-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Και οι 2 παντως ειχαν το πλεονεκτημα να εχουν μπροστα τους εμπειρους, δικαιους και λογικους αντιπαλους.Στον Γουεμπο αναφέρεσαι;
-
διπλο ποστ
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Που οφειλεται οτι ο Alonso μεσα σε 5 γυρους ροκανισε τοσο γρηγορα την διαφορα του απο τον KR?Προφανώς έκανε καλύτερη διαχείρηση.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ο Αλόνσο θα κερδίσει τρέχοντας; Δεν είσαι τιφόζι, το αποδεικνύεις καθημερινά. Δεν είναι κακό, απλή διαπίστωσηΔε θα γραφει η Φερραρι ως πρωταθλητρια. Αυτο μετραει. Το τι ειμαι το ξερω καλυτερα συντροφε. Τρελα με το καβαλλινο εχω!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Δια δεν σε ειχα για τοοσο αντιαλονσικο (Ρωτουσες τον αλλον αν ειναι Ισπανος ή αν εχει βαλει χρηματα και υποστηριζει τον Αλονσο)
Το ιδιο θα ρωτουσα για οποιονδήποτε οδηγο. Σιγα μην ειμαι αντιαλονσικος... Καρφακι δε μου καιγεται που θα παθιαστω κιολας με υπαλληλους.
Αν δεν σου καιγοταν καρφακι δε θα ρωτουσες γιατι τον υποστηριζει κλπ
Τεσπα δικαιωμα σου να ρωτας οτι θελειςΜου εκανε εντυπωση. Για αυτο ρωτησα.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αν συγκρίνεις την προσπέραση στην εκκίνηση που πρακτικά ο Webber ίσως να άφησε μισό εκατοστό στον FA για να ελιχθεί και που στη συνέχεια ο Ισπανός παραλίγο να είχε κάνει τον Pastora σουβλάκι, με αυτό που έγινε στη 'μάχη' JB-SV τι να πω.
Απλα λεω οτι ο Φετελ θα μπορουσε ανετα να κατσει στα αβγα του πισω απο τον Μπατον, για να μη ρισκαρει εγκαταλειψη, ειχε ηδη πετυχει το σκοπο του. Ειχε ομως τη νοοτροπια, την ψυχραιμια και τα @@ να δοκιμασει και τελικα να τον περασει. Αν γινοταν η στουκα, θα τον ειχαμε θαψει ολοι τωρα.
Ο Ναντο επρεπει να τα παιξει ολα για ολα στην αρχη, γιατι μετα μην τον ειδατε τον Παναη Γουεμπερ. Οπως λοιπον και στο προηγουμενο GP, καθαρισε την μπουγαδα νωρις και μπραβο του.
Αν διαβασεις θα δεις οτι δεν συγκρινα τα προσπερασματα καθευατα, αλλα την αναγκαιοτητα τους. Απλα ηθελα να δειξω οτι του Αλονσο ΕΠΡΕΠΕ να γινει και εγινε (+) ενω του Φετελ θα μπορουσε και να ΜΗΝ γινει και εγινε (++).
Και οι 2 παντως ειχαν το πλεονεκτημα να εχουν μπροστα τους εμπειρους, δικαιους και λογικους αντιπαλους.Δεν κρίνω τα @@ του SV (που τα έχει πολύ βαριά ο μικρός πως να το κάνουμε) με τα @@ του FA (που και αυτός βαριά τα έχει) αλλά το κατά πόσον ο JB προέβαλε αντίσταση.
Σε αυτά που λες συμφωνώ απολύτως.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Αλόνσο θα κερδίσει τρέχοντας; Δεν είσαι τιφόζι, το αποδεικνύεις καθημερινά. Δεν είναι κακό, απλή διαπίστωση
Δε θα γραφει η Φερραρι ως πρωταθλητρια. Αυτο μετραει. Το τι ειμαι το ξερω καλυτερα συντροφε. Τρελα με το καβαλλινο εχω!
Μόνο που δε σε βλέπω να θες να κερδίζει. Γιατί μέχρι να γίνει πρωτάθλημα με τηλεκατευθυνόμενα κάποιος θα το οδηγάει, σωστά;
Δε σε βλέπω λοιπόν φανατικό να ακούς το φρατέλι ντ'ιτάλια ή να βλέπεις να κυματίζει η καρδιά με το αλογάκι. Αντίθετα χθες κελαηδούσες. Νο οφενς απλή παρατήρηση.Αφιερωμένο
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μόνο που δε σε βλέπω να θες να κερδίζει.Από που το συμπέρανες αυτό;
Δε σε βλέπω λοιπόν φανατικό να ακούς το φρατέλι ντ'ιτάλια ή να βλέπεις να κυματίζει η καρδιά με το αλογάκι.
Αμ αυτό;
Αντίθετα χθες κελαηδούσες.
Αν εννοείς για την νίκη του Κίμι, την χάρηκα μεν, φυσικά θα προτιμούσα Ferrari 1η δε. Αλλά δεν μπορούσε, οπότε Kimi was the next best thing!
Όσο για τα πρωταθλήματα φοβάμαι ότι στον επόμενο αγώνα θα τελειώσουν. Τουλάχιστον το ένα.
-
Τελικα ξερει και να χαμογελαει.
-
Aν σε εκρινα λάθος, χαίρομαι ειλικρινά και απολογουμαι
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aν σε εκρινα λάθος, χαίρομαι ειλικρινά και απολογουμαιΕίπαμε, όλα στο κόκκινο (Ferrari, Κόμμα, στροφόμετρα κλπ), εκτός από τον Άρη που είναι στο κίτρινο!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το πρόβλημα καντονιου σε πολλούς από εσάς είναι ότι πριν από πολλά χρόνια αποφασίσατε να βάλετε μέσα στη ζωή σας τη μεταφυσική γιατί δεν μπορούσατε να χωνέψετε ότι Κίμης και Σουμαχερ εφαγαν στα αυτιά από ένα Ισπανάκι με Ρενω. Τυχη το ένα, ατυχία το αλλο, κωλοφαρδία εδω, κωλοφαρδία εκεί, γκαντεμιά παραπέρα. Τωρα είναι λίγο αργά να με πείσετε ότι ξαφνικά κοιτάτε την αξία και δε σας απασχολούν οι καφετζούδες για τις οποίες μας ζαλίσατε τόσον καιρό.Επειδη εχω την κακια συνηθεια να θυμαμαι, οπως θα εχεις διαπιστωσει και αλλες φορες...
Ο Αλονζο θα ειναι παναξιος πρωταθλητης. Εκανε ακριβως αυτο που επρεπε με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Ταχυτητα, ωριμοτητα, εκμεταλλευση του υλικου του 110%.
Και η ομαδα τα ιδια: Αξιοπιστια, σταθεροτητα, ελαχιστοποιηση λαθων.
Συνολικα πιστευω -ελαχιστοτατα- καλυτερος του Μιχαλακη φετος.Ελα ρε greo, τωρα...
Αν καρφωθηκε ο Σουμι και το πηρε ο Χακινεν ή ο Γουεμπερ και το παρει ο Αλονσο, αυτο δεν ειναι θεμα τυχης ή ατυχιας. Ας μην ηταν μαλακες, να μην καρφωνονταν.
Αν εχεις αυτοκινητο κορυφης και σου σπανε τα μοτορια και των 2 οδηγων συνεχως, επειδη δεν εχεις αξιοπιστια, δεν ειναι ατυχια, ειναι κακος σχεδιασμος προτεραιοτητων.
Αν εισαι διεκδικητης του τιτλου, και σπαει συνεχως ΜΟΝΟ το δικο σου μοτερ, ενω ο τιμ μειτ ειναι ΟΚ, αυτο ΕΙΝΑΙ ατυχια.
Και ο Χακινεν και ο Κιμι και ο Φετελ φετος, εχουν τετοια περιστατικα, που δικαιολογουν τον χαρακτηρισμο 'ατυχοι', εστω χαριν συζητησεως. Ειναι μεσα στο παιχνιδι βεβαια, αλλα οχι και καζινο...Τα χουμε ξαναγραψει.....
'Ατυχια' εννοω να εχει καποιος ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ περισσοτερες μηχανικες βλαβες ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΜ ΜΕΪΤ του και μονο. Αν η ομαδα εχει συνολικα βλαβες, δεν ειναι ατυχια, ειναι ελλειψη αξιοπιστιας. Ετσι μπορουμε να πουμε 'ατυχο' τον Φετελ προπερυσι, οταν ο Γουεμπερ ηταν αλεξισφαιρος και ο Φετελ ειχε αρκετες εγκαταλειψεις και απωλειες θεσεων λογω βλαβων.
Ατυχια βεβαια ειναι και να σε βγαζει εξω καποιος χωρις να φταις (Μπατον απο Φετελ στο Σπα προπερυσι). ΔΕΝ ειναι ατυχια να εγκαταλειπεις συχνα απο συγκρουσεις λογω οδηγικου στιλ (Λιουις τα 2 τελευταια χρονια).
Επισης δεν ειναι 'τυχη' να επωφελεισαι απο λαθη του αντιπαλου. Δεν θεωρω δηλ. 'τυχερο' το πρωταθλημα του Χακινεν οταν εσπασε το ποδι ο Σουμι (ας προσεχε), ουτε του Κιμι οταν κολλησε ο Λιουις (ας προσεχε επισης).
Υπ' αυτην την εννοια σε καμια περιπτωση δεν αξιζει ο τιτλος του Γκαστονε στον Ναντο.
Μπορει ομως να χαρακτηριστει γκαντεμης ο Κιμι στα χρονια της ΜακΛαρεν.Δεν χρειαζεται φυσικα να σε 'πεισω' για κατι, ουτε και με ενδιαφερει. Απλα διαβασε τα, για να απευθυνεσαι αλλη φορα, αν θελεις, στα σωστα προσωπα.
ΥΓ: Παντα υποστηριζα τον Κιμι εναντι ολων και τον Ναντο εναντι του Σουμαχερ.Ο Φετελ έχω βαρεθει να σας λέω ότι είναι οδηγάρα, αλλά όπως και να το κάνουμε η 4η θέση με βάση τη δυναμική ήταν το απολύτως λογικό. Ειδικά με τον τρόπο που οδηγάνε και πορεύονται οι 4 Ρεντ Μπουλ στην πίστα. Αυτό που γίνεται το βρίσκω απαράδεκτο.
Κι εγω το βρισκω απαραδεκτο να εχει 2 ομαδες η RB (και ασκοπο στρατηγικα, αλλο θεμα αυτο). Αλλα χθες, ποσο δηλ. θα τον καθυστερουσαν οι Βερν και EDIT: Ρικιαρντο τον Φετελ, ακομα κι αν ηταν αντιπαλοι;
Ειναι δυνατόν να πετάει έξω η μία Ρεντ Μπουλ τον τημ μεητ του βασικού ανταγωνιστή με αποτέλεσμα να ανοιγει τον δρόμο στον αλλο και να μην ανοιγει ρουθούνι; Ελεος δηλαδή!
Δηλ. ο Γουμπερ εκανε ολη εκεινη την ταρζανια με προθεση και σχεδιο να φαει τον Μασα;
Και γιατι δεν τον τιμονιαζε με τη μια αντι να κανει αεροπλανικα εκτος πιστας;
Και γιατι δεν εκανε σαντουιτς τον Αλονσο με σος Μαντολατο στον πρωτο γυρο κατευθειαν;
Και γιατι δεν ανοιγε δρομο ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΦΕΤΕΛ και αναγκαστηκαν να τον τραβηξουν μεσα;
Κι αν τον τιμωρουσαν, τι θα αλλαζε; Δεν θα εχανε κατι δευτερολεπτα που εχασε ο Φετελ πισω του, αυτο μονο...
Το παληκαρι δεν δεχεται προσπερασμα, αυτο ειναι το χουι του. Κι εδω συνωμοσια;Στον αγώνα σαφώς και ευνοήθηκε από τα SC ο Φετελ μην ακούω ανοησίες. Είχε 24' όταν μπήκε το πρώτο και όσο εύκολα και να περνούσε τους άλλους θα είχαν γίνει άνετα 40'. Δηλαδή οι 4-5 πρώτοι έμπαιναν - έβγαιναν και ήταν χαλαρά μπροστά του. Ενώ το 2ο του χάρισε μία θέση. 3 βαθμοί. Δεν είναι λίγο. Το λογικό όμως είναι ότι σε σιρκουΐ ημι-πόλης αυτά γίνονται και πόνταρε σ'αυτά και κέρδισε. Αξιο το πόντιουμ μπραβο του.
Μα ο Φετελ δεν κυνηγουσε τη νικη, για να μετρας την αποσταση απο τον πρωτο, αλλα τη βαθμολογηση. Θα εβγαζε με τα σκληρα μεχρι πολυ περα απο το πρωτο στοπ των αλλων και μετα με τα μαλακα και ελαφρυς θα τους τσακιζε.
EDIT (συντακτικο) Αν δεν υπηρχε το αναγκαστικο πρωτο του στοπ, θα εκανε μονο ενα, πως να το πουμε ελληνικα; Επισης ξαναπερασε ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ δευτερη φορα, λογω της μαλακιας του να σπασει την πτερυγα. ΑΥΤΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ σε σχεση με το σκοπο του και τα 16'' που υπολογιζεις;
Αντιθετα, ο Ναντο που καιγοταν για τη νικη και 2 φορες το SC του μαζεψε τη διαφορα με τον πρωτο, δεν βοηθηθηκε, ε;;;Τελος οι συγκρίσεις με το 2010 δείχνουν είτε ασχετίλα είτε κομπλεξ (όσες και καλά διευκρινήσεις και να κάνουμε σε παρένθεση)
Επειδη με τον Αλονσο δεν εχω κανενα κομπλεξ και το εχω γραψει χιλιαδες φορες, θα διαλεξω την ασχετιλα.
Disclaimer: Εγω δεν εγραψα κατι για να μειωσω τον Αλονσο, γιατι τον θεωρω κορυφαιο. Με κουρασε η αμφισβητηση του Φετελ, ακομα και οταν το παιδι βγαζει ματια. Τελος.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και οι 2 παντως ειχαν το πλεονεκτημα να εχουν μπροστα τους εμπειρους, δικαιους και λογικους αντιπαλους.
Στον Γουεμπο αναφέρεσαι;
Οχι ρε, στον Μαντολατο!
(Ε, λεμε και καμια μαλακια για να περναει η ωρα)
-
Δεν αναφερόμουν σε σενα, γενικά το κλίμα του φόρουμ αυτό ήταν.
Τωρα στην Ρεντμπουλιάδα. Μετά τη Σινγκαπούρη 2008, ότι δω το κοιτάω με άλλο μάτι. Ότι και να 'αποκαλυφθεί' δε θα μου κάνει την παραμικρή εντύπωση. Οπότε επειδή προφανώς ο Γουέμπερ δε θα έκανε κάτι εναντίον του Αλόνσο για ευνόητους λόγους, τα υπόλοιπα και ειδικά το εύκολο ξεφόρτωμα του Μαθθα ειδικά από τη στιγμή που τον κρατούσαν μέσα για να τρολλάρει τον Φετελ ήταν μη τζιζ. Για τις Μιναρντι δε το συζητώ, με μπλε σημαία θα έκοβαν λιγότερο. Και μόνο το 1' που θα ήθελε για να έρθει στο 2ο σημείο προσπεράσματος ο Φετελ ίσως να ήταν αρκετό για να μη βγει μπροστά απο τον Γκροζαν στο 2ο πιτ.
Τωρα περί τσακίσματος με μαλακά. Από τη στιγμή που οι 4-5 πρώτοι θα είχαν βγει μπροστά από τον Φετελ ή έστω εκεί κοντά με 30-32 γύρους ακόμα, ο Φετελ είχε 2 επιλογές:
-Είτε να βρεθεί σε θέση άμυνας για 5-10 γύρους γιατί θα είχε να αντιμετωπίσει αντιπάλους με φρέσκια ίδια γόμα και μετά να φάει ΑΚΟΜΑ 20' στο κεφάλι από το δικό του πιτ
-Είτε να μπει μαζί με όλους και να έχει να καλύψει 20-30' με μαλακότερη γόμα, η οποία όμως μπορεί και να μην τον έβγαζε μέχρι τέλους.Ότι από τα 2 και να συνέβαινε θα ήταν το πολύ μαζί με τον Μαντολάτο ή και λίγο πιο πίσω. Εχει και η θέση τη σημασία της, αλλά εδώ είδαμε μία Φορς Ιντια να περνάει το αμάξι που κέρδισε στα ίσια, άρα από τη στιγμή που αποδείχθηκε πως το προσπέρασμα ήταν εφικτό το μάζεμα των χρόνων με ταυτόχρονη μεγιστοποίηση (40 γύροι) της χρήσης μαλακών ήταν στη σούμα κέρδος για τον Φετελ.
-
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
Αλονσο υποκλινομαι, στον ανθρωπο γαιδουρακι να δωσεις, σου κερδιζει αγωνα.
-
Δεν είδα αν το πόσταρε κανένας ήδη
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rDDn8ZY9wk
-
ΘΕΟΣ!!!
-
greo +++ σε πολλα μαζι σου,οπως επισης αυτο...ηδη το βαζω στην υπογραφη μου,κατι μου εκανε αυτο οταν το διαβασα
και να δηλώσω προς τους γιαλατζί τιφόζι ότι στη Βραζιλία θα σηκώσει τον τίτλο η ΦΕΡΡΑΡΙ, θα καεί η Ιταλία και θα ακουστεί το Φρατέλι ντ'Ιτάλια. Και ξύδι σε όποιον δεν αρέσει
-
Παντως τα team radio δε μου εδωσαν την εντύπωση του υπερ κουλ. Πιο πολύ την εντύπωση του υπερ αγχωμένου μου έδωσαν που φοβόταν μην τον αποσπάσουν ακόμα και τα team radio. Το ίδιο και τα πανηγύρια στα οποία τον χάρηκα. Όταν είσαι ψυχρός είσαι και στη νίκη και στην ήττα. Ψυχρός στην ήττα και πανηγύρι στη νίκη δεν έχει. Ή είσαι κουλ ή δεν είσαι. Μακάρι να καταλάβει ότι κουλ δεν είναι οι μούτες και οι εξυπνακίστικες απαντήσεις, όπως κάποτε το κατάλαβε και ο Χακινεν και άλλαξε στυλ και ατιτχιουντ, και να γίνει μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα της F1. Οπως είναι ο Χαμιλτον φερειπειν
-
Τα team radio έδειξαν ότι ο μηχανικός του:
-ήταν υπερβολικά αγχωμένος-πρωτάρης και άθελα του μετέδιδε άγχος στο Μίμη
-ήταν ο Νίκος ΦουσέκηςΟτιδήποτε από τα δυο και αν ισχύει (λίγο πιο πιθανό θεωρώ το πρώτο σενάριο) ο Μίμης προφανώς είχε τσαντιστεί όπως και έχει ξανακάνει στο παρελθόν και με Ferrari και με McLaren.
Δεν είναι κουλιά, μάλλον τσαντίλα που υφίσταται ανεξαρτήτως αγώνα.
2012 - Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix