-
Άρα ρε μάγκες να τα πετάξουμε τα diesel ;
-
το dpf μπηκε υποχρεωτικα σε ολα τα diesel euro 5 και επειτα?
-
update απο τον 1/2011(euro 5) ηταν υποχρεωτικο να μπει σε ολα τα diesel το dpf αλλα πολλοι κατασκευαστες εκαναν την κινηση απο το 2009
-
....και απο το 2007 ερχοντουστα καποια με dpf....
Το δικο μου ειναι 15/11/2011 και εκτος που ηταν στοκ το ειχα σε αναμονη για μπει στο καθεστος των τελων βαση ρυπων! -
Τελικά εγώ βλεπω οτι δεν ειναι τοσο δυσκολο πια, να εχεις το νου σου στη θερμοκρασία του DPF και να το επιτρεπεις να κάνει τον καθαρισμό του όποτε το χρειάζεται!!! Οπως βλέπουμε την θερμοκρασία νερού , το λαμπακι για τα λάδια, τις στροφές του κινητηρα ετσι εχουμε και ενα ακόμα εξάρτημα, ενα φίλτρο, να έχουμε στο νου μας!! Δεν είναι τραγικο αν σκεφτεί κανείς την μαυρίλα και τον καρκίνο που γλιτώνουμε εμείς και οι γυρω μας!!!
Και στο κατω κατω, μην πάτε μακρια........ ΑΠΟ το 2016 , ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αντιστοιχα φίλτρα και στους βενζινοκινητηρες, τα οποία ονομαζονται GPF (Gasoline Particulate Filter)... ΑΡΑ ας μαθουμε καλύτερα απο τώρα να τα δουλευουμε σωστά με αυτά τα εξαρτήματα!
-
Ο χρήστης Corsikos28 έγραψε:
Τελικά εγώ βλεπω οτι δεν ειναι τοσο δυσκολο πια, να εχεις το νου σου στη θερμοκρασία του DPF και να το επιτρεπεις να κάνει τον καθαρισμό του όποτε το χρειάζεται!!! Οπως βλέπουμε την θερμοκρασία νερού , το λαμπακι για τα λάδια, τις στροφές του κινητηρα ετσι εχουμε και ενα ακόμα εξάρτημα, ενα φίλτρο, να έχουμε στο νου μας!! Δεν είναι τραγικο αν σκεφτεί κανείς την μαυρίλα και τον καρκίνο που γλιτώνουμε εμείς και οι γυρω μας!!!Και στο κατω κατω, μην πάτε μακρια........ ΑΠΟ το 2016 , ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αντιστοιχα φίλτρα και στους βενζινοκινητηρες, τα οποία ονομαζονται GPF (Gasoline Particulate Filter)... ΑΡΑ ας μαθουμε καλύτερα απο τώρα να τα δουλευουμε σωστά με αυτά τα εξαρτήματα!
H μαυρίλα των diesel δεν είναι καρκίνος, καρκίνος είναι τα υπόλοιπα αέρισ της καύσης, η μαυρίλα είναι συσσώρευση στερεών σωματιδίων στους πνεύμονες που δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα μέχρι και θάνατο, λειτουργούν συσσωρευτικά στους πνεύμονες και δεν διαλύονται, η μακροχρόνια εισπνοή των ουσιών που δημιουργούνται από την καύση diesel προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες, καθώς και άλλες σχετικές ασθένειες.
Η έκθεση στους ρύπους των diesel για μικρό διάστημα προκαλεί βραχυπρόθεσμο ερεθισμό και συμπτώματα φλεγμονής, επιπλέον τα αέρια που εκπέμπονται από τους εν λόγω κινητήρες να είναι υπεύθυνα για διάφορες αλλεργίες ή ακόμα και για κάποια μορφή άσθματος.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Έχει γεμίσει το νετ με τέτοια βίντεο. Αν δεν αξιωθούν οι κατασκευαστές να βάλουν κανένα κόφτη θα τα βλέπουμε συχνά.Τι ποιο απλό από ένα κλαπέτο εξάτμισης, εδώ το βάνουν ακόμη και για να πάρουν κανένα ίππο στα τελικά των εξατμίσεων. Μπορεί κάλλιστα να τοποθετηθεί πριν το dpf και μόλις διαπιστώσει ο εγκέφαλος την κατάσταση αυτή (το μόνο εύκολο) το κλείνει σταδιακά και ο κινητήρας σβήνει και σώζεται. Θα μου πεις εδώ δε βάνουν κανένα buzzer(ηχητικό) όταν μείνεις από λάδι, δε βάνουν σε πολλά ακόμα και όργανο θερμοκρασίας παρά λαμπάκι που ανάβει μετά που καεί το μοτέρ, αυτό θα κάνουν;
-
οπως εχει ξανα αναφερθει
αν τυχον τοτε...
επιλογη μεγαλης σχεσης στο κιβωτιο και ανεβασμα στο πεταλι του φρενου.
θα σβησει.μετα τηλ για ταχι.
-
Άμα τύχει σε καμιά γυναίκα η κανένα άσχετο θα το στείλουν στο διάολο. Βέβαια δε ξέρω αν θα αντέξει και ο δίσκος μια που θα δουλεύει στο όριο ο κινητήρας.
-
Το μαραφέτι (www.dpf-care.com) παιρνει 12 V και το συνδεεις (εμενα ο ηλεκτρολόγος μου) κάπου στην ασφαλειοθήκη.
Τελος πάντων δεν είναι μεγάλη δουλεια.... ουτε μεγάλη επιστήμη... απλά βλέπω την θερμοκρασία και καταλαβαίνω ποτε κανω αναγέννηση.....
Μεσα στην πόλη προφανώς κανει πιο συχνά.... μιας και κανει λιγοτερο αποδοτικο καθαρισμό...αφου πιάνει πιο χαμηλή θερμοκρασία!!Έστειλα mail στην εταιρία και μου απαντήσανε για την τοποθέτηση.Πάντως πολλά τα λεφτά για αυτό το οργανάκι..πάνω από 20 ευρώ αυτό δεν έπρεπε να είχε!Αντε και το πήρες , άντε και το έβαλες.. η εγγύηση θα μετράει στο αυτοκίνητο η θα σου πουνε το έβαλες χέρι??
Ορίστε και η απάντηση.
Το όργανο αποτελείται από δυο μέρη, το ένα είναι η οθόνη που την τοποθετείς σε όποιο μέρος εσύ θέλεις και το δεύτερο το αισθητήριο θερμοκρασίας.
Η οθόνη τροφοδοτείται με το ρεύμα του αυτοκινήτου 12 V και μια εύκολη λύση είναι να συνδέσουμε καλώδιο απο την εσωτερική ασφαλειοθήκη μας ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας.
Το αισθητήριο θερμοκρασίας τοποθετείται στην εξάτμιση μετά το DPF και χρειάζεται να περάσουμε το καλώδιο του εντός της καμπίνας, ώστε να το συνδέσουμε στην οθόνη. Στην εξάτμιση κάνουμε μια οπή και το συγκολλούμε ή αλλιώς, ευκολότερα το τοποθετούμε εφαπτόμενο εξωτερικά του DPF στο χώρο του κινητήρα. Όποιο τρόπο και να ακολουθήσουμε το σημαντικό είναι οτι θα αντιλαμβανόμαστε ΠΟΤΕ αποφασίζει ο εγκέφαλος του κινητήρα να πραγματοποιεί αναγγένηση, βλέποντας την απότομη αυξηση της θερμοκρασίας.Ένας ηλεκτρολόγος ή απλά ενα μηχανικός συνεργείου μπορεί εύκολα να το τοποθετήσει, όπως επίσης και ένας χρήστης που έχει βασικές γνώσεις.
Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για παραγγελία , αν κάτι χρειαστείτε είμαστε στη διαθεσή σας.
-
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
Το μαραφέτι (http://www.dpf-care.com) παιρνει 12 V και το συνδεεις (εμενα ο ηλεκτρολόγος μου) κάπου στην ασφαλειοθήκη.
Τελος πάντων δεν είναι μεγάλη δουλεια.... ουτε μεγάλη επιστήμη... απλά βλέπω την θερμοκρασία και καταλαβαίνω ποτε κανω αναγέννηση.....
Μεσα στην πόλη προφανώς κανει πιο συχνά.... μιας και κανει λιγοτερο αποδοτικο καθαρισμό...αφου πιάνει πιο χαμηλή θερμοκρασία!!Έστειλα mail στην εταιρία και μου απαντήσανε για την τοποθέτηση.Πάντως πολλά τα λεφτά για αυτό το οργανάκι..πάνω από 20 ευρώ αυτό δεν έπρεπε να είχε!Αντε και το πήρες , άντε και το έβαλες.. η εγγύηση θα μετράει στο αυτοκίνητο η θα σου πουνε το έβαλες χέρι??
Ωραια μου τα λες φιλε μου ...... σκασαμε εμεις τα φραγκα και ερχεσαι τωρα εσυ και μας κανεις τον ωραιο...
σε παρακαλω πολυ δωσε μου και μενα μια καλυτερη και φθηνοτερη λυση οπου θα βλεπω καθε ποτε γινεται αυτη η ρημαδα αναγεννηση ωστε να μην χρειαζεται να τρεχω στο συνεργειο για να μου κανουν εκει καθαρισμους και να σταματισω να πληρωνω και τα καθαριστικα που βαζεις στο καυσιμο για τον καθαρισμο του DPF.... ΠΕΡΙΜΕΝΩ την λυση σου, οχι μονο να κατακρινουμε........????????Επισης στο αμαξι μου που το εβαλα δεν πειραχτηκε το παραμικρο!!..... για ποιες εγγυησεις μου τσαμπουνας???
-
Αντιπαράθεση χωρίς λόγο παει να ξεκινήσει. Λύσεις θελουμε στο θέμα κ οχι επιθετικές απαντήσεις. Σου παραθέτει απάντηση εταιρείας που λέει για τρύπες κ μια μικρη παρέμβαση στην εξατμιση. Περιέγραψε μας εσυ το δικό σου ανώδυνο τροπο εγκατάστασης να βοηθηθούν όσοι δεν αντιλαμβάνονται την αναγέννηση.
-
Corsikos28 be cool!!! Ο Karatzitz ρώτησε τη Huyndai (έχει νομίζω το i20) και παρέθεσε την απάντηση που του έστειλαν. Δεν μας είπε όμως ποιο είναι το κόστος που του είπανε στην αντιπροσωπεία.
Το δικό σου το συνέδεσε ο ηλεκτρολόγος σου ή σε αντιπροσωπεία? Έχει κάνει την ίδια εγκατάσταση ή κάτι διαφορερικό? Πόσο σου βγήκε όλο το κόστος? Και τι αυτοκίνητο έχεις (μάλλον δεν έχει σημασία, περισσότερο από περιέργεια ... )
-
Το μαραφέτι (http://www.dpf-care.com) παιρνει 12 V και το συνδεεις (εμενα ο ηλεκτρολόγος μου) κάπου στην ασφαλειοθήκη.
Ωραια μου τα λες φιλε μου ...... σκασαμε εμεις τα φραγκα και ερχεσαι τωρα εσυ και μας κανεις τον ωραιο...
σε παρακαλω πολυ δωσε μου και μενα μια καλυτερη και φθηνοτερη λυση οπου θα βλεπω καθε ποτε γινεται αυτη η ρημαδα αναγεννηση ωστε να μην χρειαζεται να τρεχω στο συνεργειο για να μου κανουν εκει καθαρισμους και να σταματισω να πληρωνω και τα καθαριστικα που βαζεις στο καυσιμο για τον καθαρισμο του DPF.... ΠΕΡΙΜΕΝΩ την λυση σου, οχι μονο να κατακρινουμε........????????Επισης στο αμαξι μου που το εβαλα δεν πειραχτηκε το παραμικρο!!..... για ποιες εγγυησεις μου τσαμπουνας???
Αδελφέ δεν κάνω τον ωραίο ούτε έχω λύση στο θέμα σου!όποιες λύσεις, και αν υπάρχουν λύσεις,βρίσκονται εδώ μέσα σε αυτό το φόρουμ από τους φίλους, μπορείς να διαβάσεις.εγώ έστειλα mail στην εταιρία www.dpf-care.com αυτοί μου απάντησαν άμεσα και έκανα ανάρτηση την απάντησή τους εδώ στο φόρουμ. Έπειτα ρωτάω, αν κάνεις αυτήν την παρέμβαση ενώ είσαι σε εργοστασιακή εγγύηση(όπως εγώ) και τρυπίσεις, κατά πόσο θα σε αναγνωρίσουν μια μελλοντική βλάβη πχ στο dpf η σε κάποιο αισθητήρα ή οπουδήποτε αλλού!Απλά τα πράγματα και κατανοητά απο τον πολύ κόσμο! astronautis η απάντηση που ανάρτησα είναι της παραπάνω εταιρίας που πουλάει το μηχανιματάκι και όχι της αντιπροσωπείας.Στην αντιπροσωπεία αν τους πώ κάτι τέτοιο ότι θα τρυπίσω κτλ.. πιστεύω ότι θα έχω θέμα.
-
Οκ κατανοητα τα σχόλια....
Το θέμα πάντως ειναι πιο απλο απο οτι φανταζεστε. Εγω θα το παρομοιαζα ας πουμε σαν να μην εχει το αμαξι σου ενδειξη εξωτερικης θερμοκρασιας ατμοσφαιρας και θα αγοραζες, πχ. ενα θερμομετρο με οθόνη. Πιθανοτατα θα εβαζες καπου στο ταμπλο, την οθονη που θα ηταν με μπαταριες και υστερα θα επρεπε να βγαλεις εξω απο την καμπινα το θερμομετρο που με καλωδιο συνδεεται στην οθονη ωστε να μετρας εξω τι θερμοκρασια εχει !!!!!! ΑΠΛΟ?????????? Εχω εγγυηση απο την αντιπροσωπεια?????? Νομιζω πως ΝΑΙΙΙΙΙ!!....... αρα ας μην συνεχισουμε τα περι εγγυησης....Επισης περασα και ΚΤΕΟ.Στην περιπτωση μας τώρα, η οθονη που παιρνει ρευμα απο ενα + και ενα - στην ασφαλειοθηκη , και ανοιγει οταν βαζω το κλειδη στο αμαξι .. ξενοιαζεις απο μπαταριες...
Επισης πρειπει να βγαλεις το καλωδιο του αισθητηρα θερμοκρασιας απο την καμπινα σου και να το βαλεις καπου στην εξατμιση σου να βλεπεις τι γινεται εκει. Αυτο νομιζω εχεις πολλους τροπους να το κανεισ...... εσυ που δεν θελεις να κανεις μια τρυπα 3 χιλιοστων στον σωληνα της εξατμισης (μετα το DPF) μπορεις να το στερεωσεις καπου εξωτερικα στην εξατμιση ή στο DPF(δεσε το και με συρμα αν θες) και θα εχεις και παλι την πολυποθητη ενδειξη του ποτε γίνεται αυτη η σημαντικη αναγεννηση!!!!!!!!
Για εναν ηλεκτρολογο ειναι πολυ απλα ολα αυτα .... βεβαια μου πηρε ενα 15ε..... αλλα εκεινο το μισαωρο ηπια κ καφε!!! -
Εντωμεταξυ καθομαστε και μιλαμε για τα φιλτρα στα ντιζελ, ενω η αιθαλομιχλη απο τα τζακια τις μερες με υγρασια και απνοια ειναι απελπιστικη!!
-
Βόμβα!!!!
Σαν βόμβα έσκασε στη Γαλλία η δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας Manuel Valls σύμφωνα με την οποία 'H Γαλλία επιθυμεί σταδιακά να αποκοπεί από τη χρήση του πετρελαίου στα επιβατικά αυτοκίνητα και για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιήσει ευρέως ένα σύστημα αναγνώρισης των πιο ρυπογόνων οχημάτων'. Αυτό το σύστημα, το οποίο θα κατατάσσει τα οχήματα ανάλογα με τα καυσαέρια που εκπέμπουν, θα λανσαριστεί την επόμενη χρονιά και θα επιτρέψει στις τοπικές αρχές να θέσουν ένα όριο στο ποια αυτοκίνητα θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους τους και ποια όχι. 'Στη Γαλλία, χρόνια τώρα, δείξαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους πετρελαιοκινητήρες. Αυτό ήταν λάθος και θα το διορθώσουμε σιγά σιγά, έξυπνα και εποικοδομητικά» πρόσθεσε ο Valls. «Η φορολογία πρέπει να προσανατολίζει τον κόσμο προς πιο οικολογικές επιλογές. Το 2015 τα μέτρα θα στοχεύουν στη μείωση των φόρων των αυτοκινήτων που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο. Αντίθετα θα αυξηθεί ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο περίπου 2 σεντς ανά λίτρο γεγονός που αναμένεται να φέρει στο κράτος 807 εκατομμύρια ευρώ το 2015. Για να φανεί πόσο τολμηρή είναι η πρόταση του Γάλλου πρωθυπουργού αρκεί να τονιστεί πως το 80% των αυτοκινήτων στη Γαλλία είναι πετρελαιοκίνητα. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις 'κουμπώνουν' τώρα ιδανικά με αυτές που έκανε προ ημερών η Υπουργός Ενέργειας Segolene Royal. Η δυναμική γαλλίδα πολιτικός είχε πει μεταξύ άλλων πως οι ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων θα επιδοτηθούν μέχρι και με 10.000 ευρώ προκειμένου να το ανταλλάξουν με ένα ηλεκτρικό.
http://www.caranddriver.gr/article.asp? ... id=7385712
-
Αν καταλαβα καλα .........diesel για να παω τα παιδια στο σχολειο,απο εκει να πεταχτω μεχρι το φουρνο και πισω στο σπιτι,καθως και μια απο τα ιδια το μεσημερι επι μια εβδομαδα,επι 8 μηνες,επι σειρα ετων δεν παιζει!!!!!!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αν καταλαβα καλα .........diesel για να παω τα παιδια στο σχολειο,απο εκει να πεταχτω μεχρι το φουρνο και πισω στο σπιτι,καθως και μια απο τα ιδια το μεσημερι επι μια εβδομαδα,επι 8 μηνες,επι σειρα ετων δεν παιζει!!!!!!!!Αν εχει dpf λένε οι ειδικοί οτι με σύντομες διαδρομές δεν προλαβαίνει να ζεσταθει κ να κανει καθαρισμο. Οπότε μάλλον θα έχεις θέμα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αν καταλαβα καλα .........diesel για να παω τα παιδια στο σχολειο,απο εκει να πεταχτω μεχρι το φουρνο και πισω στο σπιτι,καθως και μια απο τα ιδια το μεσημερι επι μια εβδομαδα,επι 8 μηνες,επι σειρα ετων δεν παιζει!!!!!!!!Γιατι να παρεις ντιζελ να το κανεις αυτο? Μικρου κυβισμου βενζινη θες. Και παλι και αυτο θα πιασει τις υγρασιες του στα λαδια με τετοιες διαδρομες.
Φίλτρο σωματιδίων diesel