-
η συζητηση στο τοπικο και η 'αντιδραση' αρκετων στο ανοιγμα των καταστηματων την περασμενη κυριακη δεν προερχεται ουτε απο κατεστημενη αριστεροστροφη νοοτροπια ουτε απο ανατολιτικη τεμπελια....
ξεκιναει απο την αναξιοπιστια των κυβερνωντων και το 'αρνητικο' αυριανο αγνωστο που κρυβει καθε προταση-αποφαση που ανακοινωνεται-εφαρμοζεται....
δεν αντιδρω στο ανοιγμα της αγορας...αντιδρω στη μεθοδευση πολιτικων που δινουν τη χαριστικη βολη σε εργαζομενους και μικροεπιχειρηματιες με το προσχημα της εξελιξης και αναπτυξης....- το ανοιγμα της αγορας τις κυριακες προταθηκε για την στηριξη αποκλειστικα των μικρων εμπορικων επιχειρησεων...
** γιατι τοσο 'πονος' για το εν λογω μετρο, οταν η οικονομια αντι να αλληθωριζει καταναλωτικα πρεπει να εστιασει ολη της την προσπαθεια στον πρωτογενη τομεα, στην μεταποιηση και την αναπτυξη νεων τεχνολογιων....
ο τουρισμος ειναι ασσος στο μανικι της οικονομιας μας και πρεπει να υποστηριχθει με υπηρεσιες (ανοιχτα μαγαζια, τραπεζες, μουσεια κλπ) εκει που υπαρχει....οχι στο κιλκις ή την λειβαδια....
- το ανοιγμα της αγορας τις κυριακες προταθηκε για την στηριξη αποκλειστικα των μικρων εμπορικων επιχειρησεων...
-
Μωρε ναι, αλλά εμείς ανοίγουμε τα μαγαζιά παντού κ έχουμε τράπεζες κ μουσεία κλειστά.
-
Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τουριστικούς προορισμούς
06/11/13 - 11:51Εκτύπωση E-mail
Αίτημα να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς διατυπώνει ο Αν.Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Όπως λέει ο κ.Ανδρεάδης είναι αδύνατο να ζητείται από τους τουρίστες να γνωρίζουν ποιες είναι οι επτά Κυριακές του χρόνου που θα μπορούν να βρουν ανοιχτά τα καταστήματα στην Ελλάδα.
«Δεν μπορούμε με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε προϊόντα City Break και συνεδριακού τουρισμού. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε καμία από τις ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε ο κ.Ανδρεάδης, ο οποίος κάλεσε τους αντιπεριφερειάρχες «να αποφασίσουν σωστά συνυπολογίζοντας την δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τα αυξημένα έσοδα από τις τουριστικές δαπάνες των 18 εκατ. τουριστών που θα επισκεφτούν την χώρα μας το 2014». -
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@zorz
το σκεπτικό που αναλύθηκε που θυμίζει ολίγη από chainmail λίστα με μεταλλαγμένα Greenpeace, διαδώστε συνέλληνες, δείτε τι κάνουν στο υποκατάστημα της χ πολυεθνικής στη Μοζαμβίκη, εμπάργκο κλπ στην οποία έχω μια ελαφρά αλλεργία γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων βασίζεται σε άκυρα επιχειρήματα.Αν όπως είπα ευχαριστιέται ο φίλος, εμένα μου περισσεύει.
@ililias, saxon
Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση να φανεί ότι η Κυριακή έχει περισσότερο τζίρο από μια σάπια καθημερινή και να γίνει κάποιου είδους τράμπα.α) Δεν μιλάμε για παπαριές chainmail του τύπου 'στο KFC αντί για κοτόπουλο βάζουν κρέας από χελωνονιντζάκια' κλπ. Μιλάμε για μια καραμπινάτα παράνομη επιχειρηματική πρακτική, που συμβαίνει μπροστά σου (δεν μιλάμε καν για τα κάτεργα στο Μπαγκλαντές που κάτι κακομοίρηδες ράβουν πρωί-βράδυ τα συνολάκια που θα αγοράσεις αύριο στο Ζαρα-Μάρα-Κουκουνάρα) και έχεις τη δυνατότητα ως καταναλωτής να επιβραβεύσεις ή μη τη συμπεριφορά χτυπώντας εκεί που τους πονάει περισσότερο. Voting with your wallet που λένε, ακριβώς όπως τους όπως αρμόζει. Χωρίς να φωνάζεις το ΠΑΜΕ και το ΦΥΓΑΜΕ να κάνουν φασαρία.
β) Να γίνει κάποιου είδους τράμπα; Η Δευτέρα δηλαδή θα γίνει η νέα Κυριακή και η Κυριακή καθημερινή και εσύ θα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό, αφού ο περιορισμός σου ως αγορά αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχει χρήματα ο κόσμος, όχι ότι δεν έχει χρόνο. Επιμένετε ακόμη ότι αυτό το μέτρο υποτίθεται ότι θα ρίξει περισσότερα χρήματα στη αγορά απ'ότι πριν αντί απλώς να μοιράσει το τζίρο της εβδομάδας σε περισσότερες μέρες;
Να σου πω και το άλλο. Έχω μπροστά μου τα στοιχεία πωλήσεων από flagship κατάστημα στον εμπορικότερο δρόμο της Ευρώπης. Φυσικά είναι ανοιχτά και τη Κυριακή, ελαφρώς λιγότερες ώρες απ'ότι καθημερινές. Ο τζίρος τους τις Κυριακές είναι ο μικρότερος απ'όλες τις μέρες της εβδομάδας, με μεγάλη διαφορά. Και μιλάμε για Oxford Street, που τρέχει ο κάθε καμένος από την άκρη του κόσμου να έρθει εδώ να ψωνίσει.Αλλά εντάξει, ο κυρ Μπάμπης ξέρει καλύτερα και το άνοιγμα τις Κυριακές είναι που θα σώσει το παπουτσάδικο στη Πτολεμαΐδα και το ρουχάδικο του Spartan στη Λάρισα.
ο 4ωρος πρεπει να εχει πχ 20 ωρες την εβδομαδα εργασια, αμα κανει 24 ωρες , στο τελος του μηνα εχει εχει 80 κανονικες ωρες και 16 'υπερωρια' αυτην παιρνει σε κουπονια.
αν τα παρει στο χερι κατι παιζεται με το φορο και απο πχ 100€ παιρνει στο χερι 65€ οποτε παιρνει κουπονακι 100αρα και πανηγυριζει.Nαι, αυτό ακριβώς είναι η πουστιά και είναι εντελώς παράνομο. Αν πάρει κουπόνια ως bonus, πλέον του μισθού του, τότε έχει καλώς. Μπορεί να πανηγυρίζει γιατί κοντόφθαλμα βλέπει ότι 100>65, αυτό που δεν βλέπει όμως είναι ότι τα κουπόνια έχουν μικρότερη αγοραστική αξία από τα μετρητά, γιατί ακριβώς δεν είναι συναλλακτικό μέσο. Δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι με κουπόνια, δεν μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ με κουπόνια, δεν μπορεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας με κουπόνια, δεν μπορεί να πληρώσει τη βενζίνη με κουπόνια, ενώ ακόμα και στο σούπερμαρκετ που δέχεται τα κουπόνια, οι τιμές πολύ πιθανόν να μην είναι ανταγωνιστικές οπότε με τα '€100' στο χαρτάκι να μπορεί να αγοράσει πράγματα που αλλού θα αγόραζε με €70 πραγματικά χρήματα.
ο τουρισμος ειναι ασσος στο μανικι της οικονομιας μας και πρεπει να υποστηριχθει με υπηρεσιες (ανοιχτα μαγαζια, τραπεζες, μουσεια κλπ) εκει που υπαρχει....οχι στο κιλκις ή την λειβαδεια....
Ο κύριος Μπάμπης ξέρει καλύτερα.
-
http://www.lifo.gr/mag/columns/6029 τι λέτε για αυτήν?
-
Αναμενομενες οι απαντησεις.
Δεν καταφεραν ποτε να ξεφυγουν απο την μαστιγα του lifestyle.
Κριμα νεες κοπελες. -
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Αναμενομενες οι απαντησεις.
Δεν καταφεραν ποτε να ξεφυγουν απο την μαστιγα του lifestyle.
Κριμα νεες κοπελες.Καθόλου κρίμα. Σημαντικό κομμάτι στη ζωή τους η δουλειά τους. Και πιθανότερο να κάνουν κάτι που τις αρέσει.
Η απάντηση τους στο 'Γιατι' τα λέει όλα. Σίγουρα θα μπορούσαν και αυτές να αράζουν σε ένα καφέ μαζί με τους μόνιμους θαμώνες του 7ήμερου... -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
http://www.lifo.gr/mag/columns/6029 τι λέτε για αυτήν?Μια γνωστη μου (που δουλευει σε εταιρεια εισαγωγης καλλυντικων) , μου λεγε οτι το πολυ μεγαλο ποσοστο (περιπου της ταξης του 75%) των πωλησεων καλλυντικων γινεται απο δυο μεγαλες αλυσιδες καταστηματων , ενα αλλο ποσοστο απο μικροτερες αλυσιδες και μεγαλα καταστηματα πωλησης καλλυντικων. Και απορουσε πως κατορθωνουν να επιβιωνουν τα μικρα καταστηματα.
Απο την αλλη, το Εφακι (που εχει ενα μικρο καταστημα στο κεντρο) δηλωνει οτι δεν αισθανεται να απειλειται απο τα μεγαλα πολυκαταστηματα γιατι βασιζεται στην προσωπικη σχεση . Λεει το ποιηματακι ( υποθετω οτι η lifo στηριζει το ανοιγμα των καταστηματων τη Κυρακη) ; Ειναι αφελης ; Ειναι πραγματι ετσι οπως τα λεει ; Ποιος μπορει να οδηγηθει σε ασφαλες συμπερασμα ;
Για το οτι ηδη δουλευει (μαζι με την αδερφη της) 12 ωρες την ημερα , εξι μερες τη βδομαδα και θελει να δουλευει και την Κυριακη, τι να πω (εκτος του οτι ανησυχω για την υγεια της) ;
-
http://www.lifo.gr/mag/columns/6029 τι λέτε για αυτήν?Επειδη ειμαστε Ελλαδα, λεω την αγαπημενη μου ατακα, οτι μαλλον εχει απο πισω 5-6 παχουλα ενοικια να τρεχουν απο το μπαμπα και το μαγαζι τους (ειναι με την αδερφη της μαζι) ειναι χομπι για να περναει η ωρα. Ετσι κανω και εγω γνωριμια με πελατες και εργαζομαι 72 ωρες και 'ρυθμιζω το προγραμμα μου'.
Υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ τετοιοι.Nαι, αυτό ακριβώς είναι η πουστιά και είναι εντελώς παράνομο. Αν πάρει κουπόνια ως bonus, πλέον του μισθού του, τότε έχει καλώς. Μπορεί να πανηγυρίζει γιατί κοντόφθαλμα βλέπει ότι 100>65, αυτό που δεν βλέπει όμως είναι ότι τα κουπόνια έχουν μικρότερη αγοραστική αξία από τα μετρητά, γιατί ακριβώς δεν είναι συναλλακτικό μέσο. Δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι με κουπόνια, δεν μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ με κουπόνια, δεν μπορεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας με κουπόνια, δεν μπορεί να πληρώσει τη βενζίνη με κουπόνια, ενώ ακόμα και στο σούπερμαρκετ που δέχεται τα κουπόνια, οι τιμές πολύ πιθανόν να μην είναι ανταγωνιστικές οπότε με τα '€100' στο χαρτάκι να μπορεί να αγοράσει πράγματα που αλλού θα αγόραζε με €70 πραγματικά χρήματα.
Ωπα το πηγες μακρια...
Σαφως και τα κουπονια δεν ειναι ιοτιμο συναλλακτικο μεσο με το μετρητο, μεχρι εκει καλα, ΑΛΛΑ σουπερμαρκετ θα παει ετσι και αλλιως, και το γεγονος οτι θα εξαργυρωσει κουπονι εναντι μετρητων δε σημαινει οτι θα πληρωσει περισσοτερο, τα ΙΔΙΑ θα πληρωσει. Το 100 vs 70 που εγραψες δεν ισχυει πουθενα, ολα τα μεγαλα ΣΜ ειναι πανω κατω ιδια.
Αυτο που λες θα ισχυε αν του εδινε κουπονια για διακοπες στη Σουματρα ή αρωματοθεραπεια ή εκπτωση σε αγωνες του Ολυμπιακου.
Παραμενει λοιπον το 100>65 και στα εισοδηματα που μιλαμε, (ωρομισθιους, παλη με την πεινα) το 35άρι ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Εκει που δεν κανει διαφορα ειναι σε αυτους που εχουν λυμενο το βιοποριστικο και φιλοσοφουν.
επισης επανααμβανω οτι ο μισθος για τον οποιο εχει υπογραψει συμβαση ειναι Χ, και Χ παιρνει. Τα κουπονια ειναι για τις υπερωριες. Αν μου πειτε τιποτα αλλο για εξτρα ενσημα που θα μπορουσε να βαλει κλπ παω πασο, αν και θα σας θυμισω το 35αρι παλι που κανει τη διαφορα στο μηνας μπαινει-μηνας βγαινει..ο τουρισμος ειναι ασσος στο μανικι της οικονομιας μας και πρεπει να υποστηριχθει με υπηρεσιες (ανοιχτα μαγαζια, τραπεζες, μουσεια κλπ) εκει που υπαρχει....οχι στο κιλκις ή την λειβαδεια....
Ο κύριος Μπάμπης ξέρει καλύτερα.
-
@τριντεντ
Αφου νομιζεις οτι οποιος ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙ (τα κουπονια ειναι προπληρωμη) για αγορες που ΘΑ κανει δεν βγαινει ζημιωμενος , οταν πληρωνεσαι απο τη δουλεια να περνας απο το Σ/Μ (για παραδειγμα) και να τους δινεις τα χρηματα που αντιστοιχουν στις αγορες που ΘΑ κανεις.
Περισσοτερα εδω
-
Ο χρήστης αεροζολ έγραψε:
@τριντεντΑφου νομιζεις οτι οποιος ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙ (τα κουπονια ειναι προπληρωμη) για αγορες που ΘΑ κανει δεν βγαινει ζημιωμενος , οταν πληρωνεσαι απο τη δουλεια να περνας απο το Σ/Μ (για παραδειγμα) και να τους δινεις τα χρηματα που αντιστοιχουν στις αγορες που ΘΑ κανεις.
Περισσοτερα εδω
Και γιατί να φτιάχνουν κουπόνια ,που στοιχίζουν;Μπορούν να ανοίξουν καρτέλες-λογαριασμο και χρέωση πίστωση απο εκεί και μετά.Ούτε ο φόβος να σε ληστέψουν ούτε τίποτα!!!
-
Μιλάμε για μια καραμπινάτα παράνομη επιχειρηματική πρακτική, που συμβαίνει μπροστά σου
Το έκαναν πόσες εταιρείες και μικρομάγαζα πειραματικά ναι, παράνομα όχι.
Εδώ τέθηκε θέμα για 'δούλους' που δουλεύουν στον ΑΒ.
Ένα τσέιν κι ένα μέιλ έκαναν το τσέιν μέιλ.Έχω μπροστά μου τα στοιχεία πωλήσεων από flagship κατάστημα στον εμπορικότερο δρόμο της Ευρώπης
Να μην επιτρέψουμε την πρόσληψη αντίστοιχων στοιχείων πωλήσεων για τα εδώ καταστήματα και επιχειρήσεις;
Από το 'Εφάκι' θα πρεπε να κρατήσετε άλλα πράγματα που είπε (διαφοροποίηση έναντι μεγάλων καταστημάτων).
Αλλά αν είχε ρίξει πχ κανά καδρόνι σε ελεγκτή του ΣΔΟΕ θα ήταν ΕΦΑΡΟΣ. -
http://www.lifo.gr/mag/columns/6029 τι λέτε για αυτήν?Η Κυριακή και το ελεύθερο ωράριο δεν είναι τίποτα μπροστά στο χάος που έχουν δημιουργήσει πολλά eshops που έχουν φθάσει στο σημείο να προσφέρουν παραλαβές από την έδρα τους (κοινώς ένα γραφείο ή ένα σπίτι ή μία αποθήκη ή ένα μαγαζί χωρίς ταμπέλες με λευκά τζάμια) 24 ώρες το 24ωρο.
Πολύ πρόσφατα έπεσα σε τέτοια περίπτωση που για την αγορά ενός προϊόντος πολύ χαμηλής αξίας (κάτω από 10euro), μου είπαν να περάσω και εκτός ωραρίου ή μέρας λειτουργίας από το eshop, να χτυπήσω το κουδούνι και να παραλάβω.
Και από κοντά μου είπαν ότι δεν είναι εποχή για να λένε 'όχι' στην πελάτη και πραγματικά φαινόταν η ανάγκη για να μπει χρήμα στο ταμείο.Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που για να μαζέψουν κανά φράγκο θα κάνουν και 'κωλοτούμπες'.
Κάτι τέτοιες επιχειρήσεις τύπου eshop 24h open, πως θα τις ανταγωνισθεί ένα νορμάλ κατάστημα που λειτουργεί με υπαλλήλους, ωράρια κλπ...;
-
Κάτι τέτοιες επιχειρήσεις τύπου eshop 24h open, πως θα τις ανταγωνισθεί ένα νορμάλ κατάστημα που λειτουργεί με υπαλλήλους, ωράρια κλπ...;
Θα προσφέρει ΑΛΛΑ πράγματα που δεν μπορεί ένα e-shop.
-
http://www.lifo.gr/mag/columns/6029 τι λέτε για αυτήν?Αφεντικό είναι ,ας ανοίγει όσες ώρες και μέρες θέλει .
-
Θα προσφέρει ΑΛΛΑ πράγματα που δεν μπορεί ένα e-shop.
Εγώ πάντως αν είχα κανά φράγκο θα άνοιγα μαγαζί με αντρικά ρούχα σε προσιτές τιμές.
Μπουφανάκια, φούτερς, παντελονάκια, πουκαμισάκια casual, sport κλπ... -
Το 'Εφάκι' μπορούσε να ανοίξει ένα καλλυντικάδικο στο οποίο θα πουλάει μπράντες που φέρνει ο Χόντος και ο Σεφοράς και όταν αυτοί οι δυο θα έκαναν κάποια χοντρή έκπτωση (που μπορούν να υποστηρίξουν λόγω μεγέθους) θα έφταιγε το σύστημα που τρώει τα μικρομάγαζα-χούντα-κατοχή-διαδώστε συνέλληνες.
Αντ' αυτού προτίμησε αυτό
https://www.facebook.com/indiescentstore
Το ότι άνοιξε την Κυριακή δεν λέει και τίποτα επειδή όπως είπε και ο Bill είναι 3 εργαζόμενοι, οι εξής 2, αυτή και η αδελφή της.
Δεν μπήκε στη διαδικασία να πιέσει κάποιον υφιστάμενο της για να ληφθεί και σαν case study. -
Το 'Εφάκι' μπορούσε να ανοίξει ένα καλλυντικάδικο στο οποίο θα πουλάει μπράντες που φέρνει ο Χόντος και ο Σεφοράς και όταν αυτοί οι δυο θα έκαναν κάποια χοντρή έκπτωση (που μπορούν να υποστηρίξουν λόγω μεγέθους) θα έφταιγε το σύστημα που τρώει τα μικρομάγαζα-χούντα-κατοχή-διαδώστε συνέλληνες.Αντ' αυτού προτίμησε αυτό
πςςςςςςςςςςςς
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
http://www.lifo.gr/mag/columns/6029 τι λέτε για αυτήν?
Επειδη ειμαστε Ελλαδα, λεω την αγαπημενη μου ατακα, οτι μαλλον εχει απο πισω 5-6 παχουλα ενοικια να τρεχουν απο το μπαμπα και το μαγαζι τους (ειναι με την αδερφη της μαζι) ειναι χομπι για να περναει η ωρα. Ετσι κανω και εγω γνωριμια με πελατες και εργαζομαι 72 ωρες και 'ρυθμιζω το προγραμμα μου'.
Υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ τετοιοι.Δε γνωρίζω για τη συγκεκριμένη, γενικά συμφωνώ μαζί σου, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.
Πραγματικά τους αναγνωρίζω ότι θα μπορούσαν να κάθονται και να τρώνε τα εισοδήματα, αλλά δεν το κάνουν. Επιχειρούν και μοιράζουν χρήμα.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]