-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχει γίνει πολύ κουραστικό να διαβάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι αρνητικά σχόλια για το τί ΘΑ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν και αν καταφέρει να γίνει κυβέρνηση!.. Προσωπικά μ' ενδιαφέρει το τί κάνει η παρούσα κυβέρνηση σήμερα και τί σχέδια(!) έχει για 'αύριο' και το μόνο που διαπιστώνω ότι υπάρχει σαν 'σχέδιο' είναι η εκ νέου περικοπή μισθών και συντάξεων... (γιατί ποιός άλλος να πληρώσει και τα χρέη των ακτοπλοϊκών εταιρειών που ανέρχονται σε 1,2 δις €... ).
Ακόμα πιο κουραστικό είναι να διαβάζουμε συνεχώς το ότι ΠΡΕΠΕΙ να πέσει η κυβέρνηση, παρόλο που εξελέγη σε δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές, και ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ να ασκήσει την πολιτική της μέχρι το τέλος της τετραετίας, παρόλο που το δικαιούται σύμφωνα με το σύνταγμα.
Η κυβέρνηση δεν παίρνει λευκή επιταγή να κάνει όποια της κατέβει! Εννοείται ότι ελέγχεται από το κοινοβούλιο. Η παρούσα κυβέρνηση όμως κυβερνάει δικτατορικά με Προεδρικά Διατάγματα και το Κοινοβούλιο το έχει για να παίζει η Αστυνομία πετροπόλεμο με τους διαδηλωτές στον Άγνωστο Στρατιώτη! Στο προηγούμενο Σύνταγμα υπήρχε και μια πολύ ωραία διάταξη που έλεγε πως η ΠτΔ μπορούσε να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές αν διαπίστωνε έντονη δυσαρμονία ανάμεσα στα λαϊκά αισθήματα και την ασκούμενη πολιτική.
Είναι το πρώτο που πρέπει να επανέλθει...ασχετα απο κομματικες συμπαθειες ...εαν συγκρινεις τις προεκλογικες προγραμματικες εξαγγελιες διαχρονικα, δεν εχουν καμμια σχεση με τις πολιτικες που εφαρμοζουν οταν κυβερνουν.....
υπ' αυτο το πρισμα ναι, δεν εχουν την εξουσιοδοτηση να βρισκονται εκει που βρισκονται....
οσο για το συνταγμα το εχουν καταστησει οι ιδιοι οι κυβερνωντες λαστιχο...για να μη πω κωλοχαρτο... -
Στο προηγούμενο Σύνταγμα υπήρχε και μια πολύ ωραία διάταξη που έλεγε πως η ΠτΔ μπορούσε να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές αν διαπίστωνε έντονη δυσαρμονία ανάμεσα στα λαϊκά αισθήματα και την ασκούμενη πολιτική. Είναι το πρώτο που πρέπει να επανέλθει...αυτο θα ειναι το 1ο που θα κανει το ΚΚΕ οταν ερθει στην εξουσια ή μηπως θα καταργησει τις εκλογες?
στα κομμουνιστικα καθεστωτα, ποια διαταξη εδινε την ευχερια εκλογων αν διαπιστωνοταν ...δυσαρμονια?
γιατι οκ, να μιλανε οι αλλοι για εκλογες, παει στα κομματια, αλλα οι οπαδοι του ΚΚΕ?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Liostemi εσυ εχεις πειστει απο τον Alexis?οι πρωην πασοκοι μια χαρα εχουν πειστει. Τυχαιο;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Στο προηγούμενο Σύνταγμα υπήρχε και μια πολύ ωραία διάταξη που έλεγε πως η ΠτΔ μπορούσε να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές αν διαπίστωνε έντονη δυσαρμονία ανάμεσα στα λαϊκά αισθήματα και την ασκούμενη πολιτική. Είναι το πρώτο που πρέπει να επανέλθει...
αυτο θα ειναι το 1ο που θα κανει το ΚΚΕ οταν ερθει στην εξουσια ή μηπως θα καταργησει τις εκλογες?
στα κομμουνιστικα καθεστωτα, ποια διαταξη εδινε την ευχερια εκλογων αν διαπιστωνοταν ...δυσαρμονια?
γιατι οκ, να μιλανε οι αλλοι για εκλογες, παει στα κομματια, αλλα οι οπαδοι του ΚΚΕ?
Το θέμα δεν είναι να γίνουν εκλογές (μη σώσουν και γίνουν στην τελική). Το θέμα είναι να υπάρχει πολιτική υπέρ του λαού και όχι υπέρ των τραπεζών, του κεφαλαίου και των πολιτικών που λυμαίνονται την χώρα.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
@ΧΛ
εαν δεν εκανε αυτα που κανει...δεν θα ητανε εκει που ειναι
αυτο ισχυει για ολους...
και οσο η τεχνητη πλειοψηφια τους διατηρει....τοσο δεν προκειται να δουμε αξιους μπροσταρηδες...
Πιστεύω ότι έχουμε την χειρότερη αντιπολίτευση των τελευταίων 30 ετών. Είναι εγκληματικό για την πολιτική πορεία της χώρας.
Ξυπνάνε νωρίς το πρωί, για να δουν τι κάνει ή τι θα κάνει η δικομματική, για να πουν τα εντελώς αντίθετα!. Δεν σχολιάζουν δεν σχεδιάζουν δεν πολιτικολογούν, αντιστρέφουν λεκτικά τα γεγονότα.
Α. -
Στο προηγούμενο Σύνταγμα υπήρχε και μια πολύ ωραία διάταξη που έλεγε πως η ΠτΔ μπορούσε να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές αν διαπίστωνε έντονη δυσαρμονία ανάμεσα στα λαϊκά αισθήματα και την ασκούμενη πολιτική. Είναι το πρώτο που πρέπει να επανέλθει...
αυτο θα ειναι το 1ο που θα κανει το ΚΚΕ οταν ερθει στην εξουσια ή μηπως θα καταργησει τις εκλογες?
Το θέμα δεν είναι να γίνουν εκλογές (μη σώσουν και γίνουν στην τελική). Το θέμα είναι να υπάρχει πολιτική υπέρ του λαού και όχι υπέρ των τραπεζών, του κεφαλαίου και των πολιτικών που λυμαίνονται την χώρα.
αν το θεμα δεν ειναι οι εκλογες, τοτε γιατι το αναφερεις πιο πανω; Ξεχαστηκες;
ναι ναι, και παγκοσμια ειρηνη, και καταπολεμηση της φτωχειας, και καλυτερα mig29 και πιο ωραιες φυλακες.
ας μην πιασουμε το θεμα παλι υπερ ποιανου δημιουργησαμε ενα ωραιο χρεος 350δις, ας το προσπερασουμε...
να πουμε μονο οτι ο λαος (λεμε τωρα...) ειχε και εχει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτους που του αξιζουν, αυτοι ψηφιζει, αυτους λουζεται. Οταν θα αποφασισει να τους αλλαξει, θα το μαθουμε ειμαι σιγουρος.δε γινεται να ζηταμε εκλογες 1 μηνα μετα απο καθε εκλογες, με τις ιδιες δικαιολογιες καθε φορα.
-
Το θέμα δεν είναι οι νέες εκλογές, η αποπομπή μιας επικίνδυνης κυβέρνησης είναι! Τώρα το πως θα βγει νέα κυβέρνηση είναι άλλο θέμα. Το προηγούμενο Σύνταγμα φυσικά προέβλεπε εκλογές. Όπως είμαστε τώρα, δεν υπάρχει άλλο ρεαλιστικό σύστημα εξάλλου.
Αν εσύ ψήφιζες ποτέ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ τότε ναι έχεις το κράτος που σου αξίζει. Οι υπόλοιποι δεν φταίμε σε τίποτα όμως.
-
το κρατος ειμαι εγω, εσυ, ολοι μας. Σε αυτα θα επρεπε να εισαι διαβασμενος.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Liostemi εσυ εχεις πειστει απο τον Alexis?ΟΧΙ... αλλά δεν κυβερνάει ο Alexis... Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος κυβερνάνε και μ' αυτούς και τον τρόπο που κυβερνάνε θ' ασχοληθώ, γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό για όσους δεν ανήκουν στην κατηγορία των κομματόσκυλων!..
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το κρατος ειμαι εγω, εσυ, ολοι μας. Σε αυτα θα επρεπε να εισαι διαβασμενος.Άει καλά...
-
Πάρτε ανάποδα, εξοκείλατε.
Α. -
http://www.gazzetta.gr/plus/article/536 ... o-giaoyrti
-
Επόμενος στόχος: mousaka (προφέρεται mouZZZaka)
-
Ρε σεις...σε λίγο θα κοιμόμαστε με τα παπούτσια και θα πληρώνουμε και το ξενοδοχείο..........
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το κρατος ειμαι εγω, εσυ, ολοι μας. Σε αυτα θα επρεπε να εισαι διαβασμενος.Σπύρο, ελπίζω να κάνεις πλάκα...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Σπύρο, ελπίζω να κάνεις πλάκα...
γι αυτο παμε αδιαβαστοι....
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
δεν το λεω με την νομικη πλευρα
ο Ελληνας ειναι κακομαθημενος. Πεταει σκουπιδια, χτιζει οπου γουσταρει, παρκαρει οπου τον βολευει, δεν σεβεται τους υπολοιπους, ψηφιζει οποιον του χαιδευει τα αυτιά. Οταν ολα τα παραπανω γυρνανε καποια στιγμη πανω του, ψαχνει το 'κρατος' για να ριξει τις ευθυνες του.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν το λεω με την νομικη πλευρα
ο Ελληνας ειναι κακομαθημενος. Πεταει σκουπιδια, χτιζει οπου γουσταρει, παρκαρει οπου τον βολευει, δεν σεβεται τους υπολοιπους, ψηφιζει οποιον του χαιδευει τα αυτιά. Οταν ολα τα παραπανω γυρνανε καποια στιγμη πανω του, ψαχνει το 'κρατος' για να ριξει τις ευθυνες του.
Τα ίδια κάνει κι όταν πάει έξω;
Κι ο 'ξένος' που 'ρχεται εδώ, κάνει ό,τι έκανε στη χώρα του;Ο τουρίστας; Είναι κι αυτός το κράτος;
Με το μότο 'το κρατος ειμαι εγω, εσυ, ολοι μας' φταίω εγώ, εσύ, όλοι μας. Δηλαδή κανείς.
-
Ενώ διαφορετικά φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι... Βολικό...
Αν θέλαμε άλλο κράτος, θα το είχαμε. Στα δημοκρατικά καθεστώτα, κάθε λαός έχει το κράτος και την κυβέρνηση που του αξίζει.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
κάθε λαός έχει το κράτοςΈχει. Δεν είναι.
Έχει κράτος, δεν είναι το κράτος.Ενώ διαφορετικά φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι... Βολικό...
Ενώ με το 'κράτος είμαστε όλοι' τα φάγαμε 'όλοι μαζί'.
Οπότε γιατί δεν πάμε όλοι μαζί με τον Άκη στη φυλακή; Από μόνοι μας. Δεν χρειάζεται να μας το επιβάλλει κανείς.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]