-
Ο χρήστης Pavlov's Dog έγραψε:
slave!!!
Αν είσαι παντρεμένος και νομίζεις ότι έχεις τον έλεγχο στα πάντα εθελοτυφλείς, αν είσαι ανύπαντρος θα μάθεις όταν με το καλό έρθει η ώρα
Αν και κάτοχος 2 hyundai απο τους ευχαριστημένους, η τιμή του i30 είναι λίγο αυξημένη. Στην ίδια τιμή 'κοντράρουν' πολλά ευρωπαικά και γιαπονέζικα. Δε ξέρω αν και η ποιότητα ειναι η ίδια (οχι βέβαια στο εσωτερικό που τωρα ειναι σαφώς καλύτερα).
Το i30 αξίζει κατά τη γνώμη μου μόνο στα 1.4 στην έκδοση comfort, από εκεί και πάνω ξεφεύγει.
**
Συμφωνώ, η καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση Diesel (αν εξαιρέσουμε τις ζάντες) με ακαταμάχητο value for money είναι η comfort, μάλιστα χωρίς επιπλέον κόστος πρόσθεσαν και τον 'τεμπέλη' εμπρός. Η έκδοση τιμολογείται 15.450 euros (με απόσυρση και την προσφορά 1.500 euros της Hyundai).
Παρ' όλη την γκρίνια που εξέφρασα πολλές φορές για το γεγονός ότι η Hyundai εκτός από την ποιότητα 'ξέφυγε' και στις τιμές, τελικά στην οικογένεια προσθέσαμε ακόμα ένα Hyundai, το i30 Diesel, έκδοση Comfort. Η έρευνα αγοράς κράτησε περίπου 2 μήνες και ήταν ιδιαίτερα ενδελεχής με test drive και σε Astra, Auris, Citroen C4, Cevrolet Aveo.
Απίστευτη η ποιότητα στο εσωτερικό με μαλακά πλαστικά και εργονομία, με χειριστήρια στο τιμόνι, με χώρους που κανένα από όσα δοκίμασα δεν είχε.
Δεν περίμενα να είναι τόσο οικονομικό (εκτός αν χρησιμοποιήσω το 'βαρύ πόδι').
Επί παραδείγματι, χθες έκανα συνολικά 200 χιλιόμετρα, κίνηση σε Εθνική, ελάχιστα επαρχιακή οδό, αλλά και 38 χιλιόμετρα ! εντός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και και το trip com έγραψε μικτή κατανάλωση 5,5 λίτρα/100 χιλ !!! . Απίστευτο για ένα σχετικά βαρύ αυτοκίνητο. Καύσιμα EKO DieselEkonomy**
*(εδώ κάποιος αν έχει την καλοσύνη ας παραθέσει κάποιο link προς βοήθεια για την επιλογή καυσίμου, γιατί ως πρώτη φορά χρήστης Diesel, χάθηκα... στις υποδείξεις των ειδικών...) *Καλοριζικο και καλοταξιδο, με πολλα απροβληματιστα χιλιομετρα να ειναι το hyundai σου. Τι χρωμα το πηρες; Την ιδια 'διαδρομη' περιπου εκανα κι εγω οσον αφορα την αναζητηση νεου αυτοκινητου. Οντως οι χωροι του ειναι απιστευτοι. Οσον αφορα την καταναλωση που λες, μια χαρα μου ακουγεται. Δηλαδη πανω - κατω 900 χλμ στο γεμισμα. Εγω που κινουμαι σχεδον αποκλειστικα εθνικες οδους, ισως κανει και παραπανω!
-
*Ευχαριστώ για τις ευχές ! *
Sleek Silver
Αυτό και το άσπρο 'πάνε' τέλεια με το αμάξωμα του i30.
Το απόγευμα συνέβη κάτι που το χάρηκα ιδιαίτερα, δίπλα μου στο super market, πάρκαρε καμαρωτός Ιάπωνας ανταγωνιστής, ο οποίος και προσγειώθηκε απότομα όταν είδε το αυτοκίνητο και ειλικρινέστατα χτυπούσε το κεφάλι του με τα λεφτά που έδωσε... για ίδιο αυτοκίνητο !
Δεν λέω, σέβομαι τον Ιάπωνα, αλλά όχι ρε παιδί μου τόσο υπερτιμημένο... -
Ο φιλος Ιαπωνας ειναι πολυυυυ ακριβος. Μου εδωσαν προσφορα 18500 ευρω. Εκλεισα το hyundai με 18600 και εχω επιπλεον πισω ηλεκτρικα παραθυρα, εργοστασιακο συναγερμο, διζωνικο κλιματισμο, ζαντες αλουμινιου, cruise control, πανοραμικη ανοιγομενη ηλιοροφη, δερμα τιμονι - λεβιε ταχυτητων, καμερα οπισθοπορειας. Φαντασου Ιαπωνα 'στολισμενο' ποσο θα τον πληρωνες... Παντως οπως και να 'χει, ειναι σεβαστες ολες οι επιλογες και τα κριτηρια του καθ' ενος απο εμας. Και αυτοι που πηραν Ιαπωνες, να τους χαιρονται και εμεις να χαιρομαστε τους Κορεατες μας
-
Γεια σας
μια ερώτηση λίγο offtopic. Ξέρει κανείς αν μπορείς να προσθέσεις Αυτόματο Κλιματισμό στην έκδοση COMFORT του i30?
Ή αντίστοιχα στην έκδοση UPTOWN του ceed?Κάποιος φίλος παραπάνω λέει ότι προσέθεσαν το υποβραχιόνιο εμπρός στο i30 χωρίς χρέωση. Εννοείς τον εργοστασιακό σαν έξτρα σου έβαλαν και δεν σε χρέωσαν η κάποια ελληνική πατέντα;
Σας ευχαριστώ
-
Ο χρήστης gm1978 έγραψε:
Γεια σας
μια ερώτηση λίγο offtopic. Ξέρει κανείς αν μπορείς να προσθέσεις Αυτόματο Κλιματισμό στην έκδοση COMFORT του i30?
Ή αντίστοιχα στην έκδοση UPTOWN του ceed?Κάποιος φίλος παραπάνω λέει ότι προσέθεσαν το υποβραχιόνιο εμπρός στο i30 χωρίς χρέωση. Εννοείς τον εργοστασιακό σαν έξτρα σου έβαλαν και δεν σε χρέωσαν η κάποια ελληνική πατέντα;
Σας ευχαριστώ
Φιλε, δεν μπορεις να βαλεις κλιματισμο στo comfort. Aυτη η εκδοση εχει συγκεκριμενο εξοπλισμο. Οσον αφορα το αλλο σου ερωτημα τα νεα ειναι καλα. Το υποβραχιονιο (τεμπελης), διδεται χωρις επιπλεον κοστος. Hταν κατι που επρεπε να γινει γιατι ''χτυπουσε'' ασχημα στο ματι, αλλα και στην ανεση. Επιπλεον να ξερεις πως υπαρχει και η εκδοση comfort cruise που περιλαμβανει cruise control και δερμα στο τιμονι και στον λεβιε ταχυτητων, με επιπλεον κοστος 300 ευρω.
-
Ο χρήστης gm1978 έγραψε:
Γεια σας
Σας ευχαριστώ
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προτιμάται ο aftermarket εξοπλισμός τέτοιου επιπέδου. Άλλωστε, από ποιον περιμένεις να εγκαταστήσει τέτοιο σύστημα εδώ στην Ελλάδα και να μην έχει μετέπειτα προβλήματα ;
Όσον αφορά τον βραχίονα (τεμπέλη), ισχύουν τα παραπάνω, μετά από σχετικό κράξιμο, η αντιπροσωπεία το ενσωμάτωσε στην έκδοση comfort του i30.
-
Δεν εννοούσα κλίμα aftermarket αλλά σαν προαιρετικο πακέτο από το εργοστάσιο όπως πχ η ηλιοροφη σε κάποιες μάρκες και στην Hyundai
-
Ο χρήστης gm1978 έγραψε:
Δεν εννοούσα κλίμα aftermarket αλλά σαν προαιρετικο πακέτο από το εργοστάσιο όπως πχ η ηλιοροφη σε κάποιες μάρκες και στην HyundaiΟι επιλογές στην Ελλάδα στο i30 στις δύο πρώτες εκδόσεις αφορούν μόνο στις εκδοσεις και όχι σε ξεχωριστό εξοπλισμό, πλην την comfort cruise Diesel και κάποιων αξεσουάρ.
Συνεπώς η επιλογή κλιματισμού (αυτόματου) σε πηγάινει στην αμέσως ανώτερη έκδοση (Style), η οποία όμως μπορεί να παραγγελθεί με ηλιοροφή στο Diesel.
Η έκδοση για το Diesel είναι : i30 1.4 GLS 5D DSL STYLE PANORAMA
H Style Diesel 'παίζει' σε εξοπλισμό: STYLE,NAVI και PANORAMA.Το αυτοκίνητο έτσι κι αλλιώς σε όλες τις εκδόσεις από την comfort και πάνω, εντυπωσιάζει και αυτόν που οδηγεί και αυτούς που το βλέπουν...
-
Ο χρήστης gm1978 έγραψε:
Δεν εννοούσα κλίμα aftermarket αλλά σαν προαιρετικο πακέτο από το εργοστάσιο όπως πχ η ηλιοροφη σε κάποιες μάρκες και στην HyundaiKαλα τα λεει ο φιλος Pavlov's Dog. Aυτες ειναι οι εργοστασιακες εκδοσεις του style. Βεβαια αν επιλεξεις style, σου δινεται η δυνατοτητα αν θελεις να το διαμορφωσεις οπως ακριβως εσυ θελεις.
-
Ξέρει κανένας κανένα link που να δείχνει τι περιέχει η 5ετής εγγύηση του I30?
-
Το εψαξα πολυ το θεμα εγγυησης πριν παραγγειλω i30 diesel. Εχει καλυψη απο προφυλακτηρα σε προφυλακτηρα, οπως λενε οι οδηγιες του εργοστασιου. Αυτο πρακτικα σημαινει πως οτιδηποτε παθει, (μηχανικα, ηλεκτρολογικα, πλαστικα καμπινας κ.λ.π) γινεται αντικατασταση χωρις κανενα κοστος. Το ιδιο μου ειπαν και δυο πωλητές που ρωτησα σχετικα με το θεμα.
-
Ο χρήστης gck έγραψε:
Το εψαξα πολυ το θεμα εγγυησης πριν παραγγειλω i30 diesel. Εχει καλυψη απο προφυλακτηρα σε προφυλακτηρα, οπως λενε οι οδηγιες του εργοστασιου. Αυτο πρακτικα σημαινει πως οτιδηποτε παθει, (μηχανικα, ηλεκτρολογικα, πλαστικα καμπινας κ.λ.π) γινεται αντικατασταση χωρις κανενα κοστος. Το ιδιο μου ειπαν και δυο πωλητές που ρωτησα σχετικα με το θεμα. -
Ο χρήστης gm1978 έγραψε:
Ξέρει κανένας κανένα link που να δείχνει τι περιέχει η 5ετής εγγύηση του I30?Μπορείς να ενημερωθείς από το link του φυλλαδίου 5 YEAR TRIPLE CARE :
-
Ρώτησα στην gekaem και μου είπαν ότι τεμπέλης στο comfort δεν μπαίνει.;;;
-
Φιλε μου, μηπως εχουν κανενα stock και θελουν να το ''σπρωξουν''; (Τα πρωτα που ηρθαν δεν ειχαν τεμπελη). Σου το λεω γιατι ειδα με τα ματια μου περιπου πριν 2 μηνες comfort ετοιμο για παραδοση και ειχε τεμπελη. Εκει μου το επιβεβαιωσε και ο πωλητης οτι πλεον η εκδοση comfort εχει τεμπελη! Ψαξτο και αλλου να σου λυθει η απορια. Ή ειναι ασχετοι, ή δεν σου λενε την αληθεια μηπως 'τσιμπησεις'. Δεν ξερω τι απο τα δυο ειναι χειροτερο...
-
Ο χρήστης gm1978 έγραψε:
Ρώτησα στην gekaem και μου είπαν ότι τεμπέλης στο comfort δεν μπαίνει.;;;\
Το δικό μου ήρθε τέλη Δεκεμβρίου, το παρέλαβα 3 Ιανουαρίου και δεν πλήρωσα τίποτα για τον τεμπέλη .
Η έκδοση είναι Comfort (diesel 1.4)Όσα αυτοκίνητα είχαν εισαχθεί μέχρι αρχές Δεκεμβρίου δεν είχαν τεμπέλη (από αστοχία στις πρώτες παραγγελίες που μετά από κράξιμο τη διόρθωσαν)
Δες μήπως πάνε να σου πουλήσουν τέτοιο. -
Ξερει κανεις αν μπορει καποιος να παραγγειλει i30 diesel με τον 1600αρη κινητηρα των 128ps; Ο εισαγωγεας (Δαβαρης) εχει επιλεξει να μην τον φερνει τουλαχιστον προς το παρον. Επειδη ετυχε να εχω μια συνομιλια με πωλητη αντιπροσωπιας στην επαρχια, μου ειπε πως υπαρχει η δυνατοτητα να φερουν στον πελατη εφ' οσον το θελει! Ειχα κανει κι εγω ερωτηση, αλλα μου ειχαν πει πως δεν γινεται με τιποτα. Δηλαδη ο αλλος που μου ειπε πως εχει ο ιδιος παραδωσει 1600 ελεγε ψεματα; Δεν νομιζω! Τελος παντων αν καποιος φιλος γνωριζει κατι επι του θεματος ας δωσει τα φωτα του...
-
Πριν 1 μήνα είχε ρωτήσει γνωστός μου για το i30 1.6 diesel σε dealer της Αθήνας, του είπαν ότι έρχεται μόνο κατόπιν παραγγελίας και ότι κοστίζει 3.000 ευρώ παραπάνω περίπου από τις αντίστοιχες εκδόσεις στα 1.4 (diesel). Βέβαια ο πωλητής είχε φαγωθεί να σπρώξει το 1.4 (ότι είναι μια χαρά για το αυτοκίνητο και πού να περιμένεις 3 μήνες για το 1.6 κλπ). Ίσως ο όμιλος αποφάσισε να παίξει μπάλα με το ceed στα 1.6 diesel οπότε και αυτό προωθούν με κάθε τρόπο.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Πριν 1 μήνα είχε ρωτήσει γνωστός μου για το i30 1.6 diesel σε dealer της Αθήνας, του είπαν ότι έρχεται μόνο κατόπιν παραγγελίας και ότι κοστίζει 3.000 ευρώ παραπάνω περίπου από τις αντίστοιχες εκδόσεις στα 1.4 (diesel). Βέβαια ο πωλητής είχε φαγωθεί να σπρώξει το 1.4 (ότι είναι μια χαρά για το αυτοκίνητο και πού να περιμένεις 3 μήνες για το 1.6 κλπ). Ίσως ο όμιλος αποφάσισε να παίξει μπάλα με το ceed στα 1.6 diesel οπότε και αυτό προωθούν με κάθε τρόπο.Ευχαριστω για την απαντηση σου. Δυστυχως για μια ακομα φορα δεν υπαρχει αξιοπιστια. Εμενα μου ειχαν πει πως ειναι αδυνατο να φερουν 1,6. Σου λενε αυτο που τους βολευει αναλογως την γραμμη που εχουν παρει, δεν σε σεβονται ως οφειλουν ως πελατη και πρεπει να εισαι συνεχως στο ψαξιμο προκειμενου να διασταυρωνεις αυτα που σου λενε. Στην περιπτωση μου παντως ειμαι διατεθημενος να ακυρωσω την παραγγελια μου αφου ουτε κι εκει ειναι εντος στο χρονο παραδοσης που ειχε συμφωνηθει. Τι να πω; Αυτοι θα χασουν σιγουρο πελατη που εχει δωσει προκαταβολη και εχει ηδη περιμενει 3+ μηνες...
-
Χαίρετε, επειδή με ενδιαφέρει πολύ, υπάρχει κάποιος συμφορουμιτης που να έχει οδηγήσει (προφανώς το έχει αγοράσει) i30 ΒΕΝΖΙΝΗΣ 1.4 100 άλογα να μου πει γνώμες για τον κινητήρα και γενικότερα την οδηγική συμπεριφορά. Οδηγησα σε τεστ το diesel αλλά επειδή ενδιαφέρομαι αποκλειστικα για βενζίνη θα ήθελα κάποιον που το έχει να μου πει γνώμη για τον βενζινοκινητηρα
Σας ευχαριστω -
Φίλε, εγώ έχω αγοράσει βενζινοκίνητο i30 1.4 comfort (με υποβραχιόνιο) το Φεβρουάριο του 2013. Οι εντυπώσεις γενικά άριστες. Ροπή εκπληκτική κι από πολύ πολύ χαμηλά (κι ας λένε για ντίζελ), δεν θα σε προδώσει από ροπή , η οποία είναι και γραμμικότατη. Και με ac μια χαρά τραβάει σε γενικές γραμμές. Αθόρυβο χαμηλά απο κει και πέρα λογικά πράγματα και πάντως σίγουρα πιο αθόρυβο ( λογικό νομίζω) από το ντίζελ.Χώροι υπεραρκετοί. Έχω κάνει λίγα χιλιόμετρα (2500). Στα μείον του η μάλλον -αν και νωρίς βέβαια- αυξημένη κατανάλωση. Δηλαδή με υπερπλήρες ρεζερβουάρ το ( μηδενισμένο πολλάκις ) τριπ μου βγάζει αυτονομία περίπου 640 χιλιόμετρα (κάτι που από τριπλό τσεκάρισμα μου σε ταξίδι Αθήνα - Βόλος και επιστροφή ) μάλλον ισχύει. Το παράξενο είναι πως το τριπ έδειχνε 6.3 το πολύ 6.5 κατανάλωση.... ( σε τρία ταξίδια και με ταχύτητα 110- 160 χιλ, με πόδι σταθερό στην περισσότερη διαδρομή στα 120 συνήθως). Στην πόλη περίπου 500 με 550 αυτονομία αλλά αυτό δεν είναι προς ιδιαίτερη αξιολόγηση μιας που οι συνθήκες οδήγησης και κυκλοφορίας ποικίλουν. Επίσης το τιμόνι παρά το flex σε καμιά από τις 3 ρυθμίσεις πραγματικά δεν με ικανοποίησε σε πληροφόριση. Ίσως η φιλοσοφία του είναι εντελώς οικογενειακή.... Η ανάρτιση σε υψηλές ταχύτητες πολύ καλή αλλά μέσα στην πόλη χοροπηδά περίσσοτερο από όσο περίμενα, πάντως πιο άνετη από focus κλπ. Ελπίζω να σε κάλυψα. Πάντως προσωπικά παρότι όλοι οι αντιπρόσωποι της εταιρίας προωθούν ντίζελ εγώ δεν το μετάνιωσα καθόλου. Καλή επιλογή και απροβλημάτιστα όλοι με τα i30
HYUNDAI i30 (2012) Diesel - Petrol