-
Έχω ένα παλιό mini (1974) και σκοπεύω να το πουλήσω καθώς είναι σε αχρηστία εδώ και 4 χρόνια. Έδωσα πινακίδες, προσωρινά, το 2010. Ρώτησα χθες σε ένα ΚΕΠ και μου είπαν πως ο μόνος τρόπος να γίνει μεταβίβαση είναι να βγάλω άδεια και να το περάσω ΚΤΕΟ. Αυτό δεν έχει νόημα καθώς θα μου πάρει πολλά λεφτά να το φέρω σε μία κατάσταση που να μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ. Είχα ήδη μία πρόταση για 1500Ε αλλά λόγω αυτού του προβλήματος δεν έγινε τίποτα.
Το ερώτημα είναι αν ξέρετε πως μπορεί να γίνει τέτοιου είδους μεταβίβαση. Εμένα η απορία μου είναι η εξής : Υπάρχουν πολλοί τρελοί με παλιά αυτοκίνητα που βρίσκουν κουφάρια, τα αγοράζουν και τα φτιάχνουν από την αρχή. Η μεταβίβαση απλά του αμαξώματος πως είναι δυνατόν να γίνεται χωρίς άδεια και ΚΤΕΟ ? Ψάχνω να βρω την τρύπα του συστήματος που θα μου επιτρέψει να κάνω την μεταβίβαση ... αν ξερετε πειτε μου ρε παιδιά γιατι θα τρελαθώ
-
Έχω ένα παλιό mini (1974) και σκοπεύω να το πουλήσω καθώς είναι σε αχρηστία εδώ και 4 χρόνια. Έδωσα πινακίδες, προσωρινά, το 2010. Ρώτησα χθες σε ένα ΚΕΠ και μου είπαν πως ο μόνος τρόπος να γίνει μεταβίβαση είναι να βγάλω άδεια και να το περάσω ΚΤΕΟ. Αυτό δεν έχει νόημα καθώς θα μου πάρει πολλά λεφτά να το φέρω σε μία κατάσταση που να μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ. Είχα ήδη μία πρόταση για 1500Ε αλλά λόγω αυτού του προβλήματος δεν έγινε τίποτα.
Το ερώτημα είναι αν ξέρετε πως μπορεί να γίνει τέτοιου είδους μεταβίβαση. Εμένα η απορία μου είναι η εξής : Υπάρχουν πολλοί τρελοί με παλιά αυτοκίνητα που βρίσκουν κουφάρια, τα αγοράζουν και τα φτιάχνουν από την αρχή. Η μεταβίβαση απλά του αμαξώματος πως είναι δυνατόν να γίνεται χωρίς άδεια και ΚΤΕΟ ? Ψάχνω να βρω την τρύπα του συστήματος που θα μου επιτρέψει να κάνω την μεταβίβαση ... αν ξερετε πειτε μου ρε παιδιά γιατι θα τρελαθώ
-
-
Ο χρήστης alex έγραψε:
Έχω ένα παλιό mini (1974) και σκοπεύω να το πουλήσω καθώς είναι σε αχρηστία εδώ και 4 χρόνια. Έδωσα πινακίδες, προσωρινά, το 2010.αν καταλαβα καλα το θεμα σου λεω πως υπαρχει τροπος; να περασει το οχημα κτεο χωρις να παει καθολου στο κτεο αρκει να βρεις εναν διεκπεραιωτη να στο κανονισει και μετα γινεται μεταβιβαση στο υπουργειο κανονικοτατα (στο λεω γιατι το κανα εγω) φυσικα πρεπει πρωτα να πας εφορια να παρεις πινακιδες και σημα του τρεχοντος ετους
-
Για να καταλάβω, ουσιαστικά μου λες πως δεν υπάρχει τρόπος να γίνει μεταβίβαση χωρίς κτεο και πινακίδες ... αλλά υπάρχει τροπος να βγαλω κτεο χωρίς ουτε καν να κουνησω το αμαξι αν βρω διεκπεραιωτη (τι σημαινει αυτο ?).
Το θεμα ειναι πως το συνολικο κοστος για να βγαλω αδει, να πληρωσω τελη και τον διεκπεραιωτη του κτεο (οτι σημαινει αυτο ) θα ειναι μαλλον απαγορευτικα. Να υποθεσω πως δεν υπαρχει κανενας αλλος τροπος δηλαδη ε ?
-
Ο χρήστης alex έγραψε:
Για να καταλάβω, ουσιαστικά μου λες πως δεν υπάρχει τρόπος να γίνει μεταβίβαση χωρίς κτεο και πινακίδες ... αλλά υπάρχει τροπος να βγαλω κτεο χωρίς ουτε καν να κουνησω το αμαξι αν βρω διεκπεραιωτη (τι σημαινει αυτο ?).Το θεμα ειναι πως το συνολικο κοστος για να βγαλω αδει, να πληρωσω τελη και τον διεκπεραιωτη του κτεο (οτι σημαινει αυτο ) θα ειναι μαλλον απαγορευτικα. Να υποθεσω πως δεν υπαρχει κανενας αλλος τροπος δηλαδη ε ?
σου λεω οτι εγω εκανα μεταβιβαση στο δικο μου αμαξι χωρις αυτο να μετακινηθει στο κτεο δηλ πηγε η κοπελα με τις πινακιδες και την αδεια και το περασε κτεο και μετα εγινε μεταβιβαση κανονικα (φυσικα με το αναλογο χαρτζιλικι ) αλλα δεν καταλαβαινω αυτο που λες να βγαλω αδιεα δηλ δεν εχει αδεια και πινακιδες στη εφορια προσωρινα κατατεθημενες;
-
Φουλ της νομιμοτητας!!!
-
Μπορείς να το κάνεις και χωρίς χαρτηλικι στο ΚΤΕΟ. Παίρνεις πινακίδες και άδεια , πληρώνεις το τρέχον σήμα , το πας στο ΚΤΕΟ , στο κόβουν και στο βγάζουν ανίκανο για κυκλοφορία μέχρι επισκευής των παρατηρήσεων , κάνεις την μεταβίβαση κανονικά και ο νέος ιδιοκτήτης είτε καταθέτει τις πινακίδες μέχρι νεοτέρας ( ή ιστορικές πινακίδες) ΄ειτε το φτιάχνει και το ξαναπερνάει ΚΤΕΟ με τις κανονικές.
-
Δηλαδη εδω εχουμε μια περιπτωση που και να θες να εισαι νομιμος το κρατος δεν σε αφηνει. Εαν καποιος δεν θελει να λαδωσει για το ΚΤΕΟ, δεν μπορει να κινηθει καν το αυοκινητο και απλα θελει να το πουλησει απλα δεν γινεται.
Ελπιζω οτι ο νομοθετης στο διαλειμα των μιζων θα εχει σκεφτει καποια λυση για αυτο το προβλημα. -
Ο χρήστης orck έγραψε:
Δηλαδη εδω εχουμε μια περιπτωση που και να θες να εισαι νομιμος το κρατος δεν σε αφηνει. Εαν καποιος δεν θελει να λαδωσει για το ΚΤΕΟ, δεν μπορει να κινηθει καν το αυοκινητο και απλα θελει να το πουλησει απλα δεν γινεται.
Ελπιζω οτι ο νομοθετης στο διαλειμα των μιζων θα εχει σκεφτει καποια λυση για αυτο το προβλημα.Ακριβως αυτο. Εγω θα ηθελα να κανω την μεταβιβαση νομιμα ... αλλα ο νομος ειναι τελειως παραλογος κατα την γνωμη μου. Θελω να μεταβιβασω ενα οχημα, σε οτι κατασταση ειναι, και δεν θα επρεπε το κρατος να το νοιαζει αν εχει πινακιδες, αν εχει κτεο, αν εχει ροδες κτλ ! Ο αγοραστης ξερει τι παιρνει και ειναι δικη του δουλεια για το τι εχει και το τι δεν εχει το αυτοκινητο.
τπ, ευχαριστω για τις απαντησεις ... το πορισμα ειναι οτι θελει λαδωμα η υποθεση και δεν ξερω αν αξιζει κιολας !
-
Ο χρήστης georgeafe έγραψε:
αλλα δεν καταλαβαινω αυτο που λες να βγαλω αδιεα δηλ δεν εχει αδεια και πινακιδες στη εφορια προσωρινα κατατεθημενες;Ναι κατατεθηκαν το 2010, προσωρινως βεβαια
-
εμενα παντως προσφατα στο ΚΕΠ δεν μου κανανε μεταβιβαση χωρις ΚΤΕΟ θετικο. Τους πηγα ΚΤΕΟ αλλα κοπξκα στα καυσαερια και μου ειπαν οτι δεν ισχυει..θελουν ΚΤΕΟ και να ειναι Ο.Κ το αμαξι. τρελλο αλλα ελληνικο διοτι καποιος μπορει να θελει το αμαξι για ανακατασκευη σιγα σιγα και οχι για αμεση κυκλοφορια
-
Χωρίς άδεια και πινακίδες νομίζω νομικά δεν επιτρέπεται να μεταβιβασθεί. Αν καταθέτες οριστικά τις πινακίδες και το διέγραφες και μετά το πούλαγες ίσως ο νέος ιδιοκτήτης να μπορούσε να βγάλει νέα άδεια πληρώνοντας ένα πρόστιμο.
-
-
Εδώ και χρόνια δεν μπορείς να βγάλεις καινούργια άδεια.
-
Από διεκπεραιωτή είχα λάβει την ενημέρωση ότι μπορείς να κάνει μεταβίβαση χωρίς ΚΤΕΟ. Πλήρωνες τα τέλη, έπαιρνες τις πινακίδες και πήγαινες στα ΚΕΠ (νομίζω ότι πλέον δεν κάνουν μεταβιβάσεις τα ΚΕΠ, γιατί πριν από μερικούς μήνες (μέσα στο 2012) στα ΚΕΠ Παιανίας είπαν σε φίλο μου που πήγε να μεταβιβάσει ένα συμβατικό αυτοκίνητο ότι πλέον δεν το κάνουν. Τώρα για το αν ισχύει κάτι τέτοιο γενικά δεν είμαι σίγουρος). Εκεί μαζί με το παράβολο τους ενημέρωνες ότι το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί, και τους ζήταγες να γίνει μεταβίβαση, χωρίς όμως να του δοθεί άδεια να κυκλοφορεί. Τουλάχιστον έτσι με είχε πει ο διεκπεραιωτής.
-
-
Δεν βγαίνει νέα άδεια; Δηλαδή αμα το διαγράψεις τέρμα; Πρέπει να το ανακυκλώσεις; Έχω μείνει πίσω.
Αν ισχυεί το 2ο τότε κάτι μπορεί να γίνει. -
Ο χρήστης alex έγραψε:
αλλα δεν καταλαβαινω αυτο που λες να βγαλω αδιεα δηλ δεν εχει αδεια και πινακιδες στη εφορια προσωρινα κατατεθημενες;
Ναι κατατεθηκαν το 2010, προσωρινως βεβαια
βρε δεν εχεις προβλημα σου λεω χαλαρωσε. Το μονο που θελεις ειναι να ΜΗΝ παει κτεο το αυτοκινητο ε και ειπαμε δεν χρειαζεται να παει οσο για την μεταβιβαση γινεται στο υπουργειο κανονικοτατα
-
Επι του ίδιου θέματος...
Βρίσκεις σε μια αποθήκη κάτω απο αχυρόμπαλες στη μεση του πουθενά μια Gullwing (λέμε τώρα....)
Δεν μπορείς να αγοράσεις το οχημα με μια υπευθηνη δήλωση σαν ανταλλακτικα ή προς αναπαλαιωση και να βγάλεις πινακίδες Ιστορικού???Εχεις εγγραφο που δειχνει πως εχει περάσει νομιμα στα χέρια σου....
-
Ο χρήστης PyrgiotisRS έγραψε:
Επι του ίδιου θέματος...Βρίσκεις σε μια αποθήκη κάτω απο αχυρόμπαλες στη μεση του πουθενά μια Gullwing (λέμε τώρα....)
Δεν μπορείς να αγοράσεις το οχημα με μια υπευθηνη δήλωση σαν ανταλλακτικα ή προς αναπαλαιωση και να βγάλεις πινακίδες Ιστορικού???Εχεις εγγραφο που δειχνει πως εχει περάσει νομιμα στα χέρια σου....
Δεν μπορεις να βγάλεις κανονικές πινακίδες και άδεια... Ιστορικές μπορείς να βγάλεις. Αμα το κόψεις πάει τέλος.
-
Μόνο για ιστορικές με ενδιαφέρει έτσι και αλλιώς, δωθήσης ευκαιρίας ρώτησα!
Ευχαριστώ!
-
Ιστορικές η Gullwing θα έβγαζε μόνο αν είχε κάποια στιγμή Ελληνικά νούμερα. Διαφορετικά θεωρείται πως βρίσκεται παράνομα στη χώρα. Εκτός και αν την έβρισκες στο εξωτερικό, την έκανες εκεί εγγραφή και την εκτελώνιζες ως ιστορικό αντικείμενο. Όλα αυτά με το γράμμα του νόμου.
Μεταβίβαση παλαιού αυτοκινήτου χωρίς πινακίδες !