-
Λοιπον εχουμε και λεμε αγαπητοι συνφορουμιτες ενδεχομενο αντικαταστασης της Μερκ μετα λυπης λογω τοπου διαμονης, δραστηριοτητων (κηνυγι-ψαρεμα) κινησης σε κακοτραχαλους χωματοδρομους μονο για να παω σπιτι κανω 3,5χλμκαι 3.5χλμ εκτος και αν υπολογιστουν και οι υπολοιπες διαδρομες , και επειδη μιλαμε για ορεινη περιοχη και Δ.Ελλαδα οποτε αν ξεκινησει να βρεχει ξεχνιεται ο χωματοδρομος ειναι το λιγοτερο παρατημενος μπορω να πω. Αφου οσοι ειναι εδω πανω αλλαζουν λαστιχα ανα 2-3 μηνες .Τα οχηματα που κοιταω μεχρι στιγμης ειναι μτχ φυσικα:
Suzuki Grand Vitara
Mitsubishi Panjero Pinin
Honda HRV
ας πεταξω και το κουβαδακι Daihatsu Terios
Το οχημα δεν πρεπει να ξεπερναει τα 1927κυβικα εκατοστα (απο την στιγμη που θα συμβιβαστω δεν χρειαζονται περιττα κυβικα, για πληρωμες εκτακτων εισφορων και τσουχτερων τελων κυκλοφοριας.
Τι γνωμη σας, τι γνωριζετε απο το αμεσο περιβαλλον σας, καταναλωσεις, εκτος δρομου ικανοτητες, αξιοπιστια (καλα αυτο το αντιπαρερχομαι ).
Ευχαριστω εκ των προτερων. -
Λοιπον εχουμε και λεμε αγαπητοι συνφορουμιτες ενδεχομενο αντικαταστασης της Μερκ μετα λυπης λογω τοπου διαμονης, δραστηριοτητων (κηνυγι-ψαρεμα) κινησης σε κακοτραχαλους χωματοδρομους μονο για να παω σπιτι κανω 3,5χλμκαι 3.5χλμ εκτος και αν υπολογιστουν και οι υπολοιπες διαδρομες , και επειδη μιλαμε για ορεινη περιοχη και Δ.Ελλαδα οποτε αν ξεκινησει να βρεχει ξεχνιεται ο χωματοδρομος ειναι το λιγοτερο παρατημενος μπορω να πω. Αφου οσοι ειναι εδω πανω αλλαζουν λαστιχα ανα 2-3 μηνες .Τα οχηματα που κοιταω μεχρι στιγμης ειναι μτχ φυσικα:
Suzuki Grand Vitara
Mitsubishi Panjero Pinin
Honda HRV
Το οχημα δεν πρεπει να ξεπερναει τα 1927κυβικα εκατοστα (απο την στιγμη που θα συμβιβαστω δεν χρειαζονται περιττα κυβικα, για πληρωμες εκτακτων εισφορων και τσουχτερων τελων κυκλοφοριας.
Τι γνωμη σας, τι γνωριζετε απο το αμεσο περιβαλλον σας, καταναλωσεις, εκτος δρομου ικανοτητες, αξιοπιστια (καλα αυτο το αντιπαρερχομαι ).
Suzuki Grand Vitara
Mitsubishi Panjero Pinin
Honda HRV
Αν τα πραγματα ειναι τοσο ασχημα οπως τα περιγραφεις,τοτε η γνωμη μου ειναι suzuki. Αν δε χρειαζεσαι τοσο την καλη τετρακινηση,τα υψηλου προφιλ ελαστικα και το στιβαρο αμαξωμα,τοτε honda.
-
Το 1927 δεν πρέπει να ισχύει πλέον. Νομίζω είναι στα 1999 το όριο πια.
Από αυτά που λες μάλλον Grand Vitara αν και θα κοιτούσα και RAV4 και CRV αν όντως το όριο κυβισμού για τα χαράτσια πλέον είναι τα 1999.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το 1927 δεν πρέπει να ισχύει πλέον. Νομίζω είναι στα 1999 το όριο πια.Από αυτά που λες μάλλον Grand Vitara αν και θα κοιτούσα και RAV4 και CRV αν όντως το όριο κυβισμού για τα χαράτσια πλέον είναι τα 1999.
Αυτο για τα κυβικα ειναι σιγουρο?? Αυτη την στιγμη ειμαι στα 1998 κυβικα.
-
Περιμενε να βρω κανα κονε να σου στρωσουν τον δρομο με ασφαλτο... Πιο ευκολη λυση
-
Θωμά , μόνο diesel , διαφορετικά δεν θα γράψεις ξανά στα περί κατανάλωσης.
-
Αν κατάλαβα καλά, δεν κάνεις πολλά χλμ. Αλλά έτσι κι αλλιώς, όλα αυτά είναι σχετικά οικονομικά. Τι απαιτήσεις έχεις από χώρους;
-
Το pajero κατι λεει σε 5 πορτο, τωρα για τα υπολοιπα...
το βιταρα ωραιο αλλα 3πορτο θα βολεψει?? Το hrv καλο αρκει να μην εχεις τρελες απαιτησεις στο χωμα. Αν ειναι μονο για το χωματοδρομο και με το hrv ή κανενα seidici το βγαζεις. Α, και το impreza εβγαινε με 1,5 κινητηρα, τετρακινητο με 'κοντα' στη βασικη εκδοση, αν εχει λιγο υψος απο το εδαφος ειναι νομιζω ενδιαφερουσα επιλογη για να μην κυκλοφορεις με 'περιπτερο' εντος δρομου.
Αν τωρα θελεις οντως να 'παρεις τα βουνα' στα εχω πει κι απο κοντα, 2πλοκαμπινο αγροτικο και πληρωνεις μονο το πετρελαιο
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά, δεν κάνεις πολλά χλμ. Αλλά έτσι κι αλλιώς, όλα αυτά είναι σχετικά οικονομικά. Τι απαιτήσεις έχεις από χώρους;Δεν μενω πλεον Αθηνα για να κανω το δρομολογιο Αθηνα-Αγρινιο-χωριο, κλπ οποτε ναι δεν πολυ κανω χλμ . Απλα τριγυρναω σε Αιτωλ/νια-Ευρυτανια που συνορευω και καμια βολτα προς Πατρα, αντε και πολυ σπανια καμια Αθηνα . Απο χωρους τι να πω δεν το εχω ξεκαθαρισει ακομα τοσο πολυ, αλλα επειδη θα πρεπει να κατεβαινω κανα Αγρινιο για ψωνια χρειαζονται, χώρια που φορτωνω και κανα σακί με τπτ σκυλοτροφες, καλαμποκι για τα ζωντανα της γιαγιας μου, κλπ .Ασε που εκτελω και χρεη ταξιτζη συχνα πυκνα
Απο αυτα τα μονα που εχω μπει σαν συνεπιβατης ή σαν οδηγος ειναι Suzuki Grand vitara 1.6 3d και 2.05θυρο ενος Επχια στην Ορεστιαδα που μου το ειχε δωσει για κατι εξωτερικες δουλειες και το οδηγησα σε παγο , το προηγουμενο μοντελο και το 2.5 V6 του 2001 (επινε τα κερατα του το τελευταιο ), επισης Rav4 mk1, Honda HRV 1.6 125 hp (βεβαια σα να μου φανηκε μικρο-στενο και σιγα τις δυνατοτητες εκτος δρομου που εχει). Εκει που γερνω ποιο πολυ ειναι σε κανα Grand vitara -
Πόσα λεφτά θες να δώσεις;
-
Ανταλλαγη την Μερκ και νομιζω κανα 3ρι χιλιαδες € ακομα. Θα το ξεκαθαρισω το τελευταιο
-
To Τελευταιο GV ?
-
Το τελευταίο GV έχει κοντές σχέσεις; Γιατί νομίζω πως το 3θυρο 1.6 δεν είχε; Αλλιώς, το προηγούμενο είναι μια χαρά. Λίγη προσοχή θέλει στην άσφαλτο λόγω κοντού μεταξονίου που το έκανε λίγο νευρικό. Μόνο αυτό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το 1927 δεν πρέπει να ισχύει πλέον. Νομίζω είναι στα 1999 το όριο πια..
τα 1928 ηταν το οριο..εκτος αν αλλαξε και ξερεις κατι παραπανω
-
Το τελευταίο GV έχει κοντές σχέσεις; Γιατί νομίζω πως το 3θυρο 1.6 δεν είχε; Αλλιώς, το προηγούμενο είναι μια χαρά. Λίγη προσοχή θέλει στην άσφαλτο λόγω κοντού μεταξονίου που το έκανε λίγο νευρικό. Μόνο αυτό.δεν εχει κοντα το 1.6 το καινουργιο. Το παλαιοτερο οντως εχει κοντα και ειναι οκ, αρκει σε ταξειδι σε ΕΟ να εχεις δραμαμινες, εκτος αν η αναρτηση βελτιωνεται. Κουναει σου λεωωωω
-
Το τελευταίο GV έχει κοντές σχέσεις; Γιατί νομίζω πως το 3θυρο 1.6 δεν είχε;Το τωρινό 3θυρο 1,6 ΔΕΝ έχει!
Θωμά από τα μικρά (κατω των 2000 κυβικών) κοίτα μονο GV (3θυρο), Jimny ή Terios που έχουν πολύ καλες δυνατότητες εκτος δρόμου αλλα ... για ασφαλτο και μετα απο Merc ... (δεν θελω να σε στεναχωρήσω)!!!
ΠΟΛΥ ψαξιμο και προσοχή βεβαια διότι ... θα έχουν έντονο παρελθόν.
Στα 2000 κυβικά θα δεις πολλά SUVs να επιλέξεις. Θα έλεγα ίσως μονο το XTrail που έχει και lock 4wd αλλά και 2wd για ... 'οικονομία'.
Δυστυχώς κάτω απο 2000 κυβικά, εργαλείο για κυνήγι/ψαρεμα και ... αξιοπρεπες επιβατικό για την άσφαλτο δύσκολα θα βρεις. Το HRV πιθανό να μη σε καλύψει εκτός δρόμου, το Pinin οπως και τα αλλα εντός!
Εναλλακτικά κοιτα και το Kangoo 4x4. Δεν ξερω για σένα αλλα πιθανό να ... χαρεί ένας καλός σου φίλος!!! -
Ω Θεε μου το είπε και το έκανε
Εγώ σου είπα
Τη Mitsubishia (λεει ότι καιει πολυ βεβαια αλλα του κερατα.Τοσο πολυ καιει 1.8 κυβικα αμαξι? )
Εντος παντως όπως οδηγαει ο Θωμας τα περισσοτερα αμαξια τον καλυπτουν
EDIT σε 1.8 ειναι κι αυτο παντως αλλα δεν ξερω τι λεει απο αξιοπιστια -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εναλλακτικά κοιτα και το Kangoo 4x4. Δεν ξερω για σένα αλλα πιθανό να ... χαρεί ένας καλός σου φίλος!!!
αυτο τώρα το ειδα
Suzuki Grand Vitara-Mitsubishi Panjero Pinin-Honda HRV-κ.α