-
Πάντα κερωμα ,γυάλισμα καθαριότητα μεσα εξω . Τα πόδια πάνω στο πατάκι χωρίς κάπνισμα.
Κόκκινο πανί οι οδηγοί (αντρες και ιδιαίτερα γυναίκες) τεράτων (τζιπ) που μιλούν στο κινητό και δεν χαμπαριάζουν αναβοντας φώτα κλ. Απλά τους αφηνω να περνουν και τους περνώ πάλι κανοντας ότι μιλώ στο κινητό. Αλίμονο αν ειναι επιβατης μέσα. Με εκνευρίζουν οι δηθεν τερατοδηγοί ιδιοκτήτες των δημοσίων δρόμων δηλ.
Μου αρέσει να τους χτυπώ όπως χτυπούν εκείνοι. Ψύχωση?....Πέστε'το κι έτσι! Σε κάθε αλλη περιπτωση ανοίγω δρομο χαμογελαστος. Παπάκι να εχεις.
Ηλικία μου ανω των 40 ,αν ενδιαφερει.
A...αν επιμένει κάποιος να τον πάω καπου γρηγορα ,μου κοβει την καλημερα. Ασε που δεν σταματώ πουθενά για φαγητο κατούρημα,νερό,γ......χμ εεεεεε....αυτά. -
Λοιπόν να ξεφορτωθώ και εγω τις παραξενιές που με βαραίνουν..Παντως ειναι φοβερο μετα απο την αναγνωση πολλων απο των posts τι μπορεί να κρύβετε μεσα στο μυαλό κάθε οδηγού που περνάει απο δίπλα σου
Με το ''καλο'' :
-Παντα μα παντα κοβω 2-3 βολτες γυρω απο το αυτοκινητο τσεκαρωντας(??) ακομα και οταν ειναι κλεισμενο μεσα στο γκαραζ εχοντας να το δω μερικες ωρες!
-Κουκουλα αυτοκινητου παντα ακομα και αν χρειαστει να την βαλω-βγαλω 2-3 φορες την μερα!
-Tασακι και αναπτηρας απλα δεν υπαρχουν!
-Με τις λακουβες τρωω ΤΟ δουλεμα απο συνεπιβατες κτλ κανοντας ζιγκ-ζαγκ για να τις αποφυγω
-Παντα μεσα στο αυτοκινητο θα υπαρχουν πενες κιθαρας στα ντουλαπακια κτλ..
-Στον δρομο ακουγωντας και το παραμικρο τουρμπισμα ενστικτωδως και αθελα μου ΠΑΝΤΑ το ματι μου πηγαινει στο Boostομετρο ακομα και οταν δεν προκειται για σοβαρη πιεση!
-Τραγουδαω πολυ στο δρομο
-Μιλαω πολυ συχνα στα φαναρια που σταματαω με τους διπλανους μου,κατι το οποιο μερικες φορες με εχει φερει σε πολυ δυσκολη θεση αλλα απο την αλλη εχω εμπλουτισει και τις διαπροσωπικες μου σχεσεις
-Εκνευριζομαι οταν με προσπερνανε ξυστα απο τον προφυλακτηρα μου αιφνιδια χωρις καμια προειδοποιηση,συνηθως για να με τσιγκλισουν,μπορω να το σκισω απο πισω του με προβολεις αναμμενους,ακουγοντας συνηθως τα ''γαλλικα'' απο τον/την συνοδηγο!!
Περα απο διαφορα αλλα που διαβασα που μου ταιριαζουν αυτα μου ερχονται.. -
Ανάλογα το αυτοκίνητο, αντίστοιχα και τα 'κουσούρια'.
Π.χ. διαφορετικά ζούσα το Yugo ή και το Pajero Pinin, διαφορετικά τις κουπεδιές , διαφορετικά το αρχαίο Fiesta με τα διαρκώς μηχανικά προβλήματα, διαφορετικά το παλιό Accent που ήταν ένα πλαστικό κουτί με ρόδες, διαφορετικά το απρόσωπο και αδιάφορο Lantra ή το πήγαινα/έλα σούπερ μάρκετ Atos και εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα που είχαν κάτι να πουν στο οδηγό τους π.χ. SwiftGTi,206XS,207GT,Κουπεδιές , AstraSport κλπ.
Άλλος παίρνει το αυτοκίνητο απλά για να μετακινείται και άλλος το βλέπει και ως χόμπι ή ως εκπλήρωση κάποιας προσπάθειας χρόνων ή ενός ονείρου ή μίας μούρλας κλπ...
Δεκτό το πρώτο, δεκτά όμως και τα υπόλοιπα. -
Έχω … πολλά, πολλά, πολλά:
Βάζω πάντα τα πράγματα μου (κλειδιά, τσιγάρα, κινητό, καφέ) σε συγκεκριμένες θέσεις.
Δεν μπορώ να ξεκινήσω αν δεν φοράω ζώνη.
Δεν μου αρέσει να ακούω ομιλίες ή συζητήσεις από το ραδιόφωνο όπως και δεν μπορώ να ακούω συνέχεια τον ίδιο σταθμό. Μου την δίνει που στο QQ στερούμαι μουσικά σε ποιότητα, ποσότητα κλπ. Παρόλ’ αυτά πάντα θέλω δυνατή ένταση σε ότι ακούω.
Ποτέ μου δεν βρίσκω την βολικότερη θέση οδήγησης και στάση σώματος. Σε όποια ρύθμιση του καθίσματος πάντα κάτι με ενοχλεί.
Το αυτοκίνητο δεν «μαγαρίζεται», ΔΕΝ είναι Μotel, κρεβατοκάμαρα, σαλόνι, κουζίνα κλπ!
Δεν μου αρέσει να έχω συνεπιβάτες, όπως και με ενοχλεί πολύ να τρώνε, πίνουν, καπνίζουν. Αντίθετα, τα επιτρέπω στον εαυτό μου. Είμαι όμως ευγενικός και ανεκτικός ΕΚΤΟΣ από την περίπτωση «πόδια στο ταμπλό»! Με τίποτα!!!
Δεν μπορώ να οδηγώ με σαγιονάρες ή μπουφάν.
Πάντα θέλω το παράθυρο του οδηγού έστω μισάνοιχτο (τον χειμώνα) και οι αεραγωγοί πάντα θέλω να είναι ομοιόμορφα ανοιγμένοι και προς ομοιόμορφη κατεύθυνση.
Βαριέμαι αφάνταστα την DIY καθαριότητα μέσα και έξω. Εξωτερικά το αμάξι το θέλω καθαρό. Εσωτερικά ότι μαζεύει το Swiffer και κάποιες «μέσα-έξω» καθαριότητες σε βενζινάδικα!
Πορτμπαγκάζ, ντουλαπάκια κλπ δεν με ενοχλεί να επικρατεί (που επικρατεί) το χάος. Δεν μπορώ να βάλω σε σωστή/λειτουργική διάταξη τα πράγματα και αποσκευές στο πορτμπαγκάζ. Ποτέ και τίποτα δεν χωράει!!! Θέλω πάντα στο πορτμπαγκάζ να υπάρχει ένα σακίδιο με μια πλήρη αλλαξιά από ρούχα συν μαγιό και πετσέτα χειμώνα-καλοκαίρι.
Στα ταξίδια δεν με ενοχλούν οι στάσεις για τσιγάρο, καφέ, κατούρημα αλλά δεν σταματώ ακόμα και αν πρόκειται για ανάγκη για βοήθεια ή ατύχημα άλλων άγνωστων που μπορεί να τύχουν στον δρόμο μου. Ίσως πάρω μόνο τηλέφωνο το 100 λέγοντας ότι είδα, συνεχίζοντας όμως την διαδρομή μου.
Προτιμώ τα βραδινά ταξίδια ή νωρίς το ξημέρωμα.
Μ’ αρέσει να χαζεύω στο μποτιλιάρισμα τον εκνευρισμό των άλλων οδηγών. Σπάω πλάκα!!! Αντίθετα δεν με ενοχλεί καθόλου το μποτιλιάρισμα και το «σταμάτα - ξεκίνα». Με εκνευρίζει όμως όταν βλέπω τους άλλους να χαζεύουν τα ατυχήματα που μπορεί να προκάλεσαν το μποτιλιάρισμα.
Δεν μ’ αρέσει, θυμώνω και εκνευρίζομαι να έχω μπροστά μου Smart (είμαι έως και απάνθρωπος (θα ήθελα) με αυτά τα αμαξάκια. Τα μισώ θανάσιμα άνευ λόγου και αιτίας!!!) και γυναίκες με Corsa ή Yaris ακόμα και αν δεν κάνουν κάτι ενοχλητικό!
Γενικά δεν πολυχρησιμοποιώ τα φλας … μέχρι να την πάθω! Επίσης πολύ συχνά κολλάω τους μπροστά … μέχρι να την πάθω επίσης!!! Δεν μου αρέσει να κορνάρω, ούτε να με κορνάρουν. Δεν χρησιμοποιώ/κοιτάω βασικά ποτέ τον κεντρικό καθρέφτη!
Βαριέμαι πολύ το παράλληλο στο πεζοδρόμιο παρκάρισμα (ώρες ώρες νομίζω πως δεν ξέρω να παρκάρω!!!) αλλά ποτέ δεν διπλοπαρκάρω αλλά δεν θέλω και να με κλείνουν. Δεν παρκάρω ποτέ σε γωνίες και πάντα κλείνω τους πλαινούς καθρέφτες. Μ΄αρέσει το «κροτάλισμα» στο τράβηγμα του χειρόφρενου!
Κατά την οδήγηση πολλές φορές στηρίζω αφηρημένα το δεξί χέρι στον λεβιέ των ταχυτήτων και κάνω άσκοπες αλλαγές από την 5η … ξανά στην 5η!!!
Πολλές φορές βάζω σημάδι … τις λακκούβες!!! Βλάβες, τριγμοί και χτυπήματα μπορεί να με αρρωστήσουν μέχρι να φτιαχτούν και θα πρέπει άμεσα να φτιάχνονται.
Στα ταξίδια πάντα τραβάω το συρόμενο υποβραχιόνιο (συνθηματική κίνηση έναρξης ταξιδιού) ενώ καθημερινές το θέλω πίσω. Ποτέ δεν διαβάζω βιβλία χρήσης. Ποτέ δεν ξέρω όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου μου.
Σπάνια έως ποτέ δεν ελέγχω τον αέρα στα λάστιχα. Άμα και όταν τύχει!!!
Τελικά … από κουσούρια άλλο τίποτα!!! ΑΛΛΑ … κυκλοφορώ ανάμεσα σας!!! -
Τι λε ρε φίλε! ...............Που μένεις?
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Λοιπόν....-Όταν μου αναβοσβήνουν τα φώτα για να με προσπεράσουν, όταν το κάνουν , τους τα αναβοσβήνω και γω
Θα θυμηθώ κι άλλα...αααα, εσύ είσαι πουλάκι μου που μου άναβες τα φώτα ε;
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Τι λε ρε φίλε! ...............Που μένεις?μακριά από μας!
-
νεος στο φορουμ, ας γραψω και εγω τα 'κουσουρια' μου
-η μουσικη πρεπει να ειναι σε νορμαλ ενταση ετσι ωστε να ακουω τι γινεται
εξω απο το αυτοκινητο και να ακουω τη φωνη του καλλιτεχνη.
-τα τζαμια πρεπει να ειναι παντα καθαρα μεσα-εξω
-καθαριοτητα του αυτοκινητου μεσα-εξω δε με νοιαζει αλλα να μην
εχει κροκοδειλους μεσα ομως.
-σε μακρινα ταξιδια μ' αρεσει να σταματαω για φαγητο συνηθως (βρομικο) και για
ξεκουραση, κατουρημα.
-οι επιβατες θελω να μου μιλανε και πιο πολυ ο συνοδηγος.
-βαζω το πολυ 4 ατομα στο αυτοκινητο μαζι με τον οδηγο (εμενα)
-ποτε δεν ξεκιναω να παω καπου του σκοτομου, εκτος αν υπαρχει πολυ σοβαρος λογος.
-φαγητα και ποτα στο αυτοκινητο επιτρεποντε μεχρι ενος σημειουβαγγελης, 22. ευχαριστω
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Λοιπόν....
-Όταν μου αναβοσβήνουν τα φώτα για να με προσπεράσουν, όταν το κάνουν , τους τα αναβοσβήνω και γω
Εγω κανω το αλλο.
Αν ο αλλος μου αναψει φωτα και κρινω τον τροπο που οδηγαει ή το αυτοκινητο του απαραδεκτο, τοτε μπριζωνω και τον ακολουθω μεχρι να πιασω τα χιλιομετρα του και να κολλησω πισω του για να του αναψω φωτα και γω.Προφανως σεβομαι καποια αυτοκινητα. Αν δω Evo, Impreza ή Mercedes στον καθρεφτη, τοτε κανω ακρη νωρις νωρις και λεω και ευχαριστω για την τιμη...
Τωρα σε κατι Porsche, κατι Huyndai της κακιας ωρας, κατι σαραβαλα με διαλυμενες πορτες και τετοια αντιστοιχα (για τα VW δε το συζηταω καν γιατι θα με πειτε κομπλεξικο), λυπαμαι αλλα θα πρεπει να προσαρμοστουν με την ταχυτητα μου, ή να με τρομαξουν αρκετα ωστε να κανω στην ακρη.
-
Kανεις ακρη σε mercedes και οχι σε porsche?
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Kανεις ακρη σε mercedes και οχι σε porsche?Tις σιχαινομαι τις Porsche, οι Mercedes δε μ αρεσουν αλλα τις σεβομαι... Μην ρωτησεις γιατι... Γουστα...
Απλα συνηθως οι οδηγοι Porsche ειναι κωλοπαιδακια 20-30 χρονων με τα λεφτα του μπαμπα. Ε εγω γι αυτους δε χαλαω την βολη μου...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
ή να με τρομαξουν αρκετα ωστε να κανω στην ακρη.Να ξέρεις πάντως πως δεν είναι και πολύ δύσκολο αυτό.
Απλα συνηθως οι οδηγοι Porsche ειναι κωλοπαιδακια 20-30 χρονων με τα λεφτα του μπαμπα. Ε εγω γι αυτους δε χαλαω την βολη μου...
Εσύ το αμάξι το αγόρασες μόνος;
-
Aυτο το ''τα λεφτα του μπαμπα'' το λενε ολοι,αλλα μακαρι να ερχοταν ο πατερας μου να μου πει παρε μια 997 να πας στη σχολη..
Βασικο κουσουρι του μπαμπα μου : δε μου πηρε πορσε. -
Εγω κανω το αλλο.
Αν ο αλλος μου αναψει φωτα και κρινω τον τροπο που οδηγαει ή το αυτοκινητο του απαραδεκτο, τοτε μπριζωνω και τον ακολουθω μεχρι να πιασω τα χιλιομετρα του και να κολλησω πισω του για να του αναψω φωτα και γω.Προφανως σεβομαι καποια αυτοκινητα. Αν δω Evo, Impreza ή Mercedes στον καθρεφτη, τοτε κανω ακρη νωρις νωρις και λεω και ευχαριστω για την τιμη...
Τωρα σε κατι Porsche, κατι Huyndai της κακιας ωρας, κατι σαραβαλα με διαλυμενες πορτες και τετοια αντιστοιχα (για τα VW δε το συζηταω καν γιατι θα με πειτε κομπλεξικο), λυπαμαι αλλα θα πρεπει να προσαρμοστουν με την ταχυτητα μου, ή να με τρομαξουν αρκετα ωστε να κανω στην ακρη.
Συγνώμη φίλε, αλλά εδώ μιλάμε για πραγματικό κουσούρι πρώτου μεγέθους! Όλοι παραδεχτήκαμε άμεσα ή έμμεσα ότι παραβιάζουμε διάφορες διατάξεις του ΚΟΚ, αλλά συνειδητά να δημιουργείς πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις από κόμπλεξ, είναι μεγάλο θέμα και πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς λίγο, να κάνεις μια σύσκεψη με τον εαυτό σου.
-
Λοιπόν....
-Όταν μου αναβοσβήνουν τα φώτα για να με προσπεράσουν, όταν το κάνουν , τους τα αναβοσβήνω και γω
Εγω κανω το αλλο.
Αυτο το κουσουρι το εχω και εγω δυστυχως και ξεχασα να το αναφερω. Παντως Ορεστη επειδη εισαι καλος θα κανω στην ακρη οποτε βλεπω το αμαξι σου .
-
Ο χρήστης eeg74 έγραψε:
Συγνώμη φίλε, αλλά εδώ μιλάμε για πραγματικό κουσούρι πρώτου μεγέθους! Όλοι παραδεχτήκαμε άμεσα ή έμμεσα ότι παραβιάζουμε διάφορες διατάξεις του ΚΟΚ, αλλά συνειδητά να δημιουργείς πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις από κόμπλεξ, είναι μεγάλο θέμα και πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς λίγο, να κάνεις μια σύσκεψη με τον εαυτό σου.
Σιγα καλε... Μαλλον τα εγραψα λιγο υπερβολικα... Εχω πει και στο πρωτο μου ποστ οτι γενικα οδηγαω αμυντικα και δεν δημιουργω μπελαδες.
Aυτο το ''τα λεφτα του μπαμπα'' το λενε ολοι,αλλα μακαρι να ερχοταν ο πατερας μου να μου πει παρε μια 997 να πας στη σχολη..
Βασικο κουσουρι του μπαμπα μου : δε μου πηρε πορσε.Επειδη με τοσα λεφτα παιρνεις σπιτι, θα του ελεγα να το σκεφτει ξανα...
-
Ξεχασα να αναφερω:
Οποτε βαζω οπισθεν παντα βαζω και τα αλαρμ
Σε φρεναρισμα 'πανικου' και παλι ενεργοποιω τα αλαρμ για να ειδοποιησω τους πισω οτι κατι συμβαινει. -
Kανεις ακρη σε mercedes και οχι σε porsche?
Tις σιχαινομαι τις Porsche, οι Mercedes δε μ αρεσουν αλλα τις σεβομαι... Μην ρωτησεις γιατι... Γουστα...
Εσυ το αγορασες με δικό σου ιδρώτα το ιμπιζα;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εσυ το αγορασες με δικό σου ιδρώτα το ιμπιζα;
Και ιδρωτα και δακρυα αν θες να ξερεις. Αλλα δε νομιζω να αφορα το φορουμ.
-
Μπράβο αν το έκανες αλλα για παπατζα μου κάνει στα
Τα κουσούρια/συνήθειά μας σαν οδηγοί;