Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δεν νομίζω να χρειάζεται κάποια ειδική επιστημονική εξήγηση, για να αντιληφθεί ο καθένας μας γιατί δεν υπάρχει κίνηση και κλείνουν τα καταστήματα.
Ας αναλογιστεί ο καθείς, πόσα ξόδευε σε κάθε είδους απ΄αυτά το 2007, πόσα το 2010, πόσα πέρσι, πόσα προβλέπει φέτος!
Και ποιός δεν θέλει να ψωνίζει, ποιός δεν θέλει να υπάρχουν δουλειές-εργαζόμενοι στα καταστήματα???
Κρίμα, αλλά πλέον λεφτά δεν υπάρχουν για .... 'πέταμα', ούτε κι απ΄τους ... 'νοικοκυραίους'
Κι όμως, πίστεψέ με χρειάζεται....Δυστυχώς.
ΥΓ: Συνειδητοποιώντας (για παράδειγμα) τον αριθμό κουτιών με γυναικεία αλλά και ανδρικά παπούτσια, το 50% φορεμένα μόνο 2-3 φορές, που λόγω μετακόμισης πακετάραμε την προηγούμενη βδομάδα και εξ΄ανάγκης 'απογράψαμε', είναι προφανές γιατί δεν θα μας ξαναδεί παπουτσάδικο για 6-7 χρόνια, σε συνδυασμό με τα μειωμένα πλέον εισοδήματά μας, αλλά και την καλύτερη αντίληψη της πραγματικότητας που μας οδηγεί η 'νέα τάξη πραγμάτων'.
Αυτά τά 'κόλπα' λοιπόν, ακόμα κι αν βελτιωθεί η κατάσταση, οριστικά ΤΕΛΟΣ!!!
Κι ας είναι ανοιχτά τα καταστήματα, ακόμα και την νύχτα !
Οταν συζητάω με διάφορους συναδέλφους και μη και λέω πως 'όλες οι ντουλάπες είναι γεμάτες ρούχα και παπούτσια...', αυτό ακριβώς εννοώ (φυσικά υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις, αλλα κατά βάση ισχύει, γι΄αυτό άλλωστε και ο κλάδος μας ήταν μεσα στους πρώτους 3-4 που χτυπήθηκε περισσότερο απο την κρίση).
Χθες Σάββατο, πρώτος πελάτης στις 11:15', 16 ευρώ....Δευτερος στις 12:00' 32 ευρώ. Οι περισσότεροι γενικά, 13:00' με 14:00' (κλείσιμο δηλαδή). Συνολικός τζίρος 210 ευρώ. Οι δυστυχείς πελάτες μας, ΔΕΝ προλάβανε πάλι να ψωνίσουν. Υπομονή για όλους μας, σε λίγο καιρό που θα ανοίγουμε και Κυριακές, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.
Αν αυτό γίνεται συστηματικά κάθε Σάββατο τότε μπορείς να ανοίγεις 11 με 11:30 και να κλείνεις αντίστοιχα 2-3 ώρες πιό αργά.
Αυτό φίλε μου δεν γίνεται. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε οι περισσότεροι είναι οτι βλέπετε τα καταστήματα ως αυτόνομα και πλήρως ανεξάρτητα, ενω εμεις τα βλέπουμε (και είναι) ως ενταγμένα σε ενα ευρύτερο σύνολο, στον οποίο υπάρχει έντονος και πολλές φορές αθέμιτος, ανταγωνισμός. Αυτό απο μόνο του είναι αρκετό και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα κινηθούμε σε πολλά θέματα. Αντίστοιχο και τρανό παράδειγμα έλλειψης ορθής αντίληψης, είναι και αυτό που ακούμε συχνά στα κανάλια απο τους παντολόγους δημοσιογράφους (και οχι μόνο). 'Δεν είναι υποχρεωτικό....Οποιος θέλει ανοίγει τις Κυριακές....'
@socratesn...
You miss the point!
Απλα σου λεει μια μπλουζα που ειναι να την πουλησει με το παλιο καθεστως θα την πουλουσε 2 παρα 5, τωρα την πουλαει 3 παρα 5 ενω αυριο μεθαυριο ισως να μην την πουλησει καθολου το Σαββατο και να την πουλησει τη Κυριακη. Μια μπλουζα θα πουλησει ομως σε καθε περιπτωση.
Ετσι ακριβώς. Αυτό είναι θέμα και η απάντηση στα επιχειρήματα όπως είπα και πριν αυτών που προωθούν το μέτρο. Εσυ βέβαια εγείρεις θέμα για το αν έχει δικαιωμα ο καταναλωτής να ψωνίζει ΟΠΟΤΕ του τη βαρεσει, αλλα αυτή είναι μια άλλη κουβέντα.
Ειμαι σιγουρος οτι ο Σπαρταν δεν το λεει για να κακολογησει τους πελατες η τον κοσμο γενικοτερα.
+1
Εξάλλου δεν εξαιρώ τον εαυτό μου όταν μιλάω για έλλειψη προγραμματισμού. Απλά επωμίζομαι ΕΓΩ το κόστος του λάθους μου και δε ζητώ απο τους άλλους να είναι πανταχού παρόντες για να καλυφθούν οι δικές μου ανάγκες.
@Χρήστο Λάππα...
Χαλάρωσε και λίγο με τη θεωρία του Δαρβίνου και τη... Φυσική επιλογή Οταν θα έρθει η ώρα και η 'αυτορύθμιση' της αγοράς σε αναγκάσει να εργάζεσαι 16 ώρες την ημέρα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (εστω και σπαστά, δεν λέω συνεχόμενα), τότε θα είναι αργά να διαμαρτυρηθείς (ξέρω το έχει ξανακούσει, αλλα μια υπενθύμιση δε έβλαψε ποτέ... )