-
Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο το γκρι ταιριάζει τέλεια. Καλοτάξιδο να 'ναι!
-
Έχεις δίκιο,αναδεικνυονται πιο εύκολα οι καμπύλες του (ιδίως του καπώ) σε πιο σκούρα χρώματα, και επίσης λευκό και σκούρο γκρι ήταν τα δύο διαθέσιμα χρώματα Αν ήθελα κανένα άλλο θα περίμενα κάνα 3μηνο.
-
Καλοριζικο!
-
Καλοταξιδο. Πολυ καλη επιλογη!
-
Σας ευχαριστώ πολύ!
Μακάρι να μπορούσα να δώσω παραπάνω για τετρακίνηση βέβαια,αλλά δυστυχώς οι εποχές είναι δύσκολες... -
Αν ποτέ σου λείψει η 4κίνηση παρακαλώ να το αναφέρεις. Βέβαια εγώ 115000 χλμ μετά και ακόμα δεν την χρειάστηκα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αν ποτέ σου λείψει η 4κίνηση παρακαλώ να το αναφέρεις. Βέβαια εγώ 115000 χλμ μετά και ακόμα δεν την χρειάστηκα.Άρα ποτέ δεν την έψαξες τη δουλειά Σπύρο μου...
-
Σπύρο πιστεύω ότι έχεις ένα δίκιο, δεδομένου ότι αν δεν έχεις κατάλληλα ελαστικά οι δυνατότητες της τετρακίνησης δεν είναι σίγουρο ότι θα αξιοποιηθούν. Από την άλλη όμως αν δεν έχεις καθόλου, πιστεύω ότι μπαίνεις στη διαδικασία να επιλέγεις πιο συντηρητικά τις διαδρομές σου. Δηλαδή θα έλεγα ότι δεν θα τη χρειαστώ γιατί θα επιλέξω να μην τη χρειαστώ.
-
Φίλε Mastal το δικό μου θηριάκι είναι ένα όχημα ειδικού σκοπού. Ξεκαθαρισα πολλάκις πως δεν είμαι κυνηγός ή οπαδός της εκτός δρόμου σχολής. Από εκεί και μετά παρόλο που επιλέγω συντηρητικά τις διαδρομές μου (πολύ σωστή παρατήρηση!) το duster μου στα 4 χρόνια που το έχω δεν περνά πάντα ρόδινες καταστάσεις. Εκεί που χρειάστηκε βγήκε παλικάρι και εγώ ατσαλάκωτος. Κάθε χρόνο στις ελιές σε κτήματα από Χαλκίδα έως και Αλιβέρι πηγαίνει σε σημεία που ένα χαμηλό αυτοκίνητο λυπάσαι να το πας. Εκεί πηγαίνει και φεύγει φορτωμένο. Εχει μπει σε λασπόδρομους της Κοπαϊδας και έχει κατέβει από καρόδρομους σε αρκετές παραλίες κάθε καλοκαίρι. Δυνατές συγκινήσεις; Ναι μπορώ να θυμηθώ. Σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις με πλημμύρες πέρασε από σημεία που με χαμηλά αυτοκίνητα δεν... Σε εκείνες τις δύο πολύ δύσκολες περιπτώσεις βρέθηκα να οδηγώ σε δρόμο - ποτάμι και λόγω της υψηλής θέσης εισαγωγής του αέρα (78 εκατοστά) δεν κατάλαβε τπτ. Καθημερινά για να φύγω και να επιστρέψω σπίτι μου περνώ από δρόμους με κοφτερές πέτρες. Εκεί όποιος τόλμησε να φέρει σεντάν και να ζήσει μόνιμα απλά το έκανε κουδουνίστρα. Όταν κάποια στιγμή οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κάνω κι εγώ αυτό που πραγματικά μου αρέσει. Τι είναι αυτό; Με τα σημερινά δεδομένα μια Τζουλιέτα βενζίνης 170 ίππων ή μια τριάρα μπέμπα αντίστοιχης δύναμης ή ένα Α3 tsi ή ένα δυνατό 308 ή ένα δυνατό επίσης μεγκάν. Τέτοια πράγματα... Όταν λοιπόν ξέρω πως το ταπεινό ντάστερ με έχει καλύψει τόσο καλά σε αρκετές δυσκολίες, αδυνατώ να δεχθώ πως ένα x-trail 160 ίππων με αυτά τα χαρακτηριστικά θα τα βρει σκούρα στο 95% των απρόβλεπτων καταστάσεων. Να ξεκαθαρίσω εδώ πως λόγω της επαρχίας όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα η ενασχόληση μου με το αυτοκίνητο δεν είναι μικρή. Εχω περάσει από λασπόδρομους με τρακτερ, μηχανάκια αγροτικά πισοκίνητα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Από τις ελάχιστες φορές που τα βρήκα σκούρα ήταν με ένα τριαξονικό σκάνια φορτωμένο με 20 τόνους ντομάτα έξω από το Κάστρο. Χρειάστηκε ένα τεράστιο τρακτέρ Ντοϊτσ να μας τραβήξει τότε Αλέξανδρε. Αν θα με δεις κανείς σε πίστες ειδικά διαμορφωμένες για εκτός δρόμου ασκήσεις κλπ; Με τπτ. Ακόμη και Ντιφέντερ να ΄χα...
-
Φίλε Σπύρο πραγματικά με έχεις καλύψει πλήρως, ο συνδυασμός μεγάλης απόστασης από το έδαφος και η προσεκτική οδήγηση είναι από τα πιο σημαντικά εφόδια. Αν είναι κανείς άσχετος όμως από οδήγηση πχ σε λασπόδρομους, αυτό που έχεις καταφέρει εσύ χωρις τετρακίνηση νομίζω ότι θα το καταφέρει πολύ πιο εύκολα με τετρακίνηση, ή τουλάχιστον με πολύ λιγότερους μπελάδες. Ερώτηση - στο Duster σου χρησιμοποιείς ελαστικά M+S ή all weather?
Κι εγώ δεν είμαι φαν του να πηγαίνω σε ειδικά διαμορφωμένες πιστες για εκτός δρόμου - αλλά δεν θα με χαλούσε ένα Pajero αν είχα πεθερό βενζινά
-
Καλημέρα φίλε mastal . Προηγουμένως είχα τα continental lx sport τα οποία ήταν all weather. Ελπίζω σε βάθος χρόνου να μου βγει η νεώτερη επιλογή που έκανα και αφορά θερινά ελαστικά της falken ZE914 215/65/r16. Αυτά σε σχέση με τα continental υπόσχονται καλύτερο φρεναρισμα σε βρεγμένο, πιο οικονομική κατανάλωση και σίγουρα όπως έχω αντιληφθεί εδώ και δύο μήνες περισσότερη ησυχία στην καμπίνα (68 db από τις προδιαγραφές). Δεν θα επέλεγα με τπτ θερινό ελαστικό αν ζούσα από Λαρσα και πάνου. Επειδή όμως με εξαίρεση 3 ή 4 μέρες το χρόνο μπορεί και να στρώσει ένα ελαφρύ χιονάκι στη γειτονιά μου, επέλεξα τελικά τα θερινά. Αν θα μου βγουν δεν ξέρω. Το πολύ πολύ ξαναγυρίζω στα continental τα οποία επέδειξαν πολύ καλή συμπεριφορά, αντοχές αλλά σε κατανάλωση μάλλον μέτρια μου βγήκαν.
-
Συνεχιζουμε ακαθεκτοι,πηγα και ηρθα στο χωριο λογω κοινωνικης υποχρεωσης,720 χλμ με 6.9lt/100km,με 'κανονικη' οδηγηση,140-150 συνεχεια...
Επισης,παραγγειλα απο aliexpress κεραια τυπου καρχαρια,οπως των πλουσιοτερων εκδοσεων...
https://www.aliexpress.com/item/Top-Qua ... autifyAB=0
Υπαρχουν και φτηνοτερες,το θεμα ειναι στο χρωμα,οπου το δικο μου ειναι λευκο περλε,ενω αυτες των 5 ευρω,ειναι απλα λευκες... -
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Περιμένω εντυπώσεις από τα ελαστικά 'πατάκια' για τις θήκες, σκέφτομαι να πάρω κι εγώ.
Έχω παρόμοια θήκη σιλικόνης, πολύ βολική και ωραία αίσθηση στην αφή.Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ολα καλα,τα παρελαβα χθες.
Μου περισεψανε και δυο κομματια που ειναι για το 7θεσιο.
Το μονο φαουλ που εντοπισα,ειναι σε ενα κομματι που παει μπροστα απο τον λεβιε ταχυτητων,το οποιο ειναι μεγαλυτερο απο οσο πρεπει,γιατι προοριζεται για το αυτοματο,με λιγη κοπτοραπτικη θα το ταιριαξω και αυτο -
Καλοφόρετα! Αμα μπορέσεις βάλε και καμιά φωτό, φωσφορίζουν στο σκοτάδι περιφερικά?
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Καλοφόρετα! Αμα μπορέσεις βάλε και καμιά φωτό, φωσφορίζουν στο σκοτάδι περιφερικά?Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πηρα τα καταμαυρα,μου φανηκε 'καπως' να φωσφοριζουν...
-
Ενα πολυ χρησιμο αξεσουαρ που βρηκα,θα το παραγγειλω αμεσα...
https://www.ebay.com/itm/Accessories-Fo ... yN&vxp=mtr -
Ωραίο αξεσουάρ και απο το να πηγαινοέρχεται ο πυροσβεστήρας σε κάθε στροφή, καλύτερα αυτό, αλλά δεν είναι προτιμότερο να τον ασφαλίσεις κάπου μέσα στην καμπίνα? Στην ακραία περίπτωση που χρειαστεί και στην ακόμη πιο ακραία που θα προσπαθήσεις πράγματι να κάνεις πυρόσβεση, είναι βέβαιο οτι θα έχεις άμεση πρόσβαση?
-
Πήγα και το είδα σήμερα, ήρθε! Παρασκευή το παίρνω στα χέρια μου!
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Ωραίο αξεσουάρ και απο το να πηγαινοέρχεται ο πυροσβεστήρας σε κάθε στροφή, καλύτερα αυτό, αλλά δεν είναι προτιμότερο να τον ασφαλίσεις κάπου μέσα στην καμπίνα? Στην ακραία περίπτωση που χρειαστεί και στην ακόμη πιο ακραία που θα προσπαθήσεις πράγματι να κάνεις πυρόσβεση, είναι βέβαιο οτι θα έχεις άμεση πρόσβαση?Εχεις δικαιο,αλλα που μεσ'την καμπινα;
Σκεφτηκα να τον ασφαλιζα στο σιδερακι που παει το καθισμα μπρος-πισω....>Πήγα και το είδα σήμερα, ήρθε! Παρασκευή το παίρνω στα χέρια μου!Καλοριζικο και καλοταξιδο!Θα παθεις πλακα
-
Ευχαριστώ
Να και η φωτό - για κάποιο λόγο δεν μπορώ να ανεβάσω κανονικά...
https://pasteboard.co/Hk7hYwP.jpg
Nissan X-Trail 2013