-
Και πάνω που διαβάζω για το μετανιωμένο σπαρταν, σκάει η αδερφή μου με φρεσκοαγορασμένο φόρεμα
Ε δεν ήθελε πολύ να φύγει η παναγία..
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Εχω πονοκέφαλο απο τα νεύρα μου αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να γράψω πολλά. Ενα μόνο θα πω...Μία συγνώμη απο τους εργαζόμενους του Βασιλόπουλου, που πήγα σήμερα και ψώνισα αναγκαστικά λεμόνια, γιατί είχα ξεμείνει.
'Θέλω ο εργαζόμενος να μην δουλεύει την Κυριακή' είπε ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Και μόλις τέλειωσε η εκπομπή που την έβγαλε δημοσιογράφος, τεχνικοί, γραμματεία, μακιγιέζ, σεκιούριτι κ.λπ. του καναλιού που δουλεύουν την Κυριακή, πήγε να φάει σε μια ταβέρνα που δουλεύει την Κυριακή, πήρε τσιγάρα και εφημερίδα από περίπτερο που δουλεύει την Κυριακή, μετά πήγε για καφέ σε καφετέρια που δουλεύει την Κυριακή, γύρισε σπίτι του με το μετρό ή με ταξί που δουλεύει την Κυριακή, μπήκε στο ασανσέρ και είχε ρεύμα, άνοιξε τη βρύση και ήρθε νερό, γιατί κάποιοι δουλεύουν στην ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ την Κυριακή, χαιρέτησε το γιο του που έφευγε διακοπές με πλοίο που αποπλέει την Κυριακή, και το βράδυ πήγε στον φίλο του τον Ηλία που γιόρταζε, αγοράζοντας γλυκά από ζαχαροπλαστείο που δουλεύει την Κυριακή. Μας δουλεύει και την Κυριακή ο εργατοπατέρας.
-
Δεν είπαμε να σταματάει να γυρίζει η γη την Κυριακή...
Αλλιώς, όλοι ανοιχτά την Κυριακή, και το δημόσιο και οι τράπεζες και οι πολυεθνικές και τα πάντα όλα.
(και λαϊκή κάθε μέρα)
ΓΤΣΤ...
-
το θεμα ειναι η υποκρισια (οχι του Spartan).
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εχω πονοκέφαλο απο τα νεύρα μου αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να γράψω πολλά. Ενα μόνο θα πω...Μία συγνώμη απο τους εργαζόμενους του Βασιλόπουλου, που πήγα σήμερα και ψώνισα αναγκαστικά λεμόνια, γιατί είχα ξεμείνει.
'Θέλω ο εργαζόμενος να μην δουλεύει την Κυριακή' είπε ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Και μόλις τέλειωσε η εκπομπή που την έβγαλε δημοσιογράφος, τεχνικοί, γραμματεία, μακιγιέζ, σεκιούριτι κ.λπ. του καναλιού που δουλεύουν την Κυριακή, πήγε να φάει σε μια ταβέρνα που δουλεύει την Κυριακή, πήρε τσιγάρα και εφημερίδα από περίπτερο που δουλεύει την Κυριακή, μετά πήγε για καφέ σε καφετέρια που δουλεύει την Κυριακή, γύρισε σπίτι του με το μετρό ή με ταξί που δουλεύει την Κυριακή, μπήκε στο ασανσέρ και είχε ρεύμα, άνοιξε τη βρύση και ήρθε νερό, γιατί κάποιοι δουλεύουν στην ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ την Κυριακή, χαιρέτησε το γιο του που έφευγε διακοπές με πλοίο που αποπλέει την Κυριακή, και το βράδυ πήγε στον φίλο του τον Ηλία που γιόρταζε, αγοράζοντας γλυκά από ζαχαροπλαστείο που δουλεύει την Κυριακή. Μας δουλεύει και την Κυριακή ο εργατοπατέρας.
Καθυστερημένος ο συντάκτης; Πάντα υπήρχαν δουλειές που γίνονταν την Κυριακή. Κι εγώ έχω δουλέψει πολλές Κυριακές (με επιπλέον αποζημίωση και ρεπό όμως σε αντάλλαγμα). Άλλο αυτό όμως και άλλο το να είναι ανοιχτά τα καταστήματα και οι μη κρίσιμες για την λειτουργία του Κράτους υπηρεσίες. Οι δε ταβέρνες είναι ανοιχτές Κυριακή και κλείνουν άλλες μέρες ως αντιστάθμισμα.
-
Γυρο στις 5 πάντως αγορά θεσ/νικής (Τσιμισκή) είχε κόσμο. Στην τελική οποιον τον συμφέρει θα ανοίγει. Προς τι ο σπαραγμός.
-
ναι ρε παιδιά, άλλο επιχειρήσεις που είναι σχεδιασμένες να δουλεύουν κυριακές και άλλο να ανοίγουν εκτάκτως κυριακές
οι ταβέρνες δευτέρα/τρίτη κλείνουν, ενώ αυτή τη βδομάδα υπάρχουν εμποροϋπάλληλοι που δουλεύουν 6 ή 7 μέρες σερί
και δυστυχώς σήμερα άσχετα με το τι λένε τα παπαγαλάκια στις τηλεοράσεις, υπήρχε αρκετός κόσμος σε κάποια μαγαζιά
-
Και στο avenue πάντως σήμερα ειχε αρκετό κοσμο, το ίδιο και στο Carrefour μέσα.
Sent from a mobile device
-
Αθήνα
Το μέτρο των ανοιχτών μαγαζιών την Κυριακή πρέπει να είναι στοχευμένο, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας ότι η κίνηση είναι μειωμένη και πολλά καταστήματα δεν άνοιξαν.Όπως ισχυρίζονται οι έμποροι που άνοιξαν τα μαγαζιά τους, οι μόνοι που κάνουν βόλτα στα ανοικτά καταστήματα είναι τουρίστες και ελάχιστοι καταναλωτές.
Η ΕΣΕΕ ολοκληρώνει την έρευνά της για το μέτρο των επτά Κυριακών και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα.
Εντούτοις, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων αποδεικνύεται ότι οι επτά Κυριακές, από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά.
«Υπ΄ αυτήν την έννοια, η εμμονή στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών φαντάζει περισσότερο 'ιδεοληψία' αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά 'πολιτική' που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας» όπως αναφέρεται στη σχετική συνοδευτική επιστολή της ΕΣΕΕ με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη της.
Όπως σχολίασε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης η εικόνα της αγοράς σήμερα επιβεβαιώνει την εκτίμηση της συνομοσπονδίας ότι το μέτρο των Κυριακών πρέπει να είναι στοχευμένο. Η κίνηση είναι μειωμένη και σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν μαγαζιά που δεν άνοιξαν.
Τα εμπορικά μαγαζιά θα μπορούν να είναι ανοικτά μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ τα σούπερ μάρκετ έχουν γνωστοποιήσει ότι θα λειτουργήσουν μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του έχει δηλώσει ότι παραμένει σταθερός και αμετακίνητος στη θέση του για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας μόνο τις 7 παραγωγικές Κυριακές του χρόνου, όπως αυτές περιγράφονται στην παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013 και συστήνει στους εμπόρους της Αθήνας να συνεχίζουν να εφαρμόζουν το νόμο.
Μάλιστα, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι στην αγορά της Αθήνας η επόμενη εργάσιμη Κυριακή θα είναι η 2α Νοεμβρίου 2014.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Και στο avenue πάντως σήμερα ειχε αρκετό κοσμο, το ίδιο και στο Carrefour μέσα.
Sent from a mobile deviceΚαι στον Μασούτη στην Καλαμαριά! Θα ξέμειναν από πατέ ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καθυστερημένος ο συντάκτης; Πάντα υπήρχαν δουλειές που γίνονταν την Κυριακή. Κι εγώ έχω δουλέψει πολλές Κυριακές (με επιπλέον αποζημίωση και ρεπό όμως σε αντάλλαγμα). Άλλο αυτό όμως και άλλο το να είναι ανοιχτά τα καταστήματα και οι μη κρίσιμες για την λειτουργία του Κράτους υπηρεσίες. Οι δε ταβέρνες είναι ανοιχτές Κυριακή και κλείνουν άλλες μέρες ως αντιστάθμισμα.
Βρήκα τελικά στα ίντερνετς και ποιός το έγραψε το παραπάνω αριστούργημα. Μπορείτε να μαντέψετε; Άντε ας το πάρει το ποτάμι... Τζήμερος! Ποιός άλλος είναι τόσο ;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Γυρο στις 5 πάντως αγορά θεσ/νικής (Τσιμισκή) είχε κόσμο. Στην τελική οποιον τον συμφέρει θα ανοίγει. Προς τι ο σπαραγμός.αυτο θα γινει......αλλα το θεμα ειναι να γινει με καποιους ανθρωπινους ορους και οχι με ορους ζουγκλας....
βεβαια το ιδιο εγινε και σε πολλους αλλους επαγγελματικους κλαδους....αλλα επειδη ο συγκεκριμενος κλαδος ενδυσης υποδησης αξεσουαρ ψιλοαντεχει και εχει ζουμι....ας βοηθησουμε (ως κυβερνηση) τις διεθνεις αλυσιδες να μονοπωλησουν τον ελληνικο τζιρο....
υπαρχει και το αλλοθι...επειδη δεν μπορουμε να ελεγξουμε φορολογικα τα πολυαριθμα μαγαζακια...καλυτερα να εχουμε να κανουμε με πολυκαταστηματα....τα οποια ομως εχουν την δυνατοτητα να φοροδιαφευγουν νομιμα....και το προβλημα θα ηταν περιορισμενο αν ειχαμε να κανουμε με μια βιομηχανια ή καποιο μικρο επαγγελματικο κλαδο..
εδω μιλαμε για πολυ λαο ....εργαζομενων, αυτοαπασχολουμενων, εμπορων, βιοτεχνων κλπ....η λυση της αυτορρυθμισης δεν ειναι αναιμακτη και στην συγκεκριμενη περιπτωση ο ασθενης θα πεθανει....
-
Ο χρήστης ξμαρρ έγραψε:
Γυρο στις 5 πάντως αγορά θεσ/νικής (Τσιμισκή) είχε κόσμοΚαι στο avenue πάντως σήμερα ειχε αρκετό κοσμο, το ίδιο και στο Carrefour μέσα.
Sent from a mobile device
Μελη της ΝΔ, των φιλελε γκρουπουσκουλων και του ΠΑΣΟΚ σε κομματικη εξορμηση ειναι.
@ξμαρρ
Γυρο, πιττα, απ' ολα ?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Γυρο στις 5 πάντως αγορά θεσ/νικής (Τσιμισκή) είχε κόσμο. Στην τελική οποιον τον συμφέρει θα ανοίγει. Προς τι ο σπαραγμός.oι καφετεριες ησαντε γιοματες? αυτος ειναι αξιοπιστος δεικτης.
-
Μια **συγνωμη **και απο μενα στους υπαλληλους του ΑΒ
Πηγα σημερα και πηρα καρπουζι,τυρι,γαλα,μια λαμπα
Συγνωμη παιδια...δεν το ηθελα...η πουτανα κενωνια με αναγκασε... -
Εύστοχο σχόλιο, πρόσθεσε πολλά στη συζήτηση. Μόνο μια ανώτερη ευφυία θα μπορούσε να συνεισφέρει τόσο καίρια.
@Realzeus...
Μαλακία μου, το παραδέχομαι.
Οπως επίσης μαλακία μου που δεν πήρα τη φωτογραφική μηχανή να κάνω ένα φωτορεπορτάζ σήμερα κι ενα αύριο για να δείτε με τα μάτια σας και να συγκρίνετε μόνοι σας. Απο την κίνηση των οχημάτων, ως την κίνηση των ανθρώπων στην πόλη μου. Και είμαι σίγουρος οτι η ίδια εικόνα υπήρχε παντού (εκτος απο Ερμού-Αθήνα και Τσιμισκή Θεσ/νίκη ίσως....). Στείλτε τα παιδιά σας για δουλειά. Οι αγγελίες απο αύριο, θα κατακλύσουν τις εφημερίδες.Σημ. Η αγορά εδω είναι κλειστή και τα Σάββατα κατα τους μήνες Ιούλιο και Αυγουστο. Και δεν είναι επειδή κονομήσαμε λεφτά.
@spiros....
Αν είναι να ποστάρεις τις μαλακίες του Τζήμερου, θα ποστάρω κι εγω ως αντίλογο, πολλές απο τις απαντήσεις που πήρε απο κάτω. Και πίστεψέ με είναι πολύ πιο σοβαρές και ανωτέρου επιπέδου της μαλακίας που έγραψε.Σημ.2 Δεν είναι λίγα αυτά που λέει και θεωρώ σωστά ο συγκεκριμένος.
Η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ που πόσταρε ο Δίας είναι απόλυτα σωστή, αληθής και αντικατοπτρίζει επακριβώς την πραγματικότητα. 'Ο,τι άλλο λέγεται, είναι πίπες.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Υπάρχουν αρκετοί κυρίως στην περιοχή του Πολύδροσου, Σωρού, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου παράλληλα ή πολύ κοντά στην Αττική Οδό. Ζαρζαβατικά πασπαλισμένα με σος από μπόλικο καυσαέριο. Ότι πρέπει για να γίνει κανείς σούπερμαν...
Α, για εκει μιλαω και εγω, περιοχη Σωρου. Νομιζω παλια λεγοταν γουρουνάδικα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε καταλαβαίνω Σπάρταν. Εμετικά τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης!Πάντως αν θες την γνώμη μου, μπορούσες να περάσεις σήμερα και χωρίς τα λεμόνια. Δεν είναι δα και νερό που χωρίς αυτό πεθαίνεις. Ας το έκανες κοκκινιστό το φαγητό αντί για λεμονάτο.
+1
Και πάνω που διαβάζω για το μετανιωμένο σπαρταν, σκάει η αδερφή μου με φρεσκοαγορασμένο φόρεμα
Ε δεν ήθελε πολύ να φύγει η παναγία..
+2
Μια **συγνωμη **και απο μενα στους υπαλληλους του ΑΒ
Πηγα σημερα και πηρα καρπουζι,τυρι,γαλα,μια λαμπα
Συγνωμη παιδια...δεν το ηθελα...η πουτανα κενωνια με αναγκασε...-322, τιποτα απο αυτα δεν ηταν απαραιτητο. Καρπουζια εχουν και οι γυφτοι στις γωνιες, το τυρι δεν ειναι staple food, το ιδιο και το γαλα (και το εχουν και ψιλικατζιδικα), μια λαμπα καληνυχτα, αν ειναι τοσο αναγκη βαζεις αλλη απο αλλο μερος του σπιτιου ή βαζεις ενα πορτατιφ.
Μεχρι στιγμής στο μυαλο μου, τα ΣΜ την Κυριακη ειναι κλειστα. Ουτε καν το σκεφτομαι σαν πιθανοτητα, το θυμηθηκα οτι σημερα ηταν ανοιχτα επιδη διαβασα εδω, δεν κανω πλακα. Ακομα και να μου ελειπε κατι, θα το θεωρουσα μαλακια ΜΟΥ που δεν το πηρα Σαββατο. Ας ελπισουμε οτι θα δουν το φως το αληθινο γρηγορα, οτι δεν επιφερει καμμια αλλαγη παρα μονο μειονεκτηματα, και θα σταματησει η μαλακια... εδω θα μπορουσε να βοηθησει ακομα και ο αρχιεπισκοπος, να τριξει λιγο τα δοντια με λαο απο πισω για να στρώσουν. Η ξεκουραση της Κυριακης ειναι ιερό πραγμα για τον εργαζομενο και δεν το λεω απο θρησκευτικης αποψεως.
Α, και οποιος πολιτικος/παρατρεχαμενος συλλαμβανεται να ψωνιζει Κυριακατικα θα πρεπει να δερνεται επιτοπου. Ετσι για το γαμωτο. -
@spiros....
Αν είναι να ποστάρεις τις μαλακίες του Τζήμερου, θα ποστάρω κι εγω ως αντίλογο, πολλές απο τις απαντήσεις που πήρε απο κάτω. Και πίστεψέ με είναι πολύ πιο σοβαρές και ανωτέρου επιπέδου της μαλακίας που έγραψε.Σημ.2 Δεν είναι λίγα αυτά που λέει και θεωρώ σωστά ο συγκεκριμένος.
και δε ποσταρεις και την Βιβλο; Γιατι με 'προειδοποιεις';
-
Εύστοχο σχόλιο, πρόσθεσε πολλά στη συζήτηση. Μόνο μια ανώτερη ευφυία θα μπορούσε να συνεισφέρει τόσο καίρια.@Realzeus...
Μαλακία μου, το παραδέχομαι.
Οπως επίσης μαλακία μου που δεν πήρα τη φωτογραφική μηχανή να κάνω ένα φωτορεπορτάζ σήμερα κι ενα αύριο για να δείτε με τα μάτια σας και να συγκρίνετε μόνοι σας. Απο την κίνηση των οχημάτων, ως την κίνηση των ανθρώπων στην πόλη μου. Και είμαι σίγουρος οτι η ίδια εικόνα υπήρχε παντού (εκτος απο Ερμού-Αθήνα και Τσιμισκή Θεσ/νίκη ίσως....). Στείλτε τα παιδιά σας για δουλειά. Οι αγγελίες απο αύριο, θα κατακλύσουν τις εφημερίδες.Σημ. Η αγορά εδω είναι κλειστή και τα Σάββατα κατα τους μήνες Ιούλιο και Αυγουστο. Και δεν είναι επειδή κονομήσαμε λεφτά.
@spiros....
Η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ που πόσταρε ο Δίας είναι απόλυτα σωστή, αληθής και αντικατοπτρίζει επακριβώς την πραγματικότητα. 'Ο,τι άλλο λέγεται, είναι πίπες.
Εντάξει την εποχή των παχιών αγελάδων (τελευταία 20 χρόνια δηλαδή) μια χαρά κονομούσαν και την έκαναν για το εξοχικό στα παράλια τα Σάββατα, τώρα κάθε καλοκαίρι που έρχομαι να ψωνίσω φεύγω απογοητευμένος από το πόσα καταστήματα έχουν κλείσει ή από τα προιόντα.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]