-
Προφανώς και ο Ogier θα ήταν ανταγωνιστικός αλλά η αλαζονεία που τον δέρνει θα ήταν τεράστια αδυναμία σε ένα contact sport όπως τα touring cars
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Προφανώς και ο Ogier θα ήταν ανταγωνιστικός αλλά η αλαζονεία που τον δέρνει θα ήταν τεράστια αδυναμία σε ένα contact sport όπως τα touring carsΞέρεις πολύ καλά ότι υπάρχει και αυτό που λέμε στιλ οδήγησης.
Κάποια στιλ ταιριάζουν καλύτερα σε χωμάτινα ράλλυ, κάποια άλλα σε πίστες: http://www.youtube.com/watch?v=0LUPCTivqw4Πάντως, ας μην πηδήξουμε κι αυτό το τόπικ αρχίζοντας τα 'ο μπαμπάς μου ψήνει καλύτερες μπριζόλες από το δικό σου μπαμπά'. Ας το κάνει πρώτα και μετά βλέπουμε.
-
Το έχει κάνει ήδη στο Porsche Supercup. Σίγουρα δεν είναι του επιπέδου WTCC και σίγουρα τα Porsche είναι πιο tail happy από τα WTCC άρα κοντύτερα (όσο μπορεί να το πει κανείς αυτό) στο πως οδηγεί ο Ogier στο WRC. Όμως μην νομίζεις ότι και τα WTCC δεν είναι υπερστροφικά, στις γρήγορες στροφές στο απόλυτο όριο η οδήγηση τους είναι μια πολύ λεπτή ισορροπία ελέγχου του πίσω μέρους.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ευχαριστω ναυπακτος,ωραια πλανα που δεν τα ειχα δει!
Και στον 2ο αγωνα καλα τα πηγε παντως.
Ειναι εντυπωσιακο οτι απο ταχυτητα δεν υστερει στα γεραματα απεναντι σε πρωταθλητες με εμπειρια.
με την σειρα μου να αφιερωσω και εγω ston Elem,μερικα λογια των team mates του Αρχηγου, σχετικα με την pole στο Paul Ricard.José María López: “The three of us at Citroën are very close, it was impossible to predict who would be on pole position. We work together, sharing all data, so it is a very open fight.** I think Séb’s advantage came mostly in Turn 7, he was really fast there, while I wasn’t feeling perfectly confident with the brakes in that particular spot**
Yvan Muller: “The car has been perfectly rebuilt after Marrakech and I have to thank my crew for the great job. This morning, luckily, there was very little damage after hitting the tire pile in the chicane. Looks like I still have to familiarize with the extra width of the TC1 cars and change some conditioned reflexes! My Q3 lap seemed good, but clearly wasn’t that good,** I need to check the telemetric data because I don’t know where and why I lost some time. **Clearly, it would have been better if the session stopped after Q2, when I was the fastest. Tomorrow, it will be complex to overtake, as we are very, very close in performances.”
Λωρη πιανου την τηλεμετρια κοιταγε ο Μιλλερ για να δει που εχανε?
Τι να απαντησω τωρα εγω βρε παιδια ?
Μπηκαν στην κουβεντα ολοι οι ειδικοι της πιστας, χωρος που δεν γνωριζω ( και δεν επιθυμω να μαθω) καθολου.
Εγω, για εμφανεστατες μαιμουδιες με το απολυτο αυτοκινητο, στον μολις δευτερο αγωνα εγραψα, και επεσε το βλημα ο mirage να με φαει. Περιεργο, τα mirage τα ηξερα για αεροπλανα και οχι για βληματα (τωρα που το σκεφτομαι!!!).Φιλικα,
'el-em'
-
Ρε ελ-εμ θα μας τρελανεις? Τι μαιμουδιες λες? Automatic fuel cut-off system failure ειχαν.... Δηλαδη δεν δουλευε σωστα το συστημα απενεργοποιησης της τροφοδοσιας καυσιμου σε περιπτωση ατυχηματος...
Ναι οντως, τωρα που το σκεφτομαι μπορει να κερδιζαν σε.... ΤΙΠΟΤΑ
-
Paul Richard η εμφανέστατη μαιμουδία που γράφεις
Κόβει την τροφοδοσία σε περίπτωση ατυχήματος. Είναι χαρακτηριστικό ασφάλειας, τίποτα παραπάνω.ΧΑΜΟΣ
-
Είδατε τους αγώνες; Βλέπετε τις δοκιμές; Ακούτε τα σχόλια επί των τεχνικών θεμάτων από τους σχολιαστές, πρώην οδηγούς κλπ?
Πολλά από αυτά αξίζει να τα ακούμε και δεύτερη φορά α) για να μαθαίνουμε όσοι δεν ξέρουμε β) για να ενημερωνόμαστε όσοι τα ξέρουμε όλα και δεν ασχολούμαστε με λεπτομέρεις, όπως, πχ. τι κάνει το fuel cut-off system.
βέβαια, δίνει 30 άλογα... Παράνομο ναι, αλλά.... -
Το γέλιο (ή το δράμα) είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μέσα σε αυτούς που διοικούν τον μηχανοκίνητο στη χώρα μας...
-
Το γέλιο (ή το δράμα) είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μέσα σε αυτούς που διοικούν τον μηχανοκίνητο στη χώρα μας...Πολυ γελιο και δραμα , βρε φαιδρε 'Go For Pole'.
Ξεκαθαρα δηλωσα οτι δεν ειμαι ειδικος στα της πιστας (και ουτε επιθυμω να γινω) αλλα απο εκει και περα αν ηταν οντως μονο θεμα ασφαλειας, γιατι να χρεωσουν τα δυο αυτοκινητα με ποινη 17 θεσεις εκκινησης ???
Θα τους ελεγαν, 'φτιαξτε το να δουλευει σωστα και ξεκινηστε τον αγωνα σας'.
Οταν (και αν) αποβαλεις τα κομπλεξ σου και εσυ, ελα να συζητησουμε ξανα.'el-em'
-
Ο χρήστης giannis tsaknis έγραψε:
Ρε ελ-εμ θα μας τρελανεις? Τι μαιμουδιες λες? Automatic fuel cut-off system failure ειχαν.... Δηλαδη δεν δουλευε σωστα το συστημα απενεργοποιησης της τροφοδοσιας καυσιμου σε περιπτωση ατυχηματος...Ναι οντως, τωρα που το σκεφτομαι μπορει να κερδιζαν σε.... ΤΙΠΟΤΑ
Ρε Γιαννη, (γνωριζομαστε απο προχθες ???)
Διαβασε πιο κατω την τοποθετηση μου, που ειναι και απαντηση στο σχολιο σου.
'el-em'
-
http://www.touringcartimes.com/2014/04/ ... e-failure/
Μιλάνε για ΑΣΤΟΧΙΑ και όχι κάτι παράτυπο....
Δλδ ήταν θέμα ασφαλείας. -
Ασε ρε kpsig να ανοίξει τα μάτια σε όλο το paddock o EL EM, τι ξέρουν τα γατάκια;
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Το γέλιο (ή το δράμα) είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μέσα σε αυτούς που διοικούν τον μηχανοκίνητο στη χώρα μας...
Πολυ γελιο και δραμα , βρε φαιδρε 'Go For Pole'.
Ξεκαθαρα δηλωσα οτι δεν ειμαι ειδικος στα της πιστας (και ουτε επιθυμω να γινω) αλλα απο εκει και περα αν ηταν οντως μονο θεμα ασφαλειας, γιατι να χρεωσουν τα δυο αυτοκινητα με ποινη 17 θεσεις εκκινησης ???
Θα τους ελεγαν, 'φτιαξτε το να δουλευει σωστα και ξεκινηστε τον αγωνα σας'.
Οταν (και αν) αποβαλεις τα κομπλεξ σου και εσυ, ελα να συζητησουμε ξανα.'el-em'
Kύριε el-em, ισχύει αυτό που είπε ο κύριος Go_For_Pole, ότι είστε μέσα σε αυτούς που διοικούν τον μηχανοκίνητο γενικά στη χώρα μας και όχι απλά τον τομέα των rally;
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Ρε ελ-εμ θα μας τρελανεις? Τι μαιμουδιες λες? Automatic fuel cut-off system failure ειχαν.... Δηλαδη δεν δουλευε σωστα το συστημα απενεργοποιησης της τροφοδοσιας καυσιμου σε περιπτωση ατυχηματος...
'el-em'
Οχι, δεν γνωριζομαστε απο προχθες... Αν σε πειραξε το ρε κανε με αναφορα!!!
-
Ο χρήστης giannis tsaknis έγραψε:
'el-em'
Το 'βρε' ειναι λιγο πιο ευγενικο για δυο ανθρωπους που δεν εχουν πει ουτε 'καλημερα', αλλα που να καταλαβεις εσυ απο τετοια τωρα ??
'el-em'
-
μετα τους Παγκοζμιους πλακωσαν και οι Ευγενεις.....
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
μετα τους Παγκοζμιους πλακωσαν και οι Ευγενεις.....Α!!! Πειραγμενοι εισαστε ολοι εδω μεσα.
Ας παρω δρομο γιατι θα μπλεξω μαζι σας.'el-em'
-
Automatic fuel cut-off
Recommended for all groups:
All fuel feed pipes going to the engine must be provided with automatic cut-off valves located directly on the fuel tank which automatically close all the fuel lines under pressure if one of these lines in the fuel system is fractured or leaks.
Compulsory:
All the fuel pumps must only operate when the engine is running, except during the starting process.Και στο J 263 (κανονισμοί Super 2000 WTCC) λέει ότι η συγκεκριμένη βαλβίδα fuel cut-off είναι υποχρεωτική για το WTCC (και όχι 'recommended' όπως λέει το J 253 3.3)
Εκτός και αν αναφέρονται στη λειτουργία των αντλιών βενζίνης, που είναι στο ίδιο άρθρο
Σίγουρα είναι τεχνικό φάουλ, μην ξεχνάμε ότι 'έξω' δεν υπάρχει η λογική 'ουσιώδες-επουσιώδες' που έχουμε στην Ελλάδα, 'τεχνικό φάουλ = αποκλεισμός'.
Αλλά από την άλλη ο χαρακτηρισμός 'μαϊμουδιές' για ένα σύστημα ασφαλείας (το οποίο μάλιστα λειτουργούσε σωστά στο 1 από τα 3 αυτοκίνητα της ομάδας) είναι υπερβολικός.
Πόσο δε μάλλον όταν συνδέεται με έναν συγκεκριμένο οδηγό, που όμως οδηγεί για μια εργοστασιακή ομάδα (λες και 'μαϊμούδεψε' ο ίδιος το αυτοκίνητό του)(Προσοχή δεν είναι η ίδια βαλβίδα αερισμού του ρεζερβουάρ που είχαν βγάλει εκτός δε-θυμάμαι-ποιόν στο Μεξικό πριν 3-4 χρόνια, εκείνη έπαιζε ρόλο στο Μεξικό λόγω υψομέτρου)
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
'el-em'
Το 'βρε' ειναι λιγο πιο ευγενικο για δυο ανθρωπους που δεν εχουν πει ουτε 'καλημερα', αλλα που να καταλαβεις εσυ απο τετοια τωρα ??
'el-em'
Γιατι, εσυ με ξερεις απο προχθες και εχεις και γνωμη για το τι θα καταλαβω και τι οχι???
Απο μενα τερμα το δεν ξαναπανταω σε τρολλακια...
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Ηρεμία... Οι οδηγοί που έχει να συναγωνιστεί, Muller, Tarquini, Lopez, δεν είναι της πλάκας. Είναι οδηγοί πρώτης κλάσης. Και μόνο ότι καταφέρνει να είναι ανάμεσά τους είναι τεράστιο επίτευγμα.
Παρεμπιπτόντως, ο μοναδικός άλλος οδηγός ράλλυ που έχει παίξει στα ίσια για πρώτες θέσεις σε πίστες είναι ο, κατά Malcolm Wilson, έτερος καλύτερος όλων των εποχών, ο Rohrl. Κανείς άλλος δεν έχει σταθεί σε τέτοιο επίπεδο στις πίστες εκτός από αυτούς τους δύο. Και η άποψή μου είναι ότι, ίσως με εξαίρεση τον Toivonen, κανένας άλλος δε θα μπορούσε, αν δοκίμαζε.
Βεβαια χαρακτηριστικο των κορυφαιων οδηγων ραλι ειναι να η προσαρμοστικοτητα και το οτι εχουν τελειο feeling του αυτοκινητου οποτε θεωρω οτι και αλλοι θα μπορουσαν,δε λεω ολοι αλλα σιγουρα και καποιοι αλλοι οι οποιοι βεβαιως θα πρεπει να ειχαν καλη σχεση με την ασφαλτο.θυμαμαι οτι οταν οδηγησε ο μακινεν τη williams καποιος-δεν θυμαμαι ποιος ειχε πει οτι θα μπορουσε να κανει και εκει καριερα.δεν ξερω αν ηταν υπερβολη αλλα και μια μικρη δοση αληθειας να ειχε λεει πολλα.ενας οριολ για παραδειγμα θεωρω οτι θα μπορουσε ισως να κανει.σχετικα με τον λεμπ απεδειξε οτι αμα εισαι καλος οδηγος εισαι παντου χωμα,ασφαλτος,πιστα παντου.ειμαι πεπεισμενος πλεον οτι και στην f1 να ετρεχε(αν ειχε μπει σε σωστη ηλικια)παλι θα ηταν κορυφαιος των κορυφαιων.δε νομιζω να ειχει ξαναυπαρξει τοσο versatile (να το πω και αγγλιστι) οδηγος στο παγκοσμιο motorsport που οπου και να πηγαινει να τα γ@μ@ει ολα,πρεπει να ειναι το μοναδικο παραδειγμα στο παγκοσμιο motorsport.
Αν και μου ειναι αντιπαθης εχει κερδισει απολυτα το σεβασμο μου και την εκτιμηση μου.Υ.Γ αυτα που εχω πει loeb vs ogier ΙΣΧΥΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ
O Loeb αποχωρεί σιγά σιγά απο το WRC