-
Το ότι έχει τεθεί θέμα ... Nikos vs Forum είναι τουλάχιστον παρανοϊκό όπως και οι υποδείξεις στο πως και με ποιο τρόπο θα κατανείμει τον χρόνο του καθημερινές και τα ΣΚ.
Εδω πάνω στο Kosmos έμαθα πως γινόταν χαμός από κίνηση σήμερα. Το 'πείραμα' πέτυχε άσχετα αν δεν πήγα εγώ διότι προλαβαίνω να παω τις καθημερινές. Περισσότερο να μας καίει αν θα πληρωθεί αυτό το 75% της Κυριακής παρά το ποιοι πήγαν στην αγορά ή πήγαν για καφέ που και εκεί ... εργαζόμενοι σερβίρουν!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το ότι έχει τεθεί θέμα ... Nikos vs Forum είναι τουλάχιστον παρανοϊκό όπως και οι υποδείξεις στο πως και με ποιο τρόπο θα κατανείμει τον χρόνο του καθημερινές και τα ΣΚ.Εδω πάνω στο Kosmos έμαθα πως γινόταν χαμός από κίνηση σήμερα. Το 'πείραμα' πέτυχε άσχετα αν δεν πήγα εγώ διότι προλαβαίνω να παω τις καθημερινές. Περισσότερο να μας καίει αν θα πληρωθεί αυτό το 75% της Κυριακής παρά το ποιοι πήγαν στην αγορά ή πήγαν για καφέ που και εκεί ... εργαζόμενοι σερβίρουν!!!
τώρα που είπες Κόσμος, τελικά τί γίνεται με την κίνηση κ το πάρκινγκ? Γεμίζει καθόλου ή είναι ψιλοάδειο επειδή πλέον από κάποια ώρα κ μετά πληρώνεις?
-
Δεν ξέρουμε επειδή δεν πάμε για αυτόν τον λόγο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα (...ελπίζω 'αύριο' θα γίνει χειρότερη!..) και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να την αλλάξει!..
Από μόνος του κανείς δεν μπορεί. Εκτός αν είναι ο Πρωθυπουργός ή ένας Στρατηγός που επιβάλει χούντα. Όμως όλοι μαζί μπορούμε. Έδωσα το παράδειγμα του Αν. Θεσ/νίκης σήμερα. Αν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι έριχναν ένα μεγαλοπρεπές ΑΚΥΡΟ στα αφεντικά θα σου έλεγα τι θα γίνονταν...
Δία, μόνος σου λες ότι 'από μόνος του κανείς δεν μπορεί. Όλοι μαζί μπορούμε'. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Το Carrefour της γειτονιάς σου δεν άνοιξε αλλά το Carrefour του Γέρακα άνοιξε. Κάτι πρέπει να σου λέει αυτό. Εσύ πιστεύεις ότι την επόμενη φορά δεν θα ανοίξει και το Carrefour του Γέρακα, εγώ πιστεύω το αντίθετο... κοντολογίς με ό,τι γράφω θέλω να πώ ότι: 'με τις πορδές ΔΕΝ βάφονται αυγά'... και να στο πω και διαφορετικά: οι 'εκπρόσωποι' της εργατικής/εργαζόμενης τάξης ΔΕΝ κάνουν αυτό που θά 'πρεπε να κάνουν ΓΕΝΙΚΩΣ!.. κι αυτό είναι που με κάνει να απογοητεύομαι κάθε μέρα και περισσότερο... δηλαδή ΔΕΝ βλέπω, από αυτούς που θα περίμενα, κάποια κίνηση για την υλοποίηση του συνθήματος: 'Λαός ενωμένος ΠΟΤΕ νικημένος'...
...οι μεμονωμένες ενέργειες/κινητοποιήσεις συνήθως έχουν αρνητικά αποτελέσματα, ο ενθουσιασμός της πρώτης στιγμής γρήγορα εκτονώνεται... και... μάλλον κατάλαβες τί θέλω να πώ... -
To ζήτημα δεν είναι αν θα είναι 7/7 ανοιχτά, αλλά η ελευθερία να ανοίγει ο καθένας όποτε κρίνει συμφέρον για τον ίδιο.
Κάποιος καταστηματάρχης μπορεί να βρίσκει συμφέρον να ανοίγει μόνο κυριακές και τις υπόλοιπες 6 μέρες να ξεκουράζει τους υπαλλήλους του ή τον ίδιο.Γιατί πρέπει να αποφασίσει Ο Σαμαράς, ο REALZEUS ή ο Μητροπολίτης για το πότε θα ανοίξω το μαγαζί μου;
-
Μα κι εγώ απογοητεύομαι από όλα αυτά. Αλλά το Carrefour δεν ήταν της γειτονιάς μου αγαπητέ. Ήταν το 1 από τα 2 τεράστια Carrefour της Θεσσαλονίκης. Είναι εκείνο στο οποίο κάνουμε τις μαζώξεις μας BTW.
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
... μήπως να έκαναν ότι ακριβώς έκαναν εδώ και 10ετίες? Λέω τώρα εγώ ....
Δύσκολο ε?
Και για να στο αναλύσω και λίγο παραπάνω επειδή ενδεχομένως να δυσκολεύεσαι (ή να μη προλαβαίνεις) να το καταλάβεις. Και εγώ στα 12ωρα κατάφερα να επιζήσω ... χωρίς να έχω υπηρέτρια να μου ψωνίζει από το SM. Αααα ναι ρε γαμώ το ... τώρα θυμήθηκα και το άλλο ... ήταν εκείνες τις εποχές που εγώ βάραγα 12ωρα και η γυναίκα μου ... κοίτα να δεις κάτι πράγματα που συμβαίνουν ... κάτι ξεγυρισμένα 36ωρα (ολογραφώς: τριαντα εξάωρα) συνεχόμενα στο εργοτάξιο ... και τι περίεργο, επιζήσαμε ρε γαμώτο αφού προλαβαίναμε και στο SM να πηγαίνουμε.
Έλεος θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε ... ότι πρέπει να βάλουμε τα σκλαβάκια των 500 ευρώ να δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα για να ψωνίζουμε εμείς με την άνεση μας. ΕΛΕΟΣ ....
γιατι χαλας φαια ουσια αγορι μου? δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι για μερικους η ηθικη και η αλληλεγγυη στον συνανθρωπο τους ειναι αγνωστη λεξη? Ναι αγνωστη λεξη ακομα και σε αυτες τις δυσκολες εποχες που περναει η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου.Σου το λεει καθαροτατα,θελω να ειμαι χαλαρος οταν ψωνιζω.Δεν θελω να περιμενω πολυ ωρα στο ταμειο.Δεν θελω να ψαχνω στο παρκινγκ για να παρακαρω οταν παει η πλεμπα.
Εν τω μεταξυ τα επιχειρηματα ειναι οτι δουλευει ''πολυ''.Ολοι εμεις δουλευουμε ''λιγο''
Για να μην παρεξηγηθουν τα σχολια μου,δουλευω 27 χρονια στον Ιδιωτικο τομεα,μεγαλωσαμε παιδι χωρις βοηθεια,δουλευουμε μινιμουμ 12 ωρες καθημερινα,+ δουλεια στο σπιτι για την γυναικα μου,και λειπω συνολικα 4 μηνες τον χρονο σε επαρχια/εξωτερικο.
Κρατηθειτε τωρα.....
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΨΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.ουτε γαλα,ουτε ντοματα,ουτε τιποτα.
και ομως συμβαινει παιδια!!
Ακομα και στην περιπτωση που σου ληψει κατι την Κυριακη,ολες οι γειτονιες εχουν μινι μαρκετ που μενουν ανοιχτα.Δεν θα σου ληψει τιποτα ποτε δλδ,εκτος και αν ψαχνεις οπως εχουμε ματαπει, για αηδονογλωσσες σε ηλιελαιο Κυριακατικα.ατομακια,που περα απο την παρτη τους και την καλοπεραση τους/ευκολια τους δεν τους ενδιαφερει τιποτα αλλο.Ηθικη ?αγνωστη λεξη για αυτους,εαν την ηξεραν, θα ντρεπονταν να γραψουν τετοιες σαχλαμαρες σε τοσο δυσκολες εποχες,με 4ωρους,με 500ευριτες,και απληρωτους εργαζομενους που δεν μπορουν να βρουν το δικιο τους πουθενα.
-
@REALZEUS...
κόλλησες στο ότι είπα της γειτονιάς σου?!.. για Carrefour μιλάμε... -
Ψιλά γράμματα αυτά Ντιμάκο8 μου...
@liostemi: Σου μιλάω για τη μισή Θεσσαλονίκη από άποψη κάλυψης.
-
Αν οι υπάλληλοι των μεγάλων καταστημάτων πληρωθούν επιπλέον (όπως πρέπει) την Κυριακάτικη εργασία, και μπορεί να διατηρηθεί ένα rotation καλό, τότε για αυτούς το Κυριακάτικο άνοιγμα είναι έως και ευνοϊκό.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι μικρομεσαίοι ιδιοκτήτες, των οποίων η κοινωνική/οικογενειακή ζωή διαλύεται, καθώς και οι υπάλληλοι που τυχόν δουλεύουν σε εταιρίες/κάτεργα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εδω πάνω στο Kosmos έμαθα πως γινόταν χαμός από κίνηση σήμερα. Το 'πείραμα' πέτυχε άσχετα αν δεν πήγα εγώ διότι προλαβαίνω να παω τις καθημερινές.
πως ξερεις οτι πετυχε το πειραμα,και δεν ειναι τζιρος που θα γινοταν την επομενη εβδοαμαδα,ή το επομενο Σαββατο?
-
Από τους inditex υπάρχει κάποιος λόγος που άνοιξε μόνο το bershka;
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Εδω πάνω στο Kosmos έμαθα πως γινόταν χαμός από κίνηση σήμερα. Το 'πείραμα' πέτυχε άσχετα αν δεν πήγα εγώ διότι προλαβαίνω να παω τις καθημερινές.
πως ξερεις οτι πετυχε το πειραμα,και δεν ειναι τζιρος που θα γινοταν την επομενη εβδοαμαδα,ή το επομενο Σαββατο?
Ισως θα έπρεπε να πω πώς 'το πείραμα φαίνεται να πετυχαίνει' αφού κατάφεραν να 'μαζέψουν' κόσμο. Αν 'πλήρωσε' αυτός ο κόσμος δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα...
Διόλου απίθανο να βγήκε ο κόσμος σήμερα στα SM να κάνει βόλτα ανάμεσα στα ράφια με τις κέτσαπ και τις μουστάρδες! Αλλά και κόσμος που χρειάστηκε επειγόντως να πάρει και φύλλα σφολιάτας διότι δεν προλαβαίνει τις καθημερινές...Για να εξηγούμαι, είμαι ενάντια σ' αυτό που έγινε σήμερα. Εικόνα το πως λειτουργεί η αγορά σε ωράρια εργαζομένων στον εμπορικό τομέα έχω. Απλώς δεν πιστεύω ότι πρέπει να τίθεται θέμα ηθικής στο αγοραστικό κοινό που βολεύτηκε σήμερα. Ηθελαν και το έκαναν. Γιατι και πως, αδιάφορο. Ομως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν γι' αυτό που αναγκάστηκαν να κάνουν? Εκεί είναι το θέμα για μένα.
-
Ωραια , τωρα θα ψωνίζουμε και τις κυριακές , διοτι τις άλλες μέρες δε προλαβαίνουμε να τις ολοκληρώσουμε τις αγορές μας , άλλωστε δύσκολα χαλιόνται 1.000.000 ευρω μόνο 6 μέρες την εβδομάδα !!!!
Ας βάλουμε άλλη μια μέρα την 8η την εβδομάδα ώστε να ψωνιζουμε ακόμα περισσότερο !!!!!!!!:lol: -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Διόλου απίθανο να βγήκε ο κόσμος σήμερα στα SM να κάνει βόλτα ανάμεσα στα ράφια με τις κέτσαπ και τις μουστάρδες! Αλλά και κόσμος που χρειάστηκε επειγόντως να πάρει και φύλλα σφολιάτας διότι δεν προλαβαίνει τις καθημερινές... :
κατσε να το κανω πιο λιανα γιατι βλεπω να δυσκολευεσαι.
φυλλα σφολιατα αυτος που πηρε σημερα,θα ξαναπαρει την Δευτερα-Τεταρτη?Η την Τεταρτη ο τζιρος θα υπολειπεται λογω του οτι καποιοι ψωνισαν την Κυριακη?
Το να αλλαζεις το ποσο της εισπραξης απο την Τριτη στην Κυριακη ειναι γελοιο ενω δεν ξεκουραστηκε κανεις,δεν πληρωθηκαν πολλοι,και σε βαθος χρονου εκλεισαν και μερικες εκατονταδες μικρομαγαζα.Για να εξηγούμαι, είμαι ενάντια σ' αυτό που έγινε σήμερα. Εικόνα το πως λειτουργεί η αγορά σε ωράρια εργαζομένων στον εμπορικό τομέα έχω. Απλώς δεν πιστεύω ότι πρέπει να τίθεται θέμα ηθικής στο αγοραστικό κοινό που βολεύτηκε σήμερα. Ηθελαν και το έκαναν. Γιατι και πως, αδιάφορο. Ομως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν γι' αυτό που αναγκάστηκαν να κάνουν? Εκεί είναι το θέμα για μένα.
ειναι σαφες οτι η λεξη ηθικη δεν εχει την ιδια εννοια και βαρυτητα ακομα και σε απλα θεματα καθημερινοτητας για ολους μας.
-
Σημερα το carrefour ειχε 50% εκπτωση σε ολα τα ρουχα .. Γινοταν ενας μικρος χαμος πριν ανοιξει καν το καταστημα (Λ.Αλιμου) , περιμεναν ουρα για να μπουν..
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Νίκο δεν σκέφτεσαι τους άλλους. Αυτό είναι το πρόβλημα...
Περίμενε λοιπόν για να καταλάβω.
Δεν έπρεπε σήμερα να βγω να ψωνίσω για το σπίτι (ενώ δεν πρόλαβα όλη την εβδομάδα) για να υπάρχουν τα απαραίτητα στο σπίτι καθώς θα λείπω στο εξωτερικό μια εβδομάδα, ήταν ανήθικο εκ μέρους μου προς τους εργαζομένους της Κυριακής.
Αυτό λες?
Ναι.
Επειδή λοιπόν είναι θέμα ηθικής όπως λέει κι από πάνω, ποιό θα ήταν λοιπόν το ΗΘΙΚΟ του πράγματος? Ποια λύση προτείνει το φόρουμ προς τους καταναλωτές που έκαναν το ανήθικο και ψώνισαν σήμερα?
... μήπως να έκαναν ότι ακριβώς έκαναν εδώ και 10ετίες? Λέω τώρα εγώ ....
Δύσκολο ε?
Άκου να δεις, δε θα μου πεις τι θα κάνω και πως θα κατανεμηθεί ο χρόνος μου και ούτε θα μου κάνεις τάχα μαθήματα ηθικής!
Και στο παρελθόν δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, αλλά κάρα! Τι προτείνεις να κάνουμε για να παρέχουμε ηθική υποστήριξη στους εργάτες που δουλεύουν στα εργοστάσια 18ώρα?
Υπάρχουν πλέον κάποιες ευκολίες και απλά τις εκμεταλλευόμαστε. Όλοι μας! Κι εσύ το κάνεις. Σκέψου την καθημερινότητά σου.
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις και γιατί θα πρέπει να είμαι ΑΝΗΘΙΚΟΣ (άκου τώρα) που επέλεξα τη σημερινή ευκολία να ψωνίσω για την οικογένειά μου που θα τη δω τη Παρασκευή πάλι?
Και το αστείο είναι ότι μιλάτε για ηθική, ποιοί...αυτοί που ψωνίζουν τσιγάρα ή εφημερίδες από τα περίπτερα Κυριακάτικα.
Και αν θες την άποψή μου, ΑΝΗΘΙΚΟ είναι αυτό που κάνεις εσύ τώρα. Που δημιουργείς ενοχές τάχα μου επιχειρηματολογώντας περί ηθικής για τη σημερινή μου επιλογή να ψωνίσω.
Σκέψου το...
Να τα βάλεις με τον εργοδότη σου για να μην σε πηδάει και να μπορείς να ψωνίζεις καθημερινές. Δεν λέω τώρα πως έκανες και κανένα έγκλημα επειδή ψώνισες. Κι εγώ μπορεί να το κάνω καμιά φορά στην ανάγκη. Αλλά δεν χαίρομαι για αυτό και δεν το θεωρώ σωστό και σίγουρα δεν θα το κάνω σύστημα.
Ποιός σου είπε ότι με υποχρεώνει κάποιος να δουλεύω αυτά τα ωράρια?
Όταν πρέπει να μιλήσω με το εξωτερικό το απόγευμα, τι θα τους πω? Α μισό να φωνάξω τον βοηθό μου? Ή σόρι, πήγε 5 ΣΧΟΛΑΣΑ?
Ρε μαλάκες...πάτε καλά?
Ρε συ ντιμ...μάθε πρώτα να βάζεις τόνους και μετά μας κάνεις μαθήματα περί ηθικής.
Άντε καμάρι μου...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ρε συ ντιμ...μάθε πρώτα να βάζεις τόνους και μετά μας κάνεις μαθήματα περί ηθικής.
Άντε καμάρι μου...
ωραιο επιχειρημα αυτο με τους τονους, καλυτερο απο το ''θελω να ειμαι χαλαρος στα ψωνια μου''.
Νικο απο την Δευτερα ανοιγουν και τα τελη κυκλοφοριας,δωσε πονο και εκει για 3η χρονια
-
Εμείς μια χαρά πάμε Νίκο μου. Και ναι, όταν τελειώνει το ωράριο σου, ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΓΑΜΟΒΟΗΘΟ ΣΟΥ!!! Το ξέρεις πως σε στρατιωτικά πόστα που διαχειρίζονται αεροπλάνα, πυραύλους, βλήματα κλπ κλπ υπάρχει πάντα αντικαταστάτης; Στη δική σου γαμοδουλειά γιατί δεν μπορεί να υπάρξει; Τι είσαι ρε φίλος; Ο Πρόεδρος της Ρωσίας που έχει το βαλιτσάκι με τα πυρηνικά για να καταστρέψει όλο τον κόσμο;
Με συγχωρείς που μιλάω απότομα. Σε συμπαθώ γενικά αλλά λες χαζομάρες ρε φίλε τώρα...
-
Ελλαντα, μΠολιτισιμος, γΚουλτουρα
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]