Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Μα καλά...ανακάλυψες φλέβα χρυσού (Μικέλ...δεν ξέρω τι είναι...υποθέτω αλυσίδα καφετεριών...) κι αντί να ανοίξεις κι εσύ ένα 'Μικελ'...και να ξεσκιστείς να πουλάς καφέδες...
Παρένθεση...
Εχμ, ναι...Τα Mikel είναι 'φλέβα χρυσού', αλλά πλέον κοστίζει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενω όπως όλες οι φλέβες έχει αρχίσει να δίνει όλο και λιγότερα κοιτάσματα, μιας και τα πρώτα χρόνια είναι συνήθως τα πολύ δυνατά. Εχει μπει στο στάδιο του κορεσμού πλέον το θέμα και πιστέυω πως πάνω που θ΄αρχίσει κάποιος να τελειώνει την απόσβεση και να βάζει κανα σοβαρό φραγκάκι στην τσέπη, το πράγμα θα έχει αρχίσει να ξεφτίζει...Τεσπα..
Κλείνει η παρένθεση....
Το επισης ωραιο ειναι οτι πολυ που ειναι υπερ του μετρου εχουν την αποψη οτι δεν συμφερει να ψωνιζεις απο μαγαζια αλλα μονο απο ιντερνετ.
Γενικά, είναι ΠΟΛΥ γελοίο ειδικά σήμερα, την εποχή που το e-shopping έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο και διαρκώς διευρύνεται, ειδικά σήμερα που η κρίση και το εισόδημα του Ελληνα έχει πληγεί σε απίστευτο βαθμό, ειδικά σήμερα που οι μισοί Ελληνες είναι συνταξιούχοι και άνεργοι, να υπάρχει το επιχείρημα 'δεν προλαβαίνω να ψωνίσω λόγω ωραρίου'...!!! Δηλαδή, σκεφτείτε το λίγο....
Επίσης, σήμερα δουλειά, κίνηση, υπήρχε;
Εδω Λάρισα, η Δευτέρα είναι ολοκληρη μέρα, δεν έιμαστε κλειστά τα απογεύματα οπως στις περισσότερες άλλες πόλεις. Οι ολοκληρες μέρες υπ΄οψιν, είναι πιο 'δυνατες' σε τζίρο απο τις μισές. Οι επαγγελματίες το ξέρουν αυτο....Απ΄ότι μαθαίνω λοιπόν απο 'κακές γλώσσες' (περα απο τη δική μου μαρτυρία), σημερα έπεσε λίγη... ανομβρία στην αγορά....
Αρκετοί για να συντηρήσουν πολλά φιρμάτα εμπορικά καταστήματα, ειδικότερα στην επαρχία. Υπάρχει αρκετό λίπος ακόμα από τα τελευταία 30-40 χρόνια ασυδοσίας.
Και μάλλον δεν αφορά μόνο την επαρχία αλλά και την Αθήνα. Το Σαββάτο βγήκα στην γύρα για να πάρω φτηνό μπουφάν, ελαφρύ, που να είναι και ψιλοαδιάβροχο. Ξεκίνησα από Carrefour (οπαδός της ΤΕΧ), δεν είχε. Κρίμας.
Πήγα σε δύο μαγαζιά μέσα στο Avenue. Το ένα έγραφε H&M. Ούτε που ξέρω τι είναι αυτό. Μέσα γινόταν σκοτωμός στην κυριολεξία. Πανηγύρι. Βρήκα αλλά με τιμή φαρμάκι... 60euro... Μετά πήγα σε ένα έξω από τα ταμεία του Carrefour. Μπαίνω μέσα και είχε μόνο ένα κινέζικο noname σε medium και ΧΧΧL. Τιμή 50euro. Της είχαν τελειώσει λέει όλα τα μεγέθη λόγω εποχής και είχε ξεπουλήσει.
Πάω καπάκι, Ηράκλειο στο Empoli, το οποίο παραδόξως δεν είχε και πολύ κόσμο.
Ψάχνω όλους του ορόφους σπιθαμί προς σπιθαμί. Τίποτα.
Όλοι μου έλεγαν ότι τα βούτηξαν όλα και πλέον μόνο βαριά χειμωνιάτικα.
Και παρόλο που είναι πρατήριο και stock house δεν είναι και φτηνό.
Η εκτίμησή σου είναι τελείως εσφαλμένη και είναι το φυσικό αποτέλεσμα του να μη γνωρίζεις τα πράγματα εκ των έσω...
Ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις που πήρες εσυ για τις ελλείψεις δίνω κι εγω στους πελάτες μου όταν διαπιστώνουν οτι δεν βρισκουν προιόντα που θέλουν. Είναι μια υπεκφυγή για να μη δώσω την εντύπωση της μίζερης επιχείρησης, που δυσκολεύεται να φέρει είδη λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Είναι μια προσπαθεια για να αποφύγω να καθιερωθώ στη συνείδηση του πελάτη αρνητικά, σαν κατάστημα που πλέον δεν έχει εμπορεύματα, ωστε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί κάτι, να περάσει εστω να ρωτήσει....Να μη με ξεγράψει....
Μήπως επίσης σου λέγανε πολλοί και την εξης δικαιολογία...? 'Δεν ήρθαν ακόμα....Τα περιμένουμε! ', 'Θα έρθουν σε λίγες μέρες' και άλλα τέτοια παρόμοια...? Σου είπε κανείς οτι 'Να, φέραμε 15 μπουφάν αντί για 80 που ήταν η δυναμική μας, λόγω κρίσης κι επειδή φοβηθήκαμε μη μας περισσέψουν, ενω επίσης δεν έχουμε την κατάλληλη ρευστότητα για περισσότερα...?' Οχι! Σου λέγανε 'τα βουτήξανε όλα...' αφήνοντας να εννοηθεί οτι το μαγαζί τους πουλάει τις προϊοντάρες του σα ζεστά ψωμάκια..! Εσυ άργησες...!
Σημ. Δεδομένων των συνθηκών, λίγο έψαξες...Τρία καταστήματα για να βρεις το μπουφάν (ελαφρύ κιόλας) που θες, όπως το θες, στην τιμή που μπορείς να το πληρώσεις, θέλει λίγο παραπάνω τρέξιμο.Οσο 'εύκολος' κι αν είσαι στο θέμα γούστο...
Εχω πει εδω και δυο χρόνια (κι εδω στο φορουμ), θα αρχίσουν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προιόντα στην αγορά όσο θα περνάει ο καιρός. Η εποχή της αφθονίας, 'κάτω απο την πόρτα του σπιτιού μου', έχει περάσει ανεπιστρεπτί....
Μια παρατήρηση, για το χοντρό πρόβλημα της αγοράς περισσότερο ευθύνεται η νοοτροπία που ήθελε την μεταχρονολογημένη επιταγή να έχει αντικαταστήσει το ρευστό παρά η μείωση της κίνησης. Όταν 6μηνες επιταγές έκαναν κύκλους μέσα στην αγορά από χέρι σε χέρι και ο εκδότης έκλεινε με την πρώτη πτώση τζίρου που είχε γιατί πολύ απλά δεν είχε υγιή επιχείρηση η τρύπα που δημιουργούσε ήταν ανάλογη των χεριών που πέρασε η επιταγή. Αυτό πιστεύω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι η πτώση τζίρου καθε αυτού.
Εδω, έχεις ενα δίκιο, αλλά οπως είπαν κι άλλοι, είναι μεγάλο θέμα και δεν αφορά μόνο τις επιταγές...Αφορά το σύνολο της χρηματοδότησης της αγοράς γενικότερα, τα χρόνια που περασαν. Οπως έχω ξαναπεί, όσοι είμαστε μέσα στα πράγματα και με λίγο νιονιό, τη βλέπαμε τη φούσκα την τελευταία 10ετία, αλλά ο περισσότερος κόσμος ήταν στη νιρβάνα του και δικαιολογημένα (ας πούμε).