-
Στο τέλος της ημέρας , που λέει και το ρητό : 'at the end of the day' ,
πόσα οχήματα ανα 100 κατοίκους αντιστοιχούν στο Λεκανοπέδιο ?????
Πόσο μεταβλήθηκε ο αριθμός αυτός την τελευταία 30ετία και με βάση τις πωλήσεις (καθαρές) οχημάτων , που προβλέπεται να φτάσει ???
Οι οδικές υποδομές θα επαρκέσουν ???
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , άν τύχουν εμπιστοσύνης , θα επαρκέσουν??
Οι ανάγκες μετακίνησης , θα μείνουν σταθερές (ΧΛΩΜΟ).....Φίλοι Αθηναίοι , σας προτρέπω , ρεγουλάρετε την ζωή σας με τέτοιο τρόπο,
που να δείτε .....φώς στην άκρη του τουννελ !!!
Με άλλα λόγια , βάλ'τε στόχο την φυγή , ΕΛΑΤΕ στην Ήπειρο , την Θράκη,
τα Νησιά , ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ Ελλάδα !!!!!!!!
Τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ μιας τέτοιας απόφασης ΖΩΗΣ είναι πολλά !!!!
Ας τα δούμε , και ας τα συζητήσουμε !Αποστόλης.
-
Πόσο μεταβλήθηκε ο αριθμός αυτός την τελευταία 30ετία και με βάση τις πωλήσεις (καθαρές) οχημάτων , που προβλέπεται να φτάσει ???
Οι ανάγκες μετακίνησης , θα μείνουν σταθερές (ΧΛΩΜΟ).....Φίλοι Αθηναίοι , σας προτρέπω , ρεγουλάρετε την ζωή σας με τέτοιο τρόπο,
-
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Φίλε Απόστολε μαζί σου. Εγώ δεν βλέπω να έρχεται η Παρασκευή, ώρα 3 το μεσημέρι για να την κοπανάω απο το πορνείο της Αθήνας κατά βόρειο Ευβοια μεριά. Μέσα στο δάσος, και μακρυά απο αυτό που λέγεται πολιτισμός! Βέβαια κάποια στιγμή θα την κάνω για μόνιμα για εκεί!
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Εγώ δεν βλέπω να έρχεται η Παρασκευή, ώρα 3 το μεσημέρι για να την κοπανάω απο το πορνείο της Αθήνας κατά βόρειο Ευβοια μεριά. Μέσα στο δάσος, και μακρυά απο αυτό που λέγεται πολιτισμός!Η Βόρειος Εύβοια είναι πολύ όμορφη, έχει κάποιες διαδρομές πραγματικά εκπληκτικές, αξίζει να πας μόνο και μόνο για βόλτα!
-
Γιατί παραπονιόμαστε τώρα? Βλέπετε δεν μας άρεσαν οι όμορφες γειτονιές της Αθήνας, με τις μονοκατοικίες, όλα στο βωμό του κέρδους. Στην άτιμη την πολυκατοικία. Ετσι βάλαμε σε περιοχές που ήταν δεν ήταν για 100-150 κατοίκους, ναι λοιπόν βάλαμε να ζούν 5000 άτομα. Ετσι η Αττική παραφούσκωσε σε πληθυσμό και μαζί και αυτοκίνητα. Το ακούσατε σήμερα, η διαδρομή Αθήνα-Ελευσίνα 4 1/2 ώρες, η Φιλολάου 65 λεπτά, και πάει λέγοντας. Με τις υγείες μας.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Εγώ δεν βλέπω να έρχεται η Παρασκευή, ώρα 3 το μεσημέρι για να την κοπανάω απο το πορνείο της Αθήνας κατά βόρειο Ευβοια μεριά. Μέσα στο δάσος, και μακρυά απο αυτό που λέγεται πολιτισμός!
Η Βόρειος Εύβοια είναι πολύ όμορφη, έχει κάποιες διαδρομές πραγματικά εκπληκτικές, αξίζει να πας μόνο και μόνο για βόλτα!
Το ξέρω γιατί έχω σπίτι εκεί.
-
Παλι ανακαλυψαμε την Αμερικη μου φαινεται.
-
Καλα ας φροντισουν να δημιουργησουν τις προυποθεσεις για να βρισκει κανενας δουλεια στην επαρχια και να δεις για ποτε εξαφανιζολ απο το χαος της Αθηνας.
Και μετα μιλανε για 4% αναπτυξη οι αθλιοι!!!
-
Αμ' έλα που στην επαρχία υπάρχει τεράστια ζήτηση και καθόλου προσφορά εργασίας; Υπάρχει η ελπίδα ότι μετά την Ολυμπιάδα θα κατέβει κόσμος από Αθήνα με όρεξη για δουλειά, θα δούμε. . . .
Η αγαπημένη ατάκα του μέσου κατοίκου της Αθήνας: 'Δεν δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις εύρεσης εργασίας στην επαρχία, να φύγουν μερικοί, να ησυχάσουμε'. . . . -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η αγαπημένη ατάκα του μέσου κατοίκου της Αθήνας: 'Δεν δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις εύρεσης εργασίας στην επαρχία, να φύγουν μερικοί, να ησυχάσουμε'. . . .προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να φύγουν μερικοί, αρκεί να φύγω εγώ. πώς όμως; με τι προϋποθέσεις και με τι κίνητρα; δε ζητάω να έρθει το κράτος και να μου βρει δουλειά, αλλά ας δημιουργήσει έστω τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στην επαρχία (νοσοκομεία, πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.). γιατί το να ζητάμε από ένα νέο ζευγάρι (κακά τα ψέματα, αν ζωντανέψει ποτέ η επαρχία, αυτό θα οφείλεται σε νέους ανθρώπους, με προοπτική να μείνουν εκεί, οι ίδιοι και τα παιδιά τους, σε βάθος χρόνου) να πάει να μείνει σε κάποιο ορεινό χωριό π.χ. και να προσφέρουμε ως λύση στην έγκυο τη μεταφορά της στο μαιευτήριο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, είναι σαν να τους καταδικάζουμε...
-
Στις πολιτισμένες χώρες αυτού του κόσμου, γίνονται έργα υποδομής (πχ δρόμοι) και μετά πηγαίνει ο κόσμος να εγκατασταθεί. Στην Τζουτζία μένεις κάπου που είναι όπως περιγράφεις, tazz, και μετά **παρακαλάς **να σου φτιάξουν το δρόμο, να σου φέρουν το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο....
Όταν όμως οι Γερμανοί, Άγγλοι, Ιταλοί, Αλβανοί κλπ αγοράσουν όλη την Ελληνική ύπαιθρο, φοβάμαι πως θα είναι αργά για τους Έλληνες.
Και μη μου πεις ότι η ποιότητα ζωής στην Αθήνα είναι όπως θα ήθελες και μη μου πεις ότι όλη η Ελληνική επαρχία είναι ορεινά χωριά. Υπάρχουν μικρές πολιτείες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την Αθήνα και που εάν είχαν κρατήσει όλους τους άξιους νέους τους θα είχαν και σοβαρές επιχειρήσεις και πολιτιστική κίνηση και ακόμα πιό όμορφη ζωή. Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, οι νέοι ακόμα σήμερα σκέπτονται ότι για να βρούν δουλειά πρέπει να πάνε στην Αθήνα. Η μήπως θέλουν να πάνε στην Αθήνα και χρησιμοποιούν τη δουλειά σαν αφορμή;
Και τι είναι πιο μακριά από το Περιστέρι, πχ, η Κόρινθος ή η Γλυφάδα; -
Αποστολη
Βλεπω οτι με τα τελευταια γραπτα σου ταραξες καποια αποθημενα για φυγη απο την Αθηνα.Μιας και το ξεκινησες δεν ανοιγεις ενα θεμα ?Να δουμε τι λεει και η κοινωνια του φορουμ. -
φίλε ililia, συμφωνούμε σε όλα:
φυσικά και όλη η ελλάδα δεν είναι ορεινά χωριά. όντας παιδί της πόλης, την επαρχία δεν την είχα ζήσει καθόλου, μέχρι που υπηρέτησα τη θητεία μου και τη γνώρισα από την καλή και την ανάποδη (πέρασα και από τα μέρη σου) . το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν πόσο παραμορφωμένη εικόνα έχουμε οι άνθρωποι των μεγάλων αστικών κέντρων για την ελληνική επαρχία, σε σχέση με τις πραγματικές ομορφιές που αυτή κρύβει. η δεύτερη σκέψη όμως ήταν η έλλειψη βασικών υποδομών. και δυστυχώς, όσο και αν είμαι της άποψης ότι ο πολίτης δεν αρκεί να διαμαρτύρεται για τα κακά του κράτους, αλλά να συμβάλλει ενεργά ο ίδιος για την εξάλειψή τους, δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν κάτοικο της επαρχίας για την έλλειψη π.χ. νοσοκομείων ή οδικών αρτηριών.
όσο για τις λέξεις 'ποιότητα ζωής' και 'αθήνα', θεωρώ ότι δεν έχουν θέση στην ίδια πρόταση
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αποστολη
Βλεπω οτι με τα τελευταια γραπτα σου ταραξες καποια αποθημενα για φυγη απο την Αθηνα.Μιας και το ξεκινησες δεν ανοιγεις ενα θεμα ?Να δουμε τι λεει και η κοινωνια του φορουμ.Καλησπέρα , 'πατέρα' Δημήτρη !!!,
Για λόγους τάξης , κάνω 'πάσσα' την πρότασή σου στον δημιουργό του
θέματος .
Θα έχει επιτυχία πιστεύω , και θα είναι μιά πρώτης τάξεως ευκαιρία να
ακούσουμε τις απόψεις όσων σκέφτονται την ...αποκέντρωση , καθώς
και την πραγματικότητα για την υπόλοιπη Ελλάδα , απο εμάς , τους ...
εκτός των τειχών .Αποστόλης.
-
[list:1uw36nri]Tiς προυποθεσεις για αποκεντρωση τις καθοριζουμε πρωτα απ ολα ΕΜΕΙΣ.Φυσικα και υπαρχουν σε πολλες περιοχες ελειψεις υποδομης. αλλα αυτο δεν ειναι το προβλημα αλλα η δικαιολογια.Εξαρταται ο καθενας πως θελει να ζησει.Ποιες ειναι οι προτεραιοτητες που θετει.Χρημα χρημα χρημα , τσιμεντο, κινηση 5 ωρες την μερα και.......καφε στην παραλιακη, η λιγοτερο χρημα και να ζεις σαν ανθρωπος?Ακουω σχεδον σε καθημερινη βαση για απιστευτη ταλαιπωρια για εναν μεσο πολιτη στην Αθηνα, αλλα μεχρι εκει.Μια ζωη μουρμουρα και γκρινια.Σχεδον κανεις δεν ενανε κατι για να αποκεντρωθει.Μηπως μιλαμε για μαζοχισμο???[/list:u:1uw36nri]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:ccjy9orc]Tiς προυποθεσεις για αποκεντρωση τις καθοριζουμε πρωτα απ ολα ΕΜΕΙΣ.Φυσικα και υπαρχουν σε πολλες περιοχες ελειψεις υποδομης. αλλα αυτο δεν ειναι το προβλημα αλλα η δικαιολογια.Εξαρταται ο καθενας πως θελει να ζησει.Ποιες ειναι οι προτεραιοτητες που θετει.Χρημα χρημα χρημα , τσιμεντο, κινηση 5 ωρες την μερα και.......καφε στην παραλιακη, η λιγοτερο χρημα και να ζεις σαν ανθρωπος?Ακουω σχεδον σε καθημερινη βαση για απιστευτη ταλαιπωρια για εναν μεσο πολιτη στην Αθηνα, αλλα μεχρι εκει.Μια ζωη μουρμουρα και γκρινια.Σχεδον κανεις δεν ενανε κατι για να αποκεντρωθει.Μηπως μιλαμε για μαζοχισμο???[/list:u:ccjy9orc]Δεν ειναι απλη μουρμουρα ή γκρινια. Απλα στην επαρχια ΔΕΝ υπαρχουν προυποθεσεις για δουλεια. Παιρνω παραδειγμα εμενα και την παρεα μου. Ξεκινησα απο την επαρχια πριν λιγα χρονια και ηρθα Αθηνα αποκλειστικα για να βρω δουλεια. Το ιδιο εκανε και το 80% της τοτε παρεας μου... Οι μονοι που μπορουσαν να βρουν δουλεια στην επαρχια ηταν οσοι ειχαν ετοιμες δουλειες απο τους πατεραδες τους, αυτοι που μπηκαν με μεσο στο δημοσιο και οσοι ηθελαν να δουλεψουν γκαρσονια!
Οποτε η ιδια η κατασταση σε αναγκαζει να ερθεις εδω, δυστυχως. Επειδη τα τελευταια χρονια γυρναω αρκετα την Ελλεδα, εχω δφιαπιστωσει οτι η επαρχια ερημωνει με πολυ γρηγορο ρυθμο. Δεν αναφερομαι σε μεγαλες πολεις, αλλα σε δεκαδες μικρα χωρια που καποτε ειχαν παρα πολυ κοσμο και τωρα πλεον κατοικουνται απο μερικα γεροντακια...
Ολα τα παραπανω δημιουργουν το χαος που υπαρχει σημερα στην Αθηνα και το οποιο ολο και θα μεγαλωνει... Ολα αυτα τα εργα υποδομης που γινονται εδω (δρομοι, αεροδρομιο, μετρο κτλ) με την παραλληλη εγκαταλειψη της επαρχιας απο το κρατος, δεν ειναι τιποτε αλλο παρα κινητρα για να ερθει και αλλος κοσμος εδω...
Και εδω ειναι το προβλημα: μπορει αυτες οι υποδομες να εξυπηρετουν τον κοσμο τωρα που ειμαστε 4,5εκ, αλλα θα εξυπηρετουν πλεον οταν γινουμε 6 εκ???? -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:27w340sl]Tiς προυποθεσεις για αποκεντρωση τις καθοριζουμε πρωτα απ ολα ΕΜΕΙΣ.Φυσικα και υπαρχουν σε πολλες περιοχες ελειψεις υποδομης. αλλα αυτο δεν ειναι το προβλημα αλλα η δικαιολογια.Εξαρταται ο καθενας πως θελει να ζησει.Ποιες ειναι οι προτεραιοτητες που θετει.Χρημα χρημα χρημα , τσιμεντο, κινηση 5 ωρες την μερα και.......καφε στην παραλιακη, η λιγοτερο χρημα και να ζεις σαν ανθρωπος?Ακουω σχεδον σε καθημερινη βαση για απιστευτη ταλαιπωρια για εναν μεσο πολιτη στην Αθηνα, αλλα μεχρι εκει.Μια ζωη μουρμουρα και γκρινια.Σχεδον κανεις δεν ενανε κατι για να αποκεντρωθει.Μηπως μιλαμε για μαζοχισμο???[/list:u:27w340sl]Χρημα χρημα χρημα, στην Αθήνα; Με την προσφορά εργασίας που υπάρχει; Ξέρεις πόσοι μηχανολόγοι του Πολυτεχνείου περνούν κάθε μήνα από τα σιδεράδικα (γιατί δεν μπορείς να τα πεις μηχανουργεία) της επαρχίας προσπαθώντας να πουλήσουν διάφορα, ξεκινώντας από Αθηναϊκές επιχειρήσεις και δουλεύοντας κυρίως με ποσοστά επί των πωλήσεων; Μόνο εγώ έχω καμιά δεκαριά κάρτες από παιδιά που πέρασαν από εδώ και συζητήσαμε, όλοι από την ίδια εταιρία και ο καθένας να έχει πάρει τη θέση του προηγούμενου! Και εδώ να μην μπορείς να βρεις για δουλειά ούτε απόφοιτο Λυκείου; Και στους συνοικισμούς των τσιγγάνων (που αν και αγράμματοι κρατούν, ελλείψει ανταγωνισμού, όλο το εμπόριο στα χέρια τους) το χειρότερο αυτοκίνητο να είναι Mercedes C;
Δεν ειναι απλη μουρμουρα ή γκρινια. Απλα στην επαρχια ΔΕΝ υπαρχουν προυποθεσεις για δουλεια. Παιρνω παραδειγμα εμενα και την παρεα μου. Ξεκινησα απο την επαρχια πριν λιγα χρονια και ηρθα Αθηνα αποκλειστικα για να βρω δουλεια. Το ιδιο εκανε και το 80% της τοτε παρεας μου... Οι μονοι που μπορουσαν να βρουν δουλεια στην επαρχια ηταν οσοι ειχαν ετοιμες δουλειες απο τους πατεραδες τους, αυτοι που μπηκαν με μεσο στο δημοσιο και οσοι ηθελαν να δουλεψουν γκαρσονια! ....
Πόσα σοβαρά λογιστικά γραφεία έχει η Πελοπόννησος; Πάνω από πέντε, η κάτω από πέντε; Πόσα σοβαρά κρεοπωλεία έχει η Στερεά Ελλάδα; Ένα; Δύο; Μάλλον κανένα. Πόσες κατασκευαστικές εταιρίες, πόσους μαστόρους - τεχνίτες - μηχανουργούς - ελαιοχρωματιστές - υδραυλικούς - αγρότες - κτηνοτρόφους - ηλεκτρολόγους - μηχανολόγους - φτάνει! Δεν έχει δουλειά η επαρχία! Ανθρώπους να δουλέψουν δεν έχει! Πες πως τη βρήκατε στην ανωνυμία της Αθήνας, πήρατε και από ένα αυτοκίνητο της προκοπής και πάτε κάθε τόσο στο χωριό για κάνα εφόδιο, αποφεύγοντας να μιλάτε για τη δουλειά που πραγματικά κάνετε, μένοντας στο 'μένω Αθήνα'. Το delivery boy στην Αθήνα σήμερα έχει πτυχίο Οικονομικής σχολής. Και ο Δ/ντής παραγωγής του εργοστασίου μου δεν έχει απολυτήριο Λυκείου, δεν ξέρει Αγγλικά ούτε χρήση η/υ. Και η 'προϊσταμένη' του λογιστηρίου μου (που εγώ της έμαθα λογιστικά) είναι απόφοιτος Λυκείου, δουλεύει από τα 18 της και παίρνει 800 € το μήνα. Λίγα είναι;
Για την αποφυγή παρεξηγήσεως, Σπύρο, τα παραπάνω δεν είναι προσωπικά για σένα (η για μένα), αλλά γενικές διαπιστώσεις. Που τις ζούμε καθημερινά. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μικρές ΑγγελίεςΖητείται νέος / νέα για θέση διεύθυνσης παραγωγής (μόνιμη) σε μικρή βιομ/νία τροφίμων στην επαρχία. Αποδοχές / ωράριο τα Νόμιμα. Προσόντα: Γνώση χρήσης Η/Υ (word, excel) έστω μικρή, ολίγα Αγγλικά, ελάχιστες γνώσεις ηλεκτρολογίας - μηχανολογίας (σηκώνω την ασφάλεια, πατάω το start, βλέπω ποιός ιμάντας θέλει άλλαγμα και ποιό ρουλμάν γράσσο).
Ενδιαφέρθησαν : Ένας, απόφοιτος δημοτικού.Ζητείται νέος / νέα για εργασία (μόνιμη) στο λογιστήριο της ως άνω εταιρίας. Προσόντα : Η/Υ (word, excel) σχετικά καλή, ολίγα Αγγλικά. Γνώσεις Λογιστικής θα συνεκτιμηθούν. Αποδοχές / ωράριο τα Νόμιμα, αναλόγως προσόντων.
Ενδιαφέρθησαν : Τέσσερες κοπέλες, όλες απόφοιτες Λυκείου. Πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ όσο κι' άν ψάξαμε, πουθενά. Οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι, απλά δεν ενδιαφέρθησαν.Ζητείται νέος με μηχανάκι, Οικονομολόγος ή Μαθηματικός, για παράδοση κατ' οίκον από ψησταριά στο Περιστέρι. Αποδοχές Ε 80 την εβδομάδα + φιλοδωρήματα. Ενδιαφερόμενοι: 25, για 2 θέσεις. Τις πήραν δύο του Οικονομικού της Νομικής.
Κάποιος με λογική εξήγηση;
Δημοσιεύθηκε στο 'συνταρακτικό ντομυκαντέρ...' (μετά μας άλλαξαν τον τίτλο ) σελίδα 11.
-
Το έχουμε ξανασυζητήσει,αλλά είναι φοβερά ενδιαφέρον θέμα! [αν θέλετε μπορούμε να ανοίξουμε ξεχωριστό θέμα]!!
Επαρχία!Μεγάλο θέμα με πολλές πλευρές να το δείς!!
Κύμη.3000 άνθρωποι,σπαρμένοι σε χωριουδάκια και την κυρίως πόλη.
Ενα εργοστάσιο της ΕΛΒΟ που φτιάχνει κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα (που εξάγονται όλα!!),κάποιες βιοτεχνίες για σύκα....αυτά!!Πριν 8 χρόνια ήρθε ένας εφοπλιστής και προσπάθησε να βάλει καράβια για Σποράδες,Αγ.Κωνσταντίνο,Βόλο στην αρχή...και Λήμνο,Χίο,Μυτιλήνη στην συνέχεια!.....Τον έδιωξαν σε 2 χρόνια!!...Για να μην πέσει η κίνηση στο ένα και μοναδικό σαπιοκάραβο που κάνει την διαδρομή Κύμη-Σκύρο!!!
Υδραυλικό θα ψάξεις αλλά δύσκολα θα βρείς...αν και υπάρχουν 10!! Ηλεκτρολόγο το ίδιο...Για κεραία τηλεόρασης και να ψάξεις δεν θα βρείς!!
Ομως κρεοπωλεία υπάρχουν 8...super market 6...τράπεζες 4!!!
Ο ρυθμός είναι αλλοιώς...και ο ξένος δεν πρόκειται να μείνει για πολύ!Ακόμα και αν εχει ρίζες εκει!!
Το πρόβλημα -για μένα- είναι η εντύπωση που μας εχει δημιουργηθεί για το τι είναι καλή ζωή και οι ανάγκες που έχουμε δημιουργήσει στον ευατό μας!!
Η ποιότητα ζωής...εχει καταντήσει καραμέλλα για να βαυκαλιζόμαστε οι Αθηναίοι ότι -και καλά- τραβάμε ζόρια!!
Ολα είναι θέμα προτεραιοτήτων παίδες!Αν κάτι δεν μπορείς να το υπομείνεις άλλο...γυρνάς πίσω στο χωριό σου με 800€...και περνάς καλά!
Αλλά τότε θα πρέπει να ενταχθείς σε μια νέα κονωνία...να κάνεις νέες γνωριμίες...εν ολίγοις...να τολμήσεις να βγείς απο το καβούκι σου!!!
Ποιός τολμάει!?!...Λίγοι!!..Πολύ λίγοι..και μπράβο τους!!
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)