-
Καλησπερα σας.
σκεφτομαι για αγορα καινουργιου το ι20 της χιουνται. Εμφανησιακα μου αρεσει πολυ και γνωριζω πως η ποιοτητα υλικων δεν ειναι και η καλυτερη, αλλα οκ, δεν με πειραζει τοσο αυτο.
Το βασικο μου κριτηριο ειναι ενα και λεγεται αξιοπιστια.
Διανυω πολλα χιλιομετρα ετησιως, οποτε το θελω οσο πιο αξιοπιστο γινεται.
Γνωριζουμε αν το συγκεκρικριμενο μοντελο εχει βγει αξιοπιστο και ανθεκτικο;
κυκλοφορει μολις 3 χρονια και δεν ξερω αν ειμαστε σε θεση να εκφρασουμε μια τετοια γνωμη.
Ωστοσο, καθε γνωμη και εμπειρια θα βοηθησει πολυ. -
Καλησπερα σας.
σκεφτομαι για αγορα καινουργιου το ι20 της χιουνται. Εμφανησιακα μου αρεσει πολυ και γνωριζω πως η ποιοτητα υλικων δεν ειναι και η καλυτερη, αλλα οκ, δεν με πειραζει τοσο αυτο.
κυκλοφορει μολις 3 χρονια και δεν ξερω αν ειμαστε σε θεση να εκφρασουμε μια τετοια γνωμη.
Καλησπερα σας.
Αν και θα σου φανεί ίσως λίγο άσχετο το post παραθέτω μια συζήτηση που είχα με συνforoumίτες για το i20 1.4 diesel που είναι σε προσφορά για λίγα κομμάτια.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=51672&p=2586082#p2586082 -
Φίλος οδηγουσε τον προκάτοχο του i20 (Getz) ως εταιρικό. Το αμάξι εγραψε δεκαδες χιλιάδες σκληρα χλμ εντός πολής χωρίς να διαμαρτυρηθεί καθόλου... τουλάχιστον μέχρι την στιγμη που τον συνέλαβαν σε μπλόκο και του το κατάσχεσαν... καλα, αρπαξε και κανα 2-3 ψιλες στο μπλοκο, αλλα αλλη ιστορια αυτη.
Μου εκανε πολύ εντυπωση... θεωρώ πως αν ο προκατοχος ηταν τοσο ανθεκτικος, δεν νομιζω να σε προβληματίσει παραπάνω η νέα γενιά.
-
Έχω από το 2010 το I20 με το κινητήρα 1,4 βενζίνη. Μέχρι στιγμής έχω διανύσει περίπου 30,000χμ και δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. Γενικά είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο θα έλεγα και δε θα μετανιώσεις για την επιλογή σου.
-
Ο χρήστης xrist0s έγραψε:
Ωστοσο, καθε γνωμη και εμπειρια θα βοηθησει πολυ.Άσε τις γνώμες των φόρουμ και τράβα σε καμιά εμπορία να δεις αν φέρνουν την έκδοση και τον κινητήρα που θέλεις.
Είναι κρίμα να έχεις βάλει στο μάτι κάποια έκδοση ή κάποιο χρώμα και μετά να ξενερώσεις αν σου πουν ότι δεν το προσφέρουν.(...το οποίο φυσικά είναι πολύ πιθανό να συμβεί...)
-
Στην Γερμανία υπάρχει το f/l πλέον.
http://www.hyundai.de/konfi/index/bodytype/gen/V3 -
G-ATOS με την ευκαιρια να σε ρωτησω κατι. Κοιτουσα τα διαστηματα service που προτεινει ο κατασκευαστης. Για το πρωτο ετος λεει αλλαγη λαδιων στις 15000. Εσυ τα κρατησες τοσο;
ειναι σωστο να αφηνουμε τα ιδια λαδια για 15000; -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στην Γερμανία υπάρχει το f/l πλέον.
http://www.hyundai.de/konfi/index/bodytype/gen/V3Πραγματικα κοιταζω την γερμανικη αντιπροσωπεια και θλιβομαι που στην Ελλαδα μια μαρκα που ταιριαζει με τις οικονομικες δυνατοτητες μας ειναι τοσο παραμελημενη. Εαν εφερναν μεγαλυτερη ποικιλια οπως το ix20, i30sw θα ειχαν πολυ μεγαλυτερη παρουσια στην Ελλαδα και η Huyndai και η KIA.
-
G-ATOS με την ευκαιρια να σε ρωτησω κατι. Κοιτουσα τα διαστηματα service που προτεινει ο κατασκευαστης. Για το πρωτο ετος λεει αλλαγη λαδιων στις 15000. Εσυ τα κρατησες τοσο;
ειναι σωστο να αφηνουμε τα ιδια λαδια για 15000;Εγώ έκανα τη πρώτη αλλαγή λαδιών στο πρώτο έτος και τότε είχα διανύσει περίπου 14,000 χμ. Δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα γενικά, όχι ότι μια πρόωρη αλλαγή λαδιών βέβαια θα του έκανε κακό.
-
ειναι σωστο να αφηνουμε τα ιδια λαδια για 15000;καθε 7500χλμ για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και το κοστος αλλωστε ειναι αμελητεο.....
-
Εγω λεω να αλλαζει λαδια καθε 3750χλμ αφου το κοστος ειναι αμελητεο... ποιον τον χεζει τον ασχετο που σχεδιασε τον κινητηρα, τι να ξερει; Ο Μητσος απο το συνεργειο εδω στην γειτονια ειναι γατονι και τοσα λεει.
-
Ο χρήστης orck έγραψε:
Εγω λεω να αλλαζει λαδια καθε 3750χλμ αφου το κοστος ειναι αμελητεο... ποιον τον χεζει τον ασχετο που σχεδιασε τον κινητηρα, τι να ξερει; Ο Μητσος απο το συνεργειο εδω στην γειτονια ειναι γατονι και τοσα λεει.εσυ ουτε συνεργειο εχεις ουτε Μητσος εισαι οποτε κρατα τα και λιγο παραπανω απο 15Κ
παντως και στην αντιπροσωπεια να ρωτησεις καλο θα σου πουν οτι κανεις,αλλωστε αν μετα απο καποιες δεκαδες χιλιαδες χλμ αρχισει να τσιμπαει λαδακια και κροταλιζουν οι βαλβιδες...........χεστικαν στην κορεα και στην καθε κορεα -
Τα λαδια και οι βαλβιδες εχουν να κανουν με την αλλαγη λαδιων; Στο getz οντως εκαιγε λιγα λαδια, δηλαδη στα 15.000 μεσα στο χρονο συμπληρωνα περιπου μισο λιτρο για να ειμαι οκ στην σταθμη. Και τι εγινε;
Οταν το ειδα με την λογικη που περιγραφεις το πηγα στον Μητσο ο οποιος μολις ειδε πορτοφολι με ποδια σκεφτηκε 'ας φαω λιγα ακομη' και προτεινε αλλαγη τσιμουχακια βαλβιδων, ποτε δεν καταλαβα πως μπορει να χανει απο εκει λαδι, ουτε και ο Μητος γιατι εισεπραξε τα 70-100€ (δεν θυαμαμαι ακριβως) και οταν το προβλημα εξακολουθησε εκανε το κοροιδο.
Το αποτελεσμα ειναι να συνεχιζω να βαζω μισο λιτρο καθε χρονο. Και τι εγινε; -
αν τωρα θες μισο λιτρο,αυριο θα θες ενα και αργοτερα δυο λιτρα
η σχεση που εχουν τα λαδια,τα τσιμουχακια και οι βαλβιδες ειναι καθαρα σεξουαλικη -
Ο χρήστης orck έγραψε:
Εγω λεω να αλλαζει λαδια καθε 3750χλμ αφου το κοστος ειναι αμελητεο... ποιον τον χεζει τον ασχετο που σχεδιασε τον κινητηρα, τι να ξερει; Ο Μητσος απο το συνεργειο εδω στην γειτονια ειναι γατονι και τοσα λεει.Τα λάδια πρέπει να αλλάζονται κάθε 5000,7000 ή 10.000 χλμ αναλόγως χρήσης αυτοκινήτου (σκληροπυρηνική,γρήγορη,απλή,πόλης),κινητήρα (turbo ή ατμόσφαιρας),oικονομικής ευχέρειας του χρήστη αλλά κ λαδιών που χρησιμοποιούμε.Τα motul 300v power -που είναι αγωνιστικό λάδι- θέλει πάρα πολύ συχνή αλλαγή,κ όταν λέμε συχνή ίσως κ κάτω από 5000 χλμ.
Άλλο είναι το service κ άλλο η συντήρηση!!!
Ενδεικτικά να πω πώς μιας κ κρίνεις τον κατασκευαστή κ θεωρείς ότι τα λέει σωστά,σε citroen c3 μοντέλο 2004 το manual έχει ξέχωρα το service από την συντήρηση όπου τονίζει αλλαγή λαδιών κάθε 10.000 χλμ!!
Σε ατμοσφαιρικό 100 ίππων αυτό.
Είναι λογικό ο κατασκευαστής να παρατείνει οποιαδήποτε επισκευή,για να έχουν δουλειά κ οι αντιπροσωπείες. -
Ο χρήστης GiannisMS έγραψε:
Εγω λεω να αλλαζει λαδια καθε 3750χλμ αφου το κοστος ειναι αμελητεο... ποιον τον χεζει τον ασχετο που σχεδιασε τον κινητηρα, τι να ξερει; Ο Μητσος απο το συνεργειο εδω στην γειτονια ειναι γατονι και τοσα λεει.
Τα λάδια πρέπει να αλλάζονται κάθε 5000,7000 ή 10.000 χλμ αναλόγως χρήσης αυτοκινήτου (σκληροπυρηνική,γρήγορη,απλή,πόλης),κινητήρα (turbo ή ατμόσφαιρας),oικονομικής ευχέρειας του χρήστη αλλά κ λαδιών που χρησιμοποιούμε.Τα motul 300v power -που είναι αγωνιστικό λάδι- θέλει πάρα πολύ συχνή αλλαγή,κ όταν λέμε συχνή ίσως κ κάτω από 5000 χλμ.
Άλλο είναι το service κ άλλο η συντήρηση!!!
Ενδεικτικά να πω πώς μιας κ κρίνεις τον κατασκευαστή κ θεωρείς ότι τα λέει σωστά,σε citroen c3 μοντέλο 2004 το manual έχει ξέχωρα το service από την συντήρηση όπου τονίζει αλλαγή λαδιών κάθε 10.000 χλμ!!
Σε ατμοσφαιρικό 100 ίππων αυτό.
Είναι λογικό ο κατασκευαστής να παρατείνει οποιαδήποτε επισκευή,για να έχουν δουλειά κ οι αντιπροσωπείες.Ναι αλλά αυτό δε μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αξιοπιστία των αυτοκινήτων της;
-
το νεο i20 http://www.e-go.gr/wmotors/articles.asp ... id=7224280 ειδα διαφημιση 11500ευρω... τωρα αν προκειτε για το 1100cc δεν ξερω αν αξιζει... αν πρόκειται πάντως για το 1400cc ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
-
Για το diesel -αν ακουσα καλα στο σποτ- πρεπει να ειναι αυτη η τιμη.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
HYUNDAI I20