-
(turbine facepalm)
-
Επειδή έχω πάει αρκετές φορές στη Σκύρο, να σημειώσω ότι το νότιο (μισό σχεδόν) τμήμα του νησιού δεν είναι αραιοκατοικημένο, αλλά ακατοίκητο. Εκεί αμολάνε τα γίδια τους οι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι Σκυριανοί, τα οποία δεν αφήνουν τίποτα αφάγωγο, γι' αυτό η περιοχή μοιάζει με το Ντουμπάι.
Δείτε εδώ:https://www.google.com/maps/ms?msid=209 ... 3,0.676346
Σε αυτή την ξεραΐλα σχεδιάζεται να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες, όπου δεν υπάρχουν οικισμοί, ξενοδοχεία, κάποιο αξιόλογο φυσικό κάλλος που θα καταστραφεί ανεπανόρθωτα από τους ανεμιστήρες, τί-πο-τα (εκτός από τα θρεμμένα αμνοερίφια).
-
-
Πυρηνικά δε θελουμε, λιθάνθρακα δε θελουμε, λιγνίτη δε θελουμε, ανανεώσιμες δε θελουμε, τι σκατα θελουμε;
-
Λίγο κρασί , λίγο θάλασσα κ το αγόρι μουυυυυυυ
-
Για τη Σκύρο....
Η Καθημερινή ξέχασε (γιατί άραγε;) να αναφέρει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των εκτάσεων και υποψήφιος επενδυτής. Για το θέμα όμως υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα στο παρελθόν, όπως αυτό:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=327327Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση της Σκύρου
Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πρώην βουλευτή Ευβοίας
Σοβαρό πλήγμα δέχθηκε το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας για την εγκατάσταση στην Σκύρο εννέα γιγαντιαίων αιολικών πάρκων (111 ανεμογεννήτριες), συνολικής ισχύος 333 MW. Η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας στις 14/11/2011 απέρριψε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
..........................Με άλλα λόγια και από άλλα παλιά δημοσιεύματα που θυμάμαι, η έκταση (το 1/8 του νησιού) διεκδικείται από τη μονή, μέχρι σήμερα μένει ανεκμετάλλευτη και απλώς η μονή εισπράττει κάποιο ενοίκιο από τους βοσκούς, μάλλον για να κατοχυρώσει την ιδιοκτησία της.
Όμως, την έκταση τη διεκδικεί και ο δήμος Σκύρου - βέβαια, αν είχαμε σοβαρό κράτος θα έπρεπε πρώτο απ΄όλους να την διεκδικήσει στο Δημόσιο...
Αν λοιπόν γίνει η επένδυση από τους καλόγερους είναι σαν να κατοχυρώνεται η έκταση στη μονή.Απ' ότι έχω καταλάβει λοιπόν τα οικολογικά θέματα είναι το πρόσχημα, η ουσία βρίσκεται στο ιδιοκτησιακό. Φαντάζομαι ότι αν η έκταση περνούσε στο δήμο θα γινόταν η επένδυση, ίσως σε μικρότερη κλίμακα για να κρατηθούν τα προσχήματα. Και φυσικά με φορέα/επενδυτή το δήμο και όχι τη μονή.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκεί αμολάνε τα γίδια τους οι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι Σκυριανοί, τα οποία δεν αφήνουν τίποτα αφάγωγο, γι' αυτό η περιοχή μοιάζει με το Ντουμπάι. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εκεί αμολάνε τα γίδια τους οι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι Σκυριανοί, τα οποία δεν αφήνουν τίποτα αφάγωγο, γι' αυτό η περιοχή μοιάζει με το Ντουμπάι.
ωραία η φώτο της σκύρου
βάλε μια και από το ντουμπάι να δούμε τις διαφορές -
Δεν χρειάζεται, έχουν αντιγράψει τη Σκύρο.
-
Να συμπληρώσω στο ενδιαφέρον και διαφωτιστικό σχόλιο του Thanasis.
Όπως και στο Ελληνικό κάποιος δημαρχούλης κρύβεται από πίσω.Ιδανικά ναι πρέπει η επένδυση να γίνει από το δημόσιο και όχι από την Εκκλησία, αλλά πώς ακριβώς διεκδικούν την επένδυση αυτή οι Σκυριανοί;
Με τις οικολογικές ανησυχίες του κώλου; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δεν χρειάζεται, έχουν αντιγράψει τη Σκύρο.η Μαρκετ είναι σαν την κηφισίας, το Ντουπάι αντιγράφει τη σκύρο
τι γίνεται πια
-
Της γκλομπαλιζέισο...
-
Κι όμως, υπάρχουν χιλιάδες άτομα που τον ψήφισαν...
Από το 5':00' και μετά...
Τζαμτζής: με θέλετε να μην είμαι σαν τον γύφτο ντυμένος;. (στο 8':00').
Επειδή δεν είναι 'σαν τον γύφτο ντυμένος', δεν είναι γύφτος... -
Άσχετο, κι εγώ θεωρώ τεράστιο φαιλ την κόντρα με τον Χατζόπουλο.
Συμφωνώ ότι ίσως να το παράκανε στο 'σεξιστικό' κομμάτι, αλλά γενικά είναι εξαιρετικά καλός σκιτσογράφος, και όπως είπε ο Eddie εχει δείξει σάτιρα προς όλα τα κόμματα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εκεί αμολάνε τα γίδια τους οι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι Σκυριανοί, τα οποία δεν αφήνουν τίποτα αφάγωγο, γι' αυτό η περιοχή μοιάζει με το Ντουμπάι.
Εννοούσε με το Dubai στα 90s
Εδώ η Σκύρος όπως είναι σήμερα (διακρίνονται καθαρά οι πολυόροφες στάνες)
και εδώ το Dubai στα 90s
-
^φτηνή ειρωνία
Σχετικά με τον Χατζόπουλο, το θέμα κακώς προσωποποιήθηκε. ΤΟ θέμα είναι οτι άλλοι σκιτσογράφοι στα ΝΕΑ εκτός κυβερνητικής γραμμής απολύθηκαν, είναι προφανές ότι τα σκίτσα είναι παραγγελία. Απλά αν ο Χατζόπουλος είχε αρχίδια θα το παραδεχόταν.
Επισης δεν κατάλαβα το πρόβλημα, δεν μπορεί κάποιος να σχολιάσει μια γελιογραφία
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
....ΤΟ θέμα είναι οτι άλλοι σκιτσογράφοι στα ΝΕΑ εκτός κυβερνητικής γραμμής απολύθηκανO Παντελής ο Καψής εχει κι ενα παιδι να σπουδασει
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Επισης δεν κατάλαβα το πρόβλημα, δεν μπορεί κάποιος να σχολιάσει μια γελιογραφίαΠροφανώς!
απλώς το θέμα είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση ξεσηκώθηκε κόσμος και ντουνιάς και έγινε μείζον πολιτικό ζήτημα. Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες είχε σκιτσάρει εναντίον του Δένδια και της Χ.Α, τότε δεν ήταν 'παραγγελία'
Όπως αντίστοιχα ανόητος μου είχε φανεί και όλος ο σαματάς με το εξώφυλλο του Unfollow.
Γενικά, το έχω ξαναγράψει, πιστεύω ότι ο κόσμος όλος είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ τσιτωμένος και στραβώνει με το παραμικρό. Λίγο χαλαρότητα και χιούμορ δεν κάνει κακό - ναι, ΥΠΑΡΧΕΙ και το ενδεχόμενος κάποιος να έχει άλλη άποψη χωρίς να είναι 'πουλημένος', 'τσιράκι', 'αναρχοαριστεροάπλυτος' ή οτιδήποτε άλλο.
Και ο Χατζόπουλος θα κάνει πλάκα, και ο πιτσιρίκος, και η Ελληνοφρένεια και ο οποιοσδήποτε - λίγο χαλαρότητα χρειάζεται.
-
Δεν τον παρακολουθώ συστηματικά, θεωρώ ότι εχει καλό χιουμορ αν με ρωτήσεις, αλλά τα νέα έκαναν τον ντόρο, κατηγορώντας για λογοκρισία (ΛΟΛ) την αυγή
Τα ΝΕΑ:
'Αγαπητοί συνάδελφοι, Εργάζομαι από 10ετίας στα «Νέα» ως σκιτσογράφος-γελοιογράφος και κατά την περίοδο αυτή η διεύθυνση της εφημερίδας ενέκρινε τη δημοσίευση χιλιάδων πολιτικών γελοιογραφιών μου, χωρίς κάποια λογοκριτική διάθεση. Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον κ. Μεμή, ο οποίος περιόρισε τη δημοσίευση των σκίτσων μου στο ελάχιστο, «κόβοντας» ό,τι δεν συναινούσε με την κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα ειδοποιήθηκα μέσω τρίτων «να ρίξω νερό στο κρασί μου» – προφανώς για να εξασφαλίσω ένα ευνοϊκό για εμένα εργασιακό καθεστώς. Το δημοσιογραφικά απαράδεκτο καθεστώς πολιτικής λογοκρισίας και φίμωσής μου επιδεινώθηκε εδώ και έξι μήνες περίπου, με τον πλήρη αποκλεισμό μου από κάθε δημοσίευση. Αυτό συνέβη όταν μου προτάθηκε ανεπισήμως να παραιτηθώ (με αποζημίωση) κι εγώ φυσικά αρνήθηκα. Έκτοτε, δεν έχει δημοσιευτεί ούτε μία από τις γελοιογραφίες που ανελλιπώς παραδίδω στη σύνταξη καθημερινά΄.
-
drifter
ο Χατζόπουλος (αν τον παρακολουθείς καθημερινά) κράζει το ΠΑΣΟΚ ακόμα και σε πολύ λεπτά σημεία και με πολύ αιχμηρό τρόπο.
Το χιούμορ και η ειρωνία του είναι πολύ πιο έξυπνα (5-10 γκεστάλ πάνω Μιτζάκωβε) απ' ότι μπορεί να καταλάβει ο νους του μέσου Πασόκου, οπότε μπορεί καν να μην παίρνουν χαμπάρι τι λέει σε πολλές περιπτώσεις.
Δεν τον συγκρίνω με τον Μητρόπουλο πχ σε καμία περίπτωση.Ένα σκιτσογράφο έχω υπόψη μου που απολύθηκε από την εφημερίδα (Αναστασίου νομίζω) αλλά ειλικρινά δίπλα στον Χατζόπουλο είναι το λιγότερο ατάλαντος.
Θεωρώ ότι ακόμα και σαν όργανο προπαγάνδας (δεν διαφωνώ) τα Νέα έχουν άριστο άλλοθι με το να κρατάνε τον Χατζόπουλο.Άλλο η κριτική σε ένα σκίτσο και άλλο η προσπάθεια αποδόμησης ενός ανθρώπου.
Η κριτική της ΑΥΓΗΣ θυμίζει την ιστορία με τα σκίτσα του Μωάμεθ...
Ήμαρτον που θίχτηκε το ιερό τέρας της πολιτικής...Και ξαναλέω ότι μιλάμε για αισχρή υποκρισία από ένα κόμμα που λάμβανε απεριόριστη επικοινωνιακή υποστήριξη από τον Lakis.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]