-
Όχι, αλλά τα μικρά μαγαζάκια είναι πρόβλημα για τα σούπερ μάρκετ...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Όχι, αλλά τα μικρά μαγαζάκια είναι πρόβλημα για τα σούπερ μάρκετ...μαλλον αυτο ειναι το προβλημα..
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ερωτηση:Η εργασια την Κυριακη,δεν παιρνει καποια επιπλεον μισθολογικη προσαύξηση;
ισχυει για ολους αυτο;
Δλδ καποιος που εχει ρεπο Τριτη και Τεταρτη οταν δουλεψει την Κυριακη θα παρει αυτο το εξτρα;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε μια χωρα με 60% ανεργια στους νεους εμεις καθομαστε και λεμε μπουρδες περι υπερ-εργασιαςοταν ο αυτοαπασχολουμενος θα ειναι 'υποχρεωμενος' να ανοιγει και την μοναδικη μερα αργιας την εβδομαδα τοτε μιλαμε για δουλεία.....οποιος δεν το εκανε δεν μπορει να καταλαβει τον κοινωνικο αποκλεισμο και την οικογενειακη δυσαρμονια που δημιουργειται.....(αλλα ετσι που γιναμε αυτα δεν εχουν καμια αξια)
οσο για την εξωφρενικη ανεργια του 60% στους νεους, ποσο μπορει να την μειωσει η λειτουργια των ΣΜ τις κυριακες..?
εαν πηγαινεις τακτικα σε ΣΜ (εκτος σαββατου) θα προσεχεις οτι ακομη και οι 3-4 υπαλληλοι ειναι υπεραρκετοι....που σημαινει οτι θα ξεχειλωσουν λιγο τα ωραρια τους βισματωνοντας τους ιδιους και την κυριακη....το πιο λογικο σεναριο ειναι οτι πιεσε το λομπυ των ΣΜ για να παρουν και την πιτα της μικρης λιανικης (ψιλικα, περιπτερα κλπ)...ηδη λογω τιμης εχουν παρει τον τζιρο στα ζαχαρωδη...κι αυτο οχι γιατι εβγαζαν περισσοτερο κερδος αλλα γιατι οι τιμες που δινουν οι προμηθευτες ειναι κατα πολυ υψηλοτερες απ αυτες που εξασφαλιζουν οι αλυσιδες...
αρα με το κλεισιμο και των τελευταιων 'μικρων' που επεζησαν της κρισης το σιγουρο ειναι οτι η ανεργια θα αυξηθει....
να προσθεσουμε και την παραμετρο οτι λογω πολυεθνικων ιδιοκτητων, τα κερδη ταξιδευουν εκτος συνορων... -
Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια (ως συνήθως), από τη μία δε στέκει να έχει μίνι-μάρκετ (χώρια τα περίπτερα...) σε κάθε γωνία από την άλλη τα μικρά μαγαζιά συμπληρώνουν τα SM. Δε νομίζω ότι σε χώρες με ελεύθερο ωράριο έκλεισαν τα μικρά μαγαζιά (πχ. στη γειτονιά μου στην αραπιά έχει ένα Carrefour και σε ακτίνα 100 μέτρων ένα 'μεσαίο' και ένα πραγματικό μίνι μάρκετ, όλα 24χ7 και όλα πάνε μια χαρά)
-
σε κανονικκες συνθηκες η αγορα δουλευει μια χαρα και τυχον υπερβολες αυτορυθμιζονται.....
σε καταστασεις πολυετους υφεσης με την καταναλωση στα ταρταρα οι οροι ξεφευγουν απο τη λογικη...
βεβαια η ελευθερη αγορα δεν επιδεχεται προστατευτισμους ......οχι ομως και ο καθε πολιτης....
κλεινει καποιος 'μικρος' το μαγαζι του, που με αυτο μεγαλωνει και συντηρει οικογενεια και οχι μονο δεν εμφανιζεται ως ανεργος..με καποια υποτυπωδη στηριξη (τυπου ΟΑΕΔ).αλλα εξακολουθει να αντιμετωπιζεται ως επιχειρηματιας..
και μιλαμε για αυτοαπασχολουμενους με εσοδα οχι περισσοτερα απο ενα μισθωτο... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια (ως συνήθως), από τη μία δε στέκει να έχει μίνι-μάρκετ (χώρια τα περίπτερα...) σε κάθε γωνία από την άλλη τα μικρά μαγαζιά συμπληρώνουν τα SM. Δε νομίζω ότι σε χώρες με ελεύθερο ωράριο έκλεισαν τα μικρά μαγαζιά (πχ. στη γειτονιά μου στην αραπιά έχει ένα Carrefour και σε ακτίνα 100 μέτρων ένα 'μεσαίο' και ένα πραγματικό μίνι μάρκετ, όλα 24χ7 και όλα πάνε μια χαρά)Εφάρμοσε τις ίδιες οικονομικές συνθήκες στην αραπιά (κόστη, ύφεση, αφρικανική ανταγωνιστικότητα) και μετά πες μας πώς πάνε.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εσύ τώρα δηλαδή πραγματικά το πιστεύεις ότι το να είναι ανοικτά τα SM και την Κυριακή, θα μειώσει την ανεργία έτσι?
Εργασια την Κυριακη σημαινει περισσοτερες ωρες εργασιας στο συστημα,θα διαφωνησουμε σε αυτο;Αρα η ανεργια θα μειωθει ...
Η εργασια θα πληρωνεται υπερωριακα ....Α συγνώμη, νόμιζα ότι μιλάμε για την Ελλάδα, για το 2013 και για Έλληνες επιχειρηματίες, δεν το είχα προσέξει ότι η συζήτηση γύρισε σε θέματα Επιστημονικής Φαντασίας
-
Εδώ φτάσαμε να χαρακτηρίζουμε ''καλομαθημενους'' τους εργαζομένους του 8ωρου/5μερου.Αν ειναι δυνατόν δλδ.
Συμβουλή :την επομενη φορά που θα πατε σουπερμάρκετ παρατηρήστε κανά 2λεπτο ποσο καλομαθημενη φαίνεται η κοπέλα στον παγκο με τα τυριά π.χ.
Και αν έχετε και θάρρος ρωτηστε την πόσες ώρες δουλεύει,ποσα παιρνει τον μήνα, και πόσο κόσμο θα παρει η διοίκηση για τις Κυριακές. -
Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια (ως συνήθως), από τη μία δε στέκει να έχει μίνι-μάρκετ (χώρια τα περίπτερα...) σε κάθε γωνία από την άλλη τα μικρά μαγαζιά συμπληρώνουν τα SM. Δε νομίζω ότι σε χώρες με ελεύθερο ωράριο έκλεισαν τα μικρά μαγαζιά (πχ. στη γειτονιά μου στην αραπιά έχει ένα Carrefour και σε ακτίνα 100 μέτρων ένα 'μεσαίο' και ένα πραγματικό μίνι μάρκετ, όλα 24χ7 και όλα πάνε μια χαρά)
Εφάρμοσε τις ίδιες οικονομικές συνθήκες στην αραπιά (κόστη, ύφεση, αφρικανική ανταγωνιστικότητα) και μετά πες μας πώς πάνε.
Σε πάρα πολλές χώρες ισχύει το ίδιο.
Δεν είμαι υπερ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Ομως το να λέμε ότι σκοπός των SM είναι να κλείσουν τα μικρά παντοπωλεία είναι αστείο, άλλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του καθενός, και αυτό αποδεικνύεται ακριβώς από τις τόσες χώρες όπου συνυπάρχουν μια χαρά ανεξαρτήτως ωραρίου λειτουργίας. Οτι θα κλείσουν πολλά μικρά παντοπωλεία, επειδή, πολύ απλά, έχουμε υπερβολικά πολλά, χωρίς καμία προστιθέμενη αξία (με, να τα λέμε αυτά, ως επί το πλείστον, οικογενειακή-ανασφάλιστη εργασία πέραν παντός ωραρίου, ουσιαστικά συγκαλυμμένη ανεργία, αλλά μόνο τα SM μας ενοχλούν...), είναι προφανές. Οτι θα κλείσουν εξαιτίας της Κυριακής, το αμφισβητώ.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Εδώ φτάσαμε να χαρακτηρίζουμε ''καλομαθημενους'' τους εργαζομένους του 8ωρου/5μερου.Αν ειναι δυνατόν δλδ.
Συμβουλή :την επομενη φορά που θα πατε σουπερμάρκετ παρατηρήστε κανά 2λεπτο ποσο καλομαθημενη φαίνεται η κοπέλα στον παγκο με τα τυριά π.χ.
Και αν έχετε και θάρρος ρωτηστε την πόσες ώρες δουλεύει,ποσα παιρνει τον μήνα, και πόσο κόσμο θα παρει η διοίκηση για τις Κυριακές.Ο μον ντιε, να ξεπέσει τόσο χαμηλά ο μέσος 4τφορουμίτης...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εφάρμοσε τις ίδιες οικονομικές συνθήκες στην αραπιά (κόστη, ύφεση, αφρικανική ανταγωνιστικότητα) και μετά πες μας πώς πάνε.
Σε πάρα πολλές χώρες ισχύει το ίδιο.
Δεν είμαι υπερ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Ομως το να λέμε ότι σκοπός των SM είναι να κλείσουν τα μικρά παντοπωλεία είναι αστείο, άλλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του καθενός, και αυτό αποδεικνύεται ακριβώς από τις τόσες χώρες όπου συνυπάρχουν μια χαρά ανεξαρτήτως ωραρίου λειτουργίας. Οτι θα κλείσουν πολλά μικρά παντοπωλεία, επειδή, πολύ απλά, έχουμε υπερβολικά πολλά, χωρίς **καμία προστιθέμενη αξία **(με, να τα λέμε αυτά, ως επί το πλείστον, οικογενειακή-ανασφάλιστη εργασία πέραν παντός ωραρίου, ουσιαστικά συγκαλυμμένη ανεργία, αλλά μόνο τα SM μας ενοχλούν...), είναι προφανές. Οτι θα κλείσουν εξαιτίας της Κυριακής, το αμφισβητώ.
Γιατί είναι αστείο;
Ποια η προστιθέμενη αξία του καρφούρ;
Στα σούπερ μάρκετ ο κανόνας είναι 4ωρη σύμβαση με απασχόληση 8ωρο τουλάχιστον. Απλώς έχουν νομιμοποιήσει κάθε παρανομία. -
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Και αν έχετε και θάρρος ρωτηστε την πόσες ώρες δουλεύει,ποσα παιρνει τον μήνα, και πόσο κόσμο θα παρει η διοίκηση για τις Κυριακές.Εγω εχω μια ριζοσπαστικη αντιπροταση:
Να την προτρεψουμε να μην δουλευει Κυριακη (γιατι ετσι γουσταρουμε εμεις), και αν τυχον το κανει να αρνηθει επιπλεον αμοιβη.
Βεβαια δεν εχω τοσο θαρρος με ανθρωπους που κρατανε ακονισμενα μαχαιρια -
Εσύ είσαι ΑΦΕΝΤΙΚΟ οπότε η άποψή σου περί των εργασιακών εξ ορισμού εμπίπτει στο πεδίο της παπαριας.
Οπότε γιατί να θεωρήσουμε ότι παρεκκλινες του κανόνα εδώ; -
τα επιχειρηματα σου θα εκαναν τον Σωκρατη να αλλαξει επαγγελμα και να γινει κουρεας χελωνων
-
OK boss.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
........................................... Οτι θα κλείσουν πολλά μικρά παντοπωλεία, επειδή, πολύ απλά, έχουμε υπερβολικά πολλά, χωρίς καμία προστιθέμενη αξία (με, να τα λέμε αυτά, ως επί το πλείστον, οικογενειακή-ανασφάλιστη εργασία πέραν παντός ωραρίου, ουσιαστικά συγκαλυμμένη ανεργία, αλλά μόνο τα SM μας ενοχλούν...), είναι προφανές.Yπερβολικά πολλά είναι τα μεγα-ΣΜ των αλυσίδων, που έχουν φυτρώσει ανα 5 οικοδομικά τετράγωνα, με αποτέλεσμα να έχουν... 4 εργαζόμενους μέσα (οι περισσότεροι ωρομίσθιοι), τις περισσότερες ώρες της ημέρας να είναι άδεια και με 2-5 πελάτες ανα μισή ωρα, με τα ράφια άδεια και τις τιμές στον Α Κενταύρου.
-
Πάντως, μέχρι το '08,που 'χαμε το παρόν ωράριο, και μικρή ανεργία είχαμε και πλούσιοι ήμασταν...πλουσιοι δεν ειμασταν, καρτες και δανεια ειχαμε φορτωσει και νομιζαμε οτι ειμασταν πλουσιοι.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Πάντως, μέχρι το '08,που 'χαμε το παρόν ωράριο, και μικρή ανεργία είχαμε και πλούσιοι ήμασταν...
πλουσιοι δεν ειμασταν, κλεφτες ειμασταν, απατεωνισκοι και λαμογια, καρτες και δανεια ειχαμε φορτωσει και νομιζαμε οτι ειμασταν πλουσιοι.
μου επιτρεπεις?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
τα επιχειρηματα σου θα εκαναν τον Σωκρατη να αλλαξει επαγγελμα και να γινει κουρεας χελωνωνΗ καραφλότητα των χελώνων αποδεικνύει ότι ο Σωκράτης όντως άλλαξε επάγγελμα!
Τάιγκερ είσαι τζίνιους!
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]