-
Μια γρηγορη ερωτηση για οποιον γνωριζει, εχω ενα κλιματιστικο το οποιο εχει ενα προβλημα στο ρουλεμαν του μοτερ (στην εξωτερικη μοναδα) και βγαζει εναν θορυβο συντονισμου. επειδη ζω σε ήσυχη περιοχη, ενοχλει εναν γειτονα μου που κοιματε στα 10 μετρα απο την εξωτερικη μοναδα (η κρεβατοκαμαρα του). επειδη εχει αρκετο κοστος επισκευης (ειχα καλεσει τεχνικο) και ευρω δεν παιζουν για αλλαγη, δεν μπορω να το αλλαξω. Το θεμα ειναι εαν γνωριζει καποιος τα περι νομοθεσιας για την ηχορυπανση. Βεβαια να τονισω οτι ο θορυβος δεν ειναι και τοσο δυνατος, σε οποιοδηποτε αλλο αστικο περιβαλλον ουτε θα το καταλαβαινε καποιος.
-
Μια γρηγορη ερωτηση για οποιον γνωριζει, εχω ενα κλιματιστικο το οποιο εχει ενα προβλημα στο ρουλεμαν του μοτερ (στην εξωτερικη μοναδα) και βγαζει εναν θορυβο συντονισμου. επειδη ζω σε ήσυχη περιοχη, ενοχλει εναν γειτονα μου που κοιματε στα 10 μετρα απο την εξωτερικη μοναδα (η κρεβατοκαμαρα του). επειδη εχει αρκετο κοστος επισκευης (ειχα καλεσει τεχνικο) και ευρω δεν παιζουν για αλλαγη, δεν μπορω να το αλλαξω. Το θεμα ειναι εαν γνωριζει καποιος τα περι νομοθεσιας για την ηχορυπανση. Βεβαια να τονισω οτι ο θορυβος δεν ειναι και τοσο δυνατος, σε οποιοδηποτε αλλο αστικο περιβαλλον ουτε θα το καταλαβαινε καποιος.
-
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Μια γρηγορη ερωτηση για οποιον γνωριζει, εχω ενα κλιματιστικο το οποιο εχει ενα προβλημα στο ρουλεμαν του μοτερ (στην εξωτερικη μοναδα) και βγαζει εναν θορυβο συντονισμου. επειδη ζω σε ήσυχη περιοχη, ενοχλει εναν γειτονα μου που κοιματε στα 10 μετρα απο την εξωτερικη μοναδα (η κρεβατοκαμαρα του). επειδη εχει αρκετο κοστος επισκευης (ειχα καλεσει τεχνικο) και ευρω δεν παιζουν για αλλαγη, δεν μπορω να το αλλαξω. Το θεμα ειναι εαν γνωριζει καποιος τα περι νομοθεσιας για την ηχορυπανση. Βεβαια να τονισω οτι ο θορυβος δεν ειναι και τοσο δυνατος, σε οποιοδηποτε αλλο αστικο περιβαλλον ουτε θα το καταλαβαινε καποιος.Aμα γινοταν αναποδα,ο γειτονας ειχε το θορυβωδες κλιματιστικο,τι θα εκανες;
Και ναι ειναι εκνευριστικο το βραδυ που εχει ησυχια να ακους τον θορυβο. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aμα γινοταν αναποδα,ο γειτονας ειχε το θορυβωδες κλιματιστικο,τι θα εκανες;
Και ναι ειναι εκνευριστικο το βραδυ που εχει ησυχια να ακους τον θορυβο.το ειπε ξεκάθαρα ο σάιμπερ: φταίει ο άλλος που δε ζει σε αστικο κυκλο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και ναι ειναι εκνευριστικο το βραδυ που εχει ησυχια να ακους τον θορυβο.εχω εναν αλλο γειτονα στην δικια μου κρεβατοκαμαρα που εχει παιδι με ειδικες αναγκες και φωναζει ολο το βραδυ. οταν δεν μπορω να κοιμηθω βαζω ωτασπιδες. το ερωτημα μου δεν ειχε να κανει με το ηθικο της υποθεσης, σιγουρα ναι δεν ειναι οτι καλυτερο να ενοχλεις εναν γειτονα, αλλα οταν δεν σου περισσευουν τα ευρω, καποια πραγματα μπαινουν σε δευτερη μοιρα.
-
και δικαστηριο να σε παει δε θα σου κανουν τιποτα
-
Και ναι ειναι εκνευριστικο το βραδυ που εχει ησυχια να ακους τον θορυβο.εχω εναν αλλο γειτονα στην δικια μου κρεβατοκαμαρα που εχει παιδι με ειδικες αναγκες και φωναζει ολο το βραδυ. οταν δεν μπορω να κοιμηθω βαζω ωτασπιδες. το ερωτημα μου δεν ειχε να κανει με το ηθικο της υποθεσης, σιγουρα ναι δεν ειναι οτι καλυτερο να ενοχλεις εναν γειτονα, αλλα οταν δεν σου περισσευουν τα ευρω, καποια πραγματα μπαινουν σε δευτερη μοιρα.
Απλά μην το δουλεύεις.....Εξάλου δεν χρειάζεται πλέον.Του χρόνου πάλι.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Απλά μην το δουλεύεις.....Εξάλου δεν χρειάζεται πλέον.Του χρόνου πάλι.για τον χωρο που το εχω με συμφερει περισσοτερο απο το να καιω πετρελαιο (ειναι inverter class A), οποτε και τον χειμωνα θα δουλεψει.
QsisVTS ευχαριστω για την απαντηση
-
ριχτου λιγο λαδι
βαλτου ηχωμονοτικο.
για ποσο μεγαλη σταθμη ηχου μιλαμε? -
Μάζεψε λεφτά και φτιάχτο για να το δουλεύεις χωρίς πρόβλημα. Θα ωφελήσεις και εσένα, η βλάβη που έχει μπορεί να επεκταθεί και να σου δημιουργήσει κι' άλλο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ριχτου λιγο λαδι
βαλτου ηχωμονοτικο.
για ποσο μεγαλη σταθμη ηχου μιλαμε?το μετρησα με ενα φορητο ντεσιμπελομετρο υπο γωνια και ειναι γυρω στα 45-50db.
και λαδι εριξα και βιδες εσφιξα, αλλα ειναι στο μοτερ του συμπιεστη το προβλημα.
το ερωτημα μου ηταν εαν υπαρχει νομικο κόλλημα, εφοσων δεν υφίσταται κατι τετοιο ας κλειδωθει το thread.
-
45-50 ειναι πολυ λιγα
εγω περιμενα καμια 90αρα db.
45db θορυβο εχει το πισι μου σπιτι χαχα -
Δεν είναι μόνο ο θόρυβος...προφανώς δημιουργείται κάποιος κραδασμός και αυτόν τον νοιώθεις παντού.
-
αλλα οταν δεν σου περισσευουν τα ευρω, καποια πραγματα μπαινουν σε δευτερη μοιρα.και γιατι να μην μπει σε 2η μοίρα η δική σου καλοπέραση;;
δεν πάμε καλά. καθολου μα καθολου καλά.
-
Είναι κάτω από τα όρια ηχορύπανσης οπότε κλάιν, αστον να ενοχλείται, υποθέτω το χειμώνα που θα ναι κλειστές οι πόρτες δεν θα χει πρόβλημα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν είναι μόνο ο θόρυβος...προφανώς δημιουργείται κάποιος κραδασμός και αυτόν τον νοιώθεις παντού.Αυτό μάλλον. Πχ όπως όταν είναι ένα φορτηγό με τη μηχανή στο ρελαντί. Μπορεί να είναι 2 τετράγωνα μακρυά και ίσα ίσα να ακούγεται, όμως νοιώθεις τους κραδασμούς
-
μαλλον εννοεις συντονισμους?
-
Άρθρο 1003 Αστικού Κώδικα
Περιορισμοί κυριότητας, εκπομπές
Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη.
Η γνώμη μου είναι να το φτιάξεις ή να μην το χρησιμοποιείς.
-
ριχτου λιγο λαδι
βαλτου ηχωμονοτικο.
για ποσο μεγαλη σταθμη ηχου μιλαμε?το μετρησα με ενα φορητο ντεσιμπελομετρο υπο γωνια και ειναι γυρω στα 45-50db.
και λαδι εριξα και βιδες εσφιξα, αλλα ειναι στο μοτερ του συμπιεστη το προβλημα.
το ερωτημα μου ηταν εαν υπαρχει νομικο κόλλημα, εφοσων δεν υφίσταται κατι τετοιο ας κλειδωθει το thread.
οταν παντως αρχισει και χτυπαει το μοτερ του συμπιεστη ειναι μετρημενες οι μερες του.Στο δικο μου οταν αρχισε να χτυπαει δεν εβγαλε 2μηνο.
Ηχορυπανση και νομοθεσια.