Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@zorz
το σκεπτικό που αναλύθηκε που θυμίζει ολίγη από chainmail λίστα με μεταλλαγμένα Greenpeace, διαδώστε συνέλληνες, δείτε τι κάνουν στο υποκατάστημα της χ πολυεθνικής στη Μοζαμβίκη, εμπάργκο κλπ στην οποία έχω μια ελαφρά αλλεργία γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων βασίζεται σε άκυρα επιχειρήματα.
Αν όπως είπα ευχαριστιέται ο φίλος, εμένα μου περισσεύει.
@ililias, saxon
Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση να φανεί ότι η Κυριακή έχει περισσότερο τζίρο από μια σάπια καθημερινή και να γίνει κάποιου είδους τράμπα.
α) Δεν μιλάμε για παπαριές chainmail του τύπου 'στο KFC αντί για κοτόπουλο βάζουν κρέας από χελωνονιντζάκια' κλπ. Μιλάμε για μια καραμπινάτα παράνομη επιχειρηματική πρακτική, που συμβαίνει μπροστά σου (δεν μιλάμε καν για τα κάτεργα στο Μπαγκλαντές που κάτι κακομοίρηδες ράβουν πρωί-βράδυ τα συνολάκια που θα αγοράσεις αύριο στο Ζαρα-Μάρα-Κουκουνάρα) και έχεις τη δυνατότητα ως καταναλωτής να επιβραβεύσεις ή μη τη συμπεριφορά χτυπώντας εκεί που τους πονάει περισσότερο. Voting with your wallet που λένε, ακριβώς όπως τους όπως αρμόζει. Χωρίς να φωνάζεις το ΠΑΜΕ και το ΦΥΓΑΜΕ να κάνουν φασαρία.
β) Να γίνει κάποιου είδους τράμπα; Η Δευτέρα δηλαδή θα γίνει η νέα Κυριακή και η Κυριακή καθημερινή και εσύ θα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό, αφού ο περιορισμός σου ως αγορά αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχει χρήματα ο κόσμος, όχι ότι δεν έχει χρόνο. Επιμένετε ακόμη ότι αυτό το μέτρο υποτίθεται ότι θα ρίξει περισσότερα χρήματα στη αγορά απ'ότι πριν αντί απλώς να μοιράσει το τζίρο της εβδομάδας σε περισσότερες μέρες;
Να σου πω και το άλλο. Έχω μπροστά μου τα στοιχεία πωλήσεων από flagship κατάστημα στον εμπορικότερο δρόμο της Ευρώπης. Φυσικά είναι ανοιχτά και τη Κυριακή, ελαφρώς λιγότερες ώρες απ'ότι καθημερινές. Ο τζίρος τους τις Κυριακές είναι ο μικρότερος απ'όλες τις μέρες της εβδομάδας, με μεγάλη διαφορά. Και μιλάμε για Oxford Street, που τρέχει ο κάθε καμένος από την άκρη του κόσμου να έρθει εδώ να ψωνίσει.
Αλλά εντάξει, ο κυρ Μπάμπης ξέρει καλύτερα και το άνοιγμα τις Κυριακές είναι που θα σώσει το παπουτσάδικο στη Πτολεμαΐδα και το ρουχάδικο του Spartan στη Λάρισα.
ο 4ωρος πρεπει να εχει πχ 20 ωρες την εβδομαδα εργασια, αμα κανει 24 ωρες , στο τελος του μηνα εχει εχει 80 κανονικες ωρες και 16 'υπερωρια' αυτην παιρνει σε κουπονια.
αν τα παρει στο χερι κατι παιζεται με το φορο και απο πχ 100€ παιρνει στο χερι 65€ οποτε παιρνει κουπονακι 100αρα και πανηγυριζει.
Nαι, αυτό ακριβώς είναι η πουστιά και είναι εντελώς παράνομο. Αν πάρει κουπόνια ως bonus, πλέον του μισθού του, τότε έχει καλώς. Μπορεί να πανηγυρίζει γιατί κοντόφθαλμα βλέπει ότι 100>65, αυτό που δεν βλέπει όμως είναι ότι τα κουπόνια έχουν μικρότερη αγοραστική αξία από τα μετρητά, γιατί ακριβώς δεν είναι συναλλακτικό μέσο. Δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι με κουπόνια, δεν μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ με κουπόνια, δεν μπορεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας με κουπόνια, δεν μπορεί να πληρώσει τη βενζίνη με κουπόνια, ενώ ακόμα και στο σούπερμαρκετ που δέχεται τα κουπόνια, οι τιμές πολύ πιθανόν να μην είναι ανταγωνιστικές οπότε με τα '€100' στο χαρτάκι να μπορεί να αγοράσει πράγματα που αλλού θα αγόραζε με €70 πραγματικά χρήματα.
ο τουρισμος ειναι ασσος στο μανικι της οικονομιας μας και πρεπει να υποστηριχθει με υπηρεσιες (ανοιχτα μαγαζια, τραπεζες, μουσεια κλπ) εκει που υπαρχει....οχι στο κιλκις ή την λειβαδεια....
Ο κύριος Μπάμπης ξέρει καλύτερα.