-
Aφήστε το παραμύθι και παντε ασφαλίστε τα αμάξια σας , που κυκλοφορείτε ανασφάλιστοι και όποιον πάρει ο χάρος!!!!!!!!!!!!
Τσογλάνια ανασφάλιστοι !!!!!!!!! Εμεις πληρώνουμε και εσας!!!!!!!! Κωλοπαίδια !!!! Δεν έχετε λεφτά ;;; Λεωφορείο ή με τα πόδια !!!!!!!!!!!!!! -
you need some sex, I say
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
you need some sex, I say -
Μία έκτακτη ανάγκη που θα οδηγήσει κάποιον να πάρει το πινακιδωμένο/ανασφάλιστο πιθανότατα θα τον οδηγήσει να πάρει και το απινακίδωτο/ανασφάλιστο. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολύ πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις που ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των πινακιδωμένων (τα απινακίδωτα θεωρητικά ΔΕΝ πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο):
- Παρκάρω το πινακιδωμένο ανασφάλιστο πάνω σε στροφή και μειώνω το οπτικό πεδίο των οχημάτων. Φτάνει σε STOP ο Χ άτυχος, δεν μπορεί να δει τον κάθετο δρόμο, ξεμυτά και ... ΜΠΟΥΜΜΜ... του τη ρίχνει ο έχων προτεραιότητα. Το όποιο δικαστήρια κατά πάσα πιθανότητα θα επιδικάσει συνυπευθυνότητα. Το μερίδιο του παρκαρισμένου (όπως και των άλλων) επιβαρύνει την ασφαλιστική του... την ποια;;; α, διεκδικούμε να μην είναι υποχρεωμένος να έχει παρόλο που βρίσκεται στο δρόμο το αυτοκίνητο.
- Παρκάρω το πινακιδωμένο ανασφάλιστο σε ανηφόρα με ψιλοχαλαρό το χειρόφρενο (το οποίο δεν είναι και στις καλύτερές του). Χ ημέρες μετά σπάει το σύρμα ή απλά κυλάει (λόγω βροχής, κτλ) όπως είναι και πέφτει σε άλλα παρκαρισμένα ή/και όχι. Ποιος πληρώνει; Η ασφαλιστική του παρκαρισμένου στην ανηφόρα... η ποια;;; α, διεκδικούμε να μην είναι υποχρεωμένος να έχει παρόλο που βρίσκεται στο δρόμο το αυτοκίνητο.
Τα παραπάνω σενάρια ΔΕΝ είναι επιστημονική φαντασία. Το (1) συμβαίνει συχνά (άλλο αν δε μαθαίνουμε τι αποφάσισε το δικαστήριο ως απλοί περαστικοί από το σημείο του ατυχήματος. Και το (2) δε νομίζω ότι είναι τόσο απίθανο.
-
Ε όχι ρε συ. Προφανώς και είναι επιστημονική φαντασία. Όταν κάποιος ακινητοποιεί το αυτοκίνητό του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (ετήσιο και βάλε), προφανώς και δε θα το αφήσει πάνω στη στροφή ή στην ανηφόρα. Θα μεριμνήσει να το αφήσει σε ένα καλό σημείο. Νομίζω ότι τραβάμε την υπερβολή από τα μαλλιά για να βρούμε περιπτώσεις που θα δικαιώσουν τον Kacey κι όσους πρεσβεύουν ότι το μέτρο είναι καλό.
Για να εξηγούμαστε: όλοι είμαστε ενάντια των ανασφάλιστων και θέλουμε να εκλείψουν. Απλώς θεωρούμε ότι δεν είναι αυτός ο σωστός/δίκαιος τρόπος. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ε όχι ρε συ. Προφανώς και είναι επιστημονική φαντασία. Όταν κάποιος ακινητοποιεί το αυτοκίνητό του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (ετήσιο και βάλε), **προφανώς **και δε θα το αφήσει πάνω στη στροφή ή στην ανηφόρα. Θα μεριμνήσει να το αφήσει σε ένα καλό σημείο. Νομίζω ότι τραβάμε την υπερβολή από τα μαλλιά για να βρούμε περιπτώσεις που θα δικαιώσουν τον Kacey κι όσους πρεσβεύουν ότι το μέτρο είναι καλό.
Για να εξηγούμαστε: όλοι είμαστε ενάντια των ανασφάλιστων και θέλουμε να εκλείψουν. Απλώς θεωρούμε ότι δεν είναι αυτός ο σωστός/δίκαιος τρόπος.Το τονισμένο αναφέρεται σε λογικούς ανθρώπους. Πες μας με το χέρι στην καρδιά, από αυτά που βλέπεις στους δρόμους καθημερινά, πόσοι μη-λογικοί κυκλοφορούν; Ελάχιστοι/λίγοι/μερικοί/πολλοί/...;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Για να εξηγούμαστε: όλοι είμαστε ενάντια των ανασφάλιστων και θέλουμε να εκλείψουν. Απλώς θεωρούμε ότι δεν είναι αυτός ο σωστός/δίκαιος τρόπος.
αυτο ακριβως...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
- Παρκάρω το πινακιδωμένο ανασφάλιστο πάνω σε στροφή και μειώνω το οπτικό πεδίο των οχημάτων. Φτάνει σε STOP ο Χ άτυχος, δεν μπορεί να δει τον κάθετο δρόμο, ξεμυτά και ... ΜΠΟΥΜΜΜ... του τη ρίχνει ο έχων προτεραιότητα. Το όποιο δικαστήρια κατά πάσα πιθανότητα θα επιδικάσει συνυπευθυνότητα. Το μερίδιο του παρκαρισμένου (όπως και των άλλων) επιβαρύνει την ασφαλιστική του... την ποια;;; α, διεκδικούμε να μην είναι υποχρεωμένος να έχει παρόλο που βρίσκεται στο δρόμο το αυτοκίνητο.
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο εχω εξω απο το σπιτι μου μονο που.... το ρολο του ανασφαλιστου παιζουν 3 σκουπιδοντενεκεδες διπλα διπλα...
Να τους ασφαλισουμε???? -
υπαρχει πραγματικη αδυναμια συλληψης ορισμενων πολυ απλων δεδομενων...
- ο αληταμπουρας που κυκλοφορουσε και πριν ανασφαλιστος, εχει γραμμενα τα παντα, το μετρο δεν θα κανει τιποτα. θα εξακολουθει να κυκλοφορει ανασφαλιστος.
- δε μιλαμε για αυτοκινητα χωρις πινακιδες, μιλαμε για αυτοκινητα με πλαστες (χτυπημενες) πινακιδες... Ελεγχος? το αλλο με τον τοτο το ξερεις?
- να σας πω για τις βουλγαρικες πινακιδες η οχι?
το να μιλαμε για υποσχεσεις και καλα παιδια, ειναι οπως εχω ξαναπει ευγενικα ... αφελες...
και επειδη κανεις δεν απαντησε .. Εφ' οσον το μετρο θα εξαλειψει ( ) τα ανασφαλιστα, θα σταματησουν οι ασφαλιστικες να με χρεωνουν για ζημιες απο ανασφαλιστο? -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο εχω εξω απο το σπιτι μου μονο που.... το ρολο του ανασφαλιστου παιζουν 3 σκουπιδοντενεκεδες διπλα διπλα...
Να τους ασφαλισουμε????Πολύ έξυπνη η σύγκριση Αφού το θέτεις έτσι, όμως, οι κάδοι απορριμάτων είναι κρατικά οχήματα και ΔΕΝ ασφαλίζονται ως τέτοια Από εκεί και πέρα, μπορείς να επικοινωνήσεις με το δήμο και να ζητήσεις να μεταφερθούν σε καλύτερο σημείο.
-
το 'να τους ασφαλισουμε' ηταν χιουμορ και κακως δεν εβαλα καποιο smile ή κατι τετοιο.
το θεμα ειναι αν ειναι σωστος και δικαιος ο ΤΡΟΠΟΣ επιβολής της ασφαλισης αυτης. γιατι ΗΘΙΚΑ ( δεν μου ερχεται καλυτερη λεξη αυτη τη στιγμη ) σε τιμορει για 'εγγλημα' που ΔΕΝ εχεις διαπραξει, την κυκλοφωρία δηλαδη ανασφαλιστου οχηματος που εχει κανονικές και νομιμες πινακιδες και πληρωμενα τελη κυκλοφωριας.
( ολα τα αλλα ειναι πλαστογραφια μετα χρησεως κ.λ.π. κ.λ.π. παει μακρυα το πραγμα)
-
Μου αρεσει που συζηταμε για το αν αδικει καποιους το μετρο της υποχρεωτικης ασφαλισης, λες και τα υπολοιπα που αφορουν το αυτοκινητο ειναι δικαια,( τελη κυκλοφοριας, φοροι στα καυσιμα, τεκμηρια).
Προφανως και καποιοι αδικουνται, ομως εχω συγγενη με 4 οχηματα που τα ειχε ολα ανασφαλιστα και που με το μετρο παρεδωσε πινακιδες στα 2 και ασφαλισε τα αλλα.Εχω και φιλο με μοτο ακινητοποιημενη λογω βλαβης εδω και 6-7 χρονια, που πληρωνε τελη ολα αυτα τα χρονια αφου το ποσον ηταν μικρο.
Δεν τον απασχολουσε τα 2-3Κ€ που εχασε απο την αξια της μοτο, ολα αυτα τα χρονια, τον απασχολησε που τον υποχρεωνουν να το ασφαλισει γιατι δεν προλαβε να παραδωσει πινακιδες και λογω ΚΤΕΟ. -
Κανονικά 'αυτο' ειναι και το σωστο.
Θες να το 'κρατησεις' για χψζ λογους αλλα οχι να το πληρωνεις? Καταθετεις μονιμα ή προσωρινά πινακιδες και στο γκαραζ σου, ή του βγαζεις ( αν εμπιπτει ) ιστορικές πινακιδες, οποτε και παρκαρισμενο στο δρομο ειναι ασφαλισμενο.Ετσι απο περιεργεια ο συγγενης του τα κυκλοφορουσε?
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Κανονικά 'αυτο' ειναι και το σωστο.
Θες να το 'κρατησεις' για χψζ λογους αλλα οχι να το πληρωνεις? Καταθετεις μονιμα ή προσωρινά πινακιδες και στο γκαραζ σου, ή του βγαζεις ( αν εμπιπτει ) ιστορικές πινακιδες, οποτε και παρκαρισμενο στο δρομο ειναι ασφαλισμενο.Ετσι απο περιεργεια ο συγγενης του τα κυκλοφορουσε?
Αν λες για εμενα, φυσικα.
-
να το ξαναπω αλλη μια, μηπως το συλλαβουμε...
αυτος που κυκλοφορουσε ανασφαλιστος μεχρι πριν, ειναι αυτος που κυκλοφορει τωρα με πλαστες πινακιδες, ειναι αυτος που δεν εδωσε καμμια υποσχεση στον kacey, που δεν ειναι καλο παιδι και κυκλοφορει οποτε του καπνισει, γιατι στο μπουρδελο που ζουμε κανεις δεν κανει τον παραμικρο ελεγχο!
Το συγκεκριμενο μετρο, δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια εξυπηρετηση του κρατους στις ασφαλιστικες.-
Οποιος θεωρει οτι με αυτο θα μπορει να κυκλοφορει ησυχος στους δρομους, τοτε μαλλον δεν θα επρεπε να εχει καν διπλωμα.- -
Χθες μου έκαναν έλεγχο ακριβώς μετά τα διόδια της ΑΟ μπαίνοντας από ΕΟ προς αεροδρόμιο.
'Παρακαλώ δίπλωμα, άδεια και ασφάλεια', τα έδωσα, σε 5 (πέντε!) δευτερόλεπτα τα είχα πίσω, και συνέχισα το δρόμο μου.Δε χρειάζεται να κάνουν τέτοιους ελέγχους για να πιάσουν τα ανασφάλιστα.
Ούτε να βάλουν κάμερες με οπτική αναγνώριση πινακίδων.
Απλά εκει που αράζουν να περνάνε τις πινακίδες των αυτ/των που βλέπουν στο σύστημα, μερικές 10άδες χιλιάδες κάθε μέρα (πανεύκολο, απλά πρέπει να αραιώσουν λίγο τα διαστήματα που πίνουν φραπέ ) και οι πιθανότητες να πιαστεί όποιος οδηγεί ανασφάλιστο ανεβαίνουν κατακόρυφα.
Από εκεί και πέρα, θες να το ρισκάρεις? ΟΚ, αλλά θα σε σκίσουμε αν σε πιάσουμε, και οι πιθανότητες είναι (ΘΑ είναι...) πολύ καλές. Το να πάρουμε τις εξαιρέσεις (κατηφόρα και τυχαίνει και λύνεται το χειρόφρενο και πέφτει πάνω σε άλλο, ή το πήρε ο τάδε να πάει στο νοσοκομείο τη γυναίκα του που γεννάει, κλπ, κλπ) για να δικαιολογήσουμε το τσουβάλιασμα το βρίσκω υπερβολικό -- αν το κάνουμε εδώ θα πρέπει να το κάνουμε και για 1.000.000 άλλα πράγματα (π.χ. -κάτι που εμένα προσωπικά μου φαίνεται λογικό γιατί τυχαίνει να ξέρω σχετικό περιστατικό- να απαγορεύεται δια ροπάλου και το κάπνισμα ενώ οδηγείς, γιατί μπορεί να μην είσαι φανατικός καπνιστής και να μαστουρώσεις με τις πρώτες τζούρες, να χάσεις τον έλεγχο, κλπ ... αλλά τι λέω, εδώ είναι Ελλάδα, τα δικαιώματα των καπνιστών είναι πάνω απ' όλα ).Το συγκεκριμένο μέτρο πάντως είναι όπως το 'δε μπορώ/δε θέλω να σκεφτώ κάτι που να είναι ΚΑΙ έξυπνο ΚΑΙ σωστό για να τσακώσω τους φοροφυγάδες, οπότε ας βάλω ένα φόρο-πρόστιμο σε όλους όσους δουλεύουν με μπλοκάκι κι ας το ονομάζω Τέλος Επιτηδεύματος (άλλη μια γ@μάτη εφεύρεση, όπως η 'περαίωση' ), τουλάχιστον να βγάζω μέρος από τα σπασμένα χωρίς κόπο'. Who cares κι αν μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά (classic στη χώρα μας).
Θα κάνει δουλειά ο νόμος? Σίγουρα ναι, γι αυτό και οι περισσότεροι (?) τον θεωρούν 'σωστό'.
Τσουβαλιάζει, αντί να είναι δίκαιος προς όλους (και σε αυτούς που επειδή δεν έχουν γκαράζ και δε μπορούν να παραδώσουν πινακίδες το έχουν παρκάρει σε ασφαλές σημείο και δεν το κυκλοφορούν μέχρι να φτιάξουν τα οικονομικά τους)? Επίσης σίγουρα ναι.
Συμφέρει τις ασφαλιστικές? Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.
Θα βοηθήσει να μειωθούν τα ασφάλιστρα για τους νομοταγείς οδηγούς? Δε θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά... Να δούμε.Σίγουρα πάντως δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του νόμου να ελέγχει συστηματικά τα οχήματα που κυκλοφορούν.
-
Το μέτρο έχει λογική και προσωπικά, το βρίσκω περισσότερο θετικό παρά αρνητικό αλλά αν θέλει το κράτος να κάνει τα πράγματα πιο δίκαια για τον πολίτη που για τον έναν ή τον άλλο λόγο θέλει να χρησιμοποιεί το όχημά του 1, 2, χ μήνες τον χρόνο κάθε χρόνο (και είναι πάρα πολλοί αυτοί) θα πρέπει να τους δώσει τη δυνατότητα να παραδίδουν πινακίδες ΕΥΚΟΛΑ (ξερωγω σε ΚΕΠ ή ταχυδρομικά) και να τους δίνει τη δυνατότητα για τους μήνες που είναι ακινητοποιημένο χωρίς πινακίδες να το παρκάρουν οπουδήποτε θα μπορούσαν να το παρκάρουν όσο είχε πινακίδες, με την προϋπόθεση βέβαια οτι ο χρόνος ακινητοποίησης θα είναι μικρότερος του 12μηνου. Μπορεί π.χ. ο ιδιοκτήτης να παίρνει με την παράδοση των πινακίδων ένα αυτοκόλλητο που να γράφει από πότε είναι ακινητοποιημένο, και μέχρι πότε μπορεί να παραμείνει εκεί που βρίσκεται χωρίς πινακίδες. Και αν το αυτοκόλλητο λήξει και δεν έχει πάρει το αυτοκίνητο τις πινακίδες του πίσω ας το σηκώνει άμεσα, χωρίς πολλά πολλά ο Δήμος μετά από καταγγελία οποιουδήποτε.
Βέβαια μετά θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα, το ίδιο εύκολα, να μπορεί να πάρει πίσω και τις πινακίδες του και ίσως εκεί να εστιάζεται το πρόβλημα που δεν μπορεί να γίνει εύκολα κάτι τέτοιο, το οτι δηλαδή η όλη φάση 'στέλνω κάτι σε μια ΔΥ, το οποίο αποθηκεύεται κάπου και σε πρώτη ζήτηση το έχω πίσω' για κάποιο λόγο απλά δεν μπορεί να γίνει απρόσκοπτα στην Ελλάδα. Αν βάλεις μέσα και τις ασφαλιστικές που δεν θα χαρούν και πολύ με κάτι τέτοιο...
-
Οπως ειπα, μεχρι να γινει το καλυτερο (καμερες+αυτοματη αναγνωριση κινουμενων οχηματων+συγκριση με αρχειο ασφαλισμενων = αυτοματη κληση), ΑΥΤΟ το μετρο ειναι το καλυτερο. ΟΣΟΥΣ αστυνομικους κ να βγαλεις στο δρομο, και 24ωρους ελεγχους να κανουν, ΔΕΝ θα πιασουν τοσους οσους αυτο που μπορει να γινει με ενα κλικ.
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Προφανως και καποιοι αδικουνται, ομως εχω συγγενη με 4 οχηματα που τα ειχε ολα ανασφαλιστα και που με το μετρο παρεδωσε πινακιδες στα 2 και ασφαλισε τα αλλα.
Ετσι απο περιεργεια ο συγγενης του τα κυκλοφορουσε?
Αν λες για εμενα, φυσικα.
Ηδη βρεθηκε ενας εδω μεσα που ξερει προσωπικα για 4 οχηματα που τωρα πια δεν κυκλοφορουν ανασφαλιστα. Δεν περιγραφω αλλο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οπως ειπα, μεχρι να γινει το καλυτερο (καμερες+αυτοματη αναγνωριση κινουμενων οχηματων+συγκριση με αρχειο ασφαλισμενων = αυτοματη κληση), ΑΥΤΟ το μετρο ειναι το καλυτερο. ΟΣΟΥΣ αστυνομικους κ να βγαλεις στο δρομο, και 24ωρους ελεγχους να κανουν, ΔΕΝ θα πιασουν τοσους οσους αυτο που μπορει να γινει με ενα κλικ.Σαφώς και η τεχνολογία είναι καλύτερη λύση, αλλά αφενώς ΔΕΝ μπορείς να βάλεις συστήματα LPR παντού, αφετέρου ΔΕΝ είναι ανάγκη να 'πιάνουν' οι αστυνομικοί της τροχαίας όσες πινακίδες θα πιάνουν οι κάμερες - αρκεί να καταλάβει ο ανασφάλιστος ότι θα υπάρχουν πλέον ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ πιθανότητες να σημειώσουν την πινακίδα του και να τον ξεσκίσουν.
Ή μήπως τους εκμεταλλευόμαστε ήδη αρκετά καλά τους τροχαίους που στήνονται σε διάφορα σημεία και κάνουν πηγαδάκια ανά τετράδες?
Ας πιάσουμε πρώτα το 95% (αν τόσοι είναι) που το κυκλοφορούν τακτικά χύμα στο κύμα κι ας κυνηγήσουμε μετά τις εξαιρέσεις.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ας πιάσουμε πρώτα το 95% (αν τόσοι είναι) που το κυκλοφορούν τακτικά χύμα στο κύμα κι ας κυνηγήσουμε μετά τις εξαιρέσεις.
Το θεμα ειναι οτι - εγω θεωρω οτι - το 95% που εχουν πινακιδωμενο ανασφαλιστο ειναι αυτοι που εχουν σκοπο να το μετακινουν χωρις ασφαλεια κ το υπολοιπο 5% οι ατυχοι που δεν εχουν δυνατοτητα να το βαλουν καπου κ να παραδωσουν πινακιδες, ΚΑΙ δεν μπορουν να πληρωσουν ασφαλιση μονο εναντι αστικης ευθυνης τριτων.
ΥΓ Ετσι, για να κανουμε κουβεντα, να ρωτησω κατι: ποσοι απο εσας που κραζετε το μετρο αυτο, ειστε οκ με το μετρο των τεκμηριων στα ΙΧ?
Yποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου