-
Μια κουβέντα ειναι να το αφαιρέσεις.
Τι επιπτώσεις έχεις στην λειτουργία του κινητήρα, αν εξαιρέσεις το ΚΤΕΟ; Εστω κ με το προγραμμα θα δουλεύει σωστά ; Ή θα είσαι κάθε μέρα στον προγραμματιστή σαν αυτούς που έβαλαν υγραεριο κ δεν τους βγήκε σε καλο. -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Να κανω μια χαζη ερωτηση?Αντε και τα αμαξια με dpf δεν καπνιζουν και κρατανε την καπνα επανω τους.... οταν γινετε αναγενηση.... αυτη η καπνα που παει? Μηπως τελικα ναι μεν δεν καπνιζουν αλλα τα βγαζουν μια και καλη ολα μαζι???
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν δεν κάνω λάθος, κατά την αναγέννηση καίγονται και γίνονται στάχτη.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Να κανω μια χαζη ερωτηση?
Αντε και τα αμαξια με dpf δεν καπνιζουν και κρατανε την καπνα επανω τους.... οταν γινετε αναγενηση.... αυτη η καπνα που παει? Μηπως τελικα ναι μεν δεν καπνιζουν αλλα τα βγαζουν μια και καλη ολα μαζι???
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν δεν κάνω λάθος, κατά την αναγέννηση καίγονται και γίνονται στάχτη.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι πουθενα δεν εχω δει να γραφουν οτι αλλαξαν φιλτρο καταλυτη εολυς οτιδηποτε και τοσο κανει, και αν το φιλτρο μπορει να κρατησει και 150000χλμ εολυς πρεπει να αλλαξεις απο τα 60 με 90000χλμ.τι διαλο γινεται , ελπιζω να μην μου την πεσουν οι γνωστοι περιβαλλοντιστες του κολου απο το αλλο φορουμ
Να τα στείλεις στον αγύριστο σε κάποιον εξατμισά. Δοκιμαστικά χωρίς πρόγραμμα και μετά βλέπεις.
Να ρωτήσεις τους περιβάλοντες τι γίνονται τα DPF και οι καταλύτες μετά που αφαιρεθούν στα εξουσιοδοτημένα.βρε Κωστα τι λες τωρα, παρεδωσε πινακιδες και μην κανες και ασφαλεια γιατι και αυτα ειναι εξοδα, δεν μπορεις να σκορπας τον θανατο με το καθε ρημαδι για να γλυτωσεις καποια λεφτα, αναθεμα μας αν σκεφτομασταν και πραταμε ολοι με αυτη τη λογικη χειροτεροι απο τα ορνια ειμαστε τελικα, ελεος.
οτσο και για σενα τα ιδια ισχυουν, τωρα αν θες να με καταταξεις στους περιβαλλοντιστες του κωλου ειναι δικαιωμα σου, μην απορησεις ομως αν βρεθεις στον δρομο καποιου και σε 'τσακισει' γιατι ετσι τον βολευε εκεινη την στιγμη, το ιδιο σκεπτικο με εσενα θα εχει, του κωλου βεβαιως.Ρε συ Ηλία αλλού το πάω το πράγμα. Τα βουλωμένα-καταστραμμένα dpf και καταλύτες τι γίνονται ξέρει κανείς; Πάνε εκεί που πρέπει για ανακύκλωση η τα θάβουν πουθενά και πίνουμε το νερό τους;
δεν γνωριζω τι τα κανουν καθως και αν βλαπτουν το περιβαλλον, γνωριζω ομως τις συνεπειες που εχει αν αφαιρεθει πανω απο το αυτοκινητο και αυτο μου αρκει.
ολα αυτα τα μικροσωματιδια δεν τα αποβαλει ο οργανισμος μας απο τους πνευμονες και δρουν αθροιστικα προκαλοντας αναπνευστικα προβληματα στο μελλον.Ηλια η γυναικα μου ειναι απο σκανδιναβια με μεταπτυχιακα στο LSE σε περιβαλλοντικα θεματα . επιστημονικα δεν μπορω να το πω εγω θα επρεπε να βαλω αυτην να το γραψει , η τεχνολογια αυτη ειναι αμφιλεγομενη στους περιβαλλοντολογους , η ιδια ειναι κατα Διοτι αυτο που μενει μετα το φιλτρο ειναι μικροσωματιδια τοσο μικρα που εισχωρουν πολυ βαθια στους πνευμονες και εκει ειναι σιγουρα καρκινος , ενω απο τα μεγαλυτερα σωματιδια μπορει να την γλυτωσεις .
ειμαι πραγματικα πολυ προβληματισμενος . απ την μια αυτο το οτι δεν ειμαστε σιγουροι οτι κανει καλο στους γυρω μας , απο την αλλη το κοστος και τα προβληματα που προξενει στο αμαξι , εσυ δεν ειχες γραψει για 2 περιπτωσεις μπροστα σου που ειχαν περασει πετρελαιο στα λαδια και εσκασαν κινητηρες; προσωπικα ειχα παθει σοκ καθως πρωτη φορα το ακουγα .
και να πεις οτι εχω κινητηρα ευρω 5 , εμενα ειναι 4 τι ηθελαν και το εβαλαν;
Ηλα α καταλυτης στα ντηζελ τι κραταει αν ξερεις ; ασχετα απο το φιλτρο φανταζομαι οτι θα ειναι απαραιτητος. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
Ηλια η γυναικα μου ειναι απο σκανδιναβια με μεταπτυχιακα στο LSE σε περιβαλλοντικα θεματα . επιστημονικα δεν μπορω να το πω εγω θα επρεπε να βαλω αυτην να το γραψει , η τεχνολογια αυτη ειναι αμφιλεγομενη στους περιβαλλοντολογους , η ιδια ειναι κατα Διοτι αυτο που μενει μετα το φιλτρο ειναι μικροσωματιδια τοσο μικρα που εισχωρουν πολυ βαθια στους πνευμονες και εκει ειναι σιγουρα καρκινος , ενω απο τα μεγαλυτερα σωματιδια μπορει να την γλυτωσεις .
ειμαι πραγματικα πολυ προβληματισμενος . απ την μια αυτο το οτι δεν ειμαστε σιγουροι οτι κανει καλο στους γυρω μας , απο την αλλη το κοστος και τα προβληματα που προξενει στο αμαξι , εσυ δεν ειχες γραψει για 2 περιπτωσεις μπροστα σου που ειχαν περασει πετρελαιο στα λαδια και εσκασαν κινητηρες; προσωπικα ειχα παθει σοκ καθως πρωτη φορα το ακουγα .
Ηλα α καταλυτης στα ντηζελ τι κραταει αν ξερεις ; ασχετα απο το φιλτρο φανταζομαι οτι θα ειναι απαραιτητος.Μια φίλη που μένει σε κεντρικό δρόμο του Μιλάνο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και πήγε σε πνευμονολόγο, αυτός την ρώτησε που μένει, του είπε που μένει και ότι βγαίνει τα πρωϊνά και τρέχει στην περιοχή.
Η απάντηση του γιατρού είναι να αλλάξει άμεσα περιοχή γιατί εκεί που μένει είναι μεγάλη η κυκλοφορία και τα μικροσωματίδια του ντήζελ έχουν αρχίσει να της φράζουν τους πνεύμονες γιατί λειτουργούν συσσωρευτικά, την έπιασε πανικός κλπ καταλαβαίνεις τώρα, τα ντήζελ στις μεγαλουπόλεις είναι αργός θάνατος.
Μου αρέσει που οι ντηζελάκηδες που ερωτεύτηκαν πρόσφατα τα 4l/100 μας γεμίζουν μικροσωματίδια τα πνευμόνια και άμα δούν κανένα κάγκουρα που έχει αφαιρέσει τον καταλύτη πέφτουν να τον φάνε, να δω τι θα κάνουν τα καινούργια τους παιγνίδια όταν θα ακούσουν τη λυπητερή κάπου εκεί στις 100.000 χλμ, προφανώς και θα πετάξουν τα DPF όπως οι ταξιτζήδες, το παίζουν και οικολόγοι.
Ειδικά οι γυναίκες που τα οδηγούν μέσα στην πόλη και δεν καταλαβαίνουν από DPF και πως γίνεται η αναγέννηση τους, σπάνε και κανένα μοτέρ αν δεν τις συμβουλέψει κανείς.
-
ναι υπαρχει θεμα με τον τροπο λειτουργιας αυτων των κινητηρων, θελουν διαβασμα και συγκεκριμενο τροπο χρησης.
ενας τροπος που εφαρμοζουν στην nissan στην Ελλαδα για τον καθαρισμο αυτων των φιλτρων με αρκετα καλα αποτελεσματα (οπως τουλαχιστον ισχυριζονται) ειναι να αφαιρεσουν το φιλτρο πανω απο την εξατμηση και να το πλακωσουν με πιεστικο νερου με μεγαλη πιεση και να το καθαρισουν, με αυτον τον τροπο του δινουν διαρκεια ζωης για αλλες 50-60000km, καποια συνεργεια της subaru τα στελνουν σε καποιους που τα βαζουν στον κλιβανο και του δινουν επισης ζωη.
οποιος εχει σημερινης τεχνολογιας ντιζελ κινητηρα απο αυτα τα χρηματα που γλυτωνει απο το καυσιμο ας βαζει ενα μερος τους σε εναν κουμπαρα και καποια στιγμη που θα χρειαστει το 'κουστουμακι' ειτς για το φιλτρο, ειτε για τα μπεκ και την τρομπα πετρελαιου, να εχει ετοιμο ενα μεγαλο μερος αυτου του ποσου. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ηλια η γυναικα μου ειναι απο σκανδιναβια με μεταπτυχιακα στο LSE σε περιβαλλοντικα θεματα . επιστημονικα δεν μπορω να το πω εγω θα επρεπε να βαλω αυτην να το γραψει , η τεχνολογια αυτη ειναι αμφιλεγομενη στους περιβαλλοντολογους , η ιδια ειναι κατα Διοτι αυτο που μενει μετα το φιλτρο ειναι μικροσωματιδια τοσο μικρα που εισχωρουν πολυ βαθια στους πνευμονες και εκει ειναι σιγουρα καρκινος , ενω απο τα μεγαλυτερα σωματιδια μπορει να την γλυτωσεις .
Ηλα α καταλυτης στα ντηζελ τι κραταει αν ξερεις ; ασχετα απο το φιλτρο φανταζομαι οτι θα ειναι απαραιτητος.Μια φίλη που μένει σε κεντρικό δρόμο του Μιλάνο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και πήγε σε πνευμονολόγο, αυτός την ρώτησε που μένει, του είπε που μένει και ότι βγαίνει τα πρωϊνά και τρέχει στην περιοχή.
Η απάντηση του γιατρού είναι να αλλάξει άμεσα περιοχή γιατί εκεί που μένει είναι μεγάλη η κυκλοφορία και τα μικροσωματίδια του ντήζελ έχουν αρχίσει να της φράζουν τους πνεύμονες γιατί λειτουργούν συσσωρευτικά, την έπιασε πανικός κλπ καταλαβαίνεις τώρα, τα ντήζελ στις μεγαλουπόλεις είναι αργός θάνατος.
Μου αρέσει που οι ντηζελάκηδες που ερωτεύτηκαν πρόσφατα τα 4l/100 μας γεμίζουν μικροσωματίδια τα πνευμόνια και άμα δούν κανένα κάγκουρα που έχει αφαιρέσει τον καταλύτη πέφτουν να τον φάνε, να δω τι θα κάνουν τα καινούργια τους παιγνίδια όταν θα ακούσουν τη λυπητερή κάπου εκεί στις 100.000 χλμ, προφανώς και θα πετάξουν τα DPF όπως οι ταξιτζήδες, το παίζουν και οικολόγοι.
Ειδικά οι γυναίκες που τα οδηγούν μέσα στην πόλη και δεν καταλαβαίνουν από DPF και πως γίνεται η αναγέννηση τους, σπάνε και κανένα μοτέρ αν δεν τις συμβουλέψει κανείς.
Πολλά like φίλε μου!!!
-
Γιατί μου φαίνεται ότι βλέπω κάποιους να έχουν επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών? Παίδες, να σας θυμίσω ότι ετούτο το καινούριο πράγμα που ήρθε πρόσφατα στα αστικά κέντρα του Ελλαδισταν, υπάρχει στα αστικά κέντρα όλων των υπολοιπων ευρωπαϊκών χωρών, που τουλάχιστον έχουν κάποιο βαθμό οργάνωσης παραπάνω από το ανατολικου τύπου Ελλαδιστάν.
Otso, ότι καίει άνθρακα ρυπαίνει, κανένας περιβαντολλόγος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα πει ότι είναι καλό. Και καλά κάνει και δεν μένει ικανοποιημένος.
Quadra, φέρε την φιλενάδα σου να κάνει κανά δυο τρεις βόλτες μεταξύ Βικτώρια και Συνταγμα μέσω πατησίων και μετά ρώτησε την πώς αισθάνεται (προς Θεού μιλάω για περπάτημα, μην τη βάλεις να τρέξει, εδω δεν είναι Μιλάνο). Ξέρεις στο Μιλάνο, Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Άμστερνταμ κυκλοφορούν ένα σωρό από αυτούς τους διάβολους τα diesel, για κάμποσα χρόνια, δεν τα έριξαν στην πυρά ακόμη, λες να είναι μαλ**ες οι Ιταλοί / Γερμανοί / Άγγλοι / Ολλανδοί? Σχετικά με το τσογλάνι που έβγαλε τον καταλύτη, είναι για πολλές σφαλιάρες: πρώτον γιατί ειναι κάγκουρας (αυτοδίκαια) και δεύτερον γιατί κανένας δεν δικαιούται να αφαιρέσει τον καταλύτη από το αυτοκίνητο (όπως και τα κάθε λογής φίλτρα)
Ηλία, εν μέρει συμφωνώ μαζί σου. Ο κάτοχος diesel πρέπει να προυπολογίσει και την αλλαγή ή καθαρισμό του φίλτρου που θα επέλθει κάποια στιγμή, αργά η γρήγορα. Επομένως το καθαρό όφελος που εμφανίζεται να έχει από τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, είναι λιγότερο κατά την τιμή του φίλτρου. Σχετικά με τα μπεκ κλπ δεν ξέρω αν βουλώνουν περισσότερο από τα αντίστοιχα των βενζινοκινητήρων, εξαρτάται από το καύσιμο. Πρέπει όμως να συνυπολογίσεις ότι ο βενζινοκινητήρας που έχει κάνει 150Κ χλμ θεωρείται παλιός, ενώ ο diesel έχει πολλά ψωμιά ακόμη. Επομένως ο κάτοχος του diesel θα βγει από πάνω στην μεταπώληση. Και μπορεί να είναι κερδισμένος διπλά.
Το ξαναλέω, ας είμαστε ψύχραιμοι και ας μιλάμε με στοιχεία. Οι μισοί κάτοχοι αυτοκινήτων στην Ευρώπη δεν είναι βλάκες, ούτε λιγότερο ευαισθητοποιημένοι περιβαντολλογικά απο εμάς που ακόμη ρίχνουμε στην ανακύκλωση το κουτί της πιτσας με το τελευταιο κομμάτι πεσκέσι για όποιον το ανοίξει.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Γιατί μου φαίνεται ότι βλέπω κάποιους να έχουν επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών? Παίδες, να σας θυμίσω ότι ετούτο το καινούριο πράγμα που ήρθε πρόσφατα στα αστικά κέντρα του Ελλαδισταν, υπάρχει στα αστικά κέντρα όλων των υπολοιπων ευρωπαϊκών χωρών, που τουλάχιστον έχουν κάποιο βαθμό οργάνωσης παραπάνω από το ανατολικου τύπου Ελλαδιστάν.Otso, ότι καίει άνθρακα ρυπαίνει, κανένας περιβαντολλόγος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα πει ότι είναι καλό. Και καλά κάνει και δεν μένει ικανοποιημένος.
Quadra, φέρε την φιλενάδα σου να κάνει κανά δυο τρεις βόλτες μεταξύ Βικτώρια και Συνταγμα μέσω πατησίων και μετά ρώτησε την πώς αισθάνεται (προς Θεού μιλάω για περπάτημα, μην τη βάλεις να τρέξει, εδω δεν είναι Μιλάνο). Ξέρεις στο Μιλάνο, Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Άμστερνταμ κυκλοφορούν ένα σωρό από αυτούς τους διάβολους τα diesel, για κάμποσα χρόνια, δεν τα έριξαν στην πυρά ακόμη, λες να είναι μαλ**ες οι Ιταλοί / Γερμανοί / Άγγλοι / Ολλανδοί? Σχετικά με το τσογλάνι που έβγαλε τον καταλύτη, είναι για πολλές σφαλιάρες: πρώτον γιατί ειναι κάγκουρας (αυτοδίκαια) και δεύτερον γιατί κανένας δεν δικαιούται να αφαιρέσει τον καταλύτη από το αυτοκίνητο (όπως και τα κάθε λογής φίλτρα)
Ηλία, εν μέρει συμφωνώ μαζί σου. Ο κάτοχος diesel πρέπει να προυπολογίσει και την αλλαγή ή καθαρισμό του φίλτρου που θα επέλθει κάποια στιγμή, αργά η γρήγορα. Επομένως το καθαρό όφελος που εμφανίζεται να έχει από τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, είναι λιγότερο κατά την τιμή του φίλτρου. Σχετικά με τα μπεκ κλπ δεν ξέρω αν βουλώνουν περισσότερο από τα αντίστοιχα των βενζινοκινητήρων, εξαρτάται από το καύσιμο. Πρέπει όμως να συνυπολογίσεις ότι ο βενζινοκινητήρας που έχει κάνει 150Κ χλμ θεωρείται παλιός, ενώ ο diesel έχει πολλά ψωμιά ακόμη. Επομένως ο κάτοχος του diesel θα βγει από πάνω στην μεταπώληση. Και μπορεί να είναι κερδισμένος διπλά.
Το ξαναλέω, ας είμαστε ψύχραιμοι και ας μιλάμε με στοιχεία. Οι μισοί κάτοχοι αυτοκινήτων στην Ευρώπη δεν είναι βλάκες, ούτε λιγότερο ευαισθητοποιημένοι περιβαντολλογικά απο εμάς που ακόμη ρίχνουμε στην ανακύκλωση το κουτί της πιτσας με το τελευταιο κομμάτι πεσκέσι για όποιον το ανοίξει.
τουλαχιστον στην Γερμανια που γνωριζω καποια πραγματα λογο του οτι εχω εκει τον κουμπαρο μου, στις μεγαλες πολεις απαγορευεται να κυκλοφορουν αυτοκινητα που δεν ειναι οι προδιαγραφες τους πανω απο euro4, γιατι αραγε?
-
Γιατί μου φαίνεται ότι βλέπω κάποιους να έχουν επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών? Παίδες, να σας θυμίσω ότι ετούτο το καινούριο πράγμα που ήρθε πρόσφατα στα αστικά κέντρα του Ελλαδισταν, υπάρχει στα αστικά κέντρα όλων των υπολοιπων ευρωπαϊκών χωρών, που τουλάχιστον έχουν κάποιο βαθμό οργάνωσης παραπάνω από το ανατολικου τύπου Ελλαδιστάν.Otso, ότι καίει άνθρακα ρυπαίνει, κανένας περιβαντολλόγος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα πει ότι είναι καλό. Και καλά κάνει και δεν μένει ικανοποιημένος.
Δεν κάνει να είσαι είρωνας και απόλυτος ούτε κατέχεις τη μεγάλη και μοναδική αλήθεια.
-
Quandra, όποιος λέει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια είναι ή χαζός ή ψώνιο. Δεν παραθέτω τίποτε άλλο εκτός από την προσωπική μου άποψη. Δεν λέω ότι είμαι σωστός και εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος είναι λάθος. Γράφω αυτά που σκέφτομαι και μπορεί να είναι και βλακείες. Το φόρουμ έχει ακριβώς αυτό το σκοπό: να παρουσιάζονται ιδεες και σκέψεις.
Σχετικά με την ειρωνία: Δεν είμαι είρωνας, δεν ταιριάζει με το χαρακτήρα μου. Δεν ξέρω τι σε ενόχλησε από αυτά που έγραψα. Αν θες στείλε μου ΠΜ να το λύσουμε. Αν αναφέρεσαι σε αυτά που λέω για την φίλη σου, από την πλευρά μου αυτό που ήθελα να πω είναι ότι και στην Ελλάδα που δεν έχουμε ακόμη πολλά diesel δεν υπάρχει καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες μεγαλουπόλεις. Το αντίθετο μάλλον ισχύει, τα αστικά μας κέντρα βρωμούν και ζέχνουν χωρίς τα Euro 5 / 6 diesel. Πάντως **συγγνώμη **αν κάτι σε προσέβαλε.
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
τουλαχιστον στην Γερμανια που γνωριζω καποια πραγματα λογο του οτι εχω εκει τον κουμπαρο μου, στις μεγαλες πολεις απαγορευεται να κυκλοφορουν αυτοκινητα που δεν ειναι οι προδιαγραφες τους πανω απο euro4, γιατι αραγε?
Σωστό είναι αυτό που λες, τουλαχιστον ξέρω ότι ισχύει στη Φρανκφούρτη. Ο λόγος είναι προφανής: Γιατί ρυπαίνουν!!! Αλλά αυτό ισχύει για κάθε λογής αυτοκίνητο, από λεωφορεία και φορτηγά μέχρι παπάκι...
Και φυσικά ανεαξρτήτως από το τι καύσιμο χρησιμοποιούν -
Aν ειχα ενα απο τα αυτα τα αμαξια με το dpf θα το πηγαινα μια φορα την εβδομαδα καποιο βραδυ τεζα οσο παει για κανενα 10-15 λεπτο. Θα καταφερνα κατι ετσι? Φιλου μου corsa D πλημμυρησε πετρελαιο μεσα στο καρτερ αναβοντας το λαμπακι. Και παει για αλλαγη λαδιων σε μολις 5000χλμ. Σε τι εποχες εχουμε επιστρεψει? ειναι λογικα πραγματα αυτα?
Ήταν εντός εγγύησης το Corsa? Το πήγε σε αντιπροσωπεία? Τι του είπαν? Εδώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι φταίει το καύσιμο , μάλλον κατά τη διαδικασία της αναγέννησης ξέρναγε πετρέλαιο ακατάσχετα. Γαμώ τα φίλτρα τους
Έχουμε τίποτε αναφορές για προβλήματα με φίλτρο σε Kia / Huyndai?
φίλε μου είμαι κάτοχος του i20 και έχω πρόβλημα και εγώ με το λαμπάκι του φίλτρου.Για να μην τα ξαναγράφω αν ανατρέξεις στην σελίδα θα δείς το πρόβλημά μου από την αρχή.Εν συντομία στην αντιπροσωπεία της καβάλας στην μακ μόρτορς, 3 Μηνών αυτοκίνητο λέγανε να πληρώσω 150 ευρώ για να καθαρίσουνε το φίλτρο λέγοντας ότι φταίει το κάυσιμο!!!Εγώ μόλις το άκουσα ουρλιάζοντας και κλωτσόντας ότι έβρισκα μπροστά μου κατάφερα να μου το κάνουν δωρεάν μέσα στην εγγύηση (έχει κ 5 χρόνια πανάθεμάτο).Στην συνέχεια αφού δεν τους εμπιστεύτικα ξανά είπα ότι άμα το ξανακάνει θα πάω σε αλλη αντιπροσωπεία και έτσι και έγινε.Πήγα στην εταιρεία της κομοτηνής την επόμενη φορά που άναψε και αυτοί μου είπανε ότι ήρθε καινούργια οδηγία από την κορέα να περάσουν καινούργιο πρόγραμμα!Για τα καύσιμα είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και αφού η κίνηση του αυτοκινήτου είναι κατά 90% στην εγνατία οδό με ταχύτητα 100-110χλμ, δεν δικαιολογήται να ανάβει η λυχνία και ότι φταίει το αμάξι.Αφού μου πέρασαν το πρόγραμμα το καινούργιο, είπανε ότι η οδηγία είναι σε περίπτωση που ανάψει ξανά να βάλω την 3η και να πάω με 2.900 στροφές 70χλμ. για 25 λεπτά και θα σβήσει.Ήρθε λοιπόν αυτή η ώρα και έκανα ότι μου είπανε και το λαμπάκι δεν έσβησε!Και πήγα ξανά και ξανά και ξανά εώς τώρα, 6 φορές απο την ημέρα που το αγόρασα στίς 2 δεκεμβρίου 2013, με 23.300 χλμ εώς τώρα.Αυτό ανάβει, εγώ πάω,αυτοι μου το σβήνουν!Επειδεί είναι ευγενικοί,χαμογελαστοί και μου λένε ότι ακόμη και άλλαγμα να θελει το φίλτρο, η κάποιος αισθητήρας θα αλλαχθούν αφού έχω 5 χρόνια εγγύηση,δεν μου πάει η καρδιά να τούς αρχίσω αυτήν την φορά στα σκαμπίλια από το μηχανικό εώς την αφεντικίνα τους.Εγώ πάντως απο την εμπειρία μου μέχρι τώρα δεν είδα να ανεβαίνει η στάθμη του λαδιού(τα λάδια πάντα τα αφήνουμε λίγο κάτω απο το κανονικό)ώστε να μην ανέβει η στάθμη πάρα πολύ.Το μόνο που παρατηρώ είναι ότι πρίν να μου ανάψει το λαμπάκι ανεβαίνει η κατανάλωση απότομα, για 25 λεπτα γίνεται η διαδικασία και μετά ξεχνάει να σβήσει το λαμπάκι.Αν μου ανάψει ξανά είπανε να το πάω και να κάνουνε μετρήσεις!Εώς τότε υπομονή..έπαψα να σχολούμε με το θέμα με έχει κουράσει η κατάσταση και ο λόγος που έγραψα ξανά είναι η αναφορά σου στην χιουντάι-κία!Αυτά τα λίγα ..καλό χειμώνα!
-
Τσουτσούριασα
-
ξέρω και άλλα Ι20 με αυτό το πρόβλημα
Πρέπει να είναι κάτι πολύ απλό αφού κάνει την διαδικασία, απλά δεν έχουν ασχοληθεί-μιλήσει με την μαμά εταιρεία και το ρίχνουν στα καύσιμα (εύκολη λύση) ή την χρήση (που μπορεί και να έχουν δίκιο για αυτούς που πήραν diesel για να πηγαίνουν στο Super Market(ασφαλώς και δεν ισχύει στην περίπτωση σου) -
Θα ήθελα να γράψουν κάτι, οτιδήποτε τα εξυπνοπούλια που με έκραζαν όταν είπα ότι θα αρχίσουν τα προβλήματα με τα νέα ντήζελ, και με είχαν ειρωνευτεί μάλιστα λέγοντας ότι χρόνια τώρα υπάρχει εμπειρία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με τα ντήζελ αγνοώντας φυσικά τις νέες τεχνολογίες και όπως πάντα κάνουν τα κοκκοράκια αραδιάζοντας ατάκες πετώντας την μπάλα στην εξέδρα αντί για μια σοβαρή συζήτηση που θα βοηθήσε όλους τους κατόχους, τώρα εδώ και λίγους μήνες επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή για το θέμα, ντροπή τους και τότε και τώρα.
-
Σε όλες τις αγορές προϊόντων υπάρχουν ψαγμενοι και μη καταναλωτές. Τα έχουμε πει χίλιες φορές οτι τα νέας τεχνολογίας diesel έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Τώρα να το χτυπάμε στουσ παθόντες οτι έκαναν βλακεία κ πήραν τέτοιο αυτοκίνητο, δε βοηθάει. Νομίζω βγαίνουμε εκτός θέματος. Το θέμα ειναι να δώσουν οι πιο έμπειροι στους αδαείς κάποιες συμβουλές για να μην έχουν προβλήματα. Μπορω κ εγω άνετα να αρχίσω την κουβέντα για τα προβλήματα αυττων με άλλο καύσιμο ( βενζίνη- υγραεριο κλπ) και να μην τελειώνει ποτέ. Λύσεις θελουμε και οχι χαιρεκακιες.
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Σε όλες τις αγορές προϊόντων υπάρχουν ψαγμενοι και μη καταναλωτές. Τα έχουμε πει χίλιες φορές οτι τα νέας τεχνολογίας diesel έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Τώρα να το χτυπάμε στουσ παθόντες οτι έκαναν βλακεία κ πήραν τέτοιο αυτοκίνητο, δε βοηθάει. Νομίζω βγαίνουμε εκτός θέματος. Το θέμα ειναι να δώσουν οι πιο έμπειροι στους αδαείς κάποιες συμβουλές για να μην έχουν προβλήματα. Μπορω κ εγω άνετα να αρχίσω την κουβέντα για τα προβλήματα αυττων με άλλο καύσιμο ( βενζίνη- υγραεριο κλπ) και να μην τελειώνει ποτέ. Λύσεις θελουμε και οχι χαιρεκακιες.Η αναφορά μου δεν είναι προς τους ιδιοκτήτες ντήζελ αλλά σε κάτι έξυπνους που το παίζουν πολύξεροι, και όταν πήγα να γράψω λεπτομέρειες για τα DPF έπεσαν να με φάνε με τα ειρωνικά τους σχόλια, σε αυτούς αναφερόμουν και οι οποίοι δεν έχουν ντήζελ για να έχουν το... αγγούρι και να τρέχουν, αλλά το έπαιζαν έξυπνοι του ασφαλούς.
-
Να τις γράψεις τις λεπτομέρειες προς ενημέρωση του κοινου και ασε τους έξυπνους μαχητές του πληκτρολογιου. Επίσης να πεις αν θέλεις τυχόν προτάσεις σε χημικά πρόσθετα, καύσιμα και λάδια.
-
Από τα στάνταρ χαρακτηριστικά των Ελλήνων είναι να πέφτουν με τα μούτρα σε ότι καινούργιο και μοδάτο (θύματα του marketing και της μόδας) αδιαφορώντας για τις πραγματικές τους ανάγκες με αποτέλεσμα να κάνουν επιλογές που μετά δεν τους καλύπτουν και διαμαρτύρονται (πχ diesel υγραέριο κλπ)
Από την άλλη υπάρχουν άπειρες Κασσάνδρες (ειδικά παλαιομοδίτες τεχνικοί) που από άγνοια ή συντηρητισμό τα θάβουν όλα(καλά και Κακά)πχ Καταλύτες , αμόλυβδη βενζίνη βαλβίδες ψιλά η χονδρά λάδια κλπ
Για αυτό το λόγο, μέσα από συζήτηση ο καθένας θα καταλάβει(αν θέλει) ποιος λέει και ΤΙ λέει -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Από τα στάνταρ χαρακτηριστικά των Ελλήνων είναι να πέφτουν με τα μούτρα σε ότι καινούργιο και μοδάτο (θύματα του marketing και της μόδας) αδιαφορώντας για τις πραγματικές τους ανάγκες με αποτέλεσμα να κάνουν επιλογές που μετά δεν τους καλύπτουν και διαμαρτύρονται (πχ diesel υγραέριο κλπ)
Από την άλλη υπάρχουν άπειρες Κασσάνδρες (ειδικά παλαιομοδίτες τεχνικοί) που από άγνοια ή συντηρητισμό τα θάβουν όλα(καλά και Κακά)πχ Καταλύτες , αμόλυβδη βενζίνη βαλβίδες ψιλά η χονδρά λάδια κλπ
Για αυτό το λόγο, μέσα από συζήτηση ο καθένας θα καταλάβει(αν θέλει) ποιος λέει και ΤΙ λέειΚαλησπέρα φιλαράκο.Μάλλον δεν κατάλαβες κάτι στήν περίπτωσή μου.Εγώ ούτε από μόδα πήρα ντίζελ ούτε από μάρκετινγκ σε περίοδο κρίσης .Στήν πενταετία θα έχω 150.000 με 200.000 χλμ οπότε τίποτα απο τα δύο παραπάνω δεν συμβαίνει.Την οικονομία που θα έχω από τα πετρέλαια σε σχέση με βενζίνη που είχα πρίν, θα έχω κάνει και το αυτοκίνητο απόσβεση, οπότε είναι άκυρο το μνμ σου.Όπως είπε και ένας φίλος πιό πάνω θα πρέπει εδώ στό φόρουμ να λέμε τις εμπειρίες μας, τις γνώσεις μας όποιοι έχουν, ώστε να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματά μας.Ας γράψουν από εδώ και πέρα όσοι ξέρουν κάποια πράγματα για το θέμα του φίλτρου και να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση και ΒΓΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Φίλτρο σωματιδίων diesel