-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Τι να σου πω ρε φιλε οτι ακουσα μεταφερω, μεγαλη εντυπωση μου εκανε που μου ειπε οτι ειναι απο την εφορια η κληση... τωρα να παω να τον βρω δεν παιζειΕπειδη ενος στοιχήματος που εχω βαλει με γειτονα που εχει ανσφαλιστα 2 ιχ 5+ ,+ 1 παπί χρόνια τωρα ( εγω το εχω χασει βεβαια..μια και ελεγα δε μπορει καποιος @ουστης ΚΤΕΟ,ΚΕΠΥΟ,ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ,ΤΡΟΧΑΙΑ,ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,ΔΟΥ,ΟΓΑ,ΔΕΗ,ΟΤΕ κτλ κτλ θα το ανακαλυπτε ,χαρης θεοχαρης ..) και το εχω ψαξει ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΜΑ,αν το εχεις σκαναρε το και στειλτο μου με mail ,θα πάρω πισω 50 απο το γειτονα ,δεν ειναι αστείο..
-
Δύσκολο να ισχύει καθότι ούτε έχει ψηφιστεί ακόμη, ούτε η προβλεπόμενη ποινή είναι αυτή που αναφέρθηκε
-
Κι εμενα απιστευτο μου φανηκε ρε παιδια γι'αυτο το εγραψα κι εδω μηπως ξερει κανεις κατι παραπανω... να τον βρω τον ανθρωπο δυσκολο, τηλεφωνικα μου ειπε οτι του εστειλαν το προστιμο για την ασφαλεια μεσω εφοριας μαλιστα..
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113001967
Και μια αλλη εκδοχη.Αληθεια με τα νοικιαρικα τι θα γινει...
-
αυτήν την στιγμή το να κυκλοφορείς ανασφάλιστος ,είναι θέμα καθαρα τύχης το αν θα σε τσακώσουν η όχι.
Αν υποθέσουμε ότι δεν τρακάρεις , τότε στατιστικά έχεις κάποιες πιθανότητες να σε σταματήσει η τροχαία η κάποια άλλη αστυνομική υπηρεσία και να στο αναζητήσει.
με τον νέο νόμο ,θέλουν να βάλουν τα ασφάλιστρα στο κόλπο ..(κατ εμέ και πολύ καλά θα κάνουν..)
Δηλαδή , αν π.χ θέλεις να το πουλήσεις , μαζί με το χαρτί του ΚΤΕΟ που ήδη ζητάνε πλέον , να ζητούν και ασφαλιστήριο. όπως επίσης για να παραλάβεις τα τέλη κυκλοφορίας να έχεις ασφαλιστήριο.. -
Eγώ από την άλλη έχω 3 μηχανές οι οποίες είναι ακινητοποιημένες εδώ και κάποια χρόνια , κυρίως λόγω μηχανική βλάβης. Επειδή το ποσο , μέχρι τώρα τουλάχιστον , για τα τέλη ήταν μικρό συνέχιζα αν το πληρώνω και γιανα είμαι νόμιμος και για να γλιτώσω τη διαδικασία κατάθεσης πινακίδων. Πώς θα δικαιολογήσω ότι ναι μεν έχω σήμα , ναι είναι ανικανες για κυκλοφορία και γιαυτό δεν έχω ασφάλεια αφου δεν τις κυκλοφορω? Θα φάω δηλαδή 3 χ πρόστιμό?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
όπως επίσης για να παραλάβεις τα τέλη κυκλοφορίας να έχεις ασφαλιστήριο..Δεν ισχύει αυτό. Παρέλαβα πινακίδες μέσα στο Φλεβάρη και δε ζήτησαν τέτοιο πράγμα. Θα ήταν τελείως παράλογο άλλωστε, αφού για να βγάλεις ασφάλεια, πρέπει να προσκομίσεις στον ασφαλιστή την άδεια κυκλοφορίας, που θα βρίσκεται στην εφορία.
-
Αυστηρές ποινές για τους ανασφάλιστους της ασφάλτου
Διορία έως τις 15 Απριλίου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους δίνει το ΥΠΟΙΚ. Αυστηρές ποινές και πρόστιμα
Το νομοσχέδιο, πάντως, δίνει διορία στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ακινήτων έως τις 15 Απριλίου για να τα ασφαλίσουν. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπιστούν όσοι οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα. Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος που δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη θα επιβάλλονται οι εξής κυρώσεις: * Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. * Αν εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και αν είναι υπότροπος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 3 χρόνια. * Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης. * Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος που δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη θα επιβάλλονται οι εξής κυρώσεις:Η λέξη κλειδί
-
Δηλ θα πρέπει να ΜΗΝ έχει πινακίδες.
-
Μου φαινεται καποιος 'κουμπαρος' κολλητος σε κυβερνητικο προσωπο εχει **μεγααααλη **ασφαλιστικη εταιρεια..
τωρα συζητανε και την υποχρεωτικη ασφαλιση των ΑΚΙΝΗΤΩΝ και ισως σχεδιαζουν και την υποχρεωτικη ΙΔΙΩΤΙΚΗ ασφαλιση ΥΓΕΙΑΣ ωστε τα δημοσια ταμεια να αποζημιωνουν μονο την διαφορα, μετα που θα εχεις παρει την αποζημιωση απο την ιδιωτικη ασφαλιστικη.... -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Τι να σου πω ρε φιλε οτι ακουσα μεταφερω, μεγαλη εντυπωση μου εκανε που μου ειπε οτι ειναι απο την εφορια η κληση... τωρα να παω να τον βρω δεν παιζει
Επειδη ενος στοιχήματος που εχω βαλει με γειτονα που εχει ανσφαλιστα 2 ιχ 5+ ,+ 1 παπί χρόνια τωρα ( εγω το εχω χασει βεβαια..μια και ελεγα δε μπορει καποιος @ουστης ΚΤΕΟ,ΚΕΠΥΟ,ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ,ΤΡΟΧΑΙΑ,ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,ΔΟΥ,ΟΓΑ,ΔΕΗ,ΟΤΕ κτλ κτλ θα το ανακαλυπτε ,χαρης θεοχαρης ..) και το εχω ψαξει ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΜΑ,αν το εχεις σκαναρε το και στειλτο μου με mail ,θα πάρω πισω 50 απο το γειτονα ,δεν ειναι αστείο..
Μηπως του ηρθε του ανθρωπου μεσω εφοριας κανενα προστιμο της τροχαιας για ανασφαλιστο;
Το αλλο δεν παιζει. -
Για το μετρο της διασταυρωσης των στοιχειων και την επιβολη προστιμων, με σκοπο τη μειωση των ανασφαλιστων, ποιος μπορει να διαφωνει ρε παιδια; Οποιος κυκλοφορει ανασφαλιστος ειναι δημοσιος κινδυνος. Σε περιπτωση ατυχηματος, κλεινει δυο σπιτια, και το δικο του και του αλλου. Κανενα ελεος!
Οι ασφαλιστικες εχουν τεραστιο προβλημα εξαιτιας των ανασφαλιστων. Αν ασφαλιστουν ολα αυτα, θα αποκατασταθει η ισορροπια και θα βλετιωθει το τεχνικο αποτελεσμα. Αυτο πρεπει να γινει ASAP. Μετα θα δουμε την επιδραση στα νουμερα.
Η μειωση (η μη) των τιμων ειναι συνισταμενη πολλων παραγοντων: Υπαρχει πραγματι σημαντικη μειωση ατυχηματων (σε συχνοτητα/πληθος). Απο την αλλη, η νομοθετικη αυξηση των οριων στα σοβαρα ατυχηματα αυξανει το μεσο κοστος ζημιας. Οι συσσωρευμενες ζημιες απο το PSI και τις επενδυσεις γενικα, που ειναι πολλα μυρια, δεν καλυπτονται ευκολα και επηρεαζουν και την τιμολογηση. Η μειωση των ανασφαλιστων θα φερει (ΑΝ και ΟΤΑΝ γινει) εσοδα και βελτιωση του αποτελεσματος.
Οι τιμες επισης πεφτουν (χωρις παντα να δικαιολογειται απο τους οικονομικους δεικτες) απο τον εμπορικο ανταγωνισμο. Εχει γινει θεμα επιβιωσης των εταιριων η συγκρατηση της μειωσης του ΠΛΗΘΟΥΣ των πελατων. Τα ασφαλιστρα μειωνται πολυ ταχυτερα απο το πληθος των ασφαλισμενων κινδυνων/πελατων, λογω των μειωσεων στα τιμολογια, την αφαιρεση καλυψεων απο τους πελατες, τις μειωσεις των ασφαλιζομενων κεφαλαιων και τις μεγαλες απωλειες στου κλαδους εκτος αυτοκινητων.Γενικα τα πραγματα εχουν σφιξει, γιατι απαιτειται πλεον η κερδοφορια να προερχεται απο την ασφαλιστικη δραστηριοτητα και οχι απο τις επενδυσεις, κατι πολυ δυσκολο, ειδικα οταν δεν το εχεις συνηθισει. Οι απωλειες του PSI ηταν το κερασακι στην τουρτα. Πολλες εταιριες, αν η εποπτεια τηρησει κατα γραμμα τα 'προβλεπομενα', ειναι για κλεισιμο. Αυτο απο τη μια αποτελει μεθοδο εξυγιανσης της αγορας και διασφαλισης της φερεγγυοτητας των εταιριων, αρα λειτουργει προς οφελος των ασφαλισμενων. Απο την αλλη σημαινει απολυσεις, μειωση του ανταγωνισμου και ισως αυξηση τιμων.
Φαυλος κυκλος.Προσεχετε που ασφαλιζεστε, ειδικα οταν εχετε επιλεξει προαιρετικες καλυψεις και εχετε ακριβα αυτοκινητα/σπιτια. Μια χαμηλοτερη τιμη ειναι σημαντικη, αλλα μια μη καταβληθεισα αποζημιωση (μετα απο κλεισιμο ή αδυναμια της ασφαλιστικης) μπορει να ειναι καταστροφικη.
-
προσπερνώντας το βλακώδες νομοθετήμα που ξεφουρνισαν τα ζώα... και μεταξύ μας δλδ:
Αυτοί που το κυκλοφορούν ανασφάλιστο, δεν νομίζω να έχουν καποιο ενδοιασμό να το κυκλοφορούν απινακίδωτο. Το να εκτυπώσεις ενα ζεύγος πινακίδες κανα 30αρι ειναι, και ειναι σχεδόν ιδιες με τις κρατικές. Μονο ο παρατηρητικός θα δει πως λείπει η σφραγίδα του κράτους.
Προσωπική εκτιμηση...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
όπως επίσης για να παραλάβεις τα τέλη κυκλοφορίας να έχεις ασφαλιστήριο..
Δεν ισχύει αυτό. Παρέλαβα πινακίδες μέσα στο Φλεβάρη και δε ζήτησαν τέτοιο πράγμα. Θα ήταν τελείως παράλογο άλλωστε, αφού για να βγάλεις ασφάλεια, πρέπει να προσκομίσεις στον ασφαλιστή την άδεια κυκλοφορίας, που θα βρίσκεται στην εφορία.
δεν ειπα οτι ισχυει.. ειπα οτι για εκει το πανε..
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
προσπερνώντας το βλακώδες νομοθετήμα που ξεφουρνισαν τα ζώα... και μεταξύ μας δλδ:Βλακωδες ως προς την προθεση ή την υλοποιηση;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
προσπερνώντας το βλακώδες νομοθετήμα που ξεφουρνισαν τα ζώα... και μεταξύ μας δλδ:Αυτοί που το κυκλοφορούν ανασφάλιστο, δεν νομίζω να έχουν καποιο ενδοιασμό να το κυκλοφορούν απινακίδωτο. Το να εκτυπώσεις ενα ζεύγος πινακίδες κανα 30αρι ειναι, και ειναι σχεδόν ιδιες με τις κρατικές. Μονο ο παρατηρητικός θα δει πως λείπει η σφραγίδα του κράτους.
Προσωπική εκτιμηση...
Εχω φωτογραφία από μαιμού πινακίδες με μαιμού σφραγίδα......
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
προσπερνώντας το βλακώδες νομοθετήμα που ξεφουρνισαν τα ζώα... και μεταξύ μας δλδ:
Αυτοί που το κυκλοφορούν ανασφάλιστο, δεν νομίζω να έχουν καποιο ενδοιασμό να το κυκλοφορούν απινακίδωτο. Το να εκτυπώσεις ενα ζεύγος πινακίδες κανα 30αρι ειναι, και ειναι σχεδόν ιδιες με τις κρατικές. Μονο ο παρατηρητικός θα δει πως λείπει η σφραγίδα του κράτους.
Προσωπική εκτιμηση...
Εχω φωτογραφία από μαιμού πινακίδες με μαιμού σφραγίδα......
Αν τον πιάσουν το πήδηξαν 3πλα όμως. Τον τελευταίο καιρό με έχουν σταματήσει για απλό έλεγχο χαρτιών οι ΔΙΑΣ τρεις φορές.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Βλακωδες ως προς την προθεση ή την υλοποιηση;
η πρόθεση (του να μην κυκλοφορουν ανασφάλιστα) ειναι θεμιτή, ο τρόπος... ακομα μια φορά ισοπεδωτικός και προβληματικός.
Κατα την γνώμη μου θα επρεπε να τελειώσει η ηλιθιοτητα με τις πινακίδες και τις προσωρινές παραδόσεις, και να ενσωματωθουν τα τέλη με την ασφάλιση. Αν το ασφαλίζω για τρεις μήνες, αυτοματα να πληρωνω τα τέλη κυκλοφορίας για τρεις μηνες. Να μην εχω νταλαβέρι καθολου με το κράτος για αυτο το θέμα.
Βεβαια... θα μου πει κανεις.... πως μπορεί να κυκλοφορουν ανασφάλιστοι.... εεε οτι και να κανεις, αμα δεν κανεις ελεγχους πάντα κάτι θα κυκλοφορεί ανασφάλιστο με τον ενα η τον αλλο τρόπο
Βεβαια, υπάρχει και μια αλλη παράμετρος... εξωγενης. Το κράτος μπορεί να έχει διάφορες απαιτήσεις... αλλα οταν κοπανάς συνέχεια με φόροαυξησεις... με το συμπάθειο... αλλα και ο αλλος μοιραία θα παρανομήσει. Παν μέτρον άριστον συνηθιζεται να λέμε...
-
Οταν κυκλοφορουν 1.000.000 ανασφαλιστα οχηματα(ενταξει πολλα απο αυτα ειναι ακινητοποιημενα).
Ποιο ειναι το προβλημα σας;
Οποιος δεν μπορει να το ασφαλισει,που σημαινει οτι δεν μπορει να το συντηρισει,καλα θα κανει να το πουλησει.
Μην περιμενετε να φτιαξουν τα πραματα στην χωρα ,για να βγαλετε τις λιμουζινες και τα suv απτα γκαραζ.Το προβλημα το εχουν οι μαντραδες οπου και εκει απαιτηται ασφαλιση.
Yποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου