί δε μπορούμε να δούμε τα πράγματα όπως έχουν ακριβώς?
Καταρχάς ΔΕΝ είναι παιδιά. Έχουν ενηλικιωθεί.
Είναι τρομοκράτες(γι'αυτό δεν υπάρχει αντίρρηση νομίζω). Χρησιμοποίησαν τεχνικές και οπλισμό(το καλάσνικοφ αν και το συζητάμε απλά εδώ μέσα, είναι τυφέκιο πολέμου έτσι? Το αναφέρω διότι το παραβλέπουμε αρκετά απ'ότι φαίνεται....) τρομοκρατικής οργάνωσης.
Θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει αστυνομικούς? Θα μπορούσαν. Θα το έκαναν? Το πιθανότερο... Μη ξεχνάτε ότι εαν υπάρχει συμπλοκή(τρομοκρατών-ληστών με αστυνομικούς) ειδικά με καλάσνικοφ πια στην εποχή αυτή όπου η μια πλευρά, εδώ των αστυνομικών, έχει την ευκαιρία αφόπλισης-ακινητοποίησης δε θα το αφήσει έτσι. Το ίδιο θα συμβεί και από την άλλη πλευρά.
Οι 4 που έπιασαν ήταν προετοιμασμένοι για όλα. Είχαν σχεδιάσει όπως είναι λογικό την επιχείρησή τους. Τώρα τι δε τους βγήκε, κατά πόσο καλοί ήταν οι αστυνομικοί που τους αφόπλισαν, οι άλλοι που καταδίωξαν κτλ είναι άλλη ιστορία.
Το ξαναγράφω, είναι τρομοκράτες. Εαν λειτουργείς λοιπόν σα τρομοκράτης, ε, λογικό είναι να σου φερθούν αντίστοιχα. Είναι λογικό ρε συμφορουμίτες.
Τέλος αυτό που καταλαβαίνω εγώ μετά από τόσες ημέρες είναι το εξής. Σκεφτείτε τι θα γινόταν εαν δεν είχαν δημοσιοποιηθεί οι φωτογραφίες και το μόνο που αναφερόταν ήταν η ηλικία τους, ποιοι είναι οι γονείς τους, ποιοι ήταν οι φίλοι τους, ποιες ήταν οι προηγούμενες πράξεις τους. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η στοχοποίηση θα ήταν διαφορετική.
**Άρα, όπως έγραψε και κάποιος άλλος εύστοχα πριν, μήπως τελικά οι φωτογραφίες έχουν διαφορετικό στόχο? Να διχάσουν-αποπροσανατολίσουν μια απελπισμένη κοινωνία? Να δημιουργήσουν κλίμα αντίστροφης ψυχολογίας του κόσμου σε αυτούς που θα δημοσιοποιήσουν τη δυσαρέσκειά τους στο γεγονός του ξύλου που έφαγαν οι 4? Οπότε μάλλον, γράφω μάλλον, κάποιο 'υψηλό' κλιμάκιο έχει βάλει το χέρι του στο επικοινωνιακό κομμάτι της υπόθεσης... **
+1 για ολα τα υπολοιπα.
για τα bold τωρα:
Ας υποθεσουμε οτι το ολο θεμα ηταν αγκιστρι απο 'υψηλο κλιμακιο' για να πιαστουν και να λοιδωρηθούν οι 'δυσαρεστημενοι για τον ξυλοδαρμο άρα φιλοι της τρομοκρατιας'.Αναρωτιέμαι γιατι θα πρέπει να ενοχληθούμε που ενα χονδροειδες 'επικοινωνιακο δόκανο' καταφέρνει και πιανει ενηλικες που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να μην πιανονται απο τετοια 'ευκολακια', ειδικα δε, οταν προαλειφονται για να γινουν η μελλοντικη κυβέρνηση της χώρας (βλεπε ΣΥΡΙΖΑ). Που ειναι η οξυδερκεια στελεχων που θα προστατευσει τα συμφεροντα της χωρας οταν θα ειναι κυβερνηση?
-
Η ολη φάση μου μυρίζει προβοκάτσια της τοπικής ελίτ για να διαλύσει την εμπανάσταση πάντως. Θυσίασε μερικά απο τα βλαστάρια της για να συνδεθεί η εμπανάσταση με την πλουτοκρατία και να απομακρύνει τις λαικές μάζες απο αυτή.
Τροφή για σκεψη.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ωραια τοτε, παιρνω το αυτοκινητο σου (που ειπαμε, δε χρειαζεσαι εκεινη τη μερα) και πηγαινοφερνω φτωχο κοσμο στη δουλεια του, (ειδικα τωρα με τις απεργιες να μη χανει το μεροκαματο σε ταξι και ειναι κριμα) και παιρνω 0€ για τον κοπο μου και στο τελος βαζω και τη βενζινη....). νταξ τωρα?
Δλδ ειλικρινά εσύ αν έπιανες κάποιον να στο κάνει αυτό, θα τον έψαχνες να τον δείρεις;
Εγώ θα ντρεπόμουν και να τον βρίσω, όσο κι αν δεν θα μου άρεσε.
Πες μου οτι τρολλαρεις, ή πες μου που μενεις και τι αυτοκινητο εχεις.
Ω ναι, και αν 'ντρεπεσαι και να τον βρισεις' παρότι δε θα σου αρεσε, στειλε ενα PM να ερθω να του διδαξω τι σημαινει 'δεν πειράζουμε την ξενη ιδιοκτησια χωρίς αδεια'. Τρολλαρεις?
Αν το ζηταγε θα του το εδινα ευχαριστως το δικο μου αυτοκινητο Μγιακωβε και θα πληρωνα και εγω τη βενζινη για να παει να γαμησει ή να παει τον κοσμο στη δουλειά του. Χωρις αδεια, θα του εκοβα τα χερια.
Οταν πηγαινες μικρος σε σπιτια συμμαθητων σου, ανοιγες τη γυάλα στο τραπεζακι του σαλονιου και τσιμπαγες σοκολατακι και ετρωγες χωρις αδεια? Μαλλον οχι. Οποιον το εκανε, τον λεγατε γυφτο, σωστα? Γιατι στο ονομα της ιδεολογιας του καθε τρομπα να ζημιώνεται μια επιχειρηση? Δεν ειναι το κοστος, η πράξη ειναι.
-
Το να κλέβεις τρόφιμα απο το σούπερ μάρκετ και να τα χαρίζεις στη λαική σημαίνει οτι πηδάς και τον ιδιοκτήτη του σούπερ μάρκετ που έχει πληρώσει τα τρόφιμα αλλά και τον λαικατζή που του κόβεις πωλήσεις.
-
Και τις εταιρείες γιατί δεν γράφει το μερίδιο στη Nielsen.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Πες μου οτι τρολλαρεις, ή πες μου που μενεις και τι αυτοκινητο εχεις.Σου έγραψα, δεν θα μου άρεσε [οπότε δεν καταλαβαίνω το στυλάκι πες που μένεις] αλλά προσωπικά εγώ όταν ο άλλος έχει έναν 'ευγενή σκοπό' δεν μου πάει να τον δείρω. Τι να κάνουμε τώρα.
Εσύ θα τον έδερνες.
Εγώ όχι.Αν το ζηταγε θα του το εδινα ευχαριστως το δικο μου αυτοκινητο Μγιακωβε και θα πληρωνα και εγω τη βενζινη για να παει να γαμησει ή να παει τον κοσμο στη δουλειά του. Χωρις αδεια, θα του εκοβα τα χερια.
συγχαρητήρια.
εγώ θα σε θεωρούσε τραγικό αν έκοβες του έκοβες τα χέρια.Οταν πηγαινες μικρος σε σπιτια συμμαθητων σου, ανοιγες τη γυάλα στο τραπεζακι του σαλονιου και τσιμπαγες σοκολατακι και ετρωγες χωρις αδεια? Μαλλον οχι. Οποιον το εκανε, τον λεγατε γυφτο, σωστα?
α)κάτι είπαμε για τα άσχετα παραδείγματα
β) στα σπίτια που πήγαινα εγώ (και στο δικό μου που καλούσαμε άλλους), το βαζάκι με τα σοκολατάκια στο τραπεζάκι του σαλονιού το βάζαμε για να παίρνει ο κόσμος τα σοκολατάκια, και όχι για να κατσαδιάζουμε παιδάκια που δεν ζήτησαν άδεια. Αν δεν θέλαμε να τα δώσουμε, δεν θα τα βάζαμε εκεί.Γιατι στο ονομα της ιδεολογιας του καθε τρομπα να ζημιώνεται μια επιχειρηση? Δεν ειναι το κοστος, η πράξη ειναι.
δεν είναι το όνομα της ιδεολογίας, μιλάμε για πρακτικά παραδείγματα. Τέσπα αυτή είναι μεγάλη συζητήση και έχει πάει αργά.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και τις εταιρείες γιατί δεν γράφει το μερίδιο στη Nielsen.και το ΚΚΕ, γιατι μετα θα μειωθουν οι τζίροι και δε θα μπορει ο Ριζοσπαστης να δημοσιευσει αρθρα με ισολογισμους εταιριων της πλουτοκρατιας
@μγιακωβε
Διαφερουμε στις αρχες. Εγω κλεινω διακοπτες στην κλοπη, εσυ θελεις να της βαζεις και επιθετικο προσδιορισμο πριν την κρινεις.(το 'που μενεις και τι αυτοκινητο εχεις' παει στο να το δανειστω για το παραδειγμα μας διοτι το δικο μου δεν τραβαει γκομενες αλλα δεν εχω να παρω αλλο κλπ.)
-
http://pitsirikos.net/2013/02/οι-πρώτοι-χριστιανοί/#more-26419Για μενα με τετοιες παπαριες φαινεται ποσο ασχημα επηρεασε τη γενια μου το γεγονος του Αλεξη τοτε.Εγινε καποιου ειδους μοδα το acab,το να παμε στην πορεια κ ας καναμε χθες check in στα starbucks πινοντας καφε με 5 ευρω,το να φωτογραφιζουμε στιχακια στους τοιχους με το Α της αναρχιας διπλα,το να δικιολογουμε καποιον που πηρε ΑΚ47 ανα χειρας για να σκοτωσει τους κακους μπατσους που σκοτωσαν τον κολλητουλι του κ ενα ματσο ακομα ηλιθιοτητες που δειχνουν αποπροσανατολισμενο κοσμο κ οχι ατομα που ξερουν τι τους γινεται.Ας πανε στο facebook τωρα να supportαρουν τη μανα του Ρωμανου γιατι τα λεει καλα
-
150 χρόνια μετά τους Άθλιους το αμόρφωτο Ελλημπανισταν και η εξυπνακίστικη συντηρητικούρα, εξακολουθεί να συζητά τα ίδια ζητήματα. Τσαρουχοτσομπάνηδες
ΥΓ Τι έγινε ο Ζουλας; (μην ξαναβάλω βιογραφικό-ίλιγγος) Κατέβηκε από το άλογο του επαναστάτη; Μήπως φοροαπαλλάχθηκε το Βόλβο;
-
Για μορφωμένους:
377 ΠΚ
Κλοπές και υπεξαιρέσεις ευτελούς αξίας- Αν η κλοπή ή η υπεξαίρεση έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. **Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη για άμεση χρήση ή ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής ή υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη. ** (Γιάννης Αγιάννης)
Άρα, το να πάρεις πχ 10 καρότσια πράγματα για 'αντίσταση' και να τα μοιράσεις σε περαστικούς, ώστε να έχεις να κοκορεύεσαι μετά στην παρέα, ΔΕΝ είναι ίδιο πράγμα.
Άρθρο 374Α ΠΚ
- Όποιος αφαιρεί από την κατοχή άλλου ξένου μηχανοκίνητο μεταφορικό μέσο με αποκλειστικό σκοπό να το χρησιμοποιήσει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. (ειδική περίπτωση κλοπής, μετά την οποία επιστρέφεται το κλοπιμαίο χωρίς φθορά (που κανονικά δεν τιμωρείται), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΡΞΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ)
Γνωστά πράγματα φυσικά, όχι όμως σε συντηρητικούς Τσαρουχοτσομπάνηδες.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εγω παντως, γνωριζοντας σε τι κοσμο απευθυνομαι εδω μεσα, θα θεωρησω τον τριφτη και τον greo εκτος τοπου και χρονου, θα τους παρακαλεσω να σταματησουν να συμμετεχουν ετσι στη συζητηση γιατι με τις απαντησεις των αγαπητων συμφορουμιτων μας ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι και και θα σας παραθεσω δυο ΔΕΞΙΑ κειμενα απο γνωστες δεξιες πηγες.Απο το μπλε μηλο:
ΙΙ
Γραφει ο Πασχος Μανδραβελης στο αρθρο του 'photoshop στη νομιμοτητα' στην Καθημερινη
Φουντ φορ θοτ για νοικοκυραιους. Αστικοδημοκρατικα και ομορφα χωρις σφυροδρεπανα, αναρχιες και επαναστασεις.
Αν πάντως είχα τέτοιες φοβίες θα είχα ζητήσει βοήθεια ειδικού...
Δεν παίζουν με τέτοιες ψυχοφθόρες εμμονές..._
-
http://pitsirikos.net/2013/02/οι-πρώτοι-χριστιανοί/#more-26419Οι Πρώτοι Χριστιανοί
«Γεια σου, το έφτιαξα σήμερα αφού διάβασα στο μπλογκ σου τις χτεσινές μου σκέψεις. Κάν’ το ό,τι θες.»
Αφού ευχαριστήσω την καλή φίλη για τη φωτογραφία -με αφορμή το χθεσινό μου σχόλιο ότι «οι νέοι αναρχικοί μου θυμίζουν τους πρώτους χριστιανούς»- θέλω να πω πως ο Νικόλαος Ρωμανός είναι πια ο προσωπικός μου ήρωας.
Σε μια σάπια Ελλάδα, ο Νικόλαος Ρωμανός δεν ξέχασε τον φίλο του, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, που δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του όταν ήταν 15 ετών.
Συμφωνώ με τον Επίκουρο πως το μεγαλύτερο αγαθό για μια ευτυχισμένη ζωή είναι η φιλία.
Λένε πως οι σημερινοί νέοι δεν έχουν αρχές και αξίες.
Ο Νικόλαος Ρωμανός έχει.
- Άμεση πολιτικοποίηση / αγιοποίηση / υποστήριξη των κακοποιών.
- Λάγνο γλύψιμο και βαθύ λαχταριστό τσιμπούκ* στο χώρο που αγαπάμε.
- Πολύ φτηνή -αρκετά πιο κάτω από το όριο της ελεεινής- διαφήμιση.
Άρα, όπως έγραψε και κάποιος άλλος εύστοχα πριν, μήπως τελικά οι φωτογραφίες έχουν διαφορετικό στόχο? Να διχάσουν-αποπροσανατολίσουν μια απελπισμένη κοινωνία? Να δημιουργήσουν κλίμα αντίστροφης ψυχολογίας του κόσμου σε αυτούς που θα δημοσιοποιήσουν τη δυσαρέσκειά τους στο γεγονός του ξύλου που έφαγαν οι 4? Οπότε μάλλον, γράφω μάλλον, κάποιο 'υψηλό' κλιμάκιο έχει βάλει το χέρι του στο επικοινωνιακό κομμάτι της υπόθεσης...
Πιθανότατα η αστυνομία την πάτησε ως εξής: Τη σήμερον ημέρα με τόσους θανάτους και συμπλοκές με ανταλλαγές πυροβολισμών, η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη. Είναι πάρα πολύ πιθανό να πέφτουν μερικές ψιλές***** κατά τη μεταφορά και την προσωρινή κράτηση επικίνδυνων κακοποιών. Ειδικά αν είναι εριστικοί, που από ό,τι φαίνεται ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Οι συνηθισμένες ψιλές ενδέχεται να βάρυναν σε αυτή την περίπτωση καθώς υπήρχαν ακόμα τέσσερεις συνεργοί τους που κινούνταν στην γύρω περιοχή οπλισμένοι σαν αστακοί και πιθανότατα έτοιμοι για όλα. Μέχρι εδώ καλά, χωρίς ανάγκη για φωτό.
Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να αρχίζει το δράμα για τους αστυνομικούς. Θα ταυτοποίησαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα με αυτά που είχαν βρει σε γιάφκες (ένα αρκεί) ή θα αναγνώρισαν κάποιον από τους κακοποιούς ως ύποπτο τρομοκρατίας και αυτομάτως θα ένιωσαν την πίεση του χρόνου ή/και της αντιτρομοκρατικής να βρουν περισσότερες πληροφορίες για αυτούς κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες τους με κάθε τρόπο.
Τα άλλα τα γνωρίζουμε...
*****: Αν έφταναν στα βασανιστήρια ούτε το Photoshop ούτε η ίδια η Adobe δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα για να κρύψει το χάλι τους.
Bonus EDIT:
Αυτούς τους θυμάται κανείς; (2ο link)
Tags: { Αλβανοί | Βιαστές | Καλάσνικοφ | Φωτογραφίες | Ληστές }
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Greo, συμφωνώ στο μεγαλύτερο κομμάτι από αυτά που γράφεις. Και είναι προφανές ότι αυτό που έγινε με τους συγκεκριμένους θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερη βία. Ένας λόγος παραπάνω γιατί θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η αστυνομία θα κάνει σωστά την δουλειά της και ότι όταν δεν την κάνει, οι ένοχοι θα τιμωρούνται παραδειγματικά.Όμως, η προσωπική βία που αναφέρεις στην περίπτωση μας δεν είναι καθόλου προσωπική. Είναι καθαρά πολιτική. Το δηλώνουν και οι ίδιοι οι ύποπτοι, ενώ ο αριστερός χώρος δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κρατήσει αποστάσεις. Δεν είδα πουθενά στο internet δηλώσεις αναρχικών που να λένε 'εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με ληστές και απαγωγείς, αν παρανόμησαν, να πάνε φυλακή'. Δεν είδα πουθενά δηλώσεις συνιστωσών που να λένε μην φορτώνετε στην αριστερά τα εγκλήματα αυτών των ανθρώπων, δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία μας.
https://athens.indymedia.org/front.php3 ... id=1386152
Που είναι οι καταδίκες των ληστειών από τον Αριστερό και τον αναρχικό χώρο; Τώρα που άρχισαν τις απαλλοτριώσεις στις τράπεζες (με τον απαραίτητο εξοπλισμό), ποιος θα μπορεί να ισχυριστεί ότι τα κίνητρα τους ήταν προσωπικά και όχι πολιτικά;
Το πρόβλημα στον συλλογισμό ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν υπάρχει ούτε 'αναρχικός' ούτε 'αριστερός' χωρος. Ειδικα το πρώτο είναι ένα συνωθύλευμα από ετερόκλητους χωρίς καμμία ιδεολογική συνέχεια και για πολλούς ούτε συνέπεια. Ο δε αριστερός χώρος είναι κι αυτός κάτι το ομιχλώδες (αν εξαιρεσουμε το ΚΚ που αυτοεξαιρείται από αυτόν τον όρο έτσι κι αλλιώς).
Σε όλο αυτό το χυλό υπάρχουν σίγουρα και κάποιοι βλαμμένοι που βλέπουν επαναστατικά σημάδια και ένοπλη ταξική πάλη σε τέτοια φαινόμενα. Αυτό μας οδηγεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα του χώρου που είναι το φλερτ με το λούμπεν, η θεοποίηση του υποκόσμου από κάποιους (αυτοί με την έλλειψη ιδεολογικής συνέπειας) και οι σχέσεις με ποινικούς.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Bonus EDIT:
Με την πρώτη ματιά και στις δυο περιπτώσεις καταλαβαίνεις ποιός έβριζε περισσότερο.
Εκτός αν είναι μέρος της standar operating procedure της σπέκουλας, ένα συγκεκριμένο μέλος να τρώει τις περισσότερες για να εκφοβίζεται κατάλληλα ο λαουτζίκος.
-
Καλουμε τη Διεθνη Αμνησια να λαβει θεση για το απαραδεκτο θεαμα που παρουσιαζουν οι φωτο των Αλβανων με racoon eyes. Τετοιες βάναυσες πρακτικες προσβαλλουν τα θεμελιωδη δικαιωματα των βιαστών και καταβαραθρωνουν την εικονα της Ελλαδας διεθνως. Καλουμε επισης την πολιτεια, τον Υπουργο ΠροΠο, την Ενωση Αστυνομικων Συντακτων, την κυρα Μαρια την περιπτρου και όλες τις κομμωτριες του Περιστερίου να καταδικασουν απεριφραστα τα βασανιστηρια κατα των κρατουμενων και να απαιτησουν τα ανθρωπινα δικαιωματα τους.
Οργανωνουμε παλλαικο συλλαλητηριο εξω απο τα γραφεια της ΓΑΔΑ, καλωντας ολους τους αλληλεγγυους συμπολιτες μας, να ενωσουν τις φωνες τους σε μια κραυγη εναντια στην εξαθλιωση και την βια της εξουσιας.
και καπου εδω βαρεθηκα να τρολλαρω.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Bonus EDIT:Αυτούς τους θυμάται κανείς; (2ο link)
Με την πρώτη ματιά και στις δυο περιπτώσεις καταλαβαίνεις ποιός έβριζε περισσότερο.
Εκτός αν είναι μέρος της standar operating procedure της σπέκουλας, ένα συγκεκριμένο μέλος να τρώει τις περισσότερες για να εκφοβίζεται κατάλληλα ο λαουτζίκος.
Πρόσεξε τώρα: Η πρώτη αναφορά που βρήκα για το περιστατικό είναι στο ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7] και μετά μία ακόμα δική σου στο Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.
Από την αναζήτησή μου, κανείς πλην του kon5 εδώ δεν ασχολήθηκε με τον τουμπανιασμένο, ή με τη δημοσίευση των φωτογραφιών όπως ασχολούνται σήμερα...
Bonus track (εξαιρετικά αφιερωμένο):
_
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Greo, συμφωνώ στο μεγαλύτερο κομμάτι από αυτά που γράφεις. Και είναι προφανές ότι αυτό που έγινε με τους συγκεκριμένους θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερη βία. Ένας λόγος παραπάνω γιατί θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η αστυνομία θα κάνει σωστά την δουλειά της και ότι όταν δεν την κάνει, οι ένοχοι θα τιμωρούνται παραδειγματικά.
Όμως, η προσωπική βία που αναφέρεις στην περίπτωση μας δεν είναι καθόλου προσωπική. Είναι καθαρά πολιτική. Το δηλώνουν και οι ίδιοι οι ύποπτοι, ενώ ο αριστερός χώρος δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κρατήσει αποστάσεις. Δεν είδα πουθενά στο internet δηλώσεις αναρχικών που να λένε 'εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με ληστές και απαγωγείς, αν παρανόμησαν, να πάνε φυλακή'. Δεν είδα πουθενά δηλώσεις συνιστωσών που να λένε μην φορτώνετε στην αριστερά τα εγκλήματα αυτών των ανθρώπων, δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία μας.
https://athens.indymedia.org/front.php3 ... id=1386152
Που είναι οι καταδίκες των ληστειών από τον Αριστερό και τον αναρχικό χώρο; Τώρα που άρχισαν τις απαλλοτριώσεις στις τράπεζες (με τον απαραίτητο εξοπλισμό), ποιος θα μπορεί να ισχυριστεί ότι τα κίνητρα τους ήταν προσωπικά και όχι πολιτικά;
Το πρόβλημα στον συλλογισμό ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν υπάρχει ούτε 'αναρχικός' ούτε 'αριστερός' χωρος. Ειδικα το πρώτο είναι ένα συνωθύλευμα από ετερόκλητους χωρίς καμμία ιδεολογική συνέχεια και για πολλούς ούτε συνέπεια. Ο δε αριστερός χώρος είναι κι αυτός κάτι το ομιχλώδες (αν εξαιρεσουμε το ΚΚ που αυτοεξαιρείται από αυτόν τον όρο έτσι κι αλλιώς).
Σε όλο αυτό το χυλό υπάρχουν σίγουρα και κάποιοι βλαμμένοι που βλέπουν επαναστατικά σημάδια και ένοπλη ταξική πάλη σε τέτοια φαινόμενα. Αυτό μας οδηγεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα του χώρου που είναι το φλερτ με το λούμπεν, η θεοποίηση του υποκόσμου από κάποιους (αυτοί με την έλλειψη ιδεολογικής συνέπειας) και οι σχέσεις με ποινικούς.
Greo
Διαβαζω με ενδιαφερον αυτο που γραφεις, χανω το νοημα ομως και βοηθα με λιγο.Θες να πεις οτι αριστεροτερα πχ της ΔΗΜΑΡ η ΠΑΣΟΚ ειναι μια λιμνη ταραγμενη και θολη με μονο εμφανη βραχο και αποκουμπι το ΚΚΕ?
Ισχυει το αντιθετο ας πουμε κοιτωντας δεξιοτερα, υπαρχουν συμπαγεις ογκοι ή και εκει εχουμε θολα νερα ?Για το πρωτο συμφωνω αν το βλεπεις ετσι, ανεξαρτητα αν πιστευω οτι η θεωρια του δεν δουλευει, το ΚΚΕ ας πουμε εχει μια συνεχεια και συνεπεια στην πορεια του, σε αντιθεση με αλλες περιπτωσεις. Τα αλλα πως τα βλεπεις?
Σύλληψη υπόπτων για ληστεία και τρομοκρατία [Διάσπαση]