-
Καλημέρα,
Case Study :
Η θα χρειαστεί αυτοκίνητο από Χριστούγεννα και μετά
Δεν έχει οδηγήσει ποτέ αν και έχει δίπλωμα (Θα πάμε σε σχολή οδηγών να κάνει μερικά μαθήματα, γιατί αν κάναμε θα σκοτωνόμασταν )
Υπάρχουν 2 λύσεις :
-
Με πάει στη δουλειά εμένα και μετά παίρνει το V50 και κάνει 10 χλμ σε ημιαστική περιοχή για να πάει και αυτή στη δουλειά της
-
Αγοράζουμε ένα μικρούλι με 2.5 - 3.0Κ ευρώ ( είναι λίγο τρελό με την παρούσα οικονομική κατάσταση) Κάτι 4πορτο και χιλιάρι, ασφαλώς μεταχειρισμένο (Η μήπως να της πάρω ένα Μιατάκι )
Ξέρω είναι πολύ συγκεχυμένα αυτά που γράφω αλλά ήθελα να τα μοιραστώ !
-
-
Καλημέρα,
Case Study :
Δεν έχει οδηγήσει ποτέ αν και έχει δίπλωμα (Θα πάμε σε σχολή οδηγών να κάνει μερικά μαθήματα, γιατί αν κάναμε θα σκοτωνόμασταν )
Υπάρχουν 2 λύσεις :
-
Με πάει στη δουλειά εμένα και μετά παίρνει το V50 και κάνει 10 χλμ σε ημιαστική περιοχή για να πάει και αυτή στη δουλειά της
-
Αγοράζουμε ένα μικρούλι με 2.5 - 3.0Κ ευρώ ( είναι λίγο τρελό με την παρούσα οικονομική κατάσταση) Κάτι 4πορτο και χιλιάρι, ασφαλώς μεταχειρισμένο (Η μήπως να της πάρω ένα Μιατάκι )
-
-
Καλημέρα,
Case Study :
Υπάρχουν 2 λύσεις :
-
-
-
-
Οι απαιτησες ειναι μικρες οποτε Fiat Panda, Lancia Ypsilon το εκτιμανε οι γυναικες, Nissan Micra. Ολα ειναι μικρα και προσιτα ,εκτος και αν θες κατι πολυ πρεμιουμ viewtopic.php?f=9&t=51878
-
Επειδή αρκετά αμάξια φίλων περισσεύουν καθώς πλέον δεν δουλεύει ο ένας ή και οι δύο,
μην πάρεις αμάξι. -
Miata να μην το σκέφτομαι ε ?
(Για αυτήν θα το πάρω μην πάει ο νους σας στο κακό ... )
-
νεα οδηγος και μιατακι...?,
μαλλον οχι, διοτι τα μοντελλα με εσπ ειναι ακριβα και 1800/2000 κυβικα (ΤΟ ΜΙΑΤΑΚΙ παρτο για σενα, οποτε μια χαρα ειναι και θα μαθει η συζυγος και χωρις εσπ, οποτε βρισκεις και 1600αρακι )...αν δεν σας χαλαει κατι σε αυτοματο, θα την βολεψει πολυ στην αρχη.
επειδη ομως τα οικονομικα ειναι ρευστα, ο φιλος λεονπ εχει δικηο διοτι το κοστος χρησης μετραει χ2 αν εχεις 2ο αμαξι...στο τελος θα πηγαινετε παλι μαζι με το μικροτερο. Εχω 3 αμαξια αλλα παλι μοιραζομαστε της συζυγου στην καθημερινοτητα και τα αλλα 2 (μιατα +μπαρκεττα) ειναι για ξεπηξιμο που και που και αν....υπο συνθηκες
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Miata να μην το σκέφτομαι ε ?(Για αυτήν θα το πάρω μην πάει ο νους σας στο κακό ... )
τωρα εμενα γιατι πηγε ο νους μου στο κακο...πονηρουλη?...και γω ελεγα οτι το πηρα για την κορη μου για ξεκαρφωμα και στο συνεργειο ετσι λεω για να μη με δουλευουν οι πιτσιρικαδες εκει (ειναι και λιγο αδερφιστικο ομως σε κοκκινο)
-
Γενικά το θεωρώ λάθος γενικά αλλά πιο ειδικά στην εποχή μας να παίρνεις αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να πηγαίνεις στη δουλειά σου οπότε σκέφτομαι εναλλακτικές.
Χωρίς να θέλω γίνομαι λίγο αδιάκριτος, τι έχει αλλάξει και πρέπει να οδηγήσει; Βρήκε δουλειά, άλλαξε δουλειά, άλλαξες εσύ ή απλά βαρέθηκε άλλα μέσα; Γιατί αν ισχύει μόνο το τελευταίο θα συμφωνούσα με leonp, μην πάρεις τίποτα.
Αλήθεια πόσο σίγουροι είμαστε ότι θα είναι σε θέση να οδηγήσει με κάποια σχετική άνεση και ασφάλεια;;
Επίσης έχει σημασία τι είδους δουλειές έχετε (ωράριο 9-5 χωρίς μετακινήσεις ή άλλο) και σε τι αποστάσεις από το σπίτι σας.
Αν πχ η δική σου δουλειά είναι πιο κοντά μήπως βολεύει να πηγαίνεις εσύ με λεωφορείο και η γυναίκα με το αυτοκίνητο.
Γιατί δεν είπες να την πηγαίνεις εσύ και να κρατάς το αυτοκίνητο εσύ; Παίζει ρόλο και η ευκολία πάρκινγκ στο χώρο εργασίας του καθενός.
Οπωσδήποτε πάντως να μελετήσετε και οι δύο πιθανότητες carpooling με συναδέλφους. Πχ 2 μέρες ο ένας και 3 ο άλλος έχει το αυτοκίνητο και φορτώνει συναδέλφους και τις αντίθετες μέρες τον παίρνουν συνάδελφοι.
Την πιθανότητα αγοράς μηχανακίου, από αυτά που τα πας με δίπλωμα αυτοκινήτου τη συζητάτε; Που το πιθανότερο είναι να σας βολέψει πάρα πολύ και με πολύ χαμηλά λειτουργικά έξοδα.
Αλλιώς βρείτε κανέναν φίλο γνωστό με περισσευούμενο αυτοκίνητο που το έχει και κάθεται να 'νοικιάσετε' (βασικά αντί να το πετάξει, ανακυκλώσει, πουλήσει στην ξεφτίλα του πληρώνετε τα έξοδα) ή έστω να αγοράσετε πολύ φτηνά (ας είναι και σαραβαλάκι αρκεί να είναι αξιόπιστο). Εννοώ αντί να δώσεις 2-3-4000 δίνεις 500-1000 για το παλιό του φίλου που δεν πιάνει μία αλλά είναι καλοσυντηρημένο με λογικά χλμ σε καλή λειτουργική κατάσταση και δε θα λυπηθείς να το ανακυκλώσεις. -
να παρει ενα lada niva.
μη ρωτησεις γιατι. -
θα σου πω αυτο που θες να ακουσεις..........το V50 στην συζυγο και εσυ το miata!!!!!!!!!
και οι παντρεμενοι εχουν ζωη...... -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Οι απαιτησες ειναι μικρες οποτε Fiat Panda, Lancia Ypsilon το εκτιμανε οι γυναικες, Nissan Micra. Ολα ειναι μικρα και προσιτα ,εκτος και αν θες κατι πολυ πρεμιουμ viewtopic.php?f=9&t=51878Αχαχαχαχα! Ρε το μλκ!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
θα σου πω αυτο που θες να ακουσεις..........το V50 στην συζυγο και εσυ το miata!!!!!!!!!
και οι παντρεμενοι εχουν ζωη......Μάλλον όμως θα γίνει κάτι από αυτά που πρότειναν οι από πάνω ... (πιθανότερο το να πάμε μαζί γιατί ειναι και στην ίδια κατεύθυνση )
Onyx αλλάζει έδρα η εταιρία που δουλεύει οπότε ... και όλες αυτές οι σκέψεις !!!
-
πόσα χιλιόμετρα είναι η δουλειά της? αν είναι πολλά, δεν αξίζει να καίτε βενζίνη*2 κάθε μέρα φίλε. βάζε την με το βολβο κ εσένα δίπλα να μάθει την διαδρομή για κανά μήνα (το οποιο συνεπάγεται πως θα γυρνάς μετά πίσω για τη δική σου δουλειά βέβαια )
εγώ πήρα εδώ κ ένα μήνα ένα παρτάλι κλιο του 92 με 300 ευρώ για να κάνω 10-20 εύκολα χλμ την ημέρα κ είμαι υπερευχαριστημένος (ξέροντας τί πήρα κ για ποιο λόγο). θα σου πρότεινα το ίδιο. πάρε ένα κλιο ή πουντο με κάτω από χιλιάρικο και βλέπεις.... δεν είναι να 'επενδύεις' λεφτά πια σε 2ο αμάξι.
πχ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2732656/
οπότε το μόνο που θα εχεις ως παγια είναι ένα 50αρικο το μήνα για ασφάλεια-τελη κ καμιά μικροζημιά
αν θέλεις από την άλλη θες κ εσύ να το οδηγάς, παρε το μιατα ή αν εισαι σπορτιφ οδηγός πάρε κανά 106 ραλύ ή gti ή ανέβα στα λεφτά κ πάρε με 4,5χλρ μεταχειρισμένο rx8 (αν κάνετε όντως πολύ λίγα χλμ το τελευταιο) -
θα κάνει περίπου 30 χιλιόμετρα τις καθημερινές και 0 τα ΣΚ
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
θα κάνει περίπου 30 χιλιόμετρα τις καθημερινές και 0 τα ΣΚάρα θα θελετε γύρω στα 160€ το μήνα για βενζίνη, παγια κ καμιά μικροζημιά . εσεις ξέρετε αν υπάρχουν
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
θα κάνει περίπου 30 χιλιόμετρα τις καθημερινές και 0 τα ΣΚ
άρα θα θελετε γύρω στα 160€ το μήνα για βενζίνη, παγια κ καμιά μικροζημιά . εσεις ξέρετε αν υπάρχουν
Σωστα !!!
Απλά λυπάμαι και το αυτοκινητάκι μου να τις το δίνω ....
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
πόσα χιλιόμετρα είναι η δουλειά της? αν είναι πολλά, δεν αξίζει να καίτε βενζίνη*2 κάθε μέρα φίλε. βάζε την με το βολβο κ εσένα δίπλα να μάθει την διαδρομή για κανά μήνα (το οποιο συνεπάγεται πως θα γυρνάς μετά πίσω για τη δική σου δουλειά βέβαια )
εγώ πήρα εδώ κ ένα μήνα ένα παρτάλι κλιο του 92 με 300 ευρώ για να κάνω 10-20 εύκολα χλμ την ημέρα κ είμαι υπερευχαριστημένος (ξέροντας τί πήρα κ για ποιο λόγο). θα σου πρότεινα το ίδιο. πάρε ένα κλιο ή πουντο με κάτω από χιλιάρικο και βλέπεις.... δεν είναι να 'επενδύεις' λεφτά πια σε 2ο αμάξι.
πχ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2732656/
οπότε το μόνο που θα εχεις ως παγια είναι ένα 50αρικο το μήνα για ασφάλεια-τελη κ καμιά μικροζημιά
αν θέλεις από την άλλη θες κ εσύ να το οδηγάς, παρε το μιατα ή αν εισαι σπορτιφ οδηγός πάρε κανά 106 ραλύ ή gti ή ανέβα στα λεφτά κ πάρε με 4,5χλρ μεταχειρισμένο rx8 (αν κάνετε όντως πολύ λίγα χλμ το τελευταιο)Αν μπορείτε να βολευτείτε με ένα αμάξι (έστω και με ψιλο-παραχωρήσεις), δεν αξίζει να πάρεις 2ο αμάξι.
Αγορά κτήσης + κόστος συντήρησης (service, λάστιχα) + κόστος μετακίνησης (Βενζίνες) + τέλη + ασφάλειες
ΜΕΙΟΝ
λίγο περισσότερα km που θα κάνεις για να πηγαίνεις στη δουλειά τη σύζυγο (με το V50), να την αφήνεις και να γυρίζεις στη δουλειά σου + και το ίδιο για να επιστρέψετε σπίτι (το αναφέρω ως επιλογή αν δεν την εμπιστεύεσαι ως οδηγό λόγω 'νεότητας')
= αρκετά μεγάλη διαφορά που δεν καλύπτεται.Επίσης μεγάλη διαφορά υπάρχει ακόμα κι αν πηγαίνει η γυναίκα σου τα τελευταία km (από τη δουλειά σου στη δουλειά της και τούμπαλιν), ακόμα κι αν υπολογίσεις και κανα ψιλοτρακάρισμα ή ψιλοχτυπήματα (από παρκαρίσματα-ξεπαρκαρίσματα) που θες να φτιάξεις (ας πούμε ότι λαμβάνουμε την χειρότερη περίπτωση και θα γίνουν, αν και κακώς θεωρητικά προκαταβάλουμε την κατάσταση αφού πολλοί νέοι οδηγοί δεν έχουν κάνει γρατζουνιά στο αμάξι τους).
Ακόμα και να σου χαρίσουν το κόστος αγοράς του 2ου αυτοκινήτου, ΠΑΛΙ δεν αξίζει αν μοναδικός σκοπός χρήσης του αυτοκινήτου αυτού είναι η μετακίνηση σπίτι-δουλειά-σπίτι.
Προσωπικά αν ήθελα 'σόνι και ντε' να πάρουμε ένα 2ο αμάξι, η δική μου επιλογή θα ήταν εξής: θα διάλεγα ένα παλιό για να πηγαίνω εγώ στη δουλειά και θα έδινα το 'καινούριο'/καλό στη γυναίκα. Ακούγεται 'κουφό', αλλά αν παραγκωνίσεις τον αντρικό εγωισμό θα δεις ότι το παλιό μπορεί να σε αφήσει, δεν έχει την ίδια ασφάλεια και σίγουρα τον πιο έμπειρο οδηγό τον χρειάζεται περισσότερο από ένα νέο αμάξι το οποίο έχει όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα σε περίπτωση ανάγκης (πχ ΕSP, ABS κτλ). Επίσης στο καινούριο αμάξι, μπαίνεις μέσα, γυρίζεις το κλειδί και πας στη δουλειά σου. Με το παλιό αυτό δεν είναι πάντα σίγουρο (μιας και λόγω ηλικίας και km, πολλά πράγματα κατά διαστήματα θα 'παραδίδουν πνεύμα')
Επίσης στα τρακαρίσματα, αν το επισκευάσεις στην αντιπροσωπεία, είτε 10 ετών είναι το αμάξι είτε 15 είτε 5, πάνω-κάτω τα ίδια λεφτά θα δώσεις (εκτός αν πεις ότι εγώ δεν το φτιάχνω το 'παλιό).
Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, κατά την άποψή μου, είναι λάθος σε νέο οδηγό να του πάρεις ένα χρέπι/παλιό 'για να μάθει πρώτα', εκτός φυσικά και αν η τσέπη σου δεν αντέχει ξανά την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου (όπου πχ στην καλύτερη περίπτωση κρατάς το V50 και αγοράζετε ένα καινούριο μικρό με 9.000-10.000€).Αυτά από μένα. Ό,τι κι αν επιλέξεις, εύχομαι να σου βγει σε καλό και να μην το μετανιώσεις.
-
Eρώτηση: τα ωράρια θα ειναι πάντα τα ίδια και για τους δύο? Είναι βλακεία να έχει σχολάσει ο ένας και να ξεροσταλιάζει περιμένοντας να τελειώσει και ο άλλος...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eρώτηση: τα ωράρια θα ειναι πάντα τα ίδια και για τους δύο? Είναι βλακεία να έχει σχολάσει ο ένας και να ξεροσταλιάζει περιμένοντας να τελειώσει και ο άλλος...Σωστή παρατήρηση αλλά αν τύχει 1-2 φορές το μήνα να φύγει ο ένας ανεξάρτητα από τον άλλο, μπορεί ο μη-έχων όχημα να γυρίσει με ταξί ή λεωφορείο ή ακόμα και να πάρει ένα λεωφορείο μέχρι κοντά στο σπίτι και να έρθει ο άλλος να τον πάρει.΄
Γενικά αυτό που προσπάθησα να πω στο παραπάνω post μου είναι ότι ένα αμάξι ασχέτως κεφαλαίου αγοράς χρειάζεται minimum το χρόνο:
450€ ασφάλεια
400/4 = 125€ λάστιχα (αλλαγή κάθε 4 έτη)
200€ τέληΣΥΝΟΛΟ: 750€
Μέχρι να κάψεις σε βενζίνη 750€ στο έτος ή 62,5€ το μήνα παραπάνω για μετακινήσεις πήγαινε-έλα στη δουλειά συν τα έξοδα για κάποια απρόοπτα ταξί-λεωφορεία.
Και στα 750€ ανά έτος, δεν βάλαμε βενζίνες. Δηλαδή αυτά είναι κόστη μόνο που θα 'κάθεται' και θα το βλέπεις.
Επίσης τα μεταχειρισμένα, ένα μαζεματάκι δε θα του κάνεις? Ανάρτηση δε θα αλλάξεις ποτέ? (αυτά τα κόστη κανείς δεν τα σκέφτεται αλλά κάποια στιγμή θα έρθουν και θα χρειαστεί να τα πληρώσεις )
Αυτοκίνητο για σύζυγο