-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
δεκτο ...εγω δεν ειμαι ικανος...ενω εσυ εισαι...να χαρω επιχειρηματολογια...να υποθεσω οτι εχεις εργαστει κιολας στην βρετανικη αγορα και στην ελληνικη οποτε μπορεις και συγκρινεις απο προσωπικη εμπειρια..σωστα?
Εσυ εχεις δουλεψει σε μαγαζι και ξερεις ?
Σε ο,τι εχεις γραψει τσουβαλιαζεις ασυστολα.Α, ολες οι αγορες ειναι διαφορετικες, οπως και οι λαοι τους.
-
εσυ οτι πεις....εσυ οτι πεις....
με βαρια αντικειμενικα επιχειρηματα....
εσυ οτι πεις εσυ οτι πεις....
ΥΓ ναι εχω εργαστει και στο εξωτερικο και στην Ελλαδα...εσυ? και εχω ακομα κρατησει τα pay slips.... εσυ?
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
εσυ οτι πεις....εσυ οτι πεις....με βαρια αντικειμενικα επιχειρηματα....
εσυ οτι πεις εσυ οτι πεις....
ΥΓ ναι εχω εργαστει και στο εξωτερικο και στην Ελλαδα...εσυ? και εχω ακομα κρατησει τα pay slips.... εσυ?
Οχι, για διακοπες πηγαινα...στην Ευρωπη.
Τα δικα σου 'επιχειρηματα' που τα βασιζεις και μας βγαζεις ολους τεμπεληδες, ψευτες, ανικανους, φοροφυγαδες, λαμογια ?
Εχεις μπει σε ολα τα μαγαζια η τουλαχιστον σε τοσα ωστε να βγαινει το συμπερασμα που βγαζεις ? -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
ειναι σιγουρο οτι αρκετοι θα ψωνιζουν Κυριακη, αφου για αυτους ειναι αργια.Εχμ,το ωραριο ειναι βεβαια χρησιμο,αλλα για να ψωνιζεις κυριως ενα πραγμα χρειαζεσαι:λεφτά!
Επισης η ιστορια δεν αφορα το μοναδικο χρησιμο που θα μπορουσε να ειναι ανοιχτο την Κυριακη (supermarket) αλλα ολα τα αλλα.
Προσωπικα την Κυριακη το μονο που θα τιμουσα θα ηταν κανα μπαρμπερικο,η γυναικα μου θα πηγαινε κανα κομμωτηριο,μαγαζια δηλαδη που ηταν ανοιχτα καποτε τις Κυριακες αλλα μετα εκλεισαν και πλεον ειναι ορθανοιχτα σε ωρες και μερες εργασιας,μαλιστα κλεινουν και το μεσημερι μην τυχον και μπει κανενας πελατης.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
ειναι σιγουρο οτι αρκετοι θα ψωνιζουν Κυριακη, αφου για αυτους ειναι αργια.
Εχμ,το ωραριο ειναι βεβαια χρησιμο,αλλα για να ψωνιζεις κυριως ενα πραγμα χρειαζεσαι:λεφτά!
Προφανως, αλλα καποιοι αντι να ψωνιζουν απογευμα μετα την δουλεια τους, θα το κανουν Κυριακη ειδικα τους χειμερινους μηνες.
Επισης η ιστορια δεν αφορα το μοναδικο χρησιμο που θα μπορουσε να ειναι ανοιχτο την Κυριακη (supermarket) αλλα ολα τα αλλα.
Θα γινει και αυτο
Προσωπικα την Κυριακη το μονο που θα τιμουσα θα ηταν κανα μπαρμπερικο,η γυναικα μου θα πηγαινε κανα κομμωτηριο,μαγαζια δηλαδη που ηταν ανοιχτα καποτε τις Κυριακες αλλα μετα εκλεισαν και πλεον ειναι ορθανοιχτα σε ωρες και μερες εργασιας,μαλιστα κλεινουν και το μεσημερι μην τυχον και μπει κανενας πελατης.Ειναι αλλο πραγμα να λες 10 Κυριακες ανοιχτα τον χρονο και ο καθε εμπορικος συλλογος να διαλεγει την 1 μερα που θα ειναι κλειστα τα μαγαζια και αλλο να απελευθερωνεις το ωραριο με προαιρετικη εφαρμογη.
-
Έχω κοντά στο σπίτι μου ένα τέτοιο:
http://www.nanoudonutshouse.com/
Είναι ανοιχτό 2 ώρες την ημέρα και όποτε έχω πάει είναι ουρά ο κόσμος. Η είναι βλακεία αυτό ή ιδιοφυές, δέν έχω αποφασίσει ακόμα
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
με προαιρετικη εφαρμογη.Νίκο το προαιρετικό ισχύει και τώρα. Φαντάζεσαι το κράτος να σε υποχρέωνε με το ζόρι να ανοίξεις το μαγαζί σου Δευτέρα π.χ.; Το μόνο σωστό είναι αυτό.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχω κοντά στο σπίτι μου ένα τέτοιο:http://www.nanoudonutshouse.com/
Είναι ανοιχτό 2 ώρες την ημέρα και όποτε έχω πάει είναι ουρά ο κόσμος. Η είναι βλακεία αυτό ή ιδιοφυές, δέν έχω αποφασίσει ακόμα
Αν βγάζουν τα λεφτά που επιθυμούν είναι ιδιοφυές!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω κοντά στο σπίτι μου ένα τέτοιο:
http://www.nanoudonutshouse.com/
Αν βγάζουν τα λεφτά που επιθυμούν είναι ιδιοφυές!!!
Το κουλο ειναι οτι ανοιγουν απογευμα!!!!
Δηλαδη πρωι με τον καφέ δεν ειναι ανοιχτοι
Λογικά αν ηταν ανοιχτα και δυο ωρες το πρωι, θα πουλαγαν τα διπλα.
Μηπως πουλανε μονο χονδρικη βασικα και στο χυμα πουλανε και λιανικη;Λεει Sustainability: 6 months,μαλλον με φορμόλη ειναι
Επισης ειναι θεικο το τι σου βγαζει οταν πατησεις 'product orders'
-
με προαιρετικη εφαρμογη.
Νίκο το προαιρετικό ισχύει και τώρα. Φαντάζεσαι το κράτος να σε υποχρέωνε με το ζόρι να ανοίξεις το μαγαζί σου Δευτέρα π.χ.; Το μόνο σωστό είναι αυτό.
Ναι δικιο εχεις, αλλα μετα απο 24 χρονια υποχρεωτικο μου φαινεται
-
Χθές, περί τις 5 το απόγευμα, είχε η σύζυγος κάποια δουλειά δίπλα απο το Metro Mall. Ωσπου να τελειώσει και να την πάρω να επιστρέψουμε σπίτι, χάζεψα 40-45 λεπτά στα καταστήματά του και έκανα και τη στατιστική μου. Μόνο νεολαία, 19-25, ελάχιστοι άνω των 40 και άπαντες, .... μόνο 'επιθεώρηση'. Ειναι θέμα να είδα 4-5 άτομα απο τα 250-300 που 'συνάντησα' σε όλους τους ορόφους, να κρατάνε τσάντα απο 'αγορά' στα χέρια. Σουλάτσο, ματιές και ... 'όξω απ΄την παράγκα!'
Κρίμα, γιατί πραγματικά οι τιμές έχουν πέσει , ίσως και 50% σε πολλά και καλά είδη , αλλά όταν οι περισσότεροι και τη ΔΕΗ πλέον ζορίζονται να πληρώσουν, το ωράριο μας μάρανε ..... . Αν υπάρχει τόσος 'σεβντάς', ας ανοίγουν κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα που είναι και οι περισσότεροι 'φρεσκοπληρωμένοι' και, ... βλέποντας και κάνοντας.Για τα Nanou, αρκετοί 'εμπορεύονται' τα προιόντα. Αν προσέξει κάποιος όση ώρα περιμένει, (αν και η ουρά σχεδόν καταργήθηκε, όμως πάντα υπάρχει ροή με 2-3 που είναι για 'ταμείο'), θα δεί πελάτες να φεύγουν με 40-50 τεμάχια, άρα ίσως κάποια κυλικεία ή μικρομάγαζα που δίνουν μόνο καφέ στο χέρι, ... κάτι θα ξέρουν.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μηπως πουλανε μονο χονδρικη βασικα και στο χυμα πουλανε και λιανικη;
Λεει Sustainability: 6 months,μαλλον με φορμόλη ειναι
Επισης ειναι θεικο το τι σου βγαζει οταν πατησεις 'product orders'
ΜΑλλον αυτο, γιατι 'Όλα τα πρατήρια λειτουργούν καθημερινά από 19.00 έως 21.30, εκτός Σαββάτου.' και τα προιόντα ειναι σε κιβωτια
-
Τα πρατήρια όμως είναι franchise. Το πιθανότερο είναι ότι απευθύνονται εκεί που είπε ο dbekos. Βέβαια δεν αποκλείουν και έναν ιδιώτη να αγοράσει για το σπίτι του. Η μεγάλη κατανάλωση όμως θα γίνεται φαντάζομαι στην χονδρική, με παραγγελίες στα κεντρικά και όχι μέσω των πρατηρίων που απευθύνονται στα μικρομάγαζα-ιδιώτες.
-
Ειναι πολυ της μοδας τα donuts ή μου φαινεται?Κατι σαν τα frozen yogart πριν απο κανα 2 χρονια,ενα πραμα...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ε, βάλε και μια παρασκευή για τη μωαμεθανική...σαν γνήσιος Σαλονικιός!
-
Το Σάββατο την ιουδαϊκή και την Κυριακή την χριστιανική. Όπως με βόλευε κάθε μέρα.κι αν ασπασθεις το κορανι μπονους η παρασκευη....
παντως τη νεοτερη γενια την εχουν απαλλοτριωσει εντελως....δουλευε, δουλευε, δουλευε.....
καθοταν ενας μπαρμπας σε μια παραλια και ψαρευε....περναει καποιος και τον πλησιαζει εντυπωσιασμενος απο τη ποσοτητα των ψαριων που ειχε πιασει σε σχεση με τους υπολοιπους..
-ρε παππου πως τα καταφερνεις και εχεις τοση επιτυχια;
-εχω τον τροπο μου....
-και αφου εχεις τετοιο μυστικο γιατι χαραμιζεσαι εδω και δεν παιρνεις μια βαρκα να βγαζεις περισσοτερα!!!
-και τι θα κερδισω;
-θα βγαζεις λεφτα....
-και τι να τα κανω;
-θα βγαζεις τοσα ωστε να μπορεσεις να παρεις καικι για να βγαζεις ακομη περισσοτερα....
-και λοιπον;
-αφου θα αποκτησεις αλιευτικα και θα βγαζεις τοσα πολλα λεφτα θα μπορεσεις να εχεις χρονο για να κανεις οτι γουσταρεις....- ε και τωρα τι κανω νομιζεις...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ε, βάλε και μια παρασκευή για τη μωαμεθανικήκι αν ασπασθεις το κορανι μπονους η παρασκευη....
Ωραία! Το βγάλαμε το 3ήμερο!
παντως τη νεοτερη γενια την εχουν απαλλοτριωσει εντελως....δουλευε, δουλευε, δουλευε.....
Έτσι ακριβώς είναι...
-
δεν νομιζω οτι η αγγλικη αγορα μικρης λιανικης επληγει....
http://www.colchester.gov.uk/article/22 ... g-Guidanceοσο για τα μεγαλα καταστηματα...
https://www.gov.uk/trading-hours-for-retailers-the-lawμια χαρα λειτουργει η αγορα εκει....
μονο εδω οταν κατι δεν μας συμφερει προσωπικα λεμε οτι ειναι κακο για ολο το κοσμο και του φορτωνουμε ολα τα δεινα της χωρας...
Η αγορά της Αγγλίας δεν επλήγη γιατί η οικονομία δεν πάει κατά διαόλου. Εδώ και 24/7/365 ανοιχτά να είσαι πάλι μύγες θα βαράς! Όποιος είναι στην αγορά γελάει με τέτοιου είδους επιχειρήματα... Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι αν η αγορά θα πέσει αλλά αν η ποιότητα ζωής των εργαζομένων θα υποβαθμιστεί. Βλεπουμε τα νούμερα και ξεχνάμε τους ανθρώπους. Πραγματικά για λύπηση η δυτική καπιταλιστική-καταναλωτική κοινωνία!!!
Αυτο που σου λεει δηλαδη ειναι οτι το προβλημα δεν ειναι οτι ο κοσμος δεν ψωνιζει γιατι δεν εχει χρονο, ΑΡΑ ανοιξτε τις Κυριακες να ερθει ο κοσμος να ψωνισει, αλλα δεν ψωνιζει γιατι δεν εχει λεφτα. Οποτε το να επιτρεψεις τη λειτουργια την Κυριακη ΚΑΙ δεν λυνει το προβλημα του χαμηλου τζιρου/πωλησεων, κ δημιουργει πολυ μεγαλυτερα προβληματα. Το σημαντικοτερο απο αυτα ειναι οτι τα μικρο-μεσαιομαγαζα δεν εχουν τη δυνατοτητα να πληρωνουν την εξτρα μερα ΑΡΑ δεν θα μπορουν να δουλεψουν, ενω τα μεγαλομαγαζα θα μπορουν.
-
Τα μικρα μαγαζια θα μπορουσαν να κλεινουν μια αλλη μερα οπου εχουν μηδενικο τζιρο (πχ ενα καταστημα ρουχων ποσα θα πουλαει Δευτερα,ειδικα οταν θα εχει προηγηθει ανοιχτη Κυριακη) και να εναποθεσουν τις ελπιδες τους στην Κυριακη για μεγαλυτερο τζιρο.
Και τα μεγαλα μαγαζια δεν θα πρεπει να θεωρουμε δεδομενο οτι θα σπευσουν να υιοθετησουν την Κυριακη, οταν αυτη η μερα θα πρεπει να πληρωνεται υπερωριακα.Σιγουρα βεβαια εχουν πλεονεκτημα απεναντι στους μικρους.
Ιδανικα ολο αυτο θα επρεπε να επικεντρωνεται στο καλοκαιρι και μονο, οπου εχουμε κατι εκατομμυρια τουριστες και στην Αθηνα.Εκει το μετρο μπορει να αποδωσει και να κερδισουν ολοι. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
δεν νομιζω οτι η αγγλικη αγορα μικρης λιανικης επληγει....
http://www.colchester.gov.uk/article/22 ... g-Guidanceοσο για τα μεγαλα καταστηματα...
https://www.gov.uk/trading-hours-for-retailers-the-lawμια χαρα λειτουργει η αγορα εκει....
μονο εδω οταν κατι δεν μας συμφερει προσωπικα λεμε οτι ειναι κακο για ολο το κοσμο και του φορτωνουμε ολα τα δεινα της χωρας...
Η αγορά της Αγγλίας δεν επλήγη γιατί η οικονομία δεν πάει κατά διαόλου. Εδώ και 24/7/365 ανοιχτά να είσαι πάλι μύγες θα βαράς! Όποιος είναι στην αγορά γελάει με τέτοιου είδους επιχειρήματα... Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι αν η αγορά θα πέσει αλλά αν η ποιότητα ζωής των εργαζομένων θα υποβαθμιστεί. Βλεπουμε τα νούμερα και ξεχνάμε τους ανθρώπους. Πραγματικά για λύπηση η δυτική καπιταλιστική-καταναλωτική κοινωνία!!!
Αυτο που σου λεει δηλαδη ειναι οτι το προβλημα δεν ειναι οτι ο κοσμος δεν ψωνιζει γιατι δεν εχει χρονο, ΑΡΑ ανοιξτε τις Κυριακες να ερθει ο κοσμος να ψωνισει, αλλα δεν ψωνιζει γιατι δεν εχει λεφτα. Οποτε το να επιτρεψεις τη λειτουργια την Κυριακη ΚΑΙ δεν λυνει το προβλημα του χαμηλου τζιρου/πωλησεων, κ δημιουργει πολυ μεγαλυτερα προβληματα. Το σημαντικοτερο απο αυτα ειναι οτι τα μικρο-μεσαιομαγαζα δεν εχουν τη δυνατοτητα να πληρωνουν την εξτρα μερα ΑΡΑ δεν θα μπορουν να δουλεψουν, ενω τα μεγαλομαγαζα θα μπορουν.
+1
Οι έμποροι πρέπει να επιμείνουν και να διατηρηθεί ο περιορισμός για το μέγεθος του μαγαζιού.
Με τις κωλυσιεργίες και τις μ@λακίες που έκαναν, ο νόμος που τελικά πέρασε είναι ο χειρότερος δυνατός για τα μικρομάγαζα.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]