-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο καπιταλισμος απο μονος του δεν τσουλαει καθως σκοπος της υπαρξης του ειναι η συγκεντρωση πλουτου στα χερια λιγων. Δες παγκοσμιως ποσοι ανθρωποι κατεχουν τον περισσοτερο πλουτο στον πλανητη και θα καταλαβεις τι εννοω.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Στη θεωρια βεβαια προβλεπεται και πλουτος στα χερια και των εργαζομενων ειτε αναλογα με την εργασια τους ειτε αναλογα με τα κερδη τα οποια αυτοι δημιουργουν στην επιχειρηση.
Πρακτικα τα λεφτα πανε στους λιγους και στην πρωτη δυσκολια οι ευθυνες πεφτουςν κυριως στα ''προνομια'' των εργαζομενων. -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ε γι αυτο ακριβως το πραγμα λεμε οτι τωρα που υπαρχουν λεφτα δεν θα ευνοησει σε τιποτα να ειναι ανοιχτο και την Κυριακη το καταστημα. Σου εφερα σαν παραδειγμα την Κυριακη 21 Ιουλιου. Φαντασου τον εαυτο σου με 47 βαθμους στην πλατεια Ταχυδρομειου να απολαμβανεις τα ψωνια σου. Ποσο εκπληκτικη εμπειρια ε;
Ρε συ προφανως και το μετρο ειναι ακυρο.Δε διαφωνω με τα του ωραριου,διαφωνω με το να ψωνιζει ο πελατης οποτε ''βολευει'' τον καταστηματαρχη
Ενα σύντομο σχόλιο προς το παρών...Εγω που θα δουλεύω λοιπόν σχεδόν 7/7 (και σύμφωνα με τη θεωρία σου γιατί οχι 24/7), πότε θα πρέπει να κάνω τα ψώνια μου ή πότε θα λαμβάνω τις υπηρεσίες που θέλω ως πελάτης, όταν θα με βολεύει (κυριολεκτικά βολεύει και όχι 'βολεύει') μόνο μετά τις 22:00'το βράδυ πχ*....?? (αντιλαμβάνεσαι στο μεταξύ πως κι εμεις οι καταστηματάρχες ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με είδη ρουχισμού πχ, είμαστε κατα... 90% πελάτες-καταναλωτές και κατά 10% 'καταστηματάρχες').
Τεσπα, οι πελάτες θα πρέπει να ξέρεις Σωκράτη πως δεν είμαστε αφέντες και οι άλλοι δούλοι που ζούν και υπάρχουν για να μας εξυπηρετούν, μιας κι εμεις 'πληρώνουμε'. Προσπάθησε να το δεις και σε πιο φιλοσοφικό ας πούμε επίπεδο. Δεν έχει λογική ενας κόσμος που ζει και υπάρχει με μοναδικό σκοπό και κινητήριο μοχλό το κέρδος και το χρήμα. Δεν οδηγεί σε ισορροπημένη και φυσιολογική ζωή τους ανθρώπους το άλλο άκρο. Δε θα επεκταθώ περισσότερο σ΄αυτό όμως, γιατί θα ανοίξει πολύ η κουβέντα (ήδη το έχουν κάνει οι συμφορουμίτες και θα γίνει το θέμα καπιταλισμός vs σοσιαλισμός).- Βασικά, ούτε οι γιατροί δεν εξετάζουν όποτε βολεύει τους ασθενείς, πόσο μάλλον εμεις που πουλάμε βρακιά...!
-
Εδω πολλοι εχουν πεισθεί απο τα ΜΜΕ οτι το μνημονιο ειναι καλο, στον κομμουνισμο θα κωλωναν οι κρατουντες; Μη μου πεις οτι δεν εχεις ακουστα για την αντικομμουνιστικη προπαγανδα. Μιλησε με τον μεσο Ηπαμερικανο και θα σου πει οτι ειναι κατι σαν τον σατανισμο...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
**Nα μείνουμε στο θέμα μας πριν ξεφύγει τελείως; [mod] **
-
ολος ο πλανητης ειναι κοιμησμενος και δεν μπορει να δει την προοδο που σημειωνεται σε κομμουνιστικες χωρες: Β. Κορεα, Λάος, Βιετναμ (δεν εμειναν αλλες! )
ευτυχως υπαρχει το κομματικο Γαλατικο χωριο εν Ελλαδη, το ΚΚΕ ντε, που μας ανοιγει τα ματια
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εδω πολλοι εχουν πεισθεί απο τα ΜΜΕ οτι το μνημονιο ειναι καλο, στον κομμουνισμο θα κωλωναν οι κρατουντες; Μη μου πεις οτι δεν εχεις ακουστα για την αντικομμουνιστικη προπαγανδα. Μιλησε με τον μεσο Ηπαμερικανο και θα σου πει οτι ειναι κατι σαν τον σατανισμο...Sent from my Neo V using Tapatalk.
Κακό αυτό για το σατανισμό .
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ενα σύντομο σχόλιο προς το παρών...Εγω που θα δουλεύω λοιπόν σχεδόν 7/7 (και σύμφωνα με τη θεωρία σου γιατί οχι 24/7), πότε θα πρέπει να κάνω τα ψώνια μου ή πότε θα λαμβάνω τις υπηρεσίες που θέλω ως πελάτης, όταν θα με βολεύει (κυριολεκτικά βολεύει και όχι 'βολεύει') μόνο μετά τις 22:00'το βράδυ πχ*....?? (αντιλαμβάνεσαι στο μεταξύ πως κι εμεις οι καταστηματάρχες ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με είδη ρουχισμού πχ, είμαστε κατα... 90% πελάτες-καταναλωτές και κατά 10% 'καταστηματάρχες').
Τεσπα, οι πελάτες θα πρέπει να ξέρεις Σωκράτη πως δεν είμαστε αφέντες και οι άλλοι δούλοι που ζούν και υπάρχουν για να μας εξυπηρετούν, μιας κι εμεις 'πληρώνουμε'. Προσπάθησε να το δεις και σε πιο φιλοσοφικό ας πούμε επίπεδο. Δεν έχει λογική ενας κόσμος που ζει και υπάρχει με μοναδικό σκοπό και κινητήριο μοχλό το κέρδος και το χρήμα. Δεν οδηγεί σε ισορροπημένη και φυσιολογική ζωή τους ανθρώπους το άλλο άκρο. Δε θα επεκταθώ περισσότερο σ΄αυτό όμως, γιατί θα ανοίξει πολύ η κουβέντα (ήδη το έχουν κάνει οι συμφορουμίτες και θα γίνει το θέμα καπιταλισμός vs σοσιαλισμός).- Βασικά, ούτε οι γιατροί δεν εξετάζουν όποτε βολεύει τους ασθενείς, πόσο μάλλον εμεις που πουλάμε βρακιά...!
Αρχικα δε καταλαβαινω πως διεγνωσες τοσα πραγματα απο 10 λεξεις.
Πρωτον δε θεωρω πως πρεπει να δουλευουν τα καταστηματα 24/7 ουτε εχω καποια θεωρια συγκεκριμενη,σκεψεις κανω και γραφω.Το βολεμα που εγραψα ειχε να κανει με το υπαρχον ωραριο και δεν ειπα κατι παραλογο.Ειπα δηλαδη πως τον καταστηματαρχη τον βολευει στο 9 με 10 να εχει μαζεψει πολυ χρημα,ομως και 5 λεπτα πριν το κλεισιμο(τοτε που δε βολευει τον καταστηματαρχη) να ρθει το χρημα το ιδιο πραγμα/αποτελεσμα θα εχει ερθει
Δε μιλησα πουθενα για αφεντες κ αν προσεξες δε χρησιμοποιησα σε τοσα ποστς καν τη λεξη ''πληρωνω'',δεν ειμαι καθολου αυτης της λογικης εννοειται,ομως αν εσυ εισαι ανοιχτος τις νορμαλ ωρες 9 με 3 το Σαββατο,προφανως και δε θα σκεφτω αν σε βολευει να ρθω 9 για να μην εχεις το αγχος του τι θα βγει σημερα,αν εγω μπορω να ρθω 2.Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω και να μην αφηνω να εννοηθει κατι αρνητικο.
Περι κερδους,δε θα λεγαμε τα ιδια πριν 4 χρονια που θα υπηρχε αρκετο χρημα στην αγορα.Ουτως ή αλλως εν ετει 2013 θεωρω δεδομενη την ευγενεια και την ορθολογικοτητα για ενα μεγαλο ποσοστο πελατων.At the end of the day με το χρημα ταϊζει κανεις την οικογενεια του,οποτε τηρουμενων των αναλογιων λογικο ειναι να αποτελει μοχλο το κερδος
Ξεκαθαριζω,δεν ειμαι υπερ του μετρου,ουτε σχολιαζω αυτο.Γραφω πιο πολυ για τη σχεση πελατων/καταστηματαρχων η οποια εννοειται πως συχνα εχει κ αντιστροφους ρολους.Καλημερα κ ελπιζω σημερα να ξεκινησε καλα η μερα -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ολος ο πλανητης ειναι κοιμησμενος και δεν μπορει να δει την προοδο που σημειωνεται σε κομμουνιστικες χωρες: Β. Κορεα, Λάος, Βιετναμ (δεν εμειναν αλλες! )ευτυχως υπαρχει το κομματικο Γαλατικο χωριο εν Ελλαδη, το ΚΚΕ ντε, που μας ανοιγει τα ματια
Είναι η Κίνα
-
Σωκράτη, για να μη χανόμαστε στην κουβέντα.... Εγω αναφέρομαι εδω.....
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ενα αλλο γεγονός σχετικό με το ωραριο, είναι κατι που είχε συμβεί παλιότερα. Για ενα χρονικό διαστημα και πριν 3-4 χρόνια περίπου, το ωράριο το Σάββατο διευρύνθηκε και αντί για τις 2 μ.μ κλείναμε στις 3 μ.μ.(εκτος καλοκαιριού εννοώ....) Αυτό έγινε μετά απο εντονες αντιδράσεις κάποιων 'έξυπνων' συναδέλφων, οι οποίοι το ζητήσανε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εμπορικά κέντρα και οι πολυεθνικές (υποτίθεται), που μενανε ανοικτά, άλλοι μέχρι τις 5 μ.μ και άλλοι μέχρι τις 8 μ.μ. **Το αποτέλεσμα ήταν, ένω πριν την αλλαγή ο κόσμος σηκωνόταν απο τον καφέ ή οπου ήταν κι ερχόταν στις 2 παρα 5 βιαστικά να προλάβει να κάνει τα ψώνια του 'πριν κλείσουν τα μαγαζιά', αυτό άρχισε να γίνεται πια στις 3 παρα 5, ενω στο διαστημα απο τις 2 και μέχρι εκείνη την ωρα στα καταστήματα πετούσαμε αετό....! **Φυσικά μετά απο λίγους μήνες το ωράριο επανήλθε όπως ήταν, μιας και αποδείχτηκε οτι ήταν μια τρύπα στο νερό....
Και απο το πρόσφατο παράδειγμα λοιπόν (προχθές) και απο το παραπάνω απόσπασμα, είναι σαφές οτι οι ώρες του Σαββάτου απο τις 08:30' ως τις 13:00' είναι σχεδόν νεκρές γιατί όσοι σκοπεύουν να ψωνίσουν, επιλέγουν να βγουν την τελευταία στιγμή. Γιατί...? Γιατί είμαστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής και της βολής. Αρα το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη των διαθέσιμων ωρών, αλλα η έλλειψη προγραμματισμού στη ζωή μας. Και αυτό είναι κατι που μας χαρακτηρίζει ως λαό, είτε το παραδεχόμαστε, είτε οχι.
Και στην τελική....Ετσι απλά, αν η μετατροπή της Κυριακής σε εργάσιμη αύξανε τον πλούτο, ή τεσπά το διαθέσιμο εισόδημα των ανθρώπων, θα το ζητούσαν ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, εργαζόμενοι ανεξαιρέτως. Πολυ περισσότερο τώρα στην κρίση.*όποτε του καβλώσει είπα επι λέξει...
Δεν καταλαβαινω,αλλωστε ξερεις καλα πως παει το προγραμμα ειδικα στην πολη μας.Υποστηριζεις πως πρεπει να προγραμματισω κατι που θεωρητικα ειναι απο τα πραγματα που μου προσφερουν μια καποιου ειδους απολαυση?Εσυ αν δε δουλευες δε θα επινες το καφεδακι σου και μετα ορισμενες αγορες της τελευταιας στιγμης?
Προσωπικα ειμαι πολυ του προγραμματος,αλλα σιγα μην αγχωθω για το αν θα παρω μια μπλουζα το Σαββατο ή τη Δευτερα.Κατανοω οτι εσενα και τον καθε ιδιοκτητη τον ''σκοτωνει'' αυτο,ομως ειναι η φυση του shopping να ειναι κατι χαλαρο.Τροποποίησα λίγο το ποστ, για να φανεί ακριβώς πως πάει η κουβέντα.
Με το παραπάνω παράδειγμα, απλά καταδεικνύω οτι δεν φταίει το 'μειωμένο', περιορισμένο, ανεπαρκές ωράριο για την έλλειψη κίνησης της αγοράς, συνεπώς η επέκτασή του δεν είναι αυτή που θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις και ανάκαμψη στον κλάδο και τους επαγγλεματίες, ούτε νέες θέσεις εργασίες, επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιούνται κατα κόρον απο αυτούς που προωθούν το άνοιγμα τις Κυριακές.Απο κει και πέρα, αν θες να συζητήσουμε το πότε έχει 'δικαίωμα' ο πελάτης(ισσα) να ψωνίζει, να κουρεύεται, να κάνει 'μπικίνι', λιπομέτρηση κλπ, η γνωμη μου είναι οτι πρέπει να υπάρχουν ωράρια και κανόνες, για παρα πολλούς λόγους (μεταξύ των οποίων και το κόστος για τον ίδιο τον πελάτη).
-
K εγω ξεκαθαρα και μονο εδω
είναι σαφές οτι οι ώρες του Σαββάτου απο τις 08:30' ως τις 13:00' είναι σχεδόν νεκρές γιατί όσοι σκοπεύουν να ψωνίσουν, επιλέγουν να βγουν την τελευταία στιγμή. Γιατί...? Γιατί είμαστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής και της βολής. Αρα το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη των διαθέσιμων ωρών, αλλα η έλλειψη προγραμματισμού στη ζωή μας. Και αυτό είναι κατι που μας χαρακτηρίζει ως λαό, είτε το παραδεχόμαστε, είτε οχι.
Στα υπολοιπα εννοειται και συμφωνω
-
είναι σαφές οτι οι ώρες του Σαββάτου απο τις 08:30' ως τις 13:00' είναι σχεδόν νεκρές γιατί όσοι σκοπεύουν να ψωνίσουν, επιλέγουν να βγουν την τελευταία στιγμή. Γιατί...? Γιατί είμαστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής και της βολής. Αρα το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη των διαθέσιμων ωρών, αλλα η έλλειψη προγραμματισμού στη ζωή μας. Και αυτό είναι κατι που μας χαρακτηρίζει ως λαό, είτε το παραδεχόμαστε, είτε οχι.
Συγνώμη κιόλας, αλλά εδώ υπάρχει ένας παραλογισμός. Δηλαδή λέμε ότι έχουμε μια αγορά που για δικούς της λόγους προτιμά να δραστηριοποιείται την τελευταία στιγμή, απρογραμμάτιστα, με ακανόνιστες ώρες. Και εγώ ο καταστηματάρχης αντί να προσαρμοστώ στις επιταγές της ώστε να μαζέψω όσο περισσότερο χρήμα μπορώ, αντί να φροντίσω να είμαι ανοικτός οποτεδήποτε μπορώ (ή να πιέσω τις αρχές για να μου το επιτρέψουν) 'προστάζω' την αγορά να αλλάξει συνήθειες, να προσαρμοστεί αυτή στα δικά μου ωράρια.
-
ετσι μαθανε....στις χρυσες εποχες...και στις μαυρες 10ετιες....
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Συγνώμη κιόλας, αλλά εδώ υπάρχει ένας παραλογισμός. Δηλαδή λέμε ότι έχουμε μια αγορά που για δικούς της λόγους προτιμά να δραστηριοποιείται την τελευταία στιγμή, απρογραμμάτιστα, με ακανόνιστες ώρες. Και εγώ ο καταστηματάρχης αντί να προσαρμοστώ στις επιταγές της ώστε να μαζέψω όσο περισσότερο χρήμα μπορώ, αντί να φροντίσω να είμαι ανοικτός οποτεδήποτε μπορώ (ή να πιέσω τις αρχές για να μου το επιτρέψουν) 'προστάζω' την αγορά να αλλάξει συνήθειες, να προσαρμοστεί αυτή στα δικά μου ωράρια.
Aυτο που λεει ο Spartan ειναι οτι και ως τις 18:00 να ειναι ανοιχτα τα καταστηματα, παλι ο πελατης θα πηγαινει στις 17:00.
Αρα δεν ειναι θεμα ωρων λειτουργιας, ειναι θεμα τελευταιας στιγμης, το οποιο μας χαρακτηριζει γενικοτερα σαν λαο. -
Ο καθενας τελικα διαβαζει οτι θελει.
Η 'αγορα' εναι το συνολο των πωλητων και αγοραστων, δεν ειναι μονο οι πελατες.
Ο Σπαρταν δειχνει με παραδειγματα, κατι που ξερουν οσοι εχουν εργαστει σε τετοιες δουλειες, οτι ο πελατης θα ερθει οτι ωρα τον βολευει αυτον, μεσα στις ωρες λειτουργιας των καταστηματων. Αν ηταν να κινουνταν η αγορα με βαση τις διαθεσεις των πελατων, τοτε οι 10 πελατες της ημερας, θα ερχοντουσαν ατακτως μοιρασμενοι σε ολο το 24ωρο, οποτε οι καταστηματαρχες θα εργαζοντουσαν με ραντεβου. Αυτο που κανει το 'ωραριο' ειναι να συμβιβαζει την αναγκη του πελατη να αγορασει και την αναγκη του εμπόρου να πουλησει την πραματεια του, σε συνδυασμο με τα απο χιλιαδες χρονια δεδομενα, πχ οτι τη νυχτα συνηθως κοιμομαστε, καποια στιγμη τρωμε, κανουμε μπανιο, βολτα στην πλατεια (στην παλαιστρα για κανα αγορακι στην αρχαιοτητα) κλπ -
Το Σαββατο ξυπναω το πρωι,υπαρχει σκυλος που πρεπει να παει βολτα,υπαρχει μικρο παιδι,ετσι ειναι ψιλοαπιθανο να παω να ψωνισω στις 8 το πρωι αν δεν υπαρχει αναγκη,μετα τις 10 και αν.Αυτο δεν σημαινει οτι 'ειμαστε λαος που δεν προγραμματιζει',σημαινει οτι το Σαββατο ο κοσμος θελει να κοιμηθει λιγο παραπανω,να τακτοποιησει υποχρεωσεις που πιθανως δεν εχει τις αλλες μερες (παιδια κτλ) και μετα να βγει για ψωνια.Παντως super market και στις 6 το πρωι του Σαββατου να ανοιξουν θα εχουν καποια κινηση.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο καθενας τελικα διαβαζει οτι θελει.Η 'αγορα' εναι το συνολο των πωλητων και αγοραστων, δεν ειναι μονο οι πελατες.
Ο Σπαρταν δειχνει με παραδειγματα, κατι που ξερουν οσοι εχουν εργαστει σε τετοιες δουλειες, οτι ο πελατης θα ερθει οτι ωρα τον βολευει αυτον, μεσα στις ωρες λειτουργιας των καταστηματων. Αν ηταν να κινουνταν η αγορα με βαση τις διαθεσεις των πελατων, τοτε οι 10 πελατες της ημερας, θα ερχοντουσαν ατακτως μοιρασμενοι σε ολο το 24ωρο, οποτε οι καταστηματαρχες θα εργαζοντουσαν με ραντεβου. Αυτο που κανει το 'ωραριο' ειναι να συμβιβαζει την αναγκη του πελατη να αγορασει και την αναγκη του εμπόρου να πουλησει την πραματεια του, σε συνδυασμο με τα απο χιλιαδες χρονια δεδομενα, πχ οτι τη νυχτα συνηθως κοιμομαστε, καποια στιγμη τρωμε, κανουμε μπανιο, βολτα στην πλατεια (στην παλαιστρα για κανα αγορακι στην αρχαιοτητα) κλπΑυτό ακριβώς!!!
Απλή λογική είναι. Έχεις ένα ωράριο μέσα στο οποίο οι καταναλωτές ξέρουν ότι μπορούν να πάνε να ψωνίσουν. Τις καθημερινές αν θέλουν να πάνε στις 10:00 καλώς, αν θέλουν να πάνε στις 20:00 πάλι καλώς. Όμως στις 21:00 το μαγαζί κλείνει. Είχαν όλη μέρα για να ψωνίσουν. Πολύ καλώς υπάρχει ωράριο καθώς και οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στην ζωή. Πολύ καλώς επίσης για τον κοινωνικό ιστό είναι κλειστά τις Κυριακές. -
Ρε παιδια δε καταλαβαινω,βγηκε καποιος νομος που να υποχρεωνει να δουλευει καθενας24/7?Εννοειται και επιβαλεται να υπαρχει ενα Χ ωραριο.
Τωρα της Κυριακης,θα ξεκαθαρισει το τοπιο μετα απο 2-3 Κυριακες. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δεν νομίζω να χρειάζεται κάποια ειδική επιστημονική εξήγηση, για να αντιληφθεί ο καθένας μας γιατί δεν υπάρχει κίνηση και κλείνουν τα καταστήματα.
Ας αναλογιστεί ο καθείς, πόσα ξόδευε σε κάθε είδους απ΄αυτά το 2007, πόσα το 2010, πόσα πέρσι, πόσα προβλέπει φέτος!
Και ποιός δεν θέλει να ψωνίζει, ποιός δεν θέλει να υπάρχουν δουλειές-εργαζόμενοι στα καταστήματα???
Κρίμα, αλλά πλέον λεφτά δεν υπάρχουν για .... 'πέταμα', ούτε κι απ΄τους ... 'νοικοκυραίους'Κι όμως, πίστεψέ με χρειάζεται....Δυστυχώς.
ΥΓ: Συνειδητοποιώντας (για παράδειγμα) τον αριθμό κουτιών με γυναικεία αλλά και ανδρικά παπούτσια, το 50% φορεμένα μόνο 2-3 φορές, που λόγω μετακόμισης πακετάραμε την προηγούμενη βδομάδα και εξ΄ανάγκης 'απογράψαμε', είναι προφανές γιατί δεν θα μας ξαναδεί παπουτσάδικο για 6-7 χρόνια, σε συνδυασμό με τα μειωμένα πλέον εισοδήματά μας, αλλά και την καλύτερη αντίληψη της πραγματικότητας που μας οδηγεί η 'νέα τάξη πραγμάτων'.
Αυτά τά 'κόλπα' λοιπόν, ακόμα κι αν βελτιωθεί η κατάσταση, οριστικά ΤΕΛΟΣ!!!
Κι ας είναι ανοιχτά τα καταστήματα, ακόμα και την νύχτα !Οταν συζητάω με διάφορους συναδέλφους και μη και λέω πως 'όλες οι ντουλάπες είναι γεμάτες ρούχα και παπούτσια...', αυτό ακριβώς εννοώ (φυσικά υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις, αλλα κατά βάση ισχύει, γι΄αυτό άλλωστε και ο κλάδος μας ήταν μεσα στους πρώτους 3-4 που χτυπήθηκε περισσότερο απο την κρίση).
Χθες Σάββατο, πρώτος πελάτης στις 11:15', 16 ευρώ....Δευτερος στις 12:00' 32 ευρώ. Οι περισσότεροι γενικά, 13:00' με 14:00' (κλείσιμο δηλαδή). Συνολικός τζίρος 210 ευρώ. Οι δυστυχείς πελάτες μας, ΔΕΝ προλάβανε πάλι να ψωνίσουν. Υπομονή για όλους μας, σε λίγο καιρό που θα ανοίγουμε και Κυριακές, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.
Αν αυτό γίνεται συστηματικά κάθε Σάββατο τότε μπορείς να ανοίγεις 11 με 11:30 και να κλείνεις αντίστοιχα 2-3 ώρες πιό αργά.
Αυτό φίλε μου δεν γίνεται. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε οι περισσότεροι είναι οτι βλέπετε τα καταστήματα ως αυτόνομα και πλήρως ανεξάρτητα, ενω εμεις τα βλέπουμε (και είναι) ως ενταγμένα σε ενα ευρύτερο σύνολο, στον οποίο υπάρχει έντονος και πολλές φορές αθέμιτος, ανταγωνισμός. Αυτό απο μόνο του είναι αρκετό και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα κινηθούμε σε πολλά θέματα. Αντίστοιχο και τρανό παράδειγμα έλλειψης ορθής αντίληψης, είναι και αυτό που ακούμε συχνά στα κανάλια απο τους παντολόγους δημοσιογράφους (και οχι μόνο). 'Δεν είναι υποχρεωτικό....Οποιος θέλει ανοίγει τις Κυριακές....'
@socratesn...
You miss the point!
Απλα σου λεει μια μπλουζα που ειναι να την πουλησει με το παλιο καθεστως θα την πουλουσε 2 παρα 5, τωρα την πουλαει 3 παρα 5 ενω αυριο μεθαυριο ισως να μην την πουλησει καθολου το Σαββατο και να την πουλησει τη Κυριακη. Μια μπλουζα θα πουλησει ομως σε καθε περιπτωση.
Ετσι ακριβώς. Αυτό είναι θέμα και η απάντηση στα επιχειρήματα όπως είπα και πριν αυτών που προωθούν το μέτρο. Εσυ βέβαια εγείρεις θέμα για το αν έχει δικαιωμα ο καταναλωτής να ψωνίζει ΟΠΟΤΕ του τη βαρεσει, αλλα αυτή είναι μια άλλη κουβέντα.
Ειμαι σιγουρος οτι ο Σπαρταν δεν το λεει για να κακολογησει τους πελατες η τον κοσμο γενικοτερα.
+1
Εξάλλου δεν εξαιρώ τον εαυτό μου όταν μιλάω για έλλειψη προγραμματισμού. Απλά επωμίζομαι ΕΓΩ το κόστος του λάθους μου και δε ζητώ απο τους άλλους να είναι πανταχού παρόντες για να καλυφθούν οι δικές μου ανάγκες.
@Χρήστο Λάππα...
Χαλάρωσε και λίγο με τη θεωρία του Δαρβίνου και τη... Φυσική επιλογή Οταν θα έρθει η ώρα και η 'αυτορύθμιση' της αγοράς σε αναγκάσει να εργάζεσαι 16 ώρες την ημέρα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (εστω και σπαστά, δεν λέω συνεχόμενα), τότε θα είναι αργά να διαμαρτυρηθείς (ξέρω το έχει ξανακούσει, αλλα μια υπενθύμιση δε έβλαψε ποτέ... ) -
Έτσι ακριβώς δουλεύω χρόοοονια τώρα και δεν παραπονέθηκα ποτέ.
-
Δικαίωμα του υπόλοιπου κόσμου να θέλει 8ωρο και ανθρώπινες συνθήκες όμως, πράγματα που τώρα που πλησιάζει η Πρωτομαγιά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατακτήθηκαν με αίμα!!! Επίσης η κάθε δουλειά είναι διαφορετική.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]