-
Στο clio II και στους κινητήρες πρίν το 2010 δηλαδή τους dci πρωτης γενιάς που πληρούσαν τις προδιαγραφές euro 4 το φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου μπούκωνε πολύ συχνά όταν ο ιδιοκτήτης ξέχναγε να το πάει μια μεγάλη βόλτα σε εθνική οδό και το οδηγούσε για πάνω από μήνα μονο σε συνθήκες κίνησης εντός πόλης. Ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούσαν τα καυσαέρια να φτάσουν σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία ώστε να προκαλέσουν αυτόματη αναγέννηση του φίλτρου και έτσι το φίλτρο γέμιζε από αιθάλη και το σχετικό λαμπάκι άναβε με αποτέλεσμα το αμάξι να οδηγείται συνεργείο...Στους dci μετά το 2010 που πληρούν τις προδιαγραφές euro 5 το πρόβλημα λύθηκε με την τοποθέτηση 5ου μπεκ ψεκασμού πετρελαίου απευθείας στην πολλαπλή εξαγωγής των καυσαερίων έτσι ώστε η αναγέννηση να γίνεται κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης.Ώραίοι οι Γάλλοι...
-
Το Rio το εχω δει και το εχω οδηγησει στην εκδοση 1.1 αλλα δε με ενθουσιασε ιδιαιτερα σαν αυτοκινητο, κατι δε μου κολλαει στο σχεδιασμο του και μεσα και εξω. Πολυ θετικο οτι δινει με 100€ επιπλεον αυτοματο κλιματισμο ενω οι υπολοιποι το βαρανε ακριβα. Η τιμη του αν υπολογισω επιπλεον πινακιδες, μεταφορικα και μεταλικο χρωμα φτανουν σχεδον την τιμη του Corsa.
Δοκιμασα σημερα το Yaris, οντως πολυ ωραιο αλλα πολυ ακριβο, 15300€ μου εδωσαν τιμη για την εκδοση Active 1300€ διαφορα απο το ηδη οριακα ακριβο (για τα λεφτα που μπορω να διαθεσω) Corsa Excess που μου βγαινει τελικη τιμη 14000€ με μεταλικο χρωμα επιπλεον κανονικη ρεζερβα, διαιρουμενα καθισματα πισω, δωρο αισθητηρες παρκαρισματος και συναγερμο.
Απο την Ford εχω κακες εμπειριες απο παλιοτερο οχημα οποτε δεν την κοιταξα καθολου.
Το C3 επισης αν και φθηνο δε μου αρεσε o κινητηρας του, στα 70 αλογα πολυ ξεψυχησμενος για το σκαφος του και εχει και τελη κυκλοφοριας. -
Ο χρήστης morpheusgr έγραψε:
Το Rio το εχω δει και το εχω οδηγησει στην εκδοση 1.1 αλλα δε με ενθουσιασε ιδιαιτερα σαν αυτοκινητο, κατι δε μου κολλαει στο σχεδιασμο του και μεσα και εξω. Πολυ θετικο οτι δινει με 100€ επιπλεον αυτοματο κλιματισμο ενω οι υπολοιποι το βαρανε ακριβα. Η τιμη του αν υπολογισω επιπλεον πινακιδες, μεταφορικα και μεταλικο χρωμα φτανουν σχεδον την τιμη του Corsa.
Δοκιμασα σημερα το Yaris, οντως πολυ ωραιο αλλα πολυ ακριβο, 15300€ μου εδωσαν τιμη για την εκδοση Active 1300€ διαφορα απο το ηδη οριακα ακριβο (για τα λεφτα που μπορω να διαθεσω) Corsa Excess που μου βγαινει τελικη τιμη 14000€ με μεταλικο χρωμα επιπλεον κανονικη ρεζερβα, διαιρουμενα καθισματα πισω, δωρο αισθητηρες παρκαρισματος και συναγερμο.
Απο την Ford εχω κακες εμπειριες απο παλιοτερο οχημα οποτε δεν την κοιταξα καθολου.
Το C3 επισης αν και φθηνο δε μου αρεσε o κινητηρας του, στα 70 αλογα πολυ ξεψυχησμενος για το σκαφος του και εχει και τελη κυκλοφοριας.Μήπως κάνεις λάθος;
-
Το θεμα με το φιλτρο μικροσωματιδιων πετρελαιου το ειδα αλλα αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι δεν ειναι προβλημα του Corsa αλλα γενικα των περισσοτερων diesel που ειναι εξοπλισμενα με το συγκεκριμενο φιλτρο. Απο οτι καταλαβα αν το συντηρεις σωστα (φροντιζεις να αδειαζει οποτε χρειαζεται) δεν υπαρχει καποιο προβλημα.
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
...
Το C3 επισης αν και φθηνο δε μου αρεσε o κινητηρας του, στα 70 αλογα πολυ ξεψυχησμενος για το σκαφος του και εχει και τελη κυκλοφοριας.Μήπως κάνεις λάθος;
Εδω αναφερεται οτι ο 1.4 HDi εχει εκπομπες ρυπων 110γρ/χλμ. Απο αυτο το συμπερανα μιας και δε θυμαμαι τι που ειχαν πει στην αντιπροσωπεια.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Edition&edition_id=6726 -
Ο χρήστης morpheusgr έγραψε:
...
Εδω αναφερεται οτι ο 1.4 HDi εχει εκπομπες ρυπων 110γρ/χλμ. Απο αυτο το συμπερανα μιας και δε θυμαμαι τι που ειχαν πει στην αντιπροσωπεια.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Edition&edition_id=6726Στο site της citroen αναφέρει ότι ο 1.4 hdi με 15άρες ζάντες εκπέμπει 99 co2 και με τις 16άρες 101...
-
σα να σου λενε παρε ζαντες μετα να βγαλουμε και μεις κατι τις
-
Σαν να σου λένε ότι άμα θες να το κάνεις σαν παπουτσωμένο γάτο, έχει επιπτώσεις κι αλλού.
-
Αλλες επιπλεον επιλογες...
Στα λεφτα που σου βγαινει το yaris χτυπας c4 diesel 90...Δε ξερω μη βγαινει και φτηνοτερο...
Aveo 1.3 diesel..
Το punto evo ισως βγαινει φτηνοτερο απο corsa με το ιδιο κιολας, πολυ καλο, μοτερ...
Γνωμη για αγορα diesel