-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πως μπορείς να το γνωρίζεις αυτό; Διεξήγαγες δημοψήφισμα; Έστησες κάλπες; Έριξες τα χαρτιά; Τα κουκιά;Η δικομματική κυβέρνηση τι ποσοστό είχε πάρει συνολικά; ΝΔ + ΠΑΣΟΚ = 41%. Οπότε διορθώνω (Θυμόμουν ότι η ΝΔ είχε λιγότερο ποσοστό. Τέσπα, δεν έχει σημασία.) και λέω ότι 6 στους 10 δεν ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση. Βασικά οι 3 ψήφισαν ΝΔ και ο 1 ΠΑΣΟΚ. Οι υπόλοιποι 6 δεν θέλουν ούτε τους μεν, ούτε τους δε.
Αλλά ας πούμε ότι οκ, η κυβέρνηση δεν εκφράζει την πλειοψηφία. Πως μπορείς να γνωρίζεις ότι τα συνδικάτα την εκφράζουν; Τι σε κάνει αισιόδοξο ότι το ΚΚΕ που δεν καταφέρνει να πιάσει διψήφια νούμερα στις εκλογές (και θυμίζω ότι το 5% ειναι πολύ μικρότερο από το 20%) έκφράζει την λαϊκή βούληση περισσότερο από την κυβέρνηση όταν πρωτοστατεί στις απεργίες;
Εγώ δεν είπα ότι τα συνδικάτα εκφράζουν την λαϊκή βούληση. Τα συνδικάτα εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στον κάθε κλάδο. Το ΚΚΕ τώρα πως προέκυψε;
Ακριβώς επειδή λειτουργούμε εδώ και 40 χρόνια ως χώρα με αυτό τον τρόπο, είμαστε εδώ που είμαστε τώρα.
Δηλαδή οι απολύσεις είναι πανάκεια;
Δεν απάντησες σε αυτό που ρώτησα.
Και η απεργία της Χαλυβουργίας είχε κριθεί παράνομη αλλά εκεί ήταν ΟΚ.Σε ποιό ερώτημα να απαντήσω; Στο αν υπάρχουν κακές απεργίες; Μα σου είπα ότι το κρίνουν τα δικαστήρια και ας μη συμφωνώ με αυτό.
Ξανά δεν απάντησες, δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σωματείο, με ενδιαφέρει αν αναγνωρίζεις στα μη μέλη του σωματείου το δικαίωμα να μην ακολουθούν τις όποιες ενέργειες του σωματείου. Ή αν θέλεις αν αναγνωρίζεις το δικαίωμα σε ένα εργαζόμενο να μην είναι μέλος του σωματείου.
Αυτή η συζήτηση είναι εντελώς διαφορετική. Πρέπει να αποφασίσεις πόσο δημοκρατία θέλεις όμως. Γιατί από την μία δέχεσαι το να κυβερνάται όλη η χώρα από μια κυβέρνηση που δεν έχει υπερψηφίσει η πλειοψηφία του λαού, από την άλλη όμως δεν δέχεσαι ότι σε μια επιχείρηση/οργανισμό οι υπάλληλοι μπορούν με πλειοψηφία να επιβάλουν σε όλους τους συναδέλφους τους μια απόφαση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ακριβώς επειδή λειτουργούμε εδώ και 40 χρόνια ως χώρα με αυτό τον τρόπο, είμαστε εδώ που είμαστε τώρα.
Δηλαδή οι απολύσεις είναι πανάκεια;
Αυτό κατάλαβες ? Αστο...
Δεν απάντησες σε αυτό που ρώτησα.
Και η απεργία της Χαλυβουργίας είχε κριθεί παράνομη αλλά εκεί ήταν ΟΚ.Σε ποιό ερώτημα να απαντήσω; Στο αν υπάρχουν κακές απεργίες; Μα σου είπα ότι το κρίνουν τα δικαστήρια και ας μη συμφωνώ με αυτό.
Αρα (επιμένω εγώ ) κακώς συνέχισαν την απεργία στη Χαλυβουργία και καλώς πλάκωσαν τα ΜΑΤ μετά από μήνες. ΟΚ.
Ξανά δεν απάντησες, δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σωματείο, με ενδιαφέρει αν αναγνωρίζεις στα μη μέλη του σωματείου το δικαίωμα να μην ακολουθούν τις όποιες ενέργειες του σωματείου. Ή αν θέλεις αν αναγνωρίζεις το δικαίωμα σε ένα εργαζόμενο να μην είναι μέλος του σωματείου.
Αυτή η συζήτηση είναι εντελώς διαφορετική. Πρέπει να αποφασίσεις πόσο δημοκρατία θέλεις όμως. Γιατί από την μία δέχεσαι το να κυβερνάται όλη η χώρα από μια κυβέρνηση που δεν έχει υπερψηφίσει η πλειοψηφία του λαού, από την άλλη όμως δεν δέχεσαι ότι σε μια επιχείρηση/οργανισμό οι υπάλληλοι μπορούν με πλειοψηφία να επιβάλουν σε όλους τους συναδέλφους τους μια απόφαση.
KAMIA κυβέρνηση από την εποχή του Καραμανλή (54% το 1974) δεν έχει ψηφισθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του λαού άρα κατ' εσέ όλες είναι παράνομες.
Αν δέχεσαι όμως τις αποφάσεις των δικαστηρίων σχετικά με τις νόμιμες απεργίες, για ποιό λόγο δε δέχεσαι τις νόμιμες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, κυβερνήσεις του 41% ?
Τι σχέση έχει η έννοια 'πλειοψηφία' στα σωματεία ? Εργαζόμενοι: 100 Μέλη σωματείου: 60 Παρόντες στη συνέλευση: 40 Ψήφισαν υπερ απεργίας: 25 (όλα αυτά ρεαλιστικά νούμερα έτσι ? Πχ. έτσι είναι στη δουλειά της γυναίκας μου. Και απ΄όσο διάβαζα κάπως έτσι συνέβαινε και στην περίπτωση της Χαλυβουργίας). Οι 25 επιβάλλουν τη θέλησή τους στους 75.
Μόνο με δύο σημαντικότατες διαφορές:
- Το να είσαι πολίτης είναι υποχρεωτικό, το να είσαι μέλος στο σωματείο προαιρετικό
- Με το να απεργείς στερείς από τους υπόλοιπους το δικαίωμά τους να εργαστούν. Τι ακριβώς στερούν οι 41 από τους 59 ? Μη μου πεις τώρα που είναι παράξενη η φάση, πες μου πχ. ποιά δικαιώματα της κατ΄ εσέ πλειοψηφίας παραβιάστηκαν επειδή ο Σημίτης ή ο Καραμανλής βγήκαν με 40-κάτι % και όχι με 51%.
Επίσης όλοι ξέρουμε πως καπελώνονται τα σωματεία, πράγμα που δεν μπορεί να πει κανείς με αντίστοιχο τρόπο για τις βουλευτικές εκλογές, επειδή βέβαια θα μου πεις για τα ΜΜΕ κτλ. δεν το βάζω με τα παραπάνω.
Αρα ναι, δέχομαι οι 41 να επιβάλλουν τη θέλησή τους στους υπόλοιπους 59 αλλά δε δέχομαι οι 25 να επιβάλλουν τη θέλησή τους στους υπόλοιπους 75. Για την περίπτωση των σωματείων θεωρώ ότι είναι εύλογη η απαίτηση οι αποφάσεις απεργιών να λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ όχι των ΜΕΛΩΝ.
-
ο μεγαλύτερος καρκίνος στην Ελλάδα είναι ο πάσης φύσεως συνδικαλισμός..
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό κατάλαβες ? Αστο...Όταν σου είπα ότι δεν απολύω κανέναν, μου απάντησες ότι αυτό γίνεται επί 40 χρόνια και φτάσαμε ως εδώ. Στην νέα μου ερώτηση για το αν για σένα οι απολύσεις είναι πανάκεια, ανταπαντάς ότι δεν κατάλαβα τι θες να πεις.
Αρα (επιμένω εγώ ) κακώς συνέχισαν την απεργία στη Χαλυβουργία και καλώς πλάκωσαν τα ΜΑΤ μετά από μήνες. ΟΚ.
Τυπικά νόμιμο αυτό που έκαναν τα ΜΑΤ κι ας είμαι αντίθετος. Νόμιμο μέσα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας βέβαια αλλά ας μην πάμε αλλού την συζήτηση.
KAMIA κυβέρνηση από την εποχή του Καραμανλή (54% το 1974) δεν έχει ψηφισθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του λαού άρα κατ' εσέ όλες είναι παράνομες.
Αυτό το λογικό άλμα πως το έκανες πάλι; Έγραψα πουθενά ότι κυβέρνηση με κάτω του 50.1% είναι παράνομη; Οπότε και οι δύο παράγραφοι που έγραψες από κάτω είναι άκυρες.
Αρα ναι, δέχομαι οι 41 να επιβάλλουν τη θέλησή τους στους υπόλοιπους 59 αλλά δε δέχομαι οι 25 να επιβάλλουν τη θέλησή τους στους υπόλοιπους 75. Για την περίπτωση των σωματείων θεωρώ ότι είναι εύλογη η απαίτηση οι αποφάσεις απεργιών να λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ όχι των ΜΕΛΩΝ.
Δημοκρατία a la carte δηλαδή. Μπορεί να βγάλει κυβέρνηση το 20% του λαού αλλά δεν μπορεί να επιβάλει απεργία το 20% των εργαζομένων. Σωραίος.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ο μεγαλύτερος καρκίνος στην Ελλάδα είναι ο πάσης φύσεως συνδικαλισμός..Οκ με την γνωμάτευση. Πες όμως και την ορθή εναλλακτική?
-
Ο χρήστης Antong έγραψε:
Εχεις ιδεα ποσα ατομα βρισκονται συνηθως σε συνελευσεις για αποφασεις και ποσα ειναι αυτα του κλαδου γενικοτερα;
Η διαφορα εινσι συντριπτικη.
Δεν γινεται να αποφασιζουν 50 ατομα αντι χιλιαδων.Αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Το έχεις ακούσει ποτέ; Είναι το ίδιο σύστημα με αυτό που 300 άτομα αποφασίζουν για 11 εκατομμύρια.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η απεργία τύπου 'πλήττω όσο μπορώ την κοινωνία και τους πολίτες ώστε να εκβιάσω το πολιτικό σύστημα' δεν νομίζω να εκλείψει εύκολα από την χώρα μας. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι.
Με πολύ φιλική διάθεση... αλλά η κλασική καραμέλα.
Αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα που έχω εικόνα, προσωπικά είμαι αντίθετα ταγμένος στην μορφή της απεργίας που 'κυρήσουμε' στην Ελλάδα, κέρδος ΔΕΝ είδα, χαμένος βγήκα γιατί πλέον και το κράτος του συμφέρει να πετσοκόβει μισθούς από απεργίες και συνδικαλιστικά κανένας σε κανέναν δεν μπορεί να στηριχθεί και να ελπίζει. Σε ένα ψόφιο ψάρι που βρωμάει από το κεφάλι ... ελπίζουμε να δούμε να κουνιέται η ουρά!!!
Για μένα υποστηρίζοντας την όποια μαχητικότητα μόνο Συλλόγου εργαζομένων και όχι της ΑΔΕΔΥ που λείπει μονίμως διακοπές ΜΟΝΟ υπομονή αν πλήττομαι από απεργία τους έχοντας συνειδητοποιήσει πως ο καθένας μόνος του παλεύει ...Ο καθένας το βλέπει από την δική του σκοπιά και αξιολογεί ανάλογα.
Π.χ. άλλος μένει Ηράκλειο Κρήτης ή Θεσ/κη και πάει μέχρι τη θάλασσα για μπανάκι και ξαπλώστρα. Δεν μπαίνει ποτέ σε αεροπλάνο, δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα, δεν θίγεται κάτι που αφορά την προσωπική του ζωή.
Ο άλλος όμως, πρέπει να ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους (εντός ή εκτός συνόρων) με αεροπλάνο και κάποιοι δεν του το επιτρέπουν. Θα ήταν παρανοϊκό να ζητήσω από αυτούς τους ανθρώπους την συμπόνοια τους και την κατανόησή τους.Και αν θέλουν να κάνουν οι κύριοι της ΟΣΥΠΑ να 'πιέσουν' καταστάσεις γιατί δεν ξεκινούν απεργία στις 8/8 για όλες τις πτήσεις π.χ. και για το κυβερνητικό αεροπλάνο;;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οκ με την γνωμάτευση. Πες όμως και την ορθή εναλλακτική?
η ορθη εναλλακτική είναι να υπάρχουν πολιτικοί κ κράτος γενικότερα με @ρχίδι@ , που να μεριμνούν για το καλό του τόπου , για τα πάσης φύσεως δικαιώματα των πολιτών του κ να σέβεται το ίδιο τους νόμους που αυτό νομοθετεί..
εντάξει , ξέρω αυτά δεν γίνονται πουθενά , όμως κ το είδος του συνδικαλισμού που υπάρχει εδώ μόνο εμετό μου φέρνει κ τπτ άλλο.. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
η ορθη εναλλακτική είναι να υπάρχουν πολιτικοί κ κράτος γενικότερα με @ρχίδι@ , που να μεριμνούν για το καλό του τόπου , για τα πάσης φύσεως δικαιώματα των πολιτών του κ να σέβεται το ίδιο τους νόμους που αυτό νομοθετεί..
εντάξει , ξέρω αυτά δεν γίνονται πουθενά , όμως κ το είδος του συνδικαλισμού που υπάρχει εδώ μόνο εμετό μου φέρνει κ τπτ άλλο..Απο τι στιγμή που δεν μπορείς εσύ να μεριμνήσεις για το καλό σου περιμένεις να το κάνουν αλλοι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και αν θέλουν να κάνουν οι κύριοι της ΟΣΥΠΑ να 'πιέσουν' καταστάσεις γιατί δεν ξεκινούν απεργία στις 8/8 για όλες τις πτήσεις π.χ. και για το κυβερνητικό αεροπλάνο;;Ατύχησες. Τα α/φ μεταφοράς υψηλών προσώπων είναι στρατιωτικά και τα πετάει η ΠΑ.
-
Και αν θέλουν να κάνουν οι κύριοι της ΟΣΥΠΑ να 'πιέσουν' καταστάσεις γιατί δεν ξεκινούν απεργία στις 8/8 για όλες τις πτήσεις π.χ. και για το κυβερνητικό αεροπλάνο;;
Ατύχησες. Τα α/φ μεταφοράς υψηλών προσώπων είναι στρατιωτικά και τα πετάει η ΠΑ.
Από Ελευσίνα φεύγουν ή από Ελ.Βενιζέλ ;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μικρότερο κράτος. Πολύ μικρότερο κράτος. Περιορισμός του αυστηρά σε ρυθμιστικό ρόλο της ελεύθερης αγοράς, με εξαίρεση την παιδεία, υγεία, άμυνα.
Αυτό μειώνει την δυνατότητα των συνδικαλησταρχαίων να παρασιτούν ενάντια στον φορολογούμενο. Ας δώσουν τις μάχες τους ενάντια στους ιδιώτες.
-
Αυτό κατάλαβες ? Αστο...
Όταν σου είπα ότι δεν απολύω κανέναν, μου απάντησες ότι αυτό γίνεται επί 40 χρόνια και φτάσαμε ως εδώ. Στην νέα μου ερώτηση για το αν για σένα οι απολύσεις είναι πανάκεια, ανταπαντάς ότι δεν κατάλαβα τι θες να πεις.
Το 'δεν απολύεται κανείς' ήταν η θέση σου. Και η αντίληψή σου για τη δική μου θέση ήταν το 'οι απολύσεις είναι πανάκεια'. Και χρησιμοποιείς εσύ το ΟΚ
Λοιπόν, θα σε εκπλήξω ίσως αλλά για άλλη μια φορά ο κόσμος φαίνεται να μην είναι άσπρο-μαύρο: (α) δε δέχομαι ως θέσφατο το 'δεν απολύεται κανείς' (και εκεί πήγαινε το σχόλιο για τα 40 τελευταία χρόνια, διότι αν ΚΑΙ προσλαμβάναμε λιγότερους στο δημόσιο ΚΑΙ απολύονταν κάποιοι που θα έπρεπε να απολυθούν τότε πιθανά να μην ήμασταν τόσο βαθιά στα σκατά που είμαστε τώρα) (β) δε δέχομαι τις απολύσεις ως πανάκεια αλλά πιστεύω ότι ΚΑΠΟΙΕΣ απολύσεις (πχ. επίορκοι, καραβύσματα, αρχιξυσταρχίδες, και αν τα άλλα είναι δύσκολο να διαπιστωθούν ε οι επίορκοι είναι απλούστατο αλλά το ελληνικό κράτος είναι μαζί σου στο 'δεν απολύεται κανείς' μην ανησυχείς ) είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ όχι για οικονομικούς λόγους αλλά κυρίως για εμπέδωση ενός αισθήματος δικαιοσύνης και ότι κάτι άρχισε να αλλάζει.
Τυπικά νόμιμο αυτό που έκαναν τα ΜΑΤ κι ας είμαι αντίθετος. Νόμιμο μέσα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας βέβαια αλλά ας μην πάμε αλλού την συζήτηση.
Πάλι πετάς έξω την μπάλα. Δε σε ρώτησα αν υπάρχουν νόμιμες ή όχι απεργίες. ΟΚ αυτό το απαντήσαμε και άρα είχε άδικο το ΠΑΜΕ για τη Χαλυβουργία (κάτι είναι και αυτό). Σε ρώτησα αν υπάρχουν ΚΑΚΕΣ απεργίες, που δεν έχεις απαντήσει.
Μη με ρωτήσεις τι σημαίνει 'κακές απεργίες' Πάντως σίγουρα 'καλή' απεργία δεν ισούται με 'νόμιμη' απεργία αλλιώς τότε τι ζόρι τραβάς με την κυβέρνηση, νομιμότατη είναι
Ας πούμε 'κακή' απεργία είναι αυτή που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί διότι είναι ύστατο μέτρο πίεσης, μην το ξεχνάμε αυτό.
Αυτό το λογικό άλμα πως το έκανες πάλι; Έγραψα πουθενά ότι κυβέρνηση με κάτω του 50.1% είναι παράνομη; Οπότε και οι δύο παράγραφοι που έγραψες από κάτω είναι άκυρες.
Συγνώμη λάθος έκφραση, όχι 'παράνομες' με την αυστηρή έννοια των δικαστηρίων αλλά 'χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση'. Κατ΄αυτή την έννοια μια χαρά ισχύουν όσα έχω γράψει.
Δημοκρατία a la carte δηλαδή. Μπορεί να βγάλει κυβέρνηση το 20% του λαού αλλά δεν μπορεί να επιβάλει απεργία το 20% των εργαζομένων. Σωραίος.
Εξήγησα σαφώς το σκεπτικό μου. Το να ψηφίσεις στις εκλογές είναι υποχρεωτικό, άρα το '40%' εκφράζει το σύνολο του λαού (το οποίο επιπλέον έχει τυπική (αν όχι και λαϊκή) νομιμοποίηση, ασφαλιστικές δικλείδες πχ. μυστική και αδιάβλητη ψηφοφορία). Το να ψηφίσεις στα σωματεία είναι προαιρετικό άρα το '40%' μπορεί στην πραγματικότητα να εκφράζει το 5% των εργαζομένων, χώρια που δεν έχει και τα παραπάνω. Παράδειγμα πολύ παρόμοιο: φοιτητικοί σύλλογοι. Αν εσύ νομίζεις ότι είναι τα ίδια, απλά δε συμφωνούμε (ως συνήθως).
-
Και αν θέλουν να κάνουν οι κύριοι της ΟΣΥΠΑ να 'πιέσουν' καταστάσεις γιατί δεν ξεκινούν απεργία στις 8/8 για όλες τις πτήσεις π.χ. και για το κυβερνητικό αεροπλάνο;;
Ατύχησες. Τα α/φ μεταφοράς υψηλών προσώπων είναι στρατιωτικά και τα πετάει η ΠΑ.
Τα κυβερνητικά VIP υποχρεούνται να υποβάλλουν σχέδια πτήσης, να πετάνε σε αεροδιαδρόμους κτλ. οπότε μια χαρά υπόκεινται στη δικαιοδοσία της ΥΠΑ
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μικρότερο κράτος. Πολύ μικρότερο κράτος. Περιορισμός του αυστηρά σε ρυθμιστικό ρόλο της ελεύθερης αγοράς, με εξαίρεση την παιδεία, υγεία, άμυνα.
Αυτό μειώνει την δυνατότητα των συνδικαλησταρχαίων να παρασιτούν ενάντια στον φορολογούμενο. Ας δώσουν τις μάχες τους ενάντια στους ιδιώτες.
και πως θα διοριζουν οι βουλευτες μας μετα;
πως οι κρατικοδιαιτοι/διαπλεκομενοι επιχειρηματιες θα κανουν μπιζνες ανενοχλητοι;το τραγικο ειναι οτι η παρουσα κυβερνηση ΔΕΝ θελει να το εφαρμοσει, ενω αυτοι που περιμενουν τη σειρα τους εχουν δηλωσει οτι οχι μονο δεν το θελουν, αλλα θα επαναφερουν την προηγουμενη κατασταση η οποια μας εφτασε εδω.
λες και δεν περασε μια μερα.δεν υπαρχει σωτηρια.
-
Εχεις ιδεα ποσα ατομα βρισκονται συνηθως σε συνελευσεις για αποφασεις και ποσα ειναι αυτα του κλαδου γενικοτερα;
Η διαφορα εινσι συντριπτικη.
Δεν γινεται να αποφασιζουν 50 ατομα αντι χιλιαδων.Αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Το έχεις ακούσει ποτέ; Είναι το ίδιο σύστημα με αυτό που 300 άτομα αποφασίζουν για 11 εκατομμύρια.
Ναι ένα σύστημα που στηρίζεται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία (σχετική ή απόλυτη) κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει. Αυτό σημαίνει ότι η μειοψηφία αποδέχεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και όχι τις αποφάσεις αλά καρτ.
Το 2010 280+ βουλευτές αποφάσισαν να αλλάξουν το νόμο πλαίσιο των ΑΕΙ/ΑΤΕΙ. Εκείνη την εποχή εκπροσωπούσαν ακόμα το 80%+ του Ελληνικού λαού (πολύ πρόσφατες ήταν και οι Δημοτικές Εκλογές). Φυσικά και οι κομματικές παρατάξεις τους έγραψαν στα @@ τους. Και φυσικά ακόμα η Κυβέρνηση δεν προβαίνει στο προφανές (το κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης) σε οργανισμούς που λειτουργούν χωρίς να τηρούν το νόμο.
Εκεί τι έπρεπε να γίνει; Να πάρουμε από ένα καδρόνι να μπούμε μέσα στις σχολές για να επιβάλλουμε την άποψη της πλειοψηφίας;
Δημοκρατία και υπακοή στους νόμους αλά καρτ δεν παίζει. Το δικαίωμα που έχει κάθε εργοδότης να προβαίνει σε διορθωτικές, κατ' αυτόν, κινήσεις όσον αφορά και το προσωπικό δεν γίνεται να το απεμπολήσει το Δημόσιο γιατί έτσι βολεύει κάποιους. Όταν οι επόμενοι έρθουν στην εξουσία να τους προσλάβουν όλους και να τους αποζημιώσουν και πλήρως. Μέχρι τότε θα μου επιτρέψεις να δώσω το δικαίωμα σε κάθε κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και να κριθεί από αυτό και όχι από τις προθέσεις της ή από το τι πέτυχαν οι οργανωμένοι μπαχαλάκηδες.
-
nass η απεργία στην Χαλυβουργία βγηκε παράνομη και καταχρηστική μετά τον 7ο μήνα και κατόπιν εξωφρενικών πιέσεων από εργοδοσία, ΣΚΑΪ, αθενς βόις, Λάππα, μανοσκ και λοιπούς χαρούμενους. Αρα το επιχείρημα ας μπει στη σωστή του διάσταση, η απεργία ήταν νομιμότατη για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημά της. Επίσης πολύ εξυπνο να βγαζεις ποσοστά απεργιών επί των εγγεγραμμένων τη στιγμή που στον ιδιο συλλογισμό κρίνεις τη δύναμη των κομμάτων επί των εγκύρων. Νομίζω θα έπρεπε να αποφασίσεις ποια μέθοδο προτείνεις και να προσαρμόσεις την επιχειρηματολογία σου αναλόγως, αλλιώς τα ποστ είναι αστεία.
Και περί των χαριτωμενιών (οποία έκπληξη) του Λάππας (δεν απαντάω στον ίδιο, τον θεωρώ ανίατη περίπτωση, αλλά δε θέλω να μένουν εντυπώσεις σε όσους διαβάζουν): Το κράτος αν παραβιάσει μία δικαστική απόφαση είναι συνταγματικη εκτροπή και ουσιαστικά αθέμιτη άσκηση κρατικής βίας. Και το κυριότερο; Τζαμπα μαγκιά, γιατί κανείς δε θα του κάνει τίποτα απολύτως. Ο Χ εργαζόμενος αν παραβιάσει μία δικαστική απόφαση το κάνει εν γνώσει του και αναλαμβάνοντας τις συνέπειες του νόμου. Αν κάποιοι τα μπερδεύουν και συστηματικά τα συγχέουν είναι γιατί η ιδεολογική τους ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τέτοια αίολα επιχειρήματα, το να μην καταλαβαίνουν τη χαώδη διαφορά το αποκλείω.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ο Χ εργαζόμενος αν παραβιάσει μία δικαστική απόφαση το κάνει εν γνώσει του και αναλαμβάνοντας τις συνέπειες του νόμου.Πότε δηλαδή κάποιος απολύθηκε γιατί ενώ η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη και δεν προσήλθε στη δουλειά του.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
πιστεύω ότι ΚΑΠΟΙΕΣ απολύσεις (πχ. επίορκοιΣε αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς.
Ας πούμε 'κακή' απεργία είναι αυτή που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί διότι είναι ύστατο μέτρο πίεσης, μην το ξεχνάμε αυτό.
Ειλικρινά η κατάσταση σου μοιάζει για μη κρίσιμη; Γενικά μιλάμε, δεν ξέρουμε λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη απεργία.
Εξήγησα σαφώς το σκεπτικό μου. Το να ψηφίσεις στις εκλογές είναι υποχρεωτικό, άρα το '40%' εκφράζει το σύνολο του λαού
Αστειάκια; 37,5% αποχή είχαμε στις τελευταίες εκλογές. http://www.newsbeast.gr/politiki/ekloge ... s-ekloges/
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ο Χ εργαζόμενος αν παραβιάσει μία δικαστική απόφαση το κάνει εν γνώσει του και αναλαμβάνοντας τις συνέπειες του νόμου.
Πότε δηλαδή κάποιος απολύθηκε γιατί ενώ η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη και δεν προσήλθε στη δουλειά του.
Τα παράπονά σου στον δικαστικό μηχανισμό που προφανώς έχει αλωθεί από αριστερούς και κομμουνιστάς
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]