-
http://www.protothema.gr/files/1/2014/07/11/entalma.pdf
το σκεπτικο προφυλακισης
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...............Πάντως δεν νομίζω να μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει έναν εργάτη/φορτοεκφορτωτή/φορτηγατζή κλπ (αυτοαπασχολούμενο ή ετεροαπασχολούμενο) αστό. Μάλλον προλετάριος είναι από την στιγμή που καταβάλει βαριά χειρονακτική εργασία και είναι μεροκαματιάρης.Πόσο βαριά χειρωνακτική εργασία κάνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγού-νταλίκας-μηχανημάτων-ταξί-λεωφορείου και πόσο μεροκαματιάρηδες ήταν τουλάχιστο προ κρίσης....? (γιατί τώρα στην κρίση, αν εξαιρέσουμε συνταξιούχους κάτω των 600 ευρώ και ανέργους, οι περισσότεροι μεροκαματιάρηδες είμαστε...).
-
Μαθαίνουμε ωραία πράγματα:
Το ότι τα πρωτοπαλίκαρα της χα είναι ναζιστές που κάνουν κυριολεκτικά τεμενάδες στον Χίτλερ δεν έχει καμία σημασία.
Οι οργανωμένες επιθέσεις κατά φιλήσυχων ανθρώπων, οι σωματικές βλάβες, τα εγκλήματα κατά ζωής, όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία.
Παράνομες οπλοκατοχές, απειλές, σύσταση συμμορίας, αντιποίηση αρχής μπροστά στις κάμερες κλπ επίσης δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.
Το μόνο που έχει σημασία είναι να μην αγγίξει κανείς τους πατρειότες-εθνηκυστές με τα ωραία μούσκουλα και τα σικ μπλουζάκια.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
...............Πάντως δεν νομίζω να μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει έναν εργάτη/φορτοεκφορτωτή/φορτηγατζή κλπ (αυτοαπασχολούμενο ή ετεροαπασχολούμενο) αστό. Μάλλον προλετάριος είναι από την στιγμή που καταβάλει βαριά χειρονακτική εργασία και είναι μεροκαματιάρης.
Πόσο βαριά χειρωνακτική εργασία κάνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγού-νταλίκας-μηχανημάτων-ταξί-λεωφορείου και πόσο μεροκαματιάρηδες ήταν τουλάχιστο προ κρίσης....? (γιατί τώρα στην κρίση, αν εξαιρέσουμε συνταξιούχους κάτω των 600 ευρώ και ανέργους, οι περισσότεροι μεροκαματιάρηδες είμαστε...).
Μιλάω για όσους δουλεύουν τιμόνι 12 ώρες την ημέρα ή όσους κουβαλάνε τόνους εμπορευμάτων στα χέρια και ας είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες τους φορτηγού ή της επιχείρησης. Τους θεωρείς μπουρζουάδες ή έστω αστούς αυτούς τους ανθρώπους; Γιατί εγώ για χαμάληδες τους βλέπω...
-
Δηλαδή ο τρόπος δουλειάς είναι το χαρακτηριστικό ? Δεν νομίζω .
Οι εργολάβοι οικοδόμοι που έχω γνωρίσει εγώ , που έχουν σπίτια δικά τους , εξοχικά , ταξί και αμαξάρες , αλλά δουλεύουν σκληρά και χειρωνακτικά στην οικοδομή , δεν είναι αστοί ?
Ο άλλος που έχει 2 φορτηγά που η άδεια τους έκανε λεφτά , η ένα μεγάλο χωματουργικό μηχάνημα δεν είναι αστός ?
Με την λογική σου ο χειρώνακτας δεν είναι αστός , ενώ ο νεαρός γιατρός - μηχανικός - δικηγόρος που δεν έχει δουλειά , δεν έχει περιουσία, αλλά έχει πτυχίο , είναι αστός ?
Μάλλον λάθος τα τοποθετείς τα πράγματα .
Η πλάκα είναι ότι χτές στον οικισμό Ρομά δίπλα στο Νομισματοκοπείο , υπήρχε παρκαρισμένο ένα Καγιέν Τούρμπο
Λέτε να ανησυχεί γιά τεκμήρια ο τύπος ? Πάντως πινακίδες είχε το αμάξι , ελληνικές .
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Αυτή η χρήση 1ου πληθυντικού είναι θανατηφόρα στην κυριολεξία...
Είστε πολλοί εκεί που είσαι και μαθαίνετε; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Είστε πολλοί εκεί που είσαι και μαθαίνετε;ειναι το 'royal we'
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Είστε πολλοί εκεί που είσαι και μαθαίνετε;Ναι, αλλά έχει ενδιαφέρον ότι από όλα όσα έγραψα εσύ κόλλησες στο ότι δεν το διάβαζα μόνος μου.
Νταξ, δεν μαμιέται, μην σου χαλάω το πατριωτικό του πράγματος.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτή η χρήση 1ου πληθυντικού είναι θανατηφόρα στην κυριολεξία...
Είστε πολλοί εκεί που είσαι και μαθαίνετε;ειναι το 'royal we'
Χαίρομαι ιδιαίτερα που πάντα επικεντρώνεστε στην ουσία του θέματος.
Αλλά φοβάμαι ότι κάπου μπερδέψατε το bullseye
με το bullshit
-
Για να βαζεις Gifακια, θα εχεις δικιο.
-
Έχω και JPEG αν θέλεις
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Έχω και JPEG αν θέλειςΤο 'royal we' που λεγαμε...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δηλαδή ο τρόπος δουλειάς είναι το χαρακτηριστικό ? Δεν νομίζω .Οι εργολάβοι οικοδόμοι που έχω γνωρίσει εγώ , που έχουν σπίτια δικά τους , εξοχικά , ταξί και αμαξάρες , αλλά δουλεύουν σκληρά και χειρωνακτικά στην οικοδομή , δεν είναι αστοί ?
Ο άλλος που έχει 2 φορτηγά που η άδεια τους έκανε λεφτά , η ένα μεγάλο χωματουργικό μηχάνημα δεν είναι αστός ?
Με την λογική σου ο χειρώνακτας δεν είναι αστός , ενώ ο νεαρός γιατρός - μηχανικός - δικηγόρος που δεν έχει δουλειά , δεν έχει περιουσία, αλλά έχει πτυχίο , είναι αστός ?
Μάλλον λάθος τα τοποθετείς τα πράγματα .
Η πλάκα είναι ότι χτές στον οικισμό Ρομά δίπλα στο Νομισματοκοπείο , υπήρχε παρκαρισμένο ένα Καγιέν Τούρμπο
Λέτε να ανησυχεί γιά τεκμήρια ο τύπος ? Πάντως πινακίδες είχε το αμάξι , ελληνικές .
Χαρακτηριστικό της αστικής τάξης, εκτός από τα χρήματα, ήταν ο τρόπος εργασίας και η εκμετάλλευση εργατικής δύναμης. Ένας Μπόμπολας είναι πραγματικός αστός.
Και ένα άρθρο της αξέχαστης Μαλβίνας:
«Αυτοί οι τύποι, οι μικροαστοί, δε σκέφτονται ποτέ τους να αυτοκτονήσουν γιατί η ζωή τους ανήκει στο Θεό, αλλά στην ουσία, επειδή δεν αποφασίζουν ούτε για τη ζωή τους, ούτε για το θάνατό τους. Είναι αμνήμονες εκεί που τους συμφέρει, αλλά οραματιζόμενοι το μέλλον δε ζουν ποτέ ένα παρόν της προκοπής. Κάνουν μακροπρόθεσμα όνειρα που, κατά κανόνα, τα προφταίνει ο θάνατος. Χτίζουν ντουβάρια. Αγοράζουν οικοπεδάκια. Δεν ψάχνουν τσάντες, γιατί σπάνια ερωτεύονται και όπως όλοι οι βλάκες, ποτέ δε νιώθουν ανίσχυροι. Τρέμουν τις υποχρεώσεις, αλλά τελικά παντρεύονται μια υπομονετικιά, αφού την πρήξαν επί χρόνια τόσο, που δε θέλει πια ούτε να τους χέσει. Κάνουν δύο μόγγολα, γιατί “ένα ίσον κανένα”. Ή τρία, αν τα δύο πρώτα είναι κορίτσια. Και βέβαια, τους αρέσουνε πολύ οι βιζιτούδες, τις οποίες πάντα ρωτάνε μετά το πήδημα: “Πώς ξέπεσες έτσι;” Όχι, δεν έχουν αρκουδάκι οι μικροαστοί. Μόνο σκουπίδια. Σε τρόφιμα, σε ιδέες, σε τρόπο ζωής, σε πράξεις. Την ξέρω απέξω κι ανακατωτά την Αδελφότητα (…). Τρέμει μην πιαστεί κορόιδο και πάντα πιάνεται. Υπεκφεύγει. Στρεψοδικεί. Αναβάλλει. Υποκρίνεται. Ζητάει τα πάντα και δε δίνει τίποτα. Παριστάνει τη Δίκαιη. Αρνείται τα τεστ πατρότητας για να γλιτώσει τη Διατροφή και πάντα είναι από κοντά ένας μειλίχιος και τίμιος επαρχιακός δικηγοράκος, πρόθυμος να σπιλώσει την άπορη κακομοίρα. Ο Μικροαστός δε θέλει μπλεξίματα. Γι’ αυτό δε μπορεί να είναι ποτέ επαναστάτης, άρα παλικάρι. Δεν είναι αντιπαθής σαν υπέρμετρος, είναι σιχαμένος σαν πλαγιοδρόμος. Νομίζει πως είναι διπλωμάτης και πως λύνει γόρδιους δεσμούς, στην ουσία όμως ξεμπερδεύει μόνο τον εαυτό του και τρελαίνει όλο τον κόσμο γύρω του. Κανείς δεν είναι πιο επικίνδυνος από αυτά τα ήσυχα, μειλίχια ανθρωπάκια, τους μικροαστούς». Απόσπασμα από το άρθρο Βλέπει τσόντα ο Πρόεδρος; (Περιοδικό 01, 1995) [Πηγή: www.doctv.gr]
-
Τι σχέση έχει το άρθρο της μακαρίτισσας με το ναζιστικό κόμμα;
-
Καμία. Έχει σχέση με την off topic συζήτηση που είχαμε τις προηγούμενες μέρες όμως.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είστε πολλοί εκεί που είσαι και μαθαίνετε;Ναι, αλλά έχει ενδιαφέρον ότι από όλα όσα έγραψα εσύ κόλλησες στο ότι δεν το διάβαζα μόνος μου.
Νταξ, δεν μαμιέται, μην σου χαλάω το πατριωτικό του πράγματος.
Κόλλησα σε αυτό, γιατί π.χ. εγώ έχω άλλες απόψεις για την ΧΑ, οπότε βλέπω εντελώς διαφορετικά το θέμα τούτο.
Ας μην επαναλαμβάνομαι όμως. Τα ίδια και τα ίδια κουράζουν τους ελάχιστους αναγνώστες του θέματος. -
Όταν λες άλλες απόψεις για την χα; Διαφωνείς π.χ. στο ότι ο Παππάς είναι θαυμαστής του Χίτλερ και του Ναζισμού;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χαρακτηριστικό της αστικής τάξης, εκτός από τα χρήματα, ήταν ο τρόπος εργασίας και η εκμετάλλευση εργατικής δύναμης. Ένας Μπόμπολας είναι πραγματικός αστός.
Και ένα άρθρο της αξέχαστης Μαλβίνας:
«Αυτοί οι τύποι, οι μικροαστοί, δε σκέφτονται ποτέ τους να αυτοκτονήσουν γιατί η ζωή τους ανήκει στο Θεό, αλλά στην ουσία, επειδή δεν αποφασίζουν ούτε για τη ζωή τους, ούτε για το θάνατό τους.** Είναι αμνήμονες εκεί που τους συμφέρει, αλλά οραματιζόμενοι το μέλλον δε ζουν ποτέ ένα παρόν της προκοπής.** Κάνουν μακροπρόθεσμα όνειρα που, κατά κανόνα, τα προφταίνει ο θάνατος. Χτίζουν ντουβάρια. Αγοράζουν οικοπεδάκια. Δεν ψάχνουν τσάντες, γιατί σπάνια ερωτεύονται και όπως όλοι οι βλάκες, ποτέ δε νιώθουν ανίσχυροι. Τρέμουν τις υποχρεώσεις, αλλά τελικά παντρεύονται μια υπομονετικιά, αφού την πρήξαν επί χρόνια τόσο, που δε θέλει πια ούτε να τους χέσει. Κάνουν δύο μόγγολα, γιατί “ένα ίσον κανένα”.** Ή τρία, αν τα δύο πρώτα είναι κορίτσια. **Και βέβαια, τους αρέσουνε πολύ οι βιζιτούδες, τις οποίες πάντα ρωτάνε μετά το πήδημα: “Πώς ξέπεσες έτσι;” Όχι, δεν έχουν αρκουδάκι οι μικροαστοί. Μόνο σκουπίδια. Σε τρόφιμα, σε ιδέες, σε τρόπο ζωής, σε πράξεις. Την ξέρω απέξω κι ανακατωτά την Αδελφότητα (…). Τρέμει μην πιαστεί κορόιδο και πάντα πιάνεται. Υπεκφεύγει. Στρεψοδικεί. Αναβάλλει. Υποκρίνεται. Ζητάει τα πάντα και δε δίνει τίποτα. Παριστάνει τη Δίκαιη. Αρνείται τα τεστ πατρότητας για να γλιτώσει τη Διατροφή και πάντα είναι από κοντά ένας μειλίχιος και τίμιος επαρχιακός δικηγοράκος, πρόθυμος να σπιλώσει την άπορη κακομοίρα. Ο Μικροαστός δε θέλει μπλεξίματα. Γι’ αυτό δε μπορεί να είναι ποτέ επαναστάτης, άρα παλικάρι. Δεν είναι αντιπαθής σαν υπέρμετρος, είναι σιχαμένος σαν πλαγιοδρόμος. Νομίζει πως είναι διπλωμάτης και πως λύνει γόρδιους δεσμούς, στην ουσία όμως ξεμπερδεύει μόνο τον εαυτό του και τρελαίνει όλο τον κόσμο γύρω του. Κανείς δεν είναι πιο επικίνδυνος από αυτά τα ήσυχα, μειλίχια ανθρωπάκια, τους μικροαστούς». Απόσπασμα από το άρθρο Βλέπει τσόντα ο Πρόεδρος; (Περιοδικό 01, 1995) [Πηγή: http://www.doctv.gr]
Μια ερώτηση κρίσεως αν και θα μείνει αναπάντητη και θα με κράξουν οι περισσότεροι, αλλά δεν πειράζει, ρωτάω λοιπόν, πόσοι από εμάς θα τολμούσαμε να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας μέσα σε αυτό το κείμενο ?
Και αν συμφωνήσουμε ότι είναι έτσι όπως τα λέει η Μαλβίνα, ότι δηλαδή ο μικροαστός δεν θέλει να μπλέξει, τα άτομα αυτά είναι εκείνα που ζητάνε να ποδηγετηθούν, ζητάνε να έχουν κάποιον που να τον νιώσουν ανώτερο τους, εγώ λέω ότι ο μικροαστοός του κειμένου είναι έτοιμος να δεχθεί για αρχηγό όποιον νομίζει ότι του ταιριάζει, όποιον του βάλει στο μυαλό ότι είναι αναντικατάστατος και όποιον του τάξει μια μικρή εξουσία στη μίζερη ζωή του, τη δική του την εξάντλησε και την εξαντλεί καθημερινά στη γυναίκα του και στα παιδιά του ( γιατί η περιγραφή της Μαλβίνας ταιριάζει στην ουσία της σε μίζερη ζωή )
Ε! δεν είναι μακρυά οι σειρήνες της Χ.Α από τα άτομα που αναζητούν αρχηγό στη ζωή τους, που ψάχνουν ως πρόβατα μια στάνη να ενταχθούν και αυτοί για να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου, ότι θα προσφέρουν κάτι που θα αξίζει περισσότερο από τη μιζέρια τους.
Έτσι η ένταξη τους σε μια ομάδα που είναι λίγο εκτός, λίγο κυνηγημένη, λίγο ψιλοπαράνομη, τους γεμίζει αυτοπεποίθηση και εντάσσονται στο κοπάδι νιώθοντας ξεχωριστοί αφού ασχολήθηκε μαζί τους ο αρχηγός για τον οποίον είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά χωρίς να κρίνουν ή να διακρίνουν αν είναι σωστά όσα τους λέει ο μεγάλος, ο ένας, ο τεράστιος, ο αλάνθαστος. -
Έχει δίκιο σε όσα λες Παναγιώτη. Άλλωστε και στην Γερμανία, τον Χίτλερ οι 'νοικοκύρηδες' τον ψήφισαν.
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]