-
Πάντως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν φύγει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους 5 Φορουμάδες! Και πολύ καλά έκαναν.
Μονο αν γυρίσει ο κόσμος πίσω θα μπορέσει να αναπτυχθεί και η υπόλοιπη Ελλάδα...
-
Ο κοσμος δεν μπορει να γυρισει οταν δεν υπαρχουν υποδομες.
Παντως αυτο που αναφερθηκε για μία ωρα αποσταση απο το νοσοκομειο, θα μπορουσε να λεγεται ως ανεκδοτο πχ στις ΗΠΑ.Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αποσταση 1χλμ.Στην Αθηνα τα εχουμε,αλλα με υψηλο κόστος κτήσης και ειμαστε ο ενας πανω στον αλλον. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο κοσμος δεν μπορει να γυρισει οταν δεν υπαρχουν υποδομες.
Παντως αυτο που αναφερθηκε για μία ωρα αποσταση απο το νοσοκομειο, θα μπορουσε να λεγεται ως ανεκδοτο πχ στις ΗΠΑ.Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αποσταση 1χλμ.Στην Αθηνα τα εχουμε,αλλα με υψηλο κόστος κτήσης και ειμαστε ο ενας πανω στον αλλον.καλα ρε tiger, στα Χανια πηγε..
και τα Χανια, και το Ηρακλειο, εχουν νοσοκομεια. Αυτα τα προβληματα τα εχεις αν μενεις σε κανα απιστευτο χωριο, και οντως ειναι πολυ δυσκολη η προσβαση σε νοσοκομειακες μοναδες.ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ CMARIN
Ευχομαι ο,τι καλυτερο -
Eυχαριστώ όλους για τις ευχές τους.
Η απόφαση για τέτοιες μεγάλες αλλαγές είναι πάντα δύσκολη. Ιδιαίτερα αν υπάρχουν και παιδιά, δική σου δουλειά. Έτσι μπήκε κάποια στιγμή στο 5ετες και πριν 2 χρόνια άρχισε να οργανώνεται.
Μία τέτοια φυγή έχει καλά και κακά. Τα άσχημα της μικρής κοινωνίας, φαίνονται πιο έντονα. Δύσκολα κρύβεσαι μέσα στο κόσμο και πολλά λειτουργούν μέσω γνωριμιών και συγγενών. Όσο για τα κουτσομπολιά που αναφερθήκατε, είναι γεγονός. Αν το έχεις πάρει από την αρχή απόφαση να μην ασχολείσαι, σε μαθαίνουν έτσι και τελειώσε.
Στην νοσοκομιακή περίθαλψη στις πιο μεγάλες πόλεις δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα σε πρώτο βαθμό. Τα έκτακτα και δύσκολα περιστατικά έρχονται Αθήνα από παντού.
Το θέμα της δουλειάς είναι πραγματικά δύσκολο. Ειδικά αν προέρχεσαι από μεγάλες εταιρίες και καλοπληρωμένες θέσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάτι αντίστοιχο. Προσωπικά προσπάθησα και ξεκίνησα κάτι από την αρχή. Είδωμεν...
Το κέρδος έρχεται από τους ρυθμούς της ζωής και το χρόνο τον μετακινήσεων. Στα Χανιά η μεγαλύτερη διαδρομή στην πόλη είναι ένα τέταρτο. Όλα γίνονται αργά και αν έχεις μάθει σε υψηλή παραγωγικότητα, σου φαίνονται όλα πολύ εύκολα.
Σοβαρό πρόβλημα είναι οι φίλοι και οι γνωστοί. Δύσκολο να γίνουν φιλίες σήμερα στην ηλικία μας και οι περισσότερες παρέες θα δημιουργούνται εξ ανάγκης. Σε σπάνια περίπτωση θα βρεις και κάποιον να ξεχωρίσεις. Σε εμένα θα μου λείψουν κάποιοι φίλοι (και από το φόρουμ) αλλά η εναλλακτικη να έρχονται στα Χανιά για διακοπές, πάντα παίζει.
Ναστε όλοι καλα΄και θα τα λέμε από εδώ.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
.............. Σε εμένα θα μου λείψουν κάποιοι φίλοι (και από το φόρουμ)...και εμάς θα μας λέιψεις ρε γιατρέ..!
....αλλά η εναλλακτικη να έρχονται στα Χανιά για διακοπές, πάντα παίζει.
Ναστε όλοι καλα΄και θα τα λέμε από εδώ.
...φαγητό έχεις αρκετό?
-
Εγώ ξέχασα να ευχηθώ καλή νέα αρχή!
Θαυμάζω τους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις για μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους!
Καλή αρχή και καλή δύναμη, λοιπόν!
-
Θα πάμε στο Θέρισο για στάκα και θα τα συνδυάσουμε όλα
-
Κώστα , σου εύχομαι ότι στόχους έβαλες , να τους πετύχεις , αυτούς και άλλους τόσους !!!!!!!!
Η απόφαση που πήρατε , ήταν απόφαση ζωής , και πιστεύω πως ήταν δύσκολο να την δρομολογήσετε .
Απο την στιγμή που μπήκατε στον μονόδρομο , πισωγύρισμα δεν έχει .Μου άρεσε αυτό που έγραψες :
'Το κέρδος έρχεται από τους ρυθμούς της ζωής και το χρόνο τον μετακινήσεων. Στα Χανιά η μεγαλύτερη διαδρομή στην πόλη είναι ένα τέταρτο. Όλα γίνονται αργά και αν έχεις μάθει σε υψηλή παραγωγικότητα, σου φαίνονται όλα πολύ εύκολα. '
Και θα μπορούσες να προσθέσεις , πως όλα αυτά σημαίνουν καλύτερη ποιότητα ζωής !!Όσο για τον κλειστό κύκλο , χωρίς να λέω πως δέν υπάρχει , έχει και τα καλά του . Συνήθως , αυτός που -ίσως- σε κουτσομπολεύει , θα είναι και αυτός που θα σε βοηθήσει στη δύσκολη στιγμή , πράγμα που στην Αθήνα δεν νομίζω πως συμβαίνει ( ΚΑΙ σε κουτσομπολεύει και ΔΕΝ σε βοηθάει).
Και πάλι Κώστα , ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ !!!!!!!!!!
Αποστόλης.
-
Έκανες το όνειρο μου πραγματικότητα!
Καλή αρχή στη νέα ζωή και καλή επιτυχία στα επαγγελματικά σου
-
Άντε άντε να μαζευόμαστε να κάνουμε την παρέα μας μεγαλύτερη! Κώστα βλέπω να γίνεσαι η αφορμή για περισσότερες εκδρομές στα Χανιά ελπίζω να μην σου γίνουμε βάρος! Επίσης σίγουρα και εσύ θα έρχεσαι συχνότερα στα μέρη μας και για μας αλλά και για χάρη των δικών σου φυσικά. Έχω κρατήσει καλή καβάντζα σε καλό κρασί και γλυκόπιοτη τσικουδιά.
Αλήθεια Αποστόλη πως σου φάνηκαν;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Άντε άντε να μαζευόμαστε να κάνουμε την παρέα μας μεγαλύτερη! Κώστα βλέπω να γίνεσαι η αφορμή για περισσότερες εκδρομές στα Χανιά ελπίζω να μην σου γίνουμε βάρος! Επίσης σίγουρα και εσύ θα έρχεσαι συχνότερα στα μέρη μας και για μας αλλά και για χάρη των δικών σου φυσικά. Έχω κρατήσει καλή καβάντζα σε καλό κρασί και γλυκόπιοτη τσικουδιά.Αλήθεια Αποστόλη πως σου φάνηκαν;
Μανώλη !!!!!!!!!!!!!
Μήν λές ονόματα !!!!!!!!!!
'Γιατρέ' , επιβεβαιώνω την ποιότητα της καβάντζας !Αποστόλης.
-
Εγώ μένω στο Ρίο Αχαϊας εδώ και 5 χρόνια... και δεν το έχω μετανοιώσει ούτε μια στιγμή
-
Αγαπητέ Κώστα, καλή αρχή στη Νέα ζωή σου!
Με προβληματίζεις θετικά, γιατί και εγώ θελω να την κάνω από την χωματερή που όλοι ζούμε (προς Ευβοια μερια όμως), αλλά το πρόβλημα της επαγγελματικής αποκαταστασης είναι το αγκάθι στην υπόθεση...
-
Εεεεεεε, καμιά πρώτη εικόνα, έχουμε;
Πως πάει η πρόσκρουση;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
:oops:Εεεεεεε, καμιά πρώτη εικόνα, έχουμε;
Πως πάει η πρόσκρουση;
Ακόμη βρίσκομαι σε διακοπές.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ακόμη βρίσκομαι σε διακοπές.Αυτό περίμενα ν' ακούσω.
Και έτσι θα νοιώθεις για πολύυυυυυυυυυ καιρό.
-
Μας δίνεται μια ευκαιρία στη δουλειά για μετάθεση στην επαρχία.
Θα ξεκινήσει καινούρια υποδιεύθυνση στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Ξάνθη (το άλλο κοντινότερο κέντρο είναι στη Θεσσαλονίκη νομίζω ενώ υπάρχει ήδη και στην Πάτρα, ενώ υπάρχουν άλλες 2 υπ/σεις σε Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης που ανήκουν στο κέντρο μας, οι οποίες έχουν στηθεί πια).
Μιλάμε για διπλά λεφτά από την 1η μέρα + επίδομα ενοικίου (και μάλιστα με μορφή εξόδων=αφορολόγητα τα επιπλέον), ενώ υπάρχει προοπτική σε κανα χρόνο να παίρνω πρακτικά τα τριπλά σε σχέση με τώρα!
Ολα αυτά για παραμονή μίνιμουμ 3 χρόνων και μετά αν θες γυρνάς πίσω...Δεν ξερω ακόμη βέβαια τι ενδιαφέρον υπάρχει απ' τους συναδέλφους, σίγουρα θα κάνουν συνεντεύξεις και ίσως προτιμήσουν και πιο παλιούς-έμπειρους υπαλληλους, αλλά αυτοί είναι και πιο πολυέξοδοι (μιας και είναι ήδη υψηλόμισθοι), οπότε σίγουρα θα πάρουν και από την πιο νεα φουρνιά.
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω αίτηση, αν και μόλις (πριν κανα μήνα) εγκαταστάθηκα στο νεο σπιτι με την κοπελιά και είναι ένα θέμα τι θα κάνει τα ιδιαίτερά της (καμια 15αρια πιτσιρίκια ) και τι θα κάνει εκεί ή αν θα πάω μόνος μου και να τα λέμε Σ/Κ (δε με χαλάει αυτό το ενδεχόμενο ).
Για την Ξάνθη έχω ακούσει καλά λόγια σαν πόλη, οι βόρειοι τη γνώμη έχετε για την περιοχή (δρόμοι κλπ)?
Οι μετακινήσεις Αθήνα με κανα αεροπλάνο θα είναι πακέτο ε?Πώς το βλέπετε το όλο θέμα?
-
Κάθησε στ' αυγά σου! Τις επαγγελματικές ευκαιρίες θα τις ξαναέχεις, το σπιτάκι σου, τους φίλους σου, την κοπέλα σου και πάνω απ' όλα την ησυχία σου, ΟΧΙ απαραίτητα!
Έτσι είχα σκεφτεί κι εγώ κάποια στιγμή που είχα τελματώσει και ήθελα οπωσδήποτε να βρω θέση στις κατασκευές: παραλίγο να πάρω μια θέση σε ένα εργοτάξιο, με μέτρια χρήματα μεν, αλλά πολύ καλύτερα από αυτά που έπαιρνα τότε, ενώ θα έπρεπε να τρώω και 3 ώρες στο πήγαινε έλα από το σπίτι των γονιών μου (γιατί ήδη έμενα Αθήνα...).
Να μην σου πω για το κλάμα της κοπέλα μου τότε, που είχαμε σχέση κάποιους μήνες!
Ευτυχώς, τελικά δεν προχώρησε, παρέμεινα στην δουλειά που ήμουν και τελικά σε λιγότερο από ένα χρόνο, βρήκα καλύτερη δουλειά (αυτήν που έχω τώρα...), που αν και έχει εργοτάξιο, τουλάχιστον έχεις έδρα την Αθήνα και στο εργοτάξιο πληρώνεσαι επιπλέον, καμία σχέση λοιπόν σε ποιότητα και χρήματα!Απλώς πάνω στην απελπισία μου , ήμουν έτοιμος να κάνω ό,τι ήταν δυνατόν για να μπω στις κατασκευές και παραλίγο να τινάξω την καλοπέρασή μου στον αέρα!
Αν είσαι κι εσύ αρκετά απελπισμένος, κάντο, αν όχι, περίμενε κάτι καλύτερο...
Η Ξάνθη, δεν είναι κάτι φοβερό, πολλούς φοιτητές (άντρες, έχει πολυτεχνείο... ) και ακόμη περισσότερους φαντάρους θα βρεις έξω... Θα καταλήξεις να πηγαίνεις τα ΣΚ στην Θεσσαλονίκη, που είναι σαφώς καλύτερα, αλλά σε σχέση με την Αθήνα, είναι καταραμένη επαρχία, στα ίδια μέρη θα πηγαίνεις (γιατί στα ίδια μέρη πηγαίνουν και οι ωραίες γκόμενες... ).
Μιλάω για γκόμενες συνέχεια γιατί μάλλον θα σε έχει σουτάρει ως τότε η καλή σου λογικά... -
αμα εισαι αθηναιος αθηναιος δε θα τη παλεψεις στη ξανθη...
αμα εισαι γιαλαντζι και εισαι απο χωριο τοτε ισως... -
Εκανα 6 μηνες φανταρος στην Ξανθη 724 ΤΜΧ (Τοξοτες) , οι μετακινησεις με το αεροπλανο ειναι αρκετα βολικες (το αεροδρομιο της Χρυσουπολης ειναι 20λεπτα) αλλα η πολη αν και σχετικα ομορφη δεν εχει 'αστικοτητα' ειναι και πολυ φανταριλικι, για κανα χρονο καλα ειναι αλλα για πιο πολυ αν εχεις συνηθισει Αθηνα δυσκολα.Απο την αλλη πολεις οπως Κομοτηνη και Καβαλα ειναι πολυ κοντα ,να σου πω την αληθεια η Δραμα(οταν κατεβαινα απο τα ΛΥΒ στο Νευροκοπι) μου αρεσε περισσοτερο.Να υποθεσω αν εχεις τουτου οι αποστασεις εκμηδενιζονται (ειχα φιλους απο Θεσσαλονικη που κατεβαιναν ΠΣΚ ) οποτε μιλαμε για ενα ευρυτερο πλεγμα πολεων που μπορεις να κινηθεις κι οχι αυστηρα στα ορια της πολης...(και τα Θρακιωτικα τοπια ειναι σαν τα πεπονια τρωγοντας ανοιγει η ορεξη , καταπληκτικα )
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)