-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το Focus 1400 με τα 80 μουλάρια είναι τραγικά αργό. Πρέπει να πηγαίνεις κόφτες απλά και μόνο για να ακολουθείς την ροή της κυκλοφορίας.
Υπερβολές.
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
Όχι καθόλου υπερβολές Θανάση! Για να ακολουθήσεις την ροή της κίνησης στα φανάρια από Περαία ως Φοίνικα ο κόφτης είναι η μόνη λύση! Μιλάμε για δε περιαστική διαδρομή. Δεν θέλω καν το φανταστώ σε ταξίδι Θεσσαλονίκη-Αθήνα!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μην ξεχνάς και το Smart 4four που βασικά είναι ένα Colt πιο όμορφο και στυλάτο.Κι εγώ νομίζω ότι παίρνοντας ένα αυτοκίνητο της μεγαλύτερης κατηγορίας πχ Φόκους, έχεις πολλά να κερδίσεις (χώρους, οδική συμπεριφορά, ασφάλεια, ποιότητα κύλισης και συνήθως ποιότητα κατασκευής) αλλά τα μειονεκτήματα είναι υπαρκτά, όγκος (μείον για νέο οδηγό), βάρος=κατανάλωση και μειωμένες επιδόσεις και γενικά τα έξοδα συντήρησης λίγο αυξημένα. Οπότε αν σαν νέος δεν πολυκαταλαβαίνει διαφορά σε κύλιση και οι χώροι του είναι αδιάφοροι δεν έχει λόγο.... Εμένα πάντως όλα τα Φόκους μου αρέσουν!
Για το forfour δεν εχω εμπεριστατωμενη αποψη οποτε και δεν μπορουσα να του το προτεινω...ακομα δεν ξερω αν βρισκεις ευκολα ανταλλακτικα καθως δεν κυκλοφορει πλεον..ενω δεν γνωριζω ουτε απο την αξιοπιστια του συγκεκριμενου αυτοκινητου..οποτε το αφησα στην ακρη..
-
Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά αλλά μηχανικά είναι ένα Colt με άλλα πλαστικά και σήματα φτιαγμένο στο ίδιο εργοστάσιο (οπότε θα έλεγα για την αξιοπιστία ότι πρέπει να είναι στα ίδια). Τώρα για ανταλλακτικά στα πλαστικά δεν ξέρω τι παίζει αλλά για όλα τα άλλα πας στα Mitsubishi.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Focus 1400 με τα 80 μουλάρια είναι τραγικά αργό. Πρέπει να πηγαίνεις κόφτες απλά και μόνο για να ακολουθείς την ροή της κυκλοφορίας.
Υπερβολές.
Όχι καθόλου υπερβολές Θανάση! Για να ακολουθήσεις την ροή της κίνησης στα φανάρια από Περαία ως Φοίνικα ο κόφτης είναι η μόνη λύση! Μιλάμε για δε περιαστική διαδρομή. Δεν θέλω καν το φανταστώ σε ταξίδι Θεσσαλονίκη-Αθήνα!
Οφ κορς νοτ.
Του έχω κάνει καμιά 5-6Κ χιλιόμετρα. Έκανα και Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εκτός αν η ροή ή ο τρόπος οδήγησης είναι αντίστοιχος rallye με πατημένο πίσω μέρος και εξάτμιση-γατοφωλιά. Εκεί ούτε με κόφτες προλαβαίνεις.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Υπερβολές.
Οφ κορς νοτ.
Του έχω κάνει καμιά 5-6Κ χιλιόμετρα. Έκανα και Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εκτός αν η ροή ή ο τρόπος οδήγησης είναι αντίστοιχος rallye με πατημένο πίσω μέρος και εξάτμιση-γατοφωλιά. Εκεί ούτε με κόφτες προλαβαίνεις.
Δεν ξέρω αν θυμάσαι αλλά στην Γουμένισα μια χαρά σας ακολουθούσα και χωρίς κόφτες κλπ. Τώρα αν είναι να κάνουμε κόντρες και να πηγαίνουμε τάπα προφανώς και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει. Σε φυσιολογική κίνηση μια χαρά είναι.
-
Θα πρότεινα να ΜΗΝ επιλέξεις εσύ αυτοκίνητο για τον γνωστό σου. Απλά πες του την γνώμη σου ως άτομο που ασχολείται περισσότερο, ανάλυσέ του τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης και άστον να πάρει αυτός την απόφαση. Έτσι, αν δεν του βγει καλό ή δεν τον βολέψει, δεν θα έχεις τύψεις. Και πίστεψέ με, θα έχεις τύψεις στην αντίθετη περίπτωση.
Και κατά δεύτερον, ρε παιδιά, μην πέφτετε θύματα του μάρκετινγκ. Τί σημαίνει το Αλμέρα είναι συντηριτικό σε σχέση με το πρώτο το Φόκους, το Φιέστα και το Γιάρις; Μιλάμε για οικονομικά χάτσμπακ αυτοκίνητα ίδιας πάνω - κάτω φιλοσοφίας. Δεν συγκρίνουμε το Αλμέρα σεντάν με μια Άλφα 159, ούτε το Corolla με μια Celica.
-
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
Λοιπον παιδια γνωστος μου,με εβαλε να διαλεξω αμαξι για τον ιδιο οποτε θα χρειστω την αποψη σας για τα αυτοκινητα που εχω επιλεξει και μονο για αυτα.Για να μην γραφω για καθε αμαξι τα αυτονοητα, ολα τηρουν τις προυποθεσεις του βιβλιου σερβις και των πραγματικων χιλιομετρων ενω φαινονται σε αριστη κατασταση.Το μπατζετ ανερχεται στις 6000 ευρω ενω με παραχωρησεις φτανει και τισ 6500.Το παιδι θελει αμαξι με λιγα κυβικα ως 1500,χαμηλη καταναλωση και φθηνη συντηρηση.Οδηγικα ειναι νεος οδηγος οποτε θα ειναι ενα αμαξι που ουσιαστικα θα μαθει πανω του,οποτε ισως θα πρεπει να αντεχει σε λιγη κακομεταχειριση.Τα αυτοκινητα ειναι τα εξης:Α)SEAT IBIZA 2009 1.2 75HP με εγγυηση ως το 2014 και 55000χλμ...6300 ευρω
Β)ΝΙSSAN ALMERA 2005 1.5 98HP με 112000χλμ 4100 ευρω
Γ)FORD FOCUS 2009 1,4 90HP και 90000χλμ 6500 ευρω
Δ)FORD FIESTA 2009 1.25 80 HP και 90000χλμ 6500 ευρωΤο παιδι που το συζητησαμε κλεινει προς ibiza κατα πρωτο λογο λογω εγγυησης,λιγων χιλιομετρων και χαμηλης συντηρησης και μετα καλοβλεπει ford fiesta για παρομοιους λογους.Απορριπτει almera για λογους εμφανισης ενω το focus του φαινεται μεγαλο και θεωρει οτι δεν χρεαζεται τετοιο αμαξι.
Εγω παλι βλεπω οτι το almera ειναι αξιολογη επιλογη καθως απο αξιοπιστια σκιζει οπως διαβασα,θα αντεξει σε κακομεταχειριση ενω και απο καταναλωση δεν ειναι ιδιαιτερα πειναλεο.Απο την αλλη και το ibiza ειναι πολυ δυνατη επιλογη.
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΑΤΕ?
A) Ibiza, αρκετά αδύναμο για οτιδήποτε εκτός πόλης
Β) Almera, παλιό πλέον.
Γ) Ενδιαφέρον, αλλά ο 1400άρης σε ένα φορτωμένο Focus δεν θα κάνει και πολλά.
Δ) Καλό αλλά δεν το λες και ακριβώς κελεπούρι τον 1.25.Γνώμη μου :
α) είτε Fiesta, ψάχνοντας όμως για κάτι με λιγότερα χιλιόμετρα
β) ή καλύτερα κάποιο Yaris , έστω και με μια δυο αισθητικές επεμβάσεις , για να γίνει πιο εύπεπτο
(το οτι ταιριάζει πολύ με τα χαρακτηριστικά που έθεσες είναι το μόνο σίγουρο).Τα τυπικά Yaris στα 1.3 του 07 περίπου με καμιά 60000-80000 χιλιόμετρα παίζουν περίπου στα 5000-6000.
Υπάρχουν και εξαιρέσεις , όπως Τ Sport με 1800-133 hp του 07 με 42000 , στα ύποπτα χαμηλά 6000
και μέση κατανάλωση 8λ/100 σύμφωνα με spritmonitor.de .
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1578389/ (κάποιο td αντιπροσωπείας ψιλιάζομαι, θέλει γερό check)ή κι αυτό , με την εμφάνιση του T Sport , αλλά 1300άρι. Προσοχή θέλει λίγο στο έμπροσθεν, καθώς
ο προφυλακτήρας έχει έρθει απο το ιαπωνικό Yaris T Sport (Vitz RS) , άρα μπορεί να καλύπτει
κάποιες ατασθαλείες + λίγο πιο ανεβασμένη κατανάλωση ελέω 17'.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2712093/ΥΓ για diesel δεν έψαξα, αλλά σίγουρα ο 1.4 90hp + 6τάχυτο είναι καλό deal αν βρεθεί με λίγα χιλιόμετρα
και στα λεφτά που θέλει ο φίλος σου. -
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
Τί σημαίνει το Αλμέρα είναι συντηριτικό σε σχέση με το πρώτο το Φόκους, το Φιέστα και το Γιάρις; Μιλάμε για οικονομικά χάτσμπακ αυτοκίνητα ίδιας πάνω - κάτω φιλοσοφίας.Δεν έχουν καμία σχέση στο δρόμο.
-
Υπερβολές.
Δλδ ποσες κολωνες τρωει απο zx 1.4?
Alexkid μιλαμε για focus 2009 ,οχι το πρωτο αλλα το δευτερο και μαλλον το fl..
-
Λογικά όσα παραπάνω αστέρια έχει στο ncap
Sent from my GNex using smoke signals.
-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Υπερβολές.
Alexkid μιλαμε για focus 2009 ,οχι το πρωτο αλλα το δευτερο και μαλλον το fl..
Έχετε δίκιο, δεν το πρόσεξα... Πάντως πιο πολύ σαν γενική παρατήρηση θα ήθελα να το παραθέσω. Συμφωνώ πως το Φόκους δεν έχει καμία σχέση στον δρόμο λόγω ανάρτησης, αλλά πιστεύω πως η συντριπτική πλειοψηφία κρίνει σχεδιαστικά και εκεί είναι που επεμβαίνει το μάρκετινγκ και μας αποπροσανατολίζει.
-
Παντως απο τις φωτο σου και μονο αν και της ιδιας εποχης μεταξυ τους το almera με το focus mk1, το almera μοιαζει με αμαξι περασμενης γενιας...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ειλικρινά; Δεν ξέρω. Μπορεί και καμία. Ο Realzeus υπερβάλει.
-
Ε κι εγω σαφως το γραψα γιατι μου φανηκε υπερβολικη ολη αυτη η διατυπωση του Δια.
-
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
Θα πρότεινα να ΜΗΝ επιλέξεις εσύ αυτοκίνητο για τον γνωστό σου. Απλά πες του την γνώμη σου ως άτομο που ασχολείται περισσότερο, ανάλυσέ του τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης και άστον να πάρει αυτός την απόφαση. Έτσι, αν δεν του βγει καλό ή δεν τον βολέψει, δεν θα έχεις τύψεις. Και πίστεψέ με, θα έχεις τύψεις στην αντίθετη περίπτωση.Και κατά δεύτερον, ρε παιδιά, μην πέφτετε θύματα του μάρκετινγκ. Τί σημαίνει το Αλμέρα είναι συντηριτικό σε σχέση με το πρώτο το Φόκους, το Φιέστα και το Γιάρις; Μιλάμε για οικονομικά χάτσμπακ αυτοκίνητα ίδιας πάνω - κάτω φιλοσοφίας. Δεν συγκρίνουμε το Αλμέρα σεντάν με μια Άλφα 159, ούτε το Corolla με μια Celica.
ALEX KID οταν λεω οτι θα διαλεξω αυτοκινητο εννοω οτι θα διαλεξω αγγελιες που θα θεωρησω εγω καλες...απο κει και περα θα τα δουμε παρεα και το παιδι θα κρινει τι θα αγορασει..αυτο εννοειται ετσι..
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ειλικρινά; Δεν ξέρω. Μπορεί και καμία. Ο Realzeus υπερβάλει.
Αν πάρουμε σαν μπούσουλα τα εργοστασιακά στοιχεία, το Focus είχε 0-100 σε 14,1 και το ZX σε 11,9.
-
Για να σας διαφωτισω πλεον και να μη κανουμε συζητησεις για ποιο focus μιλαμε και αλλα τετοια τα αυτοκινητα ειναι αυτα:
http://bakaniari.car.gr/cars/view/2508649/ nissan almera
http://timsportline.car.gr/cars/view/2466426/ ford focus
http://timsportline.car.gr/cars/view/2686510/ ford fiesta
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2300402/ seat ibizaTωρα νομιζω εγινα πιο σαφης μιας και απο σημερα αρχιζουμε να τα βλεπουμε και απο κοντα..ΓΝΩΜΕΣ ΠΑΙΔΙΑ!
-
Το συγκεκριμένο Focus έχει το μαγικό χάρισμα όλων των μεταχειρισμένων Focus. Με τον καιρό τα άλογα του αναπαράγονται! Ξεκίνησε με 80 από το εργοστάσιο και έφτασε να έχει 90. Σε 2-3 χρόνια θα τα εκατοστίσει!
-
Το συγκεκριμένο Focus έχει το μαγικό χάρισμα όλων των μεταχειρισμένων Focus. Με τον καιρό τα άλογα του αναπαράγονται! Ξεκίνησε με 80 από το εργοστάσιο και έφτασε να έχει 90. Σε 2-3 χρόνια θα τα εκατοστίσει!Πολυ κραξιμο ο ΔΙΑΣ για το focus...δεν τα γουσταρεισ και πολυ ε?Εγω παντως το θεωρω στιλατο και ιδιαιτερα ομορφο...ενω δεν ξερω...και 80 αλογατα για νεο οδηγο νομιζω ειναι καλα..το μονο του μειονεκτημα ειναι το μεγαλυτερο σκαφος σε σχεση με τα υπολοιπα αλλα και τα κυβικα του σε σχεση παντα με φιεστα και ιμπιζα..Παντως για να ειμαι ειλικρινης μαλλον εγω για την παρτη μου θα κατεληγα στο focus.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ