-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Μας δίνεται μια ευκαιρία στη δουλειά για μετάθεση στην επαρχία.Θα ξεκινήσει καινούρια υποδιεύθυνση στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Ξάνθη (το άλλο κοντινότερο κέντρο είναι στη Θεσσαλονίκη νομίζω ενώ υπάρχει ήδη και στην Πάτρα, ενώ υπάρχουν άλλες 2 υπ/σεις σε Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης που ανήκουν στο κέντρο μας, οι οποίες έχουν στηθεί πια).
Μιλάμε για διπλά λεφτά από την 1η μέρα + επίδομα ενοικίου (και μάλιστα με μορφή εξόδων=αφορολόγητα τα επιπλέον), ενώ υπάρχει προοπτική σε κανα χρόνο να παίρνω πρακτικά τα τριπλά σε σχέση με τώρα!
Ολα αυτά για παραμονή μίνιμουμ 3 χρόνων και μετά αν θες γυρνάς πίσω...Δεν ξερω ακόμη βέβαια τι ενδιαφέρον υπάρχει απ' τους συναδέλφους, σίγουρα θα κάνουν συνεντεύξεις και ίσως προτιμήσουν και πιο παλιούς-έμπειρους υπαλληλους, αλλά αυτοί είναι και πιο πολυέξοδοι (μιας και είναι ήδη υψηλόμισθοι), οπότε σίγουρα θα πάρουν και από την πιο νεα φουρνιά.
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω αίτηση, αν και μόλις (πριν κανα μήνα) εγκαταστάθηκα στο νεο σπιτι με την κοπελιά και είναι ένα θέμα τι θα κάνει τα ιδιαίτερά της (καμια 15αρια πιτσιρίκια ) και τι θα κάνει εκεί ή αν θα πάω μόνος μου και να τα λέμε Σ/Κ (δε με χαλάει αυτό το ενδεχόμενο ).
Για την Ξάνθη έχω ακούσει καλά λόγια σαν πόλη, οι βόρειοι τη γνώμη έχετε για την περιοχή (δρόμοι κλπ)?
Οι μετακινήσεις Αθήνα με κανα αεροπλάνο θα είναι πακέτο ε?Πώς το βλέπετε το όλο θέμα?
Αν θυμαμαι καλα δουλευεις σε τραπεζα? Μιλας για κεντρο χρηματοδοτησεων?
-
Καλύτερη ποιότητα ζωής στην επαρχία, καλύτερα λεφτά, μικρότερος χαμένος χρόνος μετακινήσεων... όσ για διασκέδαση αθ μάθεις σιγά-σιγά τα στέκια
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ αφορά την σχέση σου -
Γρηγόρη απελπισμένος δεν είμαι σε καμιά περίπτωση, το αντίθετο.
Απλα το βλέπω ως μια ευκαιρια, μαλιστα μέσα στην ίδια δουλειά που βρίσκομαι τώρα (δε θα κανω τίποτα διαφορετικό) και στη τελική αν δεν τη παλέψω γυρνάω πίσω.Αδη, μάλλον γιαλαντζί είμαι όπως το θέτεις
Στην Αθήνα γεννήθηκα αλλά πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να την κοπανήσω. Η ζωή στην επαρχία νομίζω θα μου ταιριάξει, είμαι παιδί της φύσης.Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Εκανα 6 μηνες φανταρος στην Ξανθη 724 ΤΜΧ (Τοξοτες) , οι μετακινησεις με το αεροπλανο ειναι αρκετα βολικες (το αεροδρομιο της Χρυσουπολης ειναι 20λεπτα) αλλα η πολη αν και σχετικα ομορφη δεν εχει 'αστικοτητα' ειναι και πολυ φανταριλικι, για κανα χρονο καλα ειναι αλλα για πιο πολυ αν εχεις συνηθισει Αθηνα δυσκολα.Απο την αλλη πολεις οπως Κομοτηνη και Καβαλα ειναι πολυ κοντα ,να σου πω την αληθεια η Δραμα(οταν κατεβαινα απο τα ΛΥΒ στο Νευροκοπι) μου αρεσε περισσοτερο.Να υποθεσω αν εχεις τουτου οι αποστασεις εκμηδενιζονται (ειχα φιλους απο Θεσσαλονικη που κατεβαιναν ΠΣΚ ) οποτε μιλαμε για ενα ευρυτερο πλεγμα πολεων που μπορεις να κινηθεις κι οχι αυστηρα στα ορια της πολης...(και τα Θρακιωτικα τοπια ειναι σαν τα πεπονια τρωγοντας ανοιγει η ορεξη , καταπληκτικα )Κάπως έτσι το σκεφτόμουν.
Thanks.
Θα το δω πάντως, έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη, ούτε καν πότε θα πρέπει να φύγουν όποιοι είναι να πάνε. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μας δίνεται μια ευκαιρία στη δουλειά για μετάθεση στην επαρχία.
Θα ξεκινήσει καινούρια υποδιεύθυνση στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Ξάνθη (το άλλο κοντινότερο κέντρο είναι στη Θεσσαλονίκη νομίζω ενώ υπάρχει ήδη και στην Πάτρα, ενώ υπάρχουν άλλες 2 υπ/σεις σε Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης που ανήκουν στο κέντρο μας, οι οποίες έχουν στηθεί πια).
Μιλάμε για διπλά λεφτά από την 1η μέρα + επίδομα ενοικίου (και μάλιστα με μορφή εξόδων=αφορολόγητα τα επιπλέον), ενώ υπάρχει προοπτική σε κανα χρόνο να παίρνω πρακτικά τα τριπλά σε σχέση με τώρα!
Ολα αυτά για παραμονή μίνιμουμ 3 χρόνων και μετά αν θες γυρνάς πίσω...Δεν ξερω ακόμη βέβαια τι ενδιαφέρον υπάρχει απ' τους συναδέλφους, σίγουρα θα κάνουν συνεντεύξεις και ίσως προτιμήσουν και πιο παλιούς-έμπειρους υπαλληλους, αλλά αυτοί είναι και πιο πολυέξοδοι (μιας και είναι ήδη υψηλόμισθοι), οπότε σίγουρα θα πάρουν και από την πιο νεα φουρνιά.
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω αίτηση, αν και μόλις (πριν κανα μήνα) εγκαταστάθηκα στο νεο σπιτι με την κοπελιά και είναι ένα θέμα τι θα κάνει τα ιδιαίτερά της (καμια 15αρια πιτσιρίκια ) και τι θα κάνει εκεί ή αν θα πάω μόνος μου και να τα λέμε Σ/Κ (δε με χαλάει αυτό το ενδεχόμενο ).
Για την Ξάνθη έχω ακούσει καλά λόγια σαν πόλη, οι βόρειοι τη γνώμη έχετε για την περιοχή (δρόμοι κλπ)?
Οι μετακινήσεις Αθήνα με κανα αεροπλάνο θα είναι πακέτο ε?Πώς το βλέπετε το όλο θέμα?
Αν θυμαμαι καλα δουλευεις στην ΕΤΕ? Μιλας για κεντρο χρηματοδοτησεων?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ναι.
Καλύτερη ποιότητα ζωής στην επαρχία, καλύτερα λεφτά, μικρότερος χαμένος χρόνος μετακινήσεων... όσ για διασκέδαση αθ μάθεις σιγά-σιγά τα στέκια
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ αφορά την σχέση σουΕτσι το βλέπω κι εγώ.
Θα δούμε πως θα τα βολέψουμε. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ αφορά την σχέση σου+1
_
-
Ναι.
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ αφορά την σχέση σουΕτσι το βλέπω κι εγώ.
Θα δούμε πως θα τα βολέψουμε.Σαν χωρηγητης ή σαν TL? Το κεντρο θα εχει 'στηθει'? ή θα το στησετε εσεις που θα πατε πανω?
-
Μας δίνεται μια ευκαιρία στη δουλειά για μετάθεση στην επαρχία.Θα ξεκινήσει καινούρια υποδιεύθυνση στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Ξάνθη (το άλλο κοντινότερο κέντρο είναι στη Θεσσαλονίκη νομίζω ενώ υπάρχει ήδη και στην Πάτρα, ενώ υπάρχουν άλλες 2 υπ/σεις σε Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης που ανήκουν στο κέντρο μας, οι οποίες έχουν στηθεί πια).
Ακόμη δεν έκανες την αίτηση ;
Σπίτι βρήκες στην Ξάνθη ; -
Μην το κανεις. Εκανα το αντιστοιχο για 4 χρονια και η εμπειρια ηταν τραγικη. Θα το εκανα μονο για πολυ συγκεκριμενο προορισμο (τοπο καταγωγης γονιων και σχετικη περιουσια εκει), σε πολη ανω των 100k κατοικων, για πολλα λεφτα ή εξαιρετικο ποστο -και παλι με επιφυλαξη. Στη σχεση σου 99% η επιπτωση θα ειναι χωρισμος.-
-
@Asimov: Μπορείς να αναφέρεις 2-3 σημεία που κατέστησαν την αντίστοιχη εμπειρία σου τραγική; Τι δε σου άρεσε, τι σου έλειψε;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@Asimov: Μπορείς να αναφέρεις 2-3 σημεία που κατέστησαν την αντίστοιχη εμπειρία σου τραγική; Τι δε σου άρεσε, τι σου έλειψε;Ναι, μπορω επιγραμματικα, αφου πρωτα σημειωσω ότι επροκειτο για μια μικρη κωμοπολη όχι πολύ μακρια από την Αθηνα (2 ωρες).
- Επιλογες. Το χωριο ειχε 3 καφετεριες/τυπου-μπαρ το βραδυ. Οι κοντινες πολεις (20χλμ) των 10k κατοικων ειχαν επισης 3-4 μαγαζακια αυτου του τυπου και κατι λιγα για φαγητο. Ο κοντινοτερος κινηματογραφος ηταν σε αποσταση 45χλμ. Για τηλεοπτικο σημα της προκοπης επρεπε να εχεις nova. Σχετικα κοντα ηταν γνωστο χειμερινο θερετρο του οποιου τα… πολιτιστικα στεκια ηταν μονο τα γνωστα που επισκεπτοταν ο Βουλγαρακης όταν υποκρινοταν τον Υπ.Πο. Ας πουμε ότι εκει τον χειμωνα (μονο) μπορουσες να βγεις να πετυχεις κανα γκομενακι Κουλτουρα;;;; Ας γελασω…
- Τιμες. Το κοστος ενοικιασης ηταν στο ΜΟ της Αθηνας (€450 το δυαρι). Οι τιμες S/M (τι S/M, μπακαλικο ηταν) ηταν εξωφρενικα υψηλοτερες και για να πετυχεις αξιοπρεπεις τιμες Αθηνας επρεπε να κανεις 20χλμ να πας σε S/M γνωστη αλυσιδα που και παλι ειχε περιορισμενη ποικιλια. Φαγητο-ποτο εξω κατατι φτηνοτερα αλλα όχι κατι εξαιρετικο (που δε σε νοιαζει κιολας αν δεν εχεις τι να κανεις και μενεις μεσα…) Στο χωριο υπηρχε ένα βενζιναδικο με τιμες 20 ευρωλεπτα πανω από το μεσο ορο. Το φτηνοτερο βενζιναδικο στο νομο ηταν 10 ευρωλεπτα πανω από το μεσο ορο και απειχε 20χλμ Εξουσιοδοτημενο συνεργειο ford (όχι lexus ή κανα τετοιο κουλο) απειχε 45χλμ Εξουσιοδοτημενα για πολλες (τις περισσοτερες) εταιρειες δεν υπηρχαν σε ολοκληρο το νομο! Για ν’ αγορασεις ρουχα-επιπλα-ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα η ΜΟΝΗ επιλογη ηταν η Αθηνα (όχι από θεμα τιμων μονο –απλα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ). Ιντερνετ μονο ΟΤΕ και παλι καποια στιγμη δεν ειχαν πορτες…
- Παρεες. Οι περισσοτεροι νεοι ειχαν φυγει στα μεγαλα αστικα κεντρα. Ειχε απομεινει μια κοινωνια γεροντων, μια απιστευτα συντηρητικη (σε όλα, κοινωνικα, πολιτικα κλπ ) ταξη ανθρωπων με την οποια ενας νορμαλ 30αρης δε μπορουσε να εχει καμια σχεση. Κατι λιγοι νεοι που ειχαν μεινει την εβγαζαν από το μεσημερι ως τα μεσανυχτα στις 2 καφετεριες (η τριτη ηταν για τους γερους αποκλειστικα) με ένα Max Power ανα χειρας. Στις δουλειες δουλευαν Αλβανοι, Πολωνοι, Βουλγαροι, Ουκρανες κλπ. Γενικα δεν την παλευες να κανεις παρεες. Γυναικες υπηρχαν λιγοστες (σε ΟΛΟ το νομο). Της προκοπης μετρημενες στα δαχτυλα και πιασμενες -ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Αλλιως την εβγαζες με αλλοδαπες
- Δουλεια. Χαλια-χαλια-χαλια. Κοιταζαν να εκμεταλλευτουν μια δημοσια υπηρεσια όχι για να πετυχει το στοχο της αλλα για να 1) ειπραξουν ενοικια/πουλησουν αναλωσιμα/αναλαβουν εργα (ει δυνατον δια της πλαγιας), 2) πετυχουν προσωπικους στοχους (πχ να βγουν ή να διατηρηθουν δημαρχοι), 3) να πουλησουν μουρη στους συγχωριανους. Από τη στιγμη που αντιδρουσες εμπαινες στη μαυρη λιστα για ολο το χωριο και ησουν δακτυλοδειχτουμενος («ηρθαν οι Αθηναιοι να μας παρουν τις δουλειες», λες και υπηρχε χωριανος με τα αντιστοιχα προσοντα να προτιμηθει από το ΑΣΕΠ…). Κατά τ’ αλλα πληρης αδιαφορια για το αντικειμενο και το ποθητο αποτελεσμα.
Συν τοις αλλοις (προσωπικο αυτό) στουκαρα και κοντεψα να σκοτωθω ένα βροχερο πρωινο Δευτερας που ανεβαινα νυσταγμενος μετα το καθιερωμενο ΣΚ στην Αθηνα (γιατι εκει τα ΣΚ ηταν πλεον μαρτυριο)
Είναι κι αλλα αλλα δεν εχω χρονο.
Επισης, μπορει να μιλαω για το χωριο τωρα αλλα τα ιδια ισχυαν κατ’ αναλογια και για τα αστικα κεντρα του νομου…
-
Στην Ρόδο ή στην Κρήτη ( καθώς και στην Πάτρα ) δεν είχα τέτοια προβλήματα πάντως.
Απόκέντρωση δεν σημαίνει αποκλειστικά μοναχός στα Μετέωρα ( τύπου εμπειρία asimov ) αλλά μακρυά από τα καθιερωμένα αστικά κέντρα και κυρίως από την Αθήνα , Θεσσαλονίκη.
-
Ενδιαφέρον προβληματισμός. Εγώ μετά από μια ζωή σε Αθήνα-Θεσ/κη-Λονδίνο είμαι εδώ και λίγα χρόνια Αλεξανδρούπολη.
Η Ξάνθη είναι ωραίο μέρος (οι απόψεις μοιράζονται για τις πόλεις της Θράκης... προσωπικά προτιμώ την Αλεξ/πολη που έχει θάλασσα και πιο ήπιο καιρό) σε στρατηγική τοποθεσία (κοντά σε αεροδρόμιο, Θεσ/κη, Θράκη, βουνά Ροδόπης, ποταμός Νέστος, φύση και αξιοθέατα και εκδρομές). Με την πλήρη πια ανατολική Εγνατία θέλεις -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...μετά από λίγο θα είσαι επώνυμος, θα σε αναγνωρίζουν οπότε δεν μπορείς να κρύβεσαι άρα δεν μπορείς εύκολα να αποφεύγεις κάποιους και θα σε βλέπουν αν έχεις πολλές φιλενάδες και όλα θα μαθαίνονται αυθημερόν. Από την άλλη θα σε χαιρετάει πολύς κόσμος και θα έχεις ανθρώπινη συμπεριφορά στα μαγαζιά. Θα υπάρχει περισσότερο πάρε δώσε σε προσωπικό επίπεδο (σε μερικούς αρέσει σε μερικούς όχι)Δε θυμαμαι αν το εχω ξαναγραψει. Μακροπροθεσμα δεν υπαρχει πιο σημαντικο πραγμα απο την ανωνυμια.
-
Κι εγώ είμαι υπέρ της ανωνυμίας αλλά έχω φίλους για τους οποίους μάλλον είμαι αντικοινωνικός οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην είναι ανώνυμοι... για αυτό λέω ότι σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι.
-
Αναλόγως. Εγώ γουστάρω απίστευτα να κατεβαίνω και να λέω 20 καλημέρες
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...μετά από λίγο θα είσαι επώνυμος, θα σε αναγνωρίζουν οπότε δεν μπορείς να κρύβεσαι άρα δεν μπορείς εύκολα να αποφεύγεις κάποιους και θα σε βλέπουν αν έχεις πολλές φιλενάδες και όλα θα μαθαίνονται αυθημερόν. Από την άλλη θα σε χαιρετάει πολύς κόσμος και θα έχεις ανθρώπινη συμπεριφορά στα μαγαζιά. Θα υπάρχει περισσότερο πάρε δώσε σε προσωπικό επίπεδο (σε μερικούς αρέσει σε μερικούς όχι)
Δε θυμαμαι αν το εχω ξαναγραψει. Μακροπροθεσμα δεν υπαρχει πιο σημαντικο πραγμα απο την ανωνυμια.
γιατι focus εχεις και δε θες να σε αναγνωριζουν?
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αναλόγως. Εγώ γουστάρω απίστευτα να κατεβαίνω και να λέω 20 καλημέρεςΣιγουρα ομως δεν γουσταρεις να κρινεσαι,να λογοδοτεις,να σχολιαζεσαι και να ακους 'προτασεις' για τα παντα (ποτε θα παντρευτεις,ποια θα παντρευτεις,τι να κανεις στο σπιτι σου) τις οποιες ποτε δεν ζητησες να λαβεις
Οσο για την Ξανθη που αναφερθηκε παραπανω... τετοια πουτσίλα (ας μου συγχωρηθει η εκφραση) ουτε Ταλιμπανός δεν την αντεχει,επι ολοκληρα χλμ βλεπεις μονο αντρες ή τιποτα μπουρκωμένες μουσουλμάνες.Αν δεν εισαι gay ή παντρεμενος δεν την παλευεις με τιποτα.
Και οσο για σχεσεις εκ του μακροθεν...εχε γεια Παναγια,παιξτε κανα λότο καλυτερα
-
Γενικα η επαρχια ειναι τρελη φρικη εαν εχεις μαθεις στην Αθήνα,αυτο ισχυει και αντιστροφως,για αυτο νομιζω οτι αποκεντρωση κανουν κυριοτερα οσοι μεγαλωσαν στην επαρχια οποτε στην ουσια εχουμε απλως επιστροφη.
Παντως Asimov τα επαγγελματικα που γραφεις (με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματιες και τους βλαχοδημαρχους) δεν διαφερουν και πολυ απο Αθήνα..απλα εδω ειναι μεγαλυτερη η κλιμακα,το προβλημα ειναι εθνικο και οχι τοπικο! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αναλόγως. Εγώ γουστάρω απίστευτα να κατεβαίνω και να λέω 20 καλημέρες
Σιγουρα ομως δεν γουσταρεις να κρινεσαι,να λογοδοτεις,να σχολιαζεσαι και να ακους 'προτασεις' για τα παντα (ποτε θα παντρευτεις,ποια θα παντρευτεις,τι να κανεις στο σπιτι σου) τις οποιες ποτε δεν ζητησες να λαβεις
Σαφώς, ούδεν κακόν αμιγές καλού και το αντίστροφο.
Ποιός δε ζηλεύει όμως τη δυνατότητα να τελειώνεις δουλειά στις 16:30 π.χ και σε 10 λεπτά με τα πόδια να πίνεις καφέ με την παρέα σου στην παραλία; Παρέα που ενδεχομένως να μη χρειάστηκαν δέκα τηλέφωνα για να μαζευτεί, απλά να τους πέτυχες επί τόπου.
Ποιός δε ζηλεύει τη δυνατότητα να πηγαίνεις για μπάνιο ΚΑΘΕ μέρα από Μάη μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, σε απόσταση 10 λεπτά(μέτρια παραλία) η 30λεπτά(απίστευτη παραλία) από τη δουλειά σου;
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)