-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το φοροπήδημα το τρώει για συγκεκριμένους λόγους:α) Γιατί όταν λέμε ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 65 ώστε να είναι βιώσιμο το σύστημα χωρίς να αναγκαζόμαστε να βάζουμε τους τωρινούς εργαζόμενους να τραβούν κουπί στις γαλέρες για τις πρόωρες συντάξεις των άλλων, βγαίνει ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) και λένε ότι είμαστε απάνθρωποι και να κοιτάξουμε τι δύσκολο που είναι να δουλεύεις σε χειρωνακτικές δουλειές σε τέτοιες ηλικίες
β) Γιατί όταν λέμε ότι πρέπει να μειωθεί το δημόσιο ώστε ο φορολογούμενος να μην χρειάζεται να πληρώνει 2 και 3 φορές περισσότερο από ότι αν τις υπηρεσίες του τις παρείχε ο ιδιωτικός τομέας (και αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να συμβαίνει στην καθαριότητα πχ), ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) έρχεται και μας ρωτάει αν ξέρουμε σε τι εργασιακό μεσαίωνα ζουν οι καημένες οι καθαρίστριες του ιδιωτικού τομέα.
γ) Γιατί όταν λέμε ότι πρέπει να πουληθεί η περιουσία του δημοσίου, όπως στο Ελληνικό, βγαίνει ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) και λέει ΌΧΙ στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού, #eleftheresparalieskaiparkagiaolous.
δ) Γιατί όταν λέμε ότι η χώρα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους (όπως γινόταν στην Σοβιετική Ένωση, αλλά με λιγότερο τριτοκοσμικές προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος) ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) τάσσεται στο πλευρό αυτών που καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις της Εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις σκουριές, και κατά της επένδυσης.
ε) Γιατί όταν λέμε ότι ο τουρισμός και οι εμπορευματομεταφορές είναι τεράστιο κεφάλαιο για την χώρα, βγαίνει ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) και μας λένε πόσο σημαντικό είναι να κλείνουν τα λιμάνια για τα δίκια των λιμενεργατών.
Μην απορείς για το φοροπήδημα. Δική σου επιλογή είναι.
Πας καλά ?
Που είναι το φοροπήδημα της λίστα Λαγκάρντ και οι έλεγχοι για όσους έβγαλαν 65 δίς από τη χώρα ?
Καλά είναι να είσαι δεξιός, αροστερός ή ότι άλλο, αλλά πράγματα που μπορούν να προσμετρηθούν δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, και η υστέρηση των ελέγχων της μεγάλης περιουσίας, και του πόθεν έσχες πολιτικών, δημοσιογράφων, μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων, μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοκαναλαρχών που χρωστάνε τεράστια ποσά ( των δικών τους ανθρώπων εννοώ ) είναι τεράστια έως εγκληματική.Την πληρώνουν αυτοί που δεν μπορούν να αντιδράσουν, περιμένουν ανάπτυξη οι αλήτες όταν για κάθε χιλιάρικο που βγάζεις σου πέρνουν ένα χιλιάρικο με τις διάφορες ληστείες τους, γιατί για ληστεία πρόκειται, αλλά όποιος δεν είναι Ε.Ε να τα νιώσει όλα αυτά στο πετσί του δεν καταλαβαίνει.
-
Όλα τα σκάνδαλα από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα και αν βάλουμε, πάλι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Οι Αλjήτες οι πολιτικοί δεν έκαναν παρά ακριβώς αυτό που τους ζήτησε, που απαίτησε φορτικά (και καταστροφικά όταν δεν του πέρναγε) ο κυρίαρχος λαός.
Κάποτε πρέπει να γίνει σαφές ότι από την ίδια πίτα τρώμε όλοι και ότι όποιος τρώει χωρίς να προσφέρει όσο πρέπει και για όσο καιρό πρέπει, τρώει από το κομμάτι των άλλων.
-
μην αναμασατε αυτη την παπαρια....
ο λαος ψηφιζει προσωπα που εκφραζουν καποια συγκεκριμενα αναπτυξιακα και ανθρωποκεντρικα προγραμματα....
κανενας δεν ψηφισε (γιατι πουθενα δεν αναφερονται προγραμματικα) την προστασια φοροφυγαδων, προστασια συγγενων των πολιτικων, προστασια παραλογων συντεχνιακων κεκτημενων....κλπ κλπ...η απαντηση βεβαια που ερχεται αυθορμητα....γιατι βγαζαμε τους ιδιους και τους ιδιους.....?
γιατι ολοι οι μηχανισμοι επηρεασμου της κοινης γνωμης και τα διαπλεκομενα συμφεροντα εξυπηρετουν τους συγκεκριμενους κομματικους σχηματισμους....
επισης το συγχρονο συστημα δημοκρατικης διακυβερνησης ειναι σχετικα νωπο στην ελλαδα....οπου σημαντικο μερος των ψηφοφορων 'ζουν' ακομη (λογω ηλικιας) σε εποχες προγενεστερες με τα γνωστα ιστορικα προβληματα που αποτελουν μεγαλο βαριδι για το σημερα.....ευτυχως που ισχυει το αρχαιο ρητο 'ουδεν κακον...' και ετσι η κριση δημιουργει συνθηκες, βιαιες μεν, απαραιτητες δε για σημαντικες αλλαγες και προοπτικη για τη χωρα....
το ωραριο παντως (επαναλαμβανω για μυριοστη φορά) κινειται επικουρικα υπερ των πολυκαταστηματων και μεγαλων αλυσιδων....με κινητρο εκ μερους της κυβερνησης, εξυπηρετησης των 'μεγαλων' επιχειρησεων και απαλλαγης της δυσκολιας ελεγχου των φορολογικων υποχρεωσεων των μικρομεσαιων....
η κομισιον βεβαια ( παντα κινουμαστε σε διαφορα φασης, καταιδρωμενοι) αλλαζει πολιτικες, στηριζοντας πλεον και τις μικρομεσαιες επιχειρησεις αντιλαμβανομενη την δυναμικη περιορισμου, της αυξημενης ανεργιας, που αυτες διαθετουν....
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το φοροπήδημα το τρώει για συγκεκριμένους λόγους:α) Γιατί όταν λέμε ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 65 ώστε να είναι βιώσιμο το σύστημα χωρίς να αναγκαζόμαστε να βάζουμε τους τωρινούς εργαζόμενους να τραβούν κουπί στις γαλέρες για τις πρόωρες συντάξεις των άλλων, βγαίνει ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) και λένε ότι είμαστε απάνθρωποι και να κοιτάξουμε τι δύσκολο που είναι να δουλεύεις σε χειρωνακτικές δουλειές σε τέτοιες ηλικίες
β) Γιατί όταν λέμε ότι πρέπει να μειωθεί το δημόσιο ώστε ο φορολογούμενος να μην χρειάζεται να πληρώνει 2 και 3 φορές περισσότερο από ότι αν τις υπηρεσίες του τις παρείχε ο ιδιωτικός τομέας (και αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να συμβαίνει στην καθαριότητα πχ), ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) έρχεται και μας ρωτάει αν ξέρουμε σε τι εργασιακό μεσαίωνα ζουν οι καημένες οι καθαρίστριες του ιδιωτικού τομέα.
γ) Γιατί όταν λέμε ότι πρέπει να πουληθεί η περιουσία του δημοσίου, όπως στο Ελληνικό, βγαίνει ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) και λέει ΌΧΙ στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού, #eleftheresparalieskaiparkagiaolous.
δ) Γιατί όταν λέμε ότι η χώρα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους (όπως γινόταν στην Σοβιετική Ένωση, αλλά με λιγότερο τριτοκοσμικές προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος) ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) τάσσεται στο πλευρό αυτών που καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις της Εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις σκουριές, και κατά της επένδυσης.
ε) Γιατί όταν λέμε ότι ο τουρισμός και οι εμπορευματομεταφορές είναι τεράστιο κεφάλαιο για την χώρα, βγαίνει ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) και μας λένε πόσο σημαντικό είναι να κλείνουν τα λιμάνια για τα δίκια των λιμενεργατών.
Μην απορείς για το φοροπήδημα. Δική σου επιλογή είναι.
Τώρα ειλικρινά τα πιστεύεις αυτά ή τρολλάρεις;
α) Ποιός σου είπε πως ένας εργάτης στα 65 είναι παραγωγικός; Ποιός σου είπε πως τον θέλει κάποιος εργοδότης αντί για τον 25χρονο που βγάζει την διπλή δουλειά; Θεωρείς σωστό ένα σύστημα όπου θα δουλεύουν οι γέροι και οι νέοι δεν θα έχουν καμία ευκαιρία εργασίας; Θυμίζω έχουμε 30% ανεργία. Αλήθεια, έχεις δουλέψει ποτέ χειρωνακτικά ή απλά λες ότι σου κατέβει στο κεφάλι;
β) Πετάς κάτι αυθαίρετο (για να το πω κομψά) χωρίς καμία μελέτη και κανέναν αριθμό και θέλεις να γίνει και συζήτηση; Γιατί; Because Thatcher!
γ) Εκτός αν είσαι ο Λάτσης και έχεις συμφέροντα, είναι επιεικώς τραγελαφικά τα όσα λες.
δ) Δεν έχω άποψη για τις Σκουριές. Δεν γνωρίζω ποια πλευρά έχει δίκιο. Η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων είναι σωστή κίνηση πάντως.
ε) Φυσικά και πρέπει να κλείσουν τα λιμάνια αν καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα. Εκτός αν θες να πας εσύ να δουλεύεις για 20 ώρες την ημέρα για ένα πιάτο φαΐ. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι που διαχειρίζεται η Cosco πάντως πέτυχαν όσα ζητούσαν πριν 1 βδομάδα. Σε ενόχλησε αυτό;
-
Εντάξει αυτό με την παραγωγικότητα στα 65 είναι και λίγο τραβηγμένο βρε Zeus...
στα 65 μια χαρά στα χωράφια δουλεύουν οι αγρότες ή οι κτηνοτρόφοι και μάλιστα αρκετοί μέχρι και μετά τα 70-75, δεν θα μπορέσει ένας εργάτης? και με 40 χρόνια εμπειρία στην φάμπρικα προφανώς δεν σε βάζουν να κάνεις τον χαμάλη ούτε τον συγκολλητή. Για θέσεις γραφείου κλπ προφανώς και δεν τίθεται θέμα.
Η λογική πάντως λέει ότι δεν είναι δυνατόν τα χρόνια εργασίας να είναι σχεδόν ίσα ή και λιγότερα από τα χρόνια σε σύνταξη, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι βιώσιμο οικονομικά αυτό το πράγμα εκτός αν εγώ πληρώνω τα μαλλιοκέφαλα μου σε κρατήσεις που στην ουσία πηγαίνουν στην σύνταξη του πατέρα μου κι εγώ θα πάρω το μακρύτερο για σύνταξη την οποία θα πληρώνουν ουσιαστικά τα παιδιά μου.
-
δεν βγαινουν ολοι στα 65.
σε 1 μηνα βγαινει κυρία συναδελφος σε συνταξη, στα 55. Πληρη συνταξη μιλαω. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Εντάξει αυτό με την παραγωγικότητα στα 65 είναι και λίγο τραβηγμένο βρε Zeus...Καθόλου τραβηγμένο δεν είναι. Έχεις εσύ στα 35 την ίδια αντοχή που είχες στα 20; Φαντάσου στα 65.
και με 40 χρόνια εμπειρία στην φάμπρικα προφανώς δεν σε βάζουν να κάνεις τον χαμάλη ούτε τον συγκολλητή
Για τέτοιες θέσεις μιλάμε, όχι για επιστάτη. Δεν μπορούνε να είναι όλοι επιστάτες στα 65.
εκτός αν εγώ πληρώνω τα μαλλιοκέφαλα μου σε κρατήσεις που στην ουσία πηγαίνουν στην σύνταξη του πατέρα
Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα.
σε 1 μηνα βγαινει κυρία συναδελφος σε συνταξη, στα 55. Πληρη συνταξη μιλαω.
Πόσα χρόνια εργαζόταν; Τι θέση έχει; Έτσι από περιέργεια, όχι ότι έχει σημασία για την συζήτηση.
-
δεν μιλαμε για το δημοσιο ή γι αυτους που θεμελιωσαν δικαιωμα με τις προηγουμενες διαδικασιες...
το οτι εισαι επιχειρηματιας και λειτουργεις την επιχειρηση σου ακομη και στα 70....ή αγροτης...ή γιατρος...ή δικηγορος κλπ...ειναι πολυ συνηθες....
το να βγει μια 60χρονη στη αγορα εργασιας για πωλητρια....ή σερβιτορα...ή ρεσεψιονιστ κλπ. ....και αντιστοιχα ενας 65αρης για μια θεση σε συνεργειο αυτοκινητων....ή ντιλιβερας....ή οδηγος...ή υπαλληλος πρατηριου ...κλπ, τι ποσοστο επιτυχιας μπορουν να εχουν....? 0 -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καθόλου τραβηγμένο δεν είναι. Έχεις εσύ στα 35 την ίδια αντοχή που είχες στα 20; Φαντάσου στα 65.
Nαι δεν έχω την ίδια αντοχή, αλλά ξέρω οικοδόμους στα 50 και στα 60 που έχουν μεγαλύτερη αντοχή από εμένα.
και με 40 χρόνια εμπειρία στην φάμπρικα προφανώς δεν σε βάζουν να κάνεις τον χαμάλη ούτε τον συγκολλητή
Για τέτοιες θέσεις μιλάμε, όχι για επιστάτη. Δεν μπορούνε να είναι όλοι επιστάτες στα 65.
Τέτοιες θέσεις προφανώς θα έχουν βαρέα και ανθυγιεινά και δικαίωμα σύνταξής καμια 5ετία ποιο πριν, αλλά και πάλι δεν είναι τόσο τραγικό, στα 60 δεν είσαι τελειωμένος γέρος μην τα παραλέμε, οι 60ρηδες την εποχή των παχουλών συντάξεων γέμιζαν μπουζουκτσίδικα και κωλόμπαρα μέχρι το πρωί στην επαρχία και τώρα ξαφνικά δεν έχουν αντοχές?
εκτός αν εγώ πληρώνω τα μαλλιοκέφαλα μου σε κρατήσεις που στην ουσία πηγαίνουν στην σύνταξη του πατέρα
Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα.
και ο πατέρας μου βγήκε με πλήρη 35ετια στην σύνταξη στα 55 του, εγώ δεν το βλέπω να παίρνω σύνταξη ποτέ.
Δεν πρέπει να σταματήσει κάπως αυτό? να πληρώνει ο καθένας για την πάρτη του και ανάλογα από το πόσα πληρώνει να είναι και η σύνταξη? -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
στα 65 μια χαρά στα χωράφια δουλεύουν οι αγρότες ή οι κτηνοτρόφοι και μάλιστα αρκετοί μέχρι και μετά τα 70-75, δεν θα μπορέσει ένας εργάτης?
Δεν ξέρω από αγρότης, δεν έχω κάνει. Για να το λες θα 'χεις δουλέψει ως αγρότης.
Ξέρω εργάτης οικοδομής που 'χω δουλέψει. Από τα 18 μου ως τα 21.
Ένιωθα πεθαμένος, απορούσα πώς μπορούσε ο πατέρας μου κι οι υπόλοιποι να κάνουν αυτή τη δουλειά επί τόσα χρόνια, από τα 12 ως τα 60 που 'κανε ο πατέρας μου π.χ.
Αποκλείεται να άντεχα παραπάνω. Άκου 60
Αν είχες δουλέψει οικοδομή, θα 'ξερες τι εννοώ.Για τους αγρότες δεν χρειάζεται να δουλέψεις ο ίδιος, πήγαινε σε οποιοδήποτε χωριό στην επαρχία, κτηνοτρόφους και αγρότες άνω των 60 θα δεις παντού. Βασικά βλέπω και τον παππού μου που σταμάτησε να ασχολείται με τα χωράφια στα 70-75 και τους θείους μου που στα 60 συνεχίζουν κανονικά.
Οικοδομή δεν έχω δουλέψει, αλλά έχω παιδικό φίλο που τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του είναι οικοδόμοι, δουλεύουν κανονικότατα στα 60, το ότι οι νεότερες γενιές είμαστε και λίγο μαλθακοί είναι άλλο θέμα. Αν πεινούσες ή αν οι υποχρεώσεις της ζωής σε ανάγκαζαν να δουλεύεις οικοδομή μια χαρά θα το έκανες όπως κι εγώ, οκ δεν θα ήταν η πρώτη σου επιλογή αλλά θα το έκανες.
-
Στο μαγαζι που πηγαινω για σακουλες σκουπας,βιδες για κατσαρολες και γενικα οτι ναναι,ο γερος (70+) σε βλεπει απεξω που πλησιαζεις και πιανει το καταλληλο αντικειμενο απο τον παγκο,μεχρι να μπεις μεσα το εχει ηδη εναποθεσει και χτυπαει και την αποδειξη
Το προβλημα ειναι ο κλαδος,πχ στο δημοσιο 70 ετων ειναι για καψιμο και τιποτε αλλο
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
στα 60 δεν είσαι τελειωμένος γέρος μην τα παραλέμε, οι 60ρηδες την εποχή των παχουλών συντάξεων γέμιζαν μπουζουκτσίδικα και κωλόμπαρα μέχρι το πρωί στην επαρχία και τώρα ξαφνικά δεν έχουν αντοχές?Όταν φτάνεις να μου συγκρίνεις το πέταγμα λουλουδιών και την πόση αλκοόλ αραγμένος σε μια καρέκλα, με την δουλειά στην οικοδομή ή την φάμπρικα, η συζήτηση δεν έχει πια νόημα!
Δες πως είναι το σώμα ενός εργάτη μετά από 30 χρόνια εργασίας. Θα στα πούνε οι γιατροί...
-
στα 60 δεν είσαι τελειωμένος γέρος μην τα παραλέμε, οι 60ρηδες την εποχή των παχουλών συντάξεων γέμιζαν μπουζουκτσίδικα και κωλόμπαρα μέχρι το πρωί στην επαρχία και τώρα ξαφνικά δεν έχουν αντοχές?
Όταν φτάνεις να μου συγκρίνεις το πέταγμα λουλουδιών και την πόση αλκοόλ αραγμένος σε μια καρέκλα, με την δουλειά στην οικοδομή ή την φάμπρικα, η συζήτηση δεν έχει πια νόημα!
Δες πως είναι το σώμα ενός εργάτη μετά από 30 χρόνια εργασίας. Θα στα πούνε οι γιατροί...
Το εργάτης είναι πολύ γενικό, εργάτης είναι κι αυτός που συσκευάζει τα αυγά, εργάτης και αυτός που οδηγάει τα οχήματα, εργάτης είναι και αυτός που κουβαλάει υλικά.
Προφανώς στα 65 δεν θα βάλουν κανέναν να κάνει την τελευταία δουλειά αλλά θα επιλέξουν κάποιον νεαρό. Δεν μιλάμε για επιστάτες κλπ αλλά για θέσεις που απαιτούν περισσότερο εμπειρία παρά σωματική δύναμη, αν και στο ξαναλέω στα 60 και στα 65 δεν είσαι τελειωμένος.
Γιατί έχω την εντύπωση ότι το σώμα ενός εργάτη μετά από 30 χρόνια χειρωνακτική εργασίας είναι καλύτερο από ενός υπάλληλου γραφείου? (αν δεν πίνει καμιά 20 μπύρες κατά την διάρκεια ή μετά την δουλειά)
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Για τους αγρότες δεν χρειάζεται να δουλέψεις ο ίδιος, πήγαινε σε οποιοδήποτε χωριό στην επαρχία, κτηνοτρόφους και αγρότες άνω των 60 θα δεις παντού. Βασικά βλέπω και τον παππού μου που σταμάτησε να ασχολείται με τα χωράφια στα 70-75 και τους θείους μου που στα 60 συνεχίζουν κανονικά.
Έχω πάει κι έχω δει.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι τράτζικ να 'σαι αγρότης, τουλάχιστον στην Ήπειρο.
Εσύ μάλλον κατάλαβες το ακριβώς αντίθετο.Οικοδομή δεν έχω δουλέψει, αλλά έχω παιδικό φίλο που τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του είναι οικοδόμοι, δουλεύουν κανονικότατα στα 60, το ότι οι νεότερες γενιές είμαστε και λίγο μαλθακοί είναι άλλο θέμα. Αν πεινούσες ή αν οι υποχρεώσεις της ζωής σε ανάγκαζαν να δουλεύεις οικοδομή μια χαρά θα το έκανες όπως κι εγώ, οκ δεν θα ήταν η πρώτη σου επιλογή αλλά θα το έκανες.
Τι πάει να πει 'δουλεύουν κανονικότατα στα 60';
Πάλι 'έχεις δει';
Καμιά δουλειά από αυτές που 'δουλεύουν κανονικότατα' στα 60, την έχεις κάνει; Έστω για 5 λεπτά;Το κακό είναι ότι κι αυτοί που αποφασίζουν για το σε ποια ηλικία θα συνταξιοδοτείται π.χ ο οικοδόμος, 'έχουν δει'.' Έχουν ακούσει'. Επίσης 'έχουν ακούσει' ότι με 220 ευρώ δεν ζεις:
Είπα πουθενά ότι είτε αγρότης είτε εργάτης είναι εύκολο? ίσα ίσα είναι από τις πλεον δύσκολες δουλειές, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ένας 60ρης την σήμερον ημέρα είναι σαπάκι, τελειωμένος και δεν συμμαζεύεται.
Γιατί έχω την εντύπωση ότι το σώμα ενός εργάτη μετά από 30 χρόνια χειρωνακτική εργασίας είναι καλύτερο από ενός υπάλληλου γραφείου? (αν δεν πίνει καμιά 20 μπύρες κατά την διάρκεια ή μετά την δουλειά)
Εξαρτάται.
Ο πατέρας μου π.χ που χει απίστευτες αντοχές, ναι.
Άλλοι συνάδελφοί του οικοδόμοι όμως φύγανε σακατεμένοι. Είναι ΔΟΥΛΕΙΑ (με @@), δεν είναι γυμναστικούλα όπως νομίζει όποιος δεν την έχει κάνει.
Εξαρτάται από τον οργανισμό.
Επίσης το 'στα 65 δεν θα σε βάλουν να κάνεις χαμαλοδουλειά'...φυσικά και δεν ισχύει.
Φυσικά και θα σε βάλουν, άκου εκεί.
Δεν υπάρχουν ελεήμονες, πέρα από τη Μαριάνα Βαρδινογιάννη.
Αν δουν ότι δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά, το μπούλο.Ναι θα είναι ο 60ρης ανάμεσα σε συνεργείο με 20-30 ετών εργάτες και θα κουβαλάει αυτός τον σοβά στην σκαλωσιά για να σοβατίζουν οι 20ρηδες
-
@dimik....
άλλο παραγωγικός στα 60 κι άλλο ανίκανος να εργαστείς. Ικανός λοιπόν να εργαστείς, είσαι στα 60...Παραγωγικός, δεν είσαι...
Ενα ψιλοσχετικό παράδειγμα. Εγω είμαι 38 και καλοστεκούμενος (λέμε και καμμιά μαλακία ), οπότε όταν έρχονται 'κοριτσάκια' στο μαγαζί μου και τη ψυχική διάθεση-όρεξη να 'τρέξω' να τις εξυπηρετήσω έχω και μπορώ να σταθώ δίπλα τους να κάνω ένα διάλογο χωρίς επίσης να τους φαίνομαι 'κάπως' (του στυλ, 'στον παππού θα εξηγώ τώρα τί φορεματάκι ψάχνω...? 'Η τί πεδιλάκι, μπότα κλπ..). Οταν θα είμαι 60, εκτος του οτι εγω δεν θα τις αντέχω πλέον (και πολλά χρόνια θα έχω αντέξει δηλαδή.... ) κι αυτές θα σκέπτονται καθώς θα βγαίνουν απο το δοκιμαστήριο, 'τί θέλει ο παππούς τώρα και μου δειγματίζει το ξώπλατο...?' Αυτό αμέσως-αμέσως με αναγκάζει να πάρω πωλήτρια..., στη θέση μου. Κι αν η ζήτηση και η δουλειά το επιτρέπουν, έχει καλώς...Αν όχι....? Δε συζητάω στα 66 μου αν έχω κανα Πάρκινσον, μου τρέχουν τίποτα σάλια (μακριά απο 'δω ) κλπ, κλπ.... Κατι ανάλογο ισχύει και για πολλά ελεύθερα επαγγέλματα. Δεν είναι υπάρχει θέμα ικανότητας προς εργασία λοιπόν, αλλά θέμα ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. Και σε συνθήκες εργασίας τόσο έντονου ανταγωνισμού, όλα παίζουν ρόλο. Απο τα 60 και μετά, στο ελεύθερο επάγγελμα, ενα εργαζόμενο ζόμπι είσαι, που παλεύεις να πληρώνεις τις εισφορές σου προκειμένου να βγεις στη σύνταξη.εξαιρούνται ελάχιστα επαγγέλματα, που... η σοφία των ετών δίνει μπόνους.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
@dimik....άλλο, παραγωγικός στα 60 κι άλλο ανίκανος να εργαστείς. Ικανός λοιπόν να εργαστείς, είσαι στα 60...Παραγωγικός, δεν είσαι...
Ενα ψιλοσχετικό παράδειγμα. Εγω είμαι 38 και καλοστεκούμενος (λέμε και καμμιά μαλακία ), οπότε όταν έρχονται 'κοριτσάκια' στο μαγαζί μου και τη ψυχική διάθεση-όρεξη να 'τρέξω' να τις εξυπηρετήσω έχω και μπορώ να σταθώ δίπλα τους να κάνω ένα διάλογο χωρίς επίσης να τους φαίνομαι 'κάπως' (του στυλ, 'στον παππού θα εξηγώ τώρα τί φορεματάκι ψάχνω...? 'Η τί πεδιλάκι, μπότα κλπ..). Οταν θα είμαι 60, εκτος του οτι εγω δεν θα τις αντέχω πλέον (και πολλά χρόνια θα έχω αντέξει δηλαδή.... ) κι αυτές θα σκέπτονται καθώς θα βγαίνουν απο το δοκιμαστήριο, 'τί θέλει ο παππούς τώρα και μου δειγματίζει το ξώπλατο...?' Αυτό αμέσως-αμέσως με αναγκάζει να πάρω πωλήτρια..., στη θέση μου. Κι αν η ζήτηση και η δουλειά το επιτρέπουν, έχει καλώς...Αν όχι....? Δε συζητάω στα 66 μου αν έχω κανα Πάρκινσον, μου τρέχουν τίποτα σάλια (μακριά απο 'δω ) κλπ, κλπ.... Κατι ανάλογο ισχύει και για πολλά ελεύθερα επαγγέλματα. Δεν είναι υπάρχει θέμα ικανότητας προς εργασία λοιπόν, αλλά θέμα ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. Και σε συνθήκες εργασίας τόσο έντονου ανταγωνισμού, όλα παίζουν ρόλο. Απο τα 60 και μετά, στο ελεύθερο επάγγελμα, ενα εργαζόμενο ζόμπι είσαι, που παλεύεις να πληρώνεις τις εισφορές σου προκειμένου να βγεις στη σύνταξη.εξαιρούνται ελάχιστα επαγγέλματα, που... η σοφία των ετών δίνει μπόνους.
Ωραία συμφωνούμε, δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις πιπίνια στα 60 σου σε μπουτίκ.....τι προτείνεις? να πληρώνει κάποιος άλλος την σύνταξη που εσύ θα παίρνεις από τα 50? ή να βρεις εσύ ως επιχειρηματίας τρόπο να προσαρμοστεί η επιχείρηση στα δεδομένα της αγοράς ώστε να εργαστείς μέχρι τα 60? π.χ να αλλάξεις προιόν
από την άλλη δεν βλέπω γιατί στα 45-50 θα είναι άνετα μαζί σου και στα 60 όχι, με άλλα λόγια καταδικασμένος ούτως η άλλως μου φαίνεσαι
αλήθεια, οι λαοί που εργάζονται μέχρι τα 60 και τα 65 τι κάνουν? οι οικοδόμοι, οι πωλητές, οι εργάτες? κάνουν χαρακίρι όλοι μαζί ή τους πετάνε στον τοπικό Καιάδα?
π.χ http://www.thelocal.de/20140519/elderly ... on-in-jobs
http://ww2.cfo.com/people/2012/01/for-m ... inventory/και ένα πολύ σωστό report http://www.ilo.int/wcmsp5/groups/public ... 120333.pdf το οποίο λέει ότι η μή πρόωρη συνταξιοδότηση κάνει καλό και στο GDP και στις συντάξεις αλλά συνοδευόμενη με κατάλληλα μέτρα ώστε να υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες εργασίας για όλους. Νταξ όλα αυτά σε κάποιο γραφείο στην Γενεύη γιατί στην Ελλάδα πάλι μισές δουλειές θα γίνουν.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Προφανώς στα 65 δεν θα βάλουν κανέναν να κάνει την τελευταία δουλειά αλλά θα επιλέξουν κάποιον νεαρό. Δεν μιλάμε για επιστάτες κλπ αλλά για θέσεις που απαιτούν περισσότερο εμπειρία παρά σωματική δύναμη, αν και στο ξαναλέω στα 60 και στα 65 δεν είσαι τελειωμένος.Όταν είσαι εργάτης δεν διαλέγεις τι θα κάνεις. Κάνεις ότι σου λένε. Και φυσικά στα 65 είσαι 'μισός' από ότι ήσουν στα 25.
Γιατί έχω την εντύπωση ότι το σώμα ενός εργάτη μετά από 30 χρόνια χειρωνακτική εργασίας είναι καλύτερο από ενός υπάλληλου γραφείου?
Μάλλον επειδή δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα.
Συμπιεσμένοι σπόνδυλοι, κατεστραμμένοι χόνδροι στις αρθρώσεις, μύες και τένοντες κομμένοι από τα βάρη και την ορθοστασία. Για να μην μιλήσουμε για τις ζημίες από την εισπνοή και την επαφή με χημικά/οικοδομικά υλικά. Έλα για καφέ μια μέρα που κάνω φλεξογραφική εκτύπωση και θα φύγεις μαστουρωμένος από τα πτητικά των διαλυτικών και των μελανιών. Όπως είδες δεν έθιξα καν τα εργατικά ατυχήματα. Αν έχεις παρατηρήσει, σε πολλούς εργάτες λείπουν δάχτυλα!Στην Αμερική, ο αντίστοιχος αεροπόρος βγαίνει συνταξιούχος στα 45 του; I don't think so...
Πολλές φορές ναι, αλλά δεν έχει σημασία καθώς εμείς έχουμε τα δικά μας προβλήματα.
-
Δίας έγραψε
** Έλα για καφέ μια μέρα που κάνω φλεξογραφική εκτύπωση και θα φύγεις μαστουρωμένος από τα πτητικά των διαλυτικών και των μελανιών.**
Τυπώνεις σε αυτοκόλλητες ταινίες PVC - PP ? Τι μηχανή έχεις τρίχρωμη ?
Το 1980 ήμουνα στον αντιπρόσωπο της SIAT και είχαμε δώσει αρκετές, είχα πάει πολλές φορές στο Chiasso για τις μηχανές αυτές και για τα κλειστικά των χαρτοκιβωτίων. -
PVC, PP και κυρίως LLDPE (Stretch Film) Παναγιώτη, μέχρι και τρία χρώματα (3 μελανία και 3 τύμπανα εκτύπωσης έχει). Έχουμε βρει πατέντα και τυπώνουμε το Stretch χωρίς Corona Treatment! Καταλαβαίνεις τι στεγνωτικά χρειάζεται μετά (φυσητήρια θερμού αέρα, φυσητήρια ψυχρού αέρα, ψυχώμενο με νερό κύριο τύμπανο)!
-
Προφανώς στα 65 δεν θα βάλουν κανέναν να κάνει την τελευταία δουλειά αλλά θα επιλέξουν κάποιον νεαρό. Δεν μιλάμε για επιστάτες κλπ αλλά για θέσεις που απαιτούν περισσότερο εμπειρία παρά σωματική δύναμη, αν και στο ξαναλέω στα 60 και στα 65 δεν είσαι τελειωμένος.
Όταν είσαι εργάτης δεν διαλέγεις τι θα κάνεις. Κάνεις ότι σου λένε. Και φυσικά στα 65 είσαι 'μισός' από ότι ήσουν στα 25.
Γιατί έχω την εντύπωση ότι το σώμα ενός εργάτη μετά από 30 χρόνια χειρωνακτική εργασίας είναι καλύτερο από ενός υπάλληλου γραφείου?
Μάλλον επειδή δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα.
Συμπιεσμένοι σπόνδυλοι, κατεστραμμένοι χόνδροι στις αρθρώσεις, μύες και τένοντες κομμένοι από τα βάρη και την ορθοστασία. Για να μην μιλήσουμε για τις ζημίες από την εισπνοή και την επαφή με χημικά/οικοδομικά υλικά. Έλα για καφέ μια μέρα που κάνω φλεξογραφική εκτύπωση και θα φύγεις μαστουρωμένος από τα πτητικά των διαλυτικών και των μελανιών. Όπως είδες δεν έθιξα καν τα εργατικά ατυχήματα. Αν έχεις παρατηρήσει, σε πολλούς εργάτες λείπουν δάχτυλα!Έχοντας δουλέψει σε βιομηχανία επίπλων για 2 χρόνια συνεχίζω να πιστεύω ότι τα παραλές, αυτός που τώρα φεύγει στα 55 με βαρέα δεν θα πάθει τόσα πολλά σε μια 5ετια αν φύγει στα 60.
Επίσης ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποτέ δεν κάνει τα χαμαλίκια που κάνουν οι πιτσιρικάδες, σέβονται όλοι (αφεντικά, μηχανικοί παραγωγής, επιστάτες) την εμπειρία και την ηλικία του και αναλαμβάνει άλλα πόστα.
Επίσης υπάρχει κάτι που λέγεται μέτρα προστασίας θα έπρεπε να τα ξέρεις αυτάΤεσπα, ρίξε μια ματιά στα links που έβαλα.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]