-
Η F1 'sprint race' είναι δημιούργημα της 15ετίας των ανεφοδιασμών, δεν ήταν πάντα έτσι. Απλώς τείνουμε να θεωρούμε ότι ήταν μια παγιωμένη κατασταση, από το 1950 ως πρόπερσι.
Πάρτε εναν τυχαίο αγώνα του 1997, του 2002, του 2006. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι το θέαμα είναι καλύτερο, αν εξαιρέσεις τον παραδοσιακό αναστεναγμό για τα 'παλιά καλά χρόνια';
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Η F1 'sprint race' είναι δημιούργημα της 15ετίας των ανεφοδιασμών, δεν ήταν πάντα έτσι. Απλώς τείνουμε να θεωρούμε ότι ήταν μια παγιωμένη κατασταση, από το 1950 ως πρόπερσι.Πάρτε εναν τυχαίο αγώνα του 1997, του 2002, του 2006. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι το θέαμα είναι καλύτερο, αν εξαιρέσεις τον παραδοσιακό αναστεναγμό για τα 'παλιά καλά χρόνια';
Επειδή φέτος θέλω να περιμένω να δω κι άλλους αγώνες θα μιλήσω σε σχέση με το '13. Λοιπόν ειδικά το 2002, μαζί με το 2004 ήταν μακράν χειρότερες χρονιές... Το '97 είχε ως το φινάλε (φιάσκο) του Μίκαελ ενδιαφέρον. Το δε 2005 ήταν ιδιόμορφη χρονιά, όπου κυριάρχησαν Αλόνσο-Ρεναλτ ως το καλοκαίρι και μετά είχαμε το γνωστό damage-limitation όταν ανέβηκε ο ανταγωνισμός που εμένα μου κέντρισε το ενδιαφέρον ενώ σε άλλους καθόλου
-
Το πόσο σχετικός με το άθλημα είναι ο αρθρογράφος φαίνεται από το ότι αναρωτιέται που είναι η Marlboro.
Το δε επιχείρημα ότι η F1 έχει χάσει γιατί στα pits είναι οι γονείς των πιλότων και όχι κάποιο μουνί είναι ακλόνητο και σταματά εκεί η ανάγνωση.
Προς ενημέρωση του λαού η F1 μια χαρά επιβίωσε με 'σκούπες' στο παρελθόν και μάλιστα μικρότερες (1,5 νομίζω ότι ήταν).
Για τα τσουτσουνορύγχη δεν έχει υπάρξει καμιά επιστημονική ανάλυση;
Άργησε. -
Το 2002 ήταν η καλύτερη χρονιά στην F1. Νίκησε η ομάδα ΜΟΥ, με τις οδηγίες που της έδινα από τον καναπέ. Ο οδηγός ΜΑΣ, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και τα σάρωσαΜΕ όλα, ως αμοιβή μου, πήγα στο πανηγύρι και μου αγόρασα ένα μπρελόκ της ομαδάρας ΜΟΥ που εγώ την οδήγησα στις νίκες. ΠροσφέραΜΕ άφθονο θέαμα και συναρπαστικές στιγμές. ΕίχαΜΕ πολύ καλό κινητήρα, δεν ξέρω πως λειτουργεί, αλλά ήτανε καλός, μπράβο στην ομάδα μας.
Η ομαδάρα ΜΟΥ και το μπρελόκ που αγόρασα είναι οι καλύτερες και θα τα γκαμήσουΜΕ όλα στα επόμενα χρόνια. -
Ο χρήστης onthelimit έγραψε:
Ένα πολύ ωραίο άρθρο για την σημερινή κατάσταση της Formula 1.
http://www.4drivers.gr/gnomi/item/2832- ... yhias.htmlΝα με συμπαθάς αλλά το γιατί δεν αρέσει πλέον σε κάποιον η F1 είναι δικό του θέμα, όχι πρώτη ύλη για σχολιασμό. Στο καλό με τα νέα του χόμπι του ανθρώπου.
-
ψιλο +1 με τον προλαλήσαντα.
προ πολλού έχασα το ενδιαφέρον μου στην φ1, συμφωνώ με τις απόψεις του αρθριτζή, αλλά δε γκρινιάζω πουθενά δημόσια.
στα @@ σας
-
Το πόσταρε ο GeoF1 ( για άλλη χρήση ) ... αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι από το πρόβλημα ...
Όσοι επιμένουν στο ποιος κερδίζει απλά κάνει λάθος .Ονομάζεται Αφυδάτωση ...
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ένα πολύ ωραίο άρθρο για την σημερινή κατάσταση της Formula 1.
http://www.4drivers.gr/gnomi/item/2832- ... yhias.htmlΝα με συμπαθάς αλλά το γιατί δεν αρέσει πλέον σε κάποιον η F1 είναι δικό του θέμα, όχι πρώτη ύλη για σχολιασμό. Στο καλό με τα νέα του χόμπι του ανθρώπου.
Ασυνήθιστο άρθρο από μια αντισυμβατική προσωπικότητα
'Ζει στην Ουαλία όπου διδάσκει Φυσική και Μαθηματικά και παρατηρεί τις διαφορές στα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους'...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Προς ενημέρωση του λαού η F1 μια χαρά επιβίωσε με 'σκούπες' στο παρελθόν και μάλιστα μικρότερες (1,5 νομίζω ότι ήταν).Καμία σχέση. Τότε δεν υπήρχε περιορισμός στην παροχή καυσίμου όπως τώρα ούτε τόσο χαμηλό επιτρεπόμενο βάρος καυσίμου. Επίσης ο αριθμός των κινητήρων που επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν ήταν απεριόριστος ενώ τώρα ειναι μόλις 5 σε όλη τη σεζόν. Επομένως τότε μπορούσαν να κάνουν τρελά πράγματα με τη συμπίεση του turbo και να φτάνουν τους κινητήρες ακόμα και 1000hp κατά την διάρκεια των δοκιμών.
Στο βίντεο που εβαλες παρατηρησε και εσυ πως πιέζει ο οδηγος τον κινητήρα και συγκρινέ τον με αντίστοιχο onboard από φετινό αγώνα και δες ποσο ομαλα ανεβάζουν και κατεβάζουν ταχύτητες οι οδηγοί ειδικά στο τελευταίους γύρους καθώς πρέπει να κανουν οικονομία καυσίμου.>>Ένα πολύ ωραίο άρθρο για την σημερινή κατάσταση της Formula 1.http://www.4drivers.gr/gnomi/item/2832- ... yhias.html
Να με συμπαθάς αλλά το γιατί δεν αρέσει πλέον σε κάποιον η F1 είναι δικό του θέμα, όχι πρώτη ύλη για σχολιασμό. Στο καλό με τα νέα του χόμπι του ανθρώπου.
Γιατι να μην σχολιασει, δεν καταλαβαίνω. Επειδή διαφωνείς με την γνώμη του. Λογικό ειναι καποιοι να διαφωνήσουν, καποιοι να συμφωνήσουν. Εμένα πάντως το αρθρο με εκφράζει.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το πόσο σχετικός με το άθλημα είναι ο αρθρογράφος φαίνεται από το ότι αναρωτιέται που είναι η Marlboro.Όπως και το
Λες και το ήξερε το BBC και φέτος δεν αγόρασε τα δικαιώματα για όλους τους αγώνες
Γενικά του λείπουν τα παρτι, τα γκομενακια, ο James Hunt, και -κυρίως- τα λογότυπα, για να μην κρυώνουν 'ξεβράκωτα' τα αυτοκίνητα.
Όπως αυτός μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του δημόσια, έτσι και εμείς μπορούμε να την κρίνουμε:
[Ιασων Τριανταφυλίδης mode on]
Πάγα πολύ καλός, τγία
[Ιασων Τριανταφυλίδης mode off] -
είχε όμως (τουλάχιστο το 1986 θυμάμαι τον προστ στην Ίμολα) όριο συνολικού καυσίμου, νομίζω 195 λίτρα. Και αυτό έβαζε κάποιο ενδιαφέρον στον αγώνα και μέτρο στο βαρύ πόδι μερικών οδηγών που πέφταν σαν τις μύγες στον τελευταίο γύρο.
-
Oποιος θέλει να διασκεδάζει με θανάτους, μπορεί να στείλει ένα γράμμα στο δήμαρχο της Ρώμης να ξανανοίξει το Κολοσσαίο.
Επίσης: Όσοι έχετε βάλει το γράφημα μπορείτε να καταλάβετε τι μας δείχνει; Να πω εγώ; Μας δείχνει χρόνους που προήλθαν από εξωπραγματική αεροδυναμική. Εκτός αν κάποιος ισχυρίζεται ότι τα μονοθέσια φέτος είναι πολύ πιο ευκολοδήγητα από τα τηλεκατευθυνόμενα με traction control οπότε στην περίπτωση αυτή να το πει: 'Ναι πιστεύω ότι τα τηλεκατευθυνόμενα με το traction control ήταν υπεραμάξια για οδηγάρες (τύπου Ραλφ Σουμάχερ)'.
Αλλά μερικοί είναι τόσο αστείοι που το 2025 θα αναπολούν το 2014 με τα τούρμπο του
-
Τα μονοθεσια πριν 10 χρονια μπορει να ειχαν πολυ περισσοτερη προσφυση αλλα ειχαν και πολυ μεγαλυτερη ισχυ κι επιαναν πολυ υψηλοτερες ταχυτητες με οτι συνεπαγεται αυτο για την σωματικη και ψυχικη κοπωση. Το οτι δεν ηταν και τοσο ευκολοδηγητα το διαπιστωσε the hard way o motormouth Lauda. Επισης οι οδηγοι ειπαν πως τα φετινα ειναι πολυ ευκολοτερα απο σωματικης αποψης καθως εχουν μειωθει οι δυναμεις που ασκουν στον οδηγο.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Oποιος θέλει να διασκεδάζει με θανάτους, μπορεί να στείλει ένα γράμμα στο δήμαρχο της Ρώμης να ξανανοίξει το Κολοσσαίο.Επίσης: Όσοι έχετε βάλει το γράφημα μπορείτε να καταλάβετε τι μας δείχνει; Να πω εγώ; Μας δείχνει χρόνους που προήλθαν από εξωπραγματική αεροδυναμική. Εκτός αν κάποιος ισχυρίζεται ότι τα μονοθέσια φέτος είναι πολύ πιο ευκολοδήγητα από τα τηλεκατευθυνόμενα με traction control οπότε στην περίπτωση αυτή να το πει: 'Ναι πιστεύω ότι τα τηλεκατευθυνόμενα με το traction control ήταν υπεραμάξια για οδηγάρες (τύπου Ραλφ Σουμάχερ)'.
Αλλά μερικοί είναι τόσο αστείοι που το 2025 θα αναπολούν το 2014 με τα τούρμπο του
- άπειρο, με μια μικρή διόρθωση -
εξωπραγματική αεροδυναμική + tyre war
-
Στο βίντεο που εβαλες παρατηρησε και εσυ πως πιέζει ο οδηγος τον κινητήρα και συγκρινέ τον με αντίστοιχο onboard από φετινό αγώνα και δες ποσο ομαλα ανεβάζουν και κατεβάζουν ταχύτητες οι οδηγοί ειδικά στο τελευταίους γύρους καθώς πρέπει να κανουν οικονομία καυσίμου.
Αν δεις in car πλάνο του Fangio από τη δεκαετία του '50 θα νομίσεις ότι παίζει μπουνιές με το τιμόνι.
Δεν είναι κριτήριο αυτό για το πόσο ενδιαφέρον είναι το άθλημα.Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (σεβαστό) αλλά δεν μπορώ να δεχτώ κριτικές τύπου 'καταστροφή του αθλήματος' για τους λόγους που έχουν συζητηθεί.
Δεν συγκρίνεται ο ήχος ενός V6 με αυτόν ενός V12 ή V10 αλλά η ουσία είναι ότι έχουμε δει εξαιρετικούς αγώνες με ακόμα μικρότερες σκούπες (1,5)* με μονοθέσια να μένουν από καύσιμα και με πολύ πιο αργά μονοθέσια από τους υπερχρόνους του 2004.
Ξαναλέω, προτιμώ να βλέπω μάχες μέσα στην πίστα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παρά μια υπερταχεία από μονοθέσια που για να αλλάξουν θέση πρέπει να γίνει κάποιο λάθος 1-2 δευτερολέπτων μέσα στα pits (ΟΥΑΟΥ).
*φαντάζομαι το σοκ που θα φάνε κάποιοι όταν μάθουν ότι η BMW έπαιρνε κούπες με 4κύλινδρο σε σειρά
-
Ο χρήστης Red Spirit έγραψε:
Ασυνήθιστο άρθρο από μια αντισυμβατική προσωπικότητα'Ζει στην Ουαλία όπου διδάσκει Φυσική και Μαθηματικά και παρατηρεί τις διαφορές στα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους'...
'Επέστρεψε στα τριάντα του, έχοντας σπουδάσει Φυσική, Μηχανολογία και Αστρονομία για να περάσει από τον κόσμο του αυτοκινήτου, γρήγορα, σύντομα, αλλά ορμητικά.'
-
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Μέχρι το 2006 είχαμε και πόλεμο ελαστικών, που έριχνε τους χρόνους.
-
Είναι ή δεν είναι η Φ1 το απόλυτο ( που η ίδια διαφημίζει ) αυτοκινητιστικό σπορ ... Γιατί φταίνε όσοι την κατηγορούν για αποστείρωση ?
Με τους όποιος κανόνες ( ας βάλουν και πετρέλαιο ) χωρίς εξέλιξη , σκοτώνεις τον ανταγωνισμό . Από πιλότος -> οδηγός . -
Η F1 ήταν και είναι ο,τι ταχύτερο μπορεί να γυρίσει στις πίστες στις οποίες συμμετέχει. Αυτό ούτε άλλαξε, ούτε αλλάζει τόσο απλά.
Τα περί απουσίας εξέλιξης στους κινητήρες με βρίσκουν και εμένα αντίθετο, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, και, ας μην αναπολούμε ενα παρελθόν το οποίο επίσης βρίζαμε όταν ήταν παρόν.
Aλλαγές κανονισμών - Ανακοινώσεις/Συζητήσεις/Φήμες