-
Φίλε storm, δεν ξέρω τι έδινε σε προηγούμενα stepway, , σ αυτό δεν έδινε ποτέ κατά τα φαινόμενα.
Τώρα να γίνεται κοπτοραπτικη εάν και εφόσον κάνει από κάποια παλιά μοντελα ή aftermarket κτλ, για μένα αυτά είναι πολύ ξεπερασμένα όταν παίρνεις ένα αμάξι και απλά ζητάς να έχουν στη έξτρα ένα κεντρικό υποβραχιονιο με αποθηκευτικό χώρο που τα αμάξια έχουν εδώ και χρονια. Ε άμα το πρόσφερε στο προηγούμενο μοντέλο και δε το προσφέρει στο καινούργιο είναι ακόμα πιο άκυροι, 10 ευρώ θα τους κοστιζε
Η οθόνη σιγά το κόστος να βάλουν λίγο καλύτερο τζαμακι και ν ανεβάσουν τα lux φωτισμού....μιλάμε για πενταροδεκαρες και αυτά έτσι...
Κρίμα γιατί μου αρέσει ως λογική το stepway, αλλα πυροβόλανε τα πόδια τους ειτε οι εδώ είτε οι έξω δεν ξέρω ποιος αποφασίζει για τιμές και εξοπλισμό.
Πραγματικά ελπίζω σ ένα revision μέχρι το καλοκαίρι...ως τότε .... κατά την άποψη μου, οτιδήποτε πάνω από 11.000+τέλη χάνει τη λογική του.
Και όσο μπαίνουν νέα suv , όσο περνάνε οι μήνες, το 11 θα μικραίνει. Άμα κάνουν facelift και βάλουν 2-3 πραγματικά, τότε 12-13 δίνεις και θ αξιζει
-
Δεν μπορώ να βρω πού μπορώ να κάνω τροποποίηση μηνύματος, ας μου πει κάποιος πιο έμπειρος, μπήκα στα 40 και μάλλον η πρεσβυωπια δε μ αφήνει να δω τέτοιο option τροποποιησης.!
Αναρωτιέμαι εάν τα A- pillars και μπορούν στο revision να ενισχυθούν ένα 20 τα εκατό χωρίς ν αλλάξει η πλατφόρμα. Τότε θα έκαναν παπάδες και πολύ cost effective.
-
Ο χρήστης pk έγραψε:
Δεν μπορώ να βρω πού μπορώ να κάνω τροποποίηση μηνύματος, ας μου πει κάποιος πιο έμπειρος, μπήκα στα 40 και μάλλον η πρεσβυωπια δε μ αφήνει να δω τέτοιο option τροποποιησης.!Αναρωτιέμαι εάν τα A- pillars και μπορούν στο revision να ενισχυθούν ένα 20 τα εκατό χωρίς ν αλλάξει η πλατφόρμα. Τότε θα έκαναν παπάδες και πολύ cost effective.
Έχεις λίγα posts και μικρό χρονικό διάστημα στο forum, αυτή η επιλογή εμφανίζεται μετά από κάποιο καιρό/κάποια posts, τουλάχιστον έτσι είδα εγώ. Αυτά τα γράφω με κάθε επιφύλαξη, καθώς αναγκάστηκα να φτιάξω καινούριο account μετά από σχεδόν 13 χρόνια, οπότε συνάντησα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης pk έγραψε:
Φίλε storm, δεν ξέρω τι έδινε σε προηγούμενα stepway, , σ αυτό δεν έδινε ποτέ κατά τα φαινόμενα.Στο επίσημο όμως Ελληνικό φυλλάδιο στα αξεσουάρ φαίνεται να υπάρχει κάποιο υποβραχιόνιο. Η εικόνα δεν είναι καθαρή.
http://www.dacia.gr/files/NEW_SANDERO/d ... or_web.pdf
-
Stom, αυτό που είδα και οδήγησα εγώ ήταν stepway II και είχε μια ανοησία μόνο για οδηγό προσαρτημένο στο πλάι ( εφαπτόμενο στο δεξι πλευρο) της θέσης του οδηγού.
Εάν έχει όντως τοτε ανακαλώ, δε διαφημίζω και κ ενδιαφέρει το ( revisioned ποτέ άραγε?) stepway . Αλλά παίζειδυνατά να μην έχει κεντρικό τεμπέλη που ανοίγει ως αποθηκευτικός χώρος.
Σε κάθε περίπτωση με πραγματικό για αυτούς κόστος 200-400 ευρώ ανά μονάδα, κοστος που θα μειώνεται όσο πουλάνε περισσοτερα, ( σωστος τεμπέλης, οθονη, apillars, αερόσακοι κουρτινες) θα μπορούσαν να μοσχοπουλησουν το stepway σε ένα εύρος τιμών 12000-13000+ τέλη. Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλουν ή μπορουν.
Ξαναλέω χωρίς διάθεση δυσφήμισης, να εξηγουμαι, το stepway είναι πολύ καλό ως φιλοσοφία αλλιώς δε θ ασχολιομουνα εδώ. Έκαναν το 75 τα εκατό που έπρεπε και μετά ...Παπαλα...προς το παρόν τουλαχιστον
-
Ο χρήστης pk έγραψε:
Stom, αυτό που είδα και οδήγησα εγώ ήταν stepway II και είχε μια ανοησία μόνο για οδηγό προσαρτημένο στο πλάι ( εφαπτόμενο στο δεξι πλευρο) της θέσης του οδηγού.Εάν έχει όντως τοτε ανακαλώ, δε διαφημίζω και κ ενδιαφέρει το ( revisioned ποτέ άραγε?) stepway . Αλλά παίζειδυνατά να μην έχει κεντρικό τεμπέλη που ανοίγει ως αποθηκευτικός χώρος.
Ωχ, κατάλαβα ποιο 'τεμπέλη' λες.
Το είχα και στο 207 αυτό το πράγμα και στα δύο καθίσματα οδηγού/συνοδηγού.
Αυτό είναι υποβραχιόνιο καθίσματος, όπως στα καθίσματα των πούλμαν.
Στο 207 αυτά τα υποβραχιόνια έβγαιναν (είναι κλιπαριστά με διακόπτη). Τα είχα βγάλει για να βάλω κανονικό τεμπέλη.
Οπότε πιθανά να βγαίνει και στο Sandero. -
-
Επανέρχομαι στο νήμα, για να πω τι έγινε με το παράθυρο μου που τσίριζε, και για τον τεμπέλη.
Ξεκινώντας από το δεύτερο, να πως πως κανονικό τεμπέλη και όχι καθίσματος, υπήρχε σαν επιλογή και όταν το πήρα εγώ 1 χρόνο πριν. Για να είμαι ειλικρινής τότε δεν με ένοιαζε και δεν το συζήτησα, τώρα που θα το ήθελα, κάνει κανά 100ρικο και προβληματίζομαι. Ο κανονικός τεμπέλης είναι έξτρα, αυτός του καθίσματος υπάρχει σε έκδοση, αν και ο εξοπλισμός της κάθε έκδοσης άλλαξε σε σχέση με τα σήμερινά.
Όσαο για το παράθυρο έχουμε τα εξής. Περίμενα να το πάω να το δουν με το σέρβις. Κάνω το σέρβις και μου λένε δεν γίνεται να το δούμε ο head του φανοποιείου λείπει με αναρωτική. Επειδή τον ξέρω λίγο παραπάνω τον άνθρωπο λόγω ότι συναστράφηκα μαζί του σε κάτι αξεσουάρ που έβαλα, είναι όντως καλός επαγγελματίας και είπα αφού λείπει να μην το τρέξω με κάποιον άλλον. Περιμένω λοιπόν να γυρίσει, περνάν 2 βδομάδες τον παίρνω τηλ, μου λέει 'καίγομαι στη δουλειά, θα σε πάρω εγώ'. Συνεπώς αναμονή. Περνάει μια βδομάδα με πέρνει τηλ και μου κλείνει ραντεβού για το τέλος της επόμενης βδομάδας, κοινώς η αναμονή αγγίζει τον μήνα. Πηγαίνω λοιπόν το αμάξι το οποία να σημειώσω πως μέσα σε αυτό τον μήνα ο μηχανισμός του παραθύρου του οδηγού (πριν είχε πρόβλημα του συνοδηγού), κάνει κάτι τριξίματα όταν πατάω λακούβες, κακοτεχνίες σε δρόμους, αυλακώσεις κτλ. Επίσης, με το που ξεκίνησαν τα κρύα το τσίριγμα κτλ που έκανε το παράθυρο του συνοδηγού σταμάτησε και πήγα εκεί και τους κοιτούσα σαν χαζός
Η κατάληξη είναι η εξής, αλλαγή μηχανισμού στην πόρτα του οδηγού και παραγγελία μηχανισμού για του συνοδηγού, αλλά αυτό κατά πάσα πιθανότητα από ότι μου είπαν θέλει ένα σφίξιμο κάτι και δεν έχει πρόβλημα, οπότε λογικά δεν θα χρειαστεί αλλαγή ο μηχανισμός, αλλά θα τον παραγγείλουν να υπάρχει αν χρειαστεί. Όλα εντός εγγύησης φυσικά.
-
Ωραίος! Μια χαρά όλα...
υ.γ. για αυτό και εγώ όταν και αν ξαναπάρω αυτοκίνητο θα έχει αρχής εξαρχής υποβραχιόνιο και κατά προτίμηση fixed και όχι σαν αξεσουάρ τοποθετημένο πάνω στο τούνελ.
-
Οι τιμές μετά το facelift και την αναθεώρηση τιμών προς τα κάτω συνολικά στη Dacia στην Ελλάδα θεωρώ ότι είναι απόλυτα λογικές γι' αυτό που είναι, αναλογικά με το υπερπλήρες πακέτο εξοπλισμού που φέρουν. Αν είναι μετά να τους βάλουν ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ πάνω.
Σε σχέση με το εξωτερικό οι φθηνότερες εκδόσεις που υπάρχουν εκεί έχουν και πολύ λιγότερο εξοπλισμό. Τα Sandero π.χ. έχουν μέχρι και άβαφους προφυλακτήρες.
-
Φίλε Samatistas,
' Απόλυτα λογικές τιμές', ' υπερπλήρες πακέτο εξοπλισμού' κτλ δε θα το έλεγα.
Γενικά με αυτά προσέχω πολύ να μην είμαι απόλυτος.
Ας βάλουν έξτρα τους βαμμένους προφυλακτήρες και ας βάλουν στα στανταρ μια οθόνη που να τη βλέπεις πραγματικα , εξτρα κεντρικο τεμπελη, έξτρα εστω αερόσακο κουρτίνες.
Τα κόστη να τα βάλουν αυτά είναι πενταροδεκαρες σε μοναδιαίο κόστος όσο αυξάνονται οι πωλήσεις/ παραγωγή.
Με αυτά πάνω θα πουλήσει σα ζεστό ψωμί στα 12.500 με 13.500+ τέλη.
Αλλά εντάξει αυτή είναι η γνώμη μου γιατί είπα μου αρέσει η φιλοσοφία του stepway . Ξέρει κάποιος αν θα γίνει κάποιο facelift το καλοκαίρι?
-
Το καλοκαίρι ήρθε το facelift.
Τώρα αντικαταστάτης για Sandero 3 το 2019 επόμενη αλλαγή.
-
SANDERO
1.0 75 HP LIFE 9490
1.0 75 HP STYLE 10230
1.5 DCI 75 HP STYLE 11730
SANDERO STEPWAY
0.9 TCE 90 HP LIFE 11190
0.9 TCE 90 HP STYLE 12730
0.9 TCE 90 HP STYLE EASY-R 13330
1.5 DCI 90 HP LIFE 12190
1.5 DCI 90 HP STYLE 13730
1.5 DCI 90 HP STYLE EASY-R 14330Οι τιμές καταλόγου, χωρίς εκπτώσεις κ.λ.π. έτσι για kind remind. Μετά τις πρόσφατες μεγάλες μειώσεις πόσο πιο κάτω να πάνε;
Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είναι κορυφαίο αυτοκίνητο, αλλά είναι πολύ τίμιο για τα λεφτά του, αυτό και για το οποίο προορίζεται. Όποιος θέλει χλίδα πάει με λίγα παραπάνω στο Clio ή το Captur.
-
Το θέμα δεν είναι τόσο οι τιμές, αλλά αν έχει αλλάξει η πολιτική της (νέας) γενικής αντιπροσωπείας για την DACIA.
π.χ. την προωθεί;
έχει εξουσιοδοτημένες εμπορίες με αυτοκίνητα για να δουν οι πελάτες; προσφέρει test drive σε όλα τα μοντέλα;
οι πωλητές (προϊστάμενοι ή απλοί πωλητές) όταν τους μιλάει ο πελάτης για το Sandero Stepway θέλουν να εξυπηρετήσουν ή πλακώνονται στο χασμουρητό;Αυτά τα αναφέρω επειδή και εγώ σαν πελάτης έκανα την γύρα μου πριν 3 χρόνια γιατί ενδιαφερόμουν πολύ σοβαρά για το Stepway.
Ελπίζω να έχει αλλάξει 'πολιτική' η γενική αντιπροσωπεία και οι εμπορίες της.
Εγώ πάντως ειδικά για μοντέλο DACIA χωρίς καλό TEST DRIVE δεν θα αγόραζα ποτέ.
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Επανέρχομαι στο νήμα, για να πω τι έγινε με το παράθυρο μου που τσίριζε, και για τον τεμπέλη.Ξεκινώντας από το δεύτερο, να πως πως κανονικό τεμπέλη και όχι καθίσματος, υπήρχε σαν επιλογή και όταν το πήρα εγώ 1 χρόνο πριν. Για να είμαι ειλικρινής τότε δεν με ένοιαζε και δεν το συζήτησα, τώρα που θα το ήθελα, κάνει κανά 100ρικο και προβληματίζομαι. Ο κανονικός τεμπέλης είναι έξτρα, αυτός του καθίσματος υπάρχει σε έκδοση, αν και ο εξοπλισμός της κάθε έκδοσης άλλαξε σε σχέση με τα σήμερινά.
Όσαο για το παράθυρο έχουμε τα εξής. Περίμενα να το πάω να το δουν με το σέρβις. Κάνω το σέρβις και μου λένε δεν γίνεται να το δούμε ο head του φανοποιείου λείπει με αναρωτική. Επειδή τον ξέρω λίγο παραπάνω τον άνθρωπο λόγω ότι συναστράφηκα μαζί του σε κάτι αξεσουάρ που έβαλα, είναι όντως καλός επαγγελματίας και είπα αφού λείπει να μην το τρέξω με κάποιον άλλον. Περιμένω λοιπόν να γυρίσει, περνάν 2 βδομάδες τον παίρνω τηλ, μου λέει 'καίγομαι στη δουλειά, θα σε πάρω εγώ'. Συνεπώς αναμονή. Περνάει μια βδομάδα με πέρνει τηλ και μου κλείνει ραντεβού για το τέλος της επόμενης βδομάδας, κοινώς η αναμονή αγγίζει τον μήνα. Πηγαίνω λοιπόν το αμάξι το οποία να σημειώσω πως μέσα σε αυτό τον μήνα ο μηχανισμός του παραθύρου του οδηγού (πριν είχε πρόβλημα του συνοδηγού), κάνει κάτι τριξίματα όταν πατάω λακούβες, κακοτεχνίες σε δρόμους, αυλακώσεις κτλ. Επίσης, με το που ξεκίνησαν τα κρύα το τσίριγμα κτλ που έκανε το παράθυρο του συνοδηγού σταμάτησε και πήγα εκεί και τους κοιτούσα σαν χαζός
Η κατάληξη είναι η εξής, αλλαγή μηχανισμού στην πόρτα του οδηγού και παραγγελία μηχανισμού για του συνοδηγού, αλλά αυτό κατά πάσα πιθανότητα από ότι μου είπαν θέλει ένα σφίξιμο κάτι και δεν έχει πρόβλημα, οπότε λογικά δεν θα χρειαστεί αλλαγή ο μηχανισμός, αλλά θα τον παραγγείλουν να υπάρχει αν χρειαστεί. Όλα εντός εγγύησης φυσικά.
που το πήγες??? σε ποιά αντιπροσωπεία???
-
andreas- quasqai 01,
Μπήκες τώρα νέος και εσύ όπως κι εγώ άλλωστε να με κραξεις?
Εγώ είπα ότι ενδιαφέρομαι και έγραψα τι οδηγησα και τι θεωρώ αρκετά αναλυτικά χωρίς διάθεση δυσφήμισης.
Εσύ μπήκες ως νεος με ένα μήνυμα απλά να κραξεις? Τοσο μεγάλη ανάγκη έχεις να το κάνεις? Και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα?
Επειδή όπως είπα είμαι πολύ μεγάλος ν ασχολούμαι με τέτοιες συμπεριφορές....ειρωνικές και χωρίς επιχειρήματα....ας κρατήσουμε τα κονακια μας χώρια.
Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσεις ξανά χωρίς επιχειρήματα τις απόψεις μου όπως και εγώ δε βρίσκω κανένα λόγο να σχολιάσω τις μη- απόψεις σου.
Και εντέλει...γενικότερα..και ΔΕΝ αναφέρομαι στον qasaqai01 δεν ξέρω εδώ μέσα πόσοι είναι δηλωμένοι η κρυμμένοι πωλητές κτλ και δε με νοιάζει. Με όλους τους καλοπροαίρετους που δηλώνουν άποψη δεν χωράει θέμα να συνδιαλέγεται, ας είναι είτε ιδιώτες, είτε χομπίστες, είτε πωλητές. Αρκεί να είναι συνομιλητες με απόψεις και όχι ταλιμπαν κραχτες.
-
Storm, για κάποιους λόγους απ ότι καταλαβαίνω δε θέλουν ή δε μπορούν να προωθήσουν σωστά τα sandero. Ποτέ δεν αγοράζεις αμάξι χωρίς test drive,για μένα είναι νόμος βασικος.
Samatistas, τη δέχομαι την άποψη σου, σεβαστή...
-
Ο χρήστης pk έγραψε:
andreas- quasqai 01,Μπήκες τώρα νέος και εσύ όπως κι εγώ άλλωστε να με κραξεις?
Εγώ είπα ότι ενδιαφέρομαι και έγραψα τι οδηγησα και τι θεωρώ αρκετά αναλυτικά χωρίς διάθεση δυσφήμισης.
Εσύ μπήκες ως νεος με ένα μήνυμα απλά να κραξεις? Τοσο μεγάλη ανάγκη έχεις να το κάνεις? Και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα?
Επειδή όπως είπα είμαι πολύ μεγάλος ν ασχολούμαι με τέτοιες συμπεριφορές....ειρωνικές και χωρίς επιχειρήματα....ας κρατήσουμε τα κονακια μας χώρια.
Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσεις ξανά χωρίς επιχειρήματα τις απόψεις μου όπως και εγώ δε βρίσκω κανένα λόγο να σχολιάσω τις μη- απόψεις σου.
Και εντέλει...γενικότερα..και ΔΕΝ αναφέρομαι στον qasaqai01 δεν ξέρω εδώ μέσα πόσοι είναι δηλωμένοι η κρυμμένοι πωλητές κτλ και δε με νοιάζει. Με όλους τους καλοπροαίρετους που δηλώνουν άποψη δεν χωράει θέμα να συνδιαλέγεται, ας είναι είτε ιδιώτες, είτε χομπίστες, είτε πωλητές. Αρκεί να είναι συνομιλητες με απόψεις και όχι ταλιμπαν κραχτες.
Ναι, είμαι πολύ νέος, σήμερα γράφτηκα.
Αν και δεν έχει σημασία αυτο, στρατός είμαστε??Προφανώς αν δεν καταλαβαίνεις το forum έχει θέματα τεχνικής φύσεως....
-
Ο χρήστης pk έγραψε:
Storm, για κάποιους λόγους απ ότι καταλαβαίνω δε θέλουν ή δε μπορούν να προωθήσουν σωστά τα sandero. Ποτέ δεν αγοράζεις αμάξι χωρίς test drive,για μένα είναι νόμος βασικος.Χθες, ειδικά μετά τις τιμές που είδα του Sandero έκατσα και κοίταξα να δω αν αξίζει η αγορά του.
Κατέληξα στο εξής. Βασικά αξίζουν μόνο οι δύο βασικές εκδόασεις 1.0 75hp Life/Style. Αν και μπορεί κάποιος να σκεφτεί γιατί να πάρω ένα Dacia και όχι ένα Mitsubishi Space Star.Από εκεί και πέρα όσο αφορά το Stepway θεωρώ ότι η έκδοση Style μάλλον είναι μονόδρομος.
Δηλαδή πας τουλάχιστον για 13000euro. Δεν είναι ακριβό.
Όμως, όμως! Κοιτώντας χθες διάφορα αυτοκίνητα έφαγε άκυρο. Γιατί;
Γιατί με 145000euro, δηλαδή με 1500euro παραπάνω παίρνω άνετα το KIA Ceed Uptown 1.4/100ps με φουλ εξοπλισμό και το θεωρώ 'περισσότερο' αυτοκίνητο που μπορεί να καλύψει και περισσότερες ανάγκες.Συμπέρασμα. Οι τιμές του Sandero είναι οριακά φυσιολογικές. Ούτε φθηνές, ούτε ακριβές.
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά αυτοκίνητα από 10.000euro μέχρι 15000euro που το Sandero μάλλον περνά απαρατήρητο. Φυσικά δεν αναφέρομαι στο Duster, γιατί αυτό πλέον μονοπωλεί την κατηγορία του.SANDERO
1.0 75 HP LIFE 9490
1.0 75 HP STYLE 10230
1.5 DCI 75 HP STYLE 11730
SANDERO STEPWAY
0.9 TCE 90 HP LIFE 11190
0.9 TCE 90 HP STYLE 12730
0.9 TCE 90 HP STYLE EASY-R 13330
1.5 DCI 90 HP LIFE 12190
1.5 DCI 90 HP STYLE 13730
1.5 DCI 90 HP STYLE EASY-R 14330 -
Το κορυφαίο βέβαια στο φόρουμ, είναι ότι μόλις ζοριζόμαστε το γυρνάμε επί προσωπικού.
Τα έχω ξανακούσει αυτά, χωρίς να με ξέρεις με κατηγορείς ότι είμαι κομπλεξικός και μπαίνω να κράξω.
Μετά τα κάνεις σαλάτα για πωλητές κρυμμένους και κουραφέξαλα.Μου θυμίζεις ένα άλλο μεγάλο τρολ εδωμέσα που πετάγεται παντού, έχει άποψη για όλα και επί της ουσίας δεν ξέρει τι του γίνεται.
Η ουσία είναι ότι τα επιχειρήματα σου είναι της πλάκας.
Σε αυτό δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω....
Dacia Sandero II