-
σιτροεν με 70 αλογα 11 χιλιάδες
λογικά χιουντάι i20 με τον μικρο κινητήρα(5 αλογα παραπανω απο σιτροεν και 500 ευρώ απο σιτροεν),αλλά τον φτιάχνουν τούρκοι
το κια ριο βγαίνει ένα χιλιάρικο παραπάνω στα ιδια αλογα
με λίγες εκατοντάδες ευρώ διαφορά πάμε στα 90 άλογα του χιουντάι ή στα 95 του κορσα
αλήθεια με την απόσυρση αν δεν εχεις αμάξι τι παίζει?αγοράζεις χαρτί από αντιπροσωπεία?και αν ναι πόσο πάει?
-
λογικά χιουντάι i20 με τον μικρο κινητήρα(5 αλογα παραπανω απο σιτροεν και 500 ευρώ απο σιτροεν),αλλά τον φτιάχνουν τούρκοι
με λίγες εκατοντάδες ευρώ διαφορά πάμε στα 90 άλογα του χιουντάι ή στα 95 του κορσα
αλήθεια με την απόσυρση αν δεν εχεις αμάξι τι παίζει?αγοράζεις χαρτί από αντιπροσωπεία?και αν ναι πόσο πάει?
-
-
και απο ιδιωτη αγοραζεις με κανα 300-αρι
-
Fiat Panda 1.3 Multijet, το παλιό όμως... Πιστεύω παίζει στο 10χίλιαρο, μπορεί και πιο κάτω (αν υπάρχουν ακόμα στοκ)
Citroen C3 1.4 HDI Trend τα γνωστά. Μια χαρά αυτοκινητάκι είναι με καλή κατανάλωση, αν και θα προτιμούσα το Attraction με 850 ευρά παραπάνω και πραγματικά πλούσιο εξοπλισμό!! Παρ'όλα αυτά και το βασικό ακόμα δεν με χαλάει καθόλου...
Hyundai i20 1.1 CRDI (όντως τούρκικο αλλά με εξαιρετική συναρμολόγηση στο εσωτερικό)
Kia Rio 1.1 CRDI Eco Dynamics (πιστευω αξίζει τα λεφτά του, τρομερά δεμένο αυτοκίνητο με 6αρι και 7 χρονάκια εγγύηση!!) Η Kia νομίζω δίνει ρέστα τα τελευταία χρόνια!!
Fiat Punto 2012 1.3 Multijet Easy 85ps, με κατανάλωση που τηρεί όσα υπόσχεται, όμορφο και δοκιμασμένο αυτοκίνητο με κορυφαίο μοτέρ. Γύρω στα 13 χιλιαρικάκια παίζουν κάποια που έχω δει στο car, αλλά παίρνεις και πιο φθηνό με κάτω απο 12...
Seat Ibiza και Skoda Fabia παίζουν επίσης κάτω απο 12, αλλά σε βασική έκδοση με το τραγικό τρικύλινδρο μοτέρ του Vag.. -
Ο χρήστης Tasos96 έγραψε:
Fiat Panda 1.3 Multijet, το παλιό όμως... Πιστεύω παίζει στο 10χίλιαρο, μπορεί και πιο κάτω (αν υπάρχουν ακόμα στοκ)
Citroen C3 1.4 HDI Trend τα γνωστά. Μια χαρά αυτοκινητάκι είναι με καλή κατανάλωση, αν και θα προτιμούσα το Attraction με 850 ευρά παραπάνω και πραγματικά πλούσιο εξοπλισμό!! Παρ'όλα αυτά και το βασικό ακόμα δεν με χαλάει καθόλου...
Hyundai i20 1.1 CRDI (όντως τούρκικο αλλά με εξαιρετική συναρμολόγηση στο εσωτερικό)
Kia Rio 1.1 CRDI Eco Dynamics (πιστευω αξίζει τα λεφτά του, τρομερά δεμένο αυτοκίνητο με 6αρι και 7 χρονάκια εγγύηση!!) Η Kia νομίζω δίνει ρέστα τα τελευταία χρόνια!!
Fiat Punto 2012 1.3 Multijet Easy 85ps, με κατανάλωση που τηρεί όσα υπόσχεται, όμορφο και δοκιμασμένο αυτοκίνητο με κορυφαίο μοτέρ. Γύρω στα 13 χιλιαρικάκια παίζουν κάποια που έχω δει στο car, αλλά παίρνεις και πιο φθηνό με κάτω απο 12...
Seat Ibiza και Skoda Fabia παίζουν επίσης κάτω απο 12, αλλά σε βασική έκδοση με το τραγικό τρικύλινδρο μοτέρ του Vag..sory ρε φιλ αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θεωρειτε value for money το c3, μιλαμε το αυτοκινητο απλα δεν υπαρχη μπροστα στο yaris...i20...pundo...corsa...clio 90ps., αυτα τα αυτοκινητα εχουν τον ιδιο εξοπλισμο με το c3 αλλα ποιο γρηγορο και ποιο ροπατο κινητηρα... και ολα αυτα που ειπα δεν ειναι και cintroen, ο νοώ νοητό.Ασε που το c3 κανει 13+ δευτερα τα 0-100χλμ/ωρα , ποιο γρηγορο απο το τρακτερ του πατερα... ααα μην ξεχναμε οτι και το τρακτερ ειναι diesel
-
Στα φθηνά diesel
Twingo Trend 1.5 dci 85 hp στα 12.000 και χωρίς τέλη κυκλοφορίας (με καλό εξοπλισμό - πληρέστατο στην Dynamic στα 13.000)
Clio More 1.5 dci 90 hp 3d στα 13.000 (φτωχό σε εξοπλισμό. καλύτερα εξοπλισμένο το energy αλλά 5θυρο και στα 13.700) -
Ο χρήστης giannis39 έγραψε:
sory ρε φιλ αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θεωρειτε value for money το c3,
παίζει να είσαι κ ο μόνος Έλληνας, αφού έχει γαμηθεί να πουλάει
καλά τα άλλα που λες, αλλά στη τιμή που έχουν η σιτροεν δίνει το C4 με 90άλογα κ υπερπλήρη εξοπλισμόμη τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα
στο ότι τα άλλα που λες έχουν καλύτερους κινητήρες από το C3 συμφωνώ
-
sory ρε φιλ αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θεωρειτε value for money το c3, μιλαμε το αυτοκινητο απλα δεν υπαρχη μπροστα στο yaris...i20...pundo...corsa...clio 90ps., αυτα τα αυτοκινητα εχουν τον ιδιο εξοπλισμο με το c3 αλλα ποιο γρηγορο και ποιο ροπατο κινητηρα... και ολα αυτα που ειπα δεν ειναι και cintroen, ο νοώ νοητό.Ασε που το c3 κανει 13+ δευτερα τα 0-100χλμ/ωρα , ποιο γρηγορο απο το τρακτερ του πατερα... ααα μην ξεχναμε οτι και το τρακτερ ειναι dieselΕισαι ασχετος, εισαι κι αγραμματος...
Ο νοών νοείτω... Για ονομα δηλαδη...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
sory ρε φιλ αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θεωρειτε value for money το c3,
παίζει να είσαι κ ο μόνος Έλληνας, αφού έχει γαμηθεί να πουλάει
καλά τα άλλα που λες, αλλά στη τιμή που έχουν η σιτροεν δίνει το C4 με 90άλογα κ υπερπλήρη εξοπλισμόμη τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα
στο ότι τα άλλα που λες έχουν καλύτερους κινητήρες από το C3 συμφωνώ
'παίζει να είσαι κ ο μόνος Έλληνας, αφού έχει γαμηθεί να πουλάει ' και επειδη πανε οι αλλοι στο γκρεμο να πάω και εγω , παρεμπιπτόντως το yaris νομίζω ήταν πρωτο σε πωλησεις μεχρι τον ιουλιο.Το C4 ναι!!! σημερα που το έψαξα και καταλαβα οτι ειναι το ποιο value for money αυτοκινητο στο ελαδα, αλλα οχι το c3...κουτο θεωρώ να παει καποιος για το c3 και για λιγα λ7 παραπανω να μην παρει το c4... το αντιπαλο δεος νομιζω ειναι το i30 αυτη την στιγμη, αλλα νομιζω οτι το c4 εχει καλύτερο εξοπλισμο.Απο κινητηρα ποιο εχει καλητερο δεν ξερω, αυτο πες το εσυ .Σημερα λοιπον αρχισα να σκεφτομαι σοβαρα το c4, αν και δεν συμπαθω τα cintroen αρχισα να στριβω το τιμονι 'να αλλάζω γνώμη' μετα απο χθες το βράδυ που το ειδα σε μια εκθεση (ασε που νομιζα οτι ήταν ποιο ακριβο κανα 1500ευρω).Τωρα μεχρι τον 2/2013 που θα κάνω την κινηση αγοράς βλέπουμε... ελπίζω να μην έχει χαθεί η απόσυρση...να την παρατείνουν.
Αλλα 2 μοντελα που ξεχασα ειναι το lancia ypsilon με 95 αλογα http://www.lancia.gr/cmsel/documents/cataloghi/tsny.pdf
,οπου η fiat το βγάζει αρκετα ποιο δυνατο απο το pundo και ποιο ροπατο, ακομη δεν πληρωνει τελη , και απο 12865ευρω http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2272105/ με start-stop και καλό εξοπλισμό, απο διαστασεις ειναι 15,5cm λιγοτερο σε μηκος απο το pundo και τα περισοτερα μοντελα της κατηγοριας του αν δεν σας πειραζει αυτο, ειναι δλδ 3845cm.Ακομα ειδα οτι εχει βγηκε nissan juke diesel..σε καλη τιμη γυρω στα 15000 με 110ps http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2252954/ με αποσυρση 15000ευρω
Υ.Γ: Τοσο καιρο δεν ειχα αναφερει τιποτα για το lancia επειδη η σελιδα της lancia δεν δούλευε και αντιπροσωπία δεν έχει εδώ κοντά που μενω εγω. -
[quote='ELEAZAR']:)
Άκυρο πάλι,κόλλησε το κινητό και μου έκανε τριπλό πόστ!
-
[quote='ELEAZAR']:)
Κάποιος mod να το διαγράψει όπως και δυο επόμενα!
-
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
Εγω πήρα το Opel corsa 1.7cdti και δεν την πλήρωσα!
Την απόσυρση θα την απαιτήσεις να στην κάνουν δώρο(επιπλέον ότι αλλού σου κάνουν,ώστε να τους προτιμήσεις,δωστους το να καταλάβουν),ειχα όφελος 1440€ + συνδιαστικα που έτρεχε μια άλλη γενικά σε αλλα 1000€,είναι δύσκολοι καιροι γι αυτους(και για εμάς εννοείται αφού δίνουμε τόσα χρήματα)!
Την αγοράζουν περίπου στα 150€ και την πουλάνε 300€!
Βγάζουν και κέρδος δηλαδή!
Απο αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία είδα διάφορα στην τιμή μέχρι και 1200€ στην αγορα του αυτοκινήτου! -
Εγω προσωπικά πηρα την ¨ναυαρχιδα¨ C4 στα 17640....18000 ολα μεσα. Να πω μερικά πράγματα . Ποιο αμαξι ειναι ημι αυτόματο, με εξαιρετικο χειροκινητο και οικονομικό αυτόματο mode. Ποιο αμαξι εχει στην κατηγορια απαλλαγή απο τελη κυκλοφοριας....δηλαδη αφαίρεση απο 500 εώς 1000 ευρω στα 5 χροιά ζωης. Ποιο αυτοκινητο εχει τον εξοπλισμο που εχει το δικό μου . Απο αυτοματα φώτα, ύαλο καθαρίστηρες, μεχρι Bluetooth και cruise control, speed limiter. Για χωρους δενντομσυζηταω ειναι απο αλλο πλανήτη. Ποιοτικά θα έλεγα οτι ειναι στα 2 η 3 πρώτα της κατηγορίας. Αν καποιος ψάξει θα διαπιστώσει οτι εχει πολλα πράγματα στην εξέλιξη του που οι Γάλλοι για κάποιο λόγο ξεχνούν να αναφέρουν, λεπτομέρειες που δίνουν το επιπεδο προσοχής που εχει ληφθεί. Τα πιο χοντρά παράθυρα ,κρυσταλλα στην κατηγορια , μελετημένη ακουστική απο μια απο τις καλύτερες εταιρίες στον κοσμο στον τομέα, 2 εκατομμύρια χιλιομετρα δοκίμων και οχι προσομειωσεων, snow motion που δουλευει απιστευτα -δανεικό απο την Peugeot και το 3008- laser weldings ....για προσέξτε την οροφή του c4 και μετα του ανταγωνισμού-πρωτιά για το PSA Group η C4- . Ο κινητηρας ειναι μια εξέλιξη του γνωστού κινητήρα που φοράει και η ford και η Volvo αλλα και η BMW στο mini με μια μεγαλη διάφορα......για να μειωθούν και αλλο τα κινούμενα μέρη εχει 8 βαλβίδες ανι για 16 της προηγούμενης γενιάς, Γάλλοι φίλοι μου εχουν πανω απο 400 χιλιαδες χιλιομετρα με το προηγούμενης γενιάς c4 hdi EGS με καταναλωση 5 λιτρα, οταν δε άκουσαν την τιμη πάθανε εγκεφαλικό γιατι στην Γαλλία κανει τουλάχιστον 6 εώς 10 χιλιαδες παραπανω. Δεν μιλαμε για καποια δεύτερη έκδοση με σκοπο να πουληθεί φτηνά οπως σε άλλες εταιρίες Αλλα μιλαμε για ο προϊόν που αγοραζει ο Γάλλος και θα το 3ο Γαλλικο αμαξι σε πωλήσεις στην Γαλλία . Αντε κατι καλο μάθαμε στα Καυενε και στα μπεμπεδια στο Γκρεκισταν και μιλαμε για αυτοκινητα που εχουν νοημα και μελέτη σαν να ειναι τα ενοικιαζόμενα της κυρίας σουλας στην Αριδαια . Να μας δείξουν την τεχνογνωσία που εχουν στα diesel και ο Κορεάτες και οι Γερμανοί ......καμμιά απολύτως , τωρα ξεκινάνε με την BMW στα μεγάλα κυβικά .
-
Seat Ibiza και Skoda Fabia παίζουν επίσης κάτω απο 12, αλλά σε βασική έκδοση με το τραγικό τρικύλινδρο μοτέρ του Vag..sory ρε φιλ αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θεωρειτε value for money το c3, μιλαμε το αυτοκινητο απλα δεν υπαρχη μπροστα στο yaris...i20...pundo...corsa...clio 90ps., αυτα τα αυτοκινητα εχουν τον ιδιο εξοπλισμο με το c3 αλλα ποιο γρηγορο και ποιο ροπατο κινητηρα... και ολα αυτα που ειπα δεν ειναι και cintroen, ο νοώ νοητό.Ασε που το c3 κανει 13+ δευτερα τα 0-100χλμ/ωρα , ποιο γρηγορο απο το τρακτερ του πατερα... ααα μην ξεχναμε οτι και το τρακτερ ειναι diesel
Καταρχήν φίλε μου εγώ δεν του είπα να πάρει σώνει και καλά C3. Αλλά ο άνθρωπος ρωτάει για τα φθηνότερα ντίζελ, και εσύ μου λες για Yaris που ένα αξιοπρεπώς εξοπλισμένο (λευκό Active) κάνει 16.000!! Με την ίδια λογική τότε θα πρότεινα να μαζέψει κανα φράγκο παραπάνω (δύσκολο αυτή την εποχή..) και να πάρει το Fiesta Econetic 1.6 με 14.500 το 5πορτο που και σε στήσιμο-οδική συμπεριφορά είναι καλύτερο από το Yaris...
Δεν είμαι φαν των Γαλλικών, αλλά σίγουρα αν όχι value for money, το C3 στον τιμολογικό τομέα το θεωρώ αξιοπρεπέστατο. Δεν με ενδιαφέρει (αν και μόλις 16,5 χρονών) να βάλω κόντρα με ένα μικρό diesel ώστε να υπολογίζω τα 0-100, με νοιάζει να μπορώ να κάνω ένα προσπέρασμα σαν άνθρωπος, να έχω αξιοπρεπείς ρεπρίζ, και το C3 Diesel κάνει καλύτερα προσπεράσματα και από τα βενζινοκίνητα C3 1.4 (σίγουρα με τα 75ps, μάλλον ισάξιες με τα 95ps). Αλίμονο αν αμάξωμα με τέτοιο βάρος θεωρείται τάφος εκεί που επεμβαίνουν 16-17 κιλά ροπής. Πόσω μάλλον 20-22 κιλά του Yaris και του Fiesta... -
Καλά, κράτα γενικά κάπως πιο μικρό καλάθι σε ότι αφορά τις επιδόσεις του 1.4 C3. Δες δοκιμή του fiesta που φοράει το ίδιο μοτέρ : http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=643&article=13541. Πιο αργό στις ρεπρίζ και από το βενζινοκίνητο 1.4. Χίλιες φορές καλύτερα το Rio.
-
Όσον αφορά το Rio, στο Drive Ιανουαρίου έχει δοκιμή το Rio 1.2 και σ' αυτό του Σεπτεμβρίου έχει το 1.1 Crdi. Τσέκαρα τις επιδόσεις μεταξύ τους και εχουν ακριβώς τις ίδιες ρεπρίζ.
Κατανάλωση 5.5 με 6 το Diesel, 6,5 με 7 το 1.2.
Τιμή 9.700 το βενζινοκίνητο και 12.600 το Diesel. (τωρινές τιμές στην έκδοση Instyle)
Το Diesel το έκανε test drive ένας φίλος του πατέρα μου που επίσης ενδιαφέρεται, το οδήγησε και ο πατέρας μου (φανοποιός-βαφέας) για να δει τα ''δεσίματα'' και του φάνηκε κορυφαίο σαν αίσθηση. Απο επιδόσεις, το βρήκε απλά αξιοπρεπές. (Λογικό, ως κάτοχος X3 2.0d 177ps με 35,7 κιλά ροπής!) -
Η ροπή των ντίζελ είναι εντελώς υπερεκτιμημένη και παραπλανητική. Στο τελευταίο τεύχος των 4Τ έχει τεστ i30 1400 diesel και 1400 βενζίνης. Παντού ταχύτερο το βενζινοκίνητο, εκτός από τις ρεπρίζ στις χαμηλομεσαίες στροφές που βολεύουν το ντίζελ. Σε απόλυτες τιμές όμως (π.χ. το ταχύτερο 80-110 ή 120-140) που μπορεί να κάνει το κάθε αυτοκίνητο, το βενζινοκίνητο είναι ταχύτερο. Αυτό ισχύει σχεδόν για όλα τα αυτοκίνητα.
-
Από κατανάλωση όμως, τι λένε...??
-
Ρωτάς για τα i30 ή γενικά;
τα φτηνότερα ντιζελάκια της αγοράς αυτήν την περίοδο...