-
To σχόλιο μιλάει καθαρά για design και η τρίτη γενιά του IS πατάει πάνω στη δεύτερη και με τις 4 ρόδες. Όχι απλά δεν μιλάμε για dramatic departure αλλά στην ουσία για ακριβώς το αντίθετο.
-
Το dramatic departure έχει να κάνει με το οτι έγινε επιθετικό πλέον σαν σχήμα και όχι
pointy but subtle που ήταν το προηγούμενο.Ακόμα και στη φωτό που παρέθεσες , σαφώς οι αναλογίες και η φιλοσοφία είναι παρόμοια αλλά η
εκτέλεση διαφέρει πολύ : π.χ μπροστινή μάσκα με μικρές ομοιότητες στα φώτα, πιο σμιλευμένα πλαινά και
το πίσω μέρος απλά καμιά επαφή.Όπως και στο εσωτερικό το ίδιο.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Ακόμα και στη φωτό που παρέθεσες , σαφώς οι αναλογίες και η φιλοσοφία είναι παρόμοια αλλά η
εκτέλεση διαφέρει πολύ : π.χ μπροστινή μάσκα με μικρές ομοιότητες στα φώτα, πιο σμιλευμένα πλαινά και
το πίσω μέρος απλά καμιά επαφή.Θες να σου κάνω μια τέτοια ανάλυση για το Golf ή την 3άρα;
-
μπορείς να προτείνεις στο σχεδιαστικο team ολική διαγραφή των προηγούμενων και σχεδιασμός
ενός οχήματος με 3 ρόδες, 2.5 πόρτες , 1.75 όγκους και ολοστρόγγυλα φώτα.
Τότε επιτέλους θα μιλάμε (και θα γράφουμε μη σου πω) για επιπέδου Μάρθα Βούρτση-Νίκος Φούντας
departure.To ξαναλέω, imho, έχει τολμήσει πολύ σχεδιαστικά η νέα γενιά. Το αν θα πιστωθεί ως καλό αυτό για την Lexus, θα φανεί
στην πορεία.Εμένα μου αρέσει ο σχεδιασμός και θυμίζει την αντίστοιχη κίνηση της BMW με E60 (το ξαναέγραψα).
in other news,
-
μπορείς να προτείνεις στο σχεδιαστικο team ολική διαγραφή των προηγούμενων και σχεδιασμός
ενός οχήματος με 3 ρόδες, 2.5 πόρτες , 1.75 όγκους και ολοστρόγγυλα φώτα.
Τότε επιτέλους θα μιλάμε (και θα γράφουμε μη σου πω) για επιπέδου Μάρθα Βούρτση-Νίκος Φούντας
departure.Α, είσαι και χουμορίστας και το έκρυβες
To ξαναλέω, imho, έχει τολμήσει πολύ σχεδιαστικά η νέα γενιά. Το αν θα πιστωθεί ως καλό αυτό για την Lexus, θα φανεί στην πορεία.
Από πότε η καγκουριά είναι τόλμη; Για τη διαχρονική έλλειψη αισθητικής της Toyota πρόκειται, απλά. Αυτονόμησε τα μπροστά LED (που βέβαια βρίσκονταν ακριβώς στο ίδιο σημείο και είχαν ακριβώς το ίδιο σχήμα και στο προηγούμενο) καταλήγοντας σε κάτι που μοιάζει με τα εξίσου καγκούρικα φωτιστικά του FX, φρέσκαρε (πετυχημένα οφείλω να ομολογήσω) προφίλ και πίσω μέρος, διατηρώντας ακέραια τα βασικά τους χαρακτηριστικά από τη δεύτερη γενιά και, χονδρικά, αυτό ήταν όλο.
θυμίζει την αντίστοιχη κίνηση της BMW με E60 (το ξαναέγραψα).
Το ξαναέγραψες αλλά λόγω εντελώς άτοπης σύγκρισης δεν το σχολίασα.
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Α, είσαι και χουμορίστας και το έκρυβες
Μου βγάζεις τον καλύτερο μου εαυτό
Από πότε η καγκουριά είναι τόλμη; Για τη διαχρονική έλλειψη αισθητικής της Toyota πρόκειται, απλά. Αυτονόμησε τα μπροστά LED (που βέβαια βρίσκονταν ακριβώς στο ίδιο σημείο και είχαν ακριβώς το ίδιο σχήμα και στο προηγούμενο) καταλήγοντας σε κάτι που μοιάζει με τα εξίσου καγκούρικα φωτιστικά του FX, φρέσκαρε (πετυχημένα οφείλω να ομολογήσω) προφίλ και πίσω μέρος, διατηρώντας ακέραια τα βασικά τους χαρακτηριστικά από τη δεύτερη γενιά και, χονδρικά, αυτό ήταν όλο.
Το μόνο κοινό σημείο με το προηγούμενο μπροστά , είναι η αφετηρία του, δηλαδή το σήμα και το μαύρο backround.
Όλα τα υπόλοιπα αντλούν έμπνευση απο το concept , απο το οποίο προσωπικά περιμένω την coupe εκδοχή του ,
η οποία πιθανώς θα θερίζει (μπας και η καημένη Toyota αποκτήσει αισθητική αντίληψη κάποια στιγμή και συμμορφωθεί).Αλλά εδώ σου αρέσει το νέο Jeep , το οποίο είναι έκτρωμα, οπότε δεν μου κάνει κάποια εντύπωση.
-
Το μόνο κοινό σημείο με το προηγούμενο μπροστά , είναι η αφετηρία του, δηλαδή το σήμα και το μαύρο backround.
Σα να μου λες οτι το polo με το golf μπροστα εχουν μονο κοινο σημειο το σημα...
-
Α, είσαι και χουμορίστας και το έκρυβες
Μου βγάζεις τον καλύτερο μου εαυτό
Όλα τα υπόλοιπα αντλούν έμπνευση απο το concept , απο το οποίο προσωπικά περιμένω την coupe εκδοχή του ,
η οποία πιθανώς θα θερίζει (μπας και η καημένη Toyota αποκτήσει αισθητική αντίληψη κάποια στιγμή και συμμορφωθεί).Αλλά εδώ σου αρέσει το νέο Jeep , το οποίο είναι έκτρωμα, οπότε δεν μου κάνει κάποια εντύπωση.
Κι εσένα σου αρέσει αυτό το έκτρωμα, τι να πούμε τώρα δηλαδή;
-
@ nonos,
μπορεί.
Το θέμα είναι πως εξελίσσεται το υπόλοιπο.Ως ένα βαθμό λέγεται εταιρική ταυτότητα, μετά προχωράμε στις διαστάσεις
και σίγουρα αισθητικά τι καινούργιο θα φέρει ή πως θα συνεχίσει το προηγούμενο.@raining_men,
ξέρω γω τι να πει, κάντε κόμμα με τον hakkinen αν σου αρέσει κι εσένα, είναι της μόδας τελευταία
-
Κ εμενα μ αρεσει πολυ.Πιστευα οτι απο γωνιες θα ειναι χαλια αλλα ειναι αρκετα μαζεμενο.Στα δικα μου ματια φαινεται πολυ πιο επιθετικο απο το προηγουμενο κ ας μοιαζουν πολυ (που δε το νομιζω)
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 -
Αλλά εδώ σου αρέσει το νέο Jeep , το οποίο είναι έκτρωμα, οπότε δεν μου κάνει κάποια εντύπωση.Δεν μου αρέσει. Δεν θα έπαιρνα εκτός δρόμου χωρίς πράσινο οβάλ σηματάκι. Ποτέ.
Είπα ότι είναι καλοδεχούμενη η αλλαγή νοοτροπίας, μιας και η προηγούμενες γενιές είχαν αποτύχει παταγωδώς σε σχέση με τον Ιαπωνικό - κυρίως - ανταγωνισμό.
-
My bad τότε.
To LF-CC παίζει να το δούμε στην παραγωγή , ως coupe πλέον.
http://lexusenthusiast.com/2013/06/06/p ... -together/
Lexus IS (2013)