-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
βασικα γρηγορη εγω δεν λεω το ιδιο πραγμα με εσενα..
οχι ακριβως το ιδιο τουλαχιστον(σε περιπτωση που καταλαβα λαθος)..
το κοσκινισμα στο βιντεο του μαηκ κ στο πολο του καγκουρα,δεν εχει καμια σχεση με τις νευρικες κινησεις του τσουτσια στην 430..
στο βιντεο του τσουτσια,οι κινησεις(που επαναλαμβανω δεν ειναι κοσκινισμα) γινονται ΕΦΟΣΟΝ εχει χαθει η προσφυση-ισορροπια..εκτος απο περιπτωσεις που το κανει κ για να ΣΠΑΣΕΙ την προσφυση-ισορροπια,ΠΛΑΣΑΡΩΝΤΑΣ το αυτοκινητο(χαρακτηριστικο του τσουτσια ακομα κ σε αγωνες) σε λιγο πιο κλειστες στροφες.
ενω εσυ υποστηριζεις οτι το κοσκινισμα ειναι για να ΜΗΝ χαθει η προσφυση-ισορροπια.(μια ''τεχνικη'' που πρωτη φορα ειδα εδω μεσα)
νομιζω εχει διαφορα το ενα με το αλλο..εχω κανενα 10λεπτο που προσπαθω να βαλω απαντηση!!εχει παρει φωτια το τοπικο!
Οχι, συμφωνω απολυτως. Το κοσκινισμα το ανεφερα αφου ειδα το video του Mike, και θυμηθηκα ενα σκηνικο, με αντιστοιχο 'κοσκινισμα', το οποιο και συνεβη σε ευθεια με τελικη και GT σπορ αυτοκινητο του 80'
Φυσικα και ο Tsuchia κανει μικροδιορθωσεις ΑΦΟΥ εχει ηδη σπασει η προσφυση, και απλα προσπαθει (και το πετυχαινει φυσικα) να κρατησει στην ιδανικοτερη δυνατη γραμμη το αυτοκινητο, για το ταχυτερο δυνατο περασμα...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Δεν κατεβαινει το αρθρο, ειναι κλειδωμενο...Αν μπορεις στειλε τουλαχιστον ενα αποσπασμα που να κανει συγκεκριμενη αναφορα, σε αυτο που λεμε.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν κατεβαινει το αρθρο, ειναι κλειδωμενο...Αν μπορεις στειλε τουλαχιστον ενα αποσπασμα που να κανει συγκεκριμενη αναφορα, σε αυτο που λεμε.
Για τα 15 διαφορετικά περιοδικά της σειράς τα σκας, για κάτι που αξίζει τον κόπο σε έπιασαν οι τσιγκουνιές;
Στα σβέλτα, το grip είναι συνάρτηση της συχνότητας της κίνησης του ελαστικού. Όσο μεγαλώνει η συχνότητα (για όλα τα άλλα ίδια) μειώνεται το grip. Σε ΟΛΑ τα λάστιχα, σε ΟΛΕΣ τις ποιότητες ασφάλτου...
-
Γρηγόρη, για πιο απλά και κατανοητά εδώ: ISBN-13: 978-0750669184
-
ειλικρινα,εχω δεσει τον εγκεφαλο μου κομπο αυτη τη στιγμη απο το μπερδεμα.
γκρεγκ
τελικα το κοσκινισμα(α.κ.α. παρκινσον),θεωρεις οτι βοηθαει στην διατηρηση του ελεγχου κ στην ταχυτερη διελευση?
τελικα οι μικροδιορθωσεις(οπως τσουτσια),θεωρεις οτι βοηθουν..στο ταχυτερο περασμα..η στην..η..μη με παρεξηγεις,απλως δεν εχω καταλαβει τπτ κ μαλλον παρεξηγησα κ τα γραφομενα..
αυτη τη στιγμη το μυαλο μου πρεπει να ειναι οτι κοντινοτερο υπαρχει σε γυναικειο μυαλο.τοσο μπερδεμενος
-
Όταν πατάς πολύ το γκάζι και σπινιάρει σε λάσπες, χιόνια κλπ. αν παίζεις το τιμόνι αποκτάς ελκτική πρόσφυση που την χάνεις λόγω σπινιαρίσματος.
Αυτό ισχύει για το δικό μου που έχει μπροστινή κίνηση καθώς και για 4Χ4.
Το εν λόγω αμάξι λες να έχει μπροστινή κίνηση; -
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
γκρεγκ
τελικα το κοσκινισμα(α.κ.α. παρκινσον),θεωρεις οτι βοηθαει στην διατηρηση του ελεγχου κ στην ταχυτερη διελευση?
τελικα οι μικροδιορθωσεις(οπως τσουτσια),θεωρεις οτι βοηθουν..στο ταχυτερο περασμα..η στην..η..μη με παρεξηγεις,απλως δεν εχω καταλαβει τπτ κ μαλλον παρεξηγησα κ τα γραφομενα..
αυτη τη στιγμη το μυαλο μου πρεπει να ειναι οτι κοντινοτερο υπαρχει σε γυναικειο μυαλο.τοσο μπερδεμενος
Διατηρηση ελεγχου κυριως, και κατα συνεπεια ταχυτερη διελευση, αφου τελικα δεν παρεκλινει απο την προδιαγεγραμμενη τροχια, ωστε ή να χαθει πολυς περισσοτερος χρονος, ή να επελθει εξοδος...
-
ποιο?το παρκινσον η οι μικροδιορθωσεις?
-
γκρεγκ
Διατηρηση ελεγχου κυριως, και κατα συνεπεια ταχυτερη διελευση, αφου τελικα δεν παρεκλινει απο την προδιαγεγραμμενη τροχια, ωστε ή να χαθει πολυς περισσοτερος χρονος, ή να επελθει εξοδος...
Άλλο έγραψες στην αρχή και άλλο τώρα...
-
Για τα 15 διαφορετικά περιοδικά της σειράς τα σκας, για κάτι που αξίζει τον κόπο σε έπιασαν οι τσιγκουνιές;
Στα σβέλτα, το grip είναι συνάρτηση της συχνότητας της κίνησης του ελαστικού. Όσο μεγαλώνει η συχνότητα (για όλα τα άλλα ίδια) μειώνεται το grip. Σε ΟΛΑ τα λάστιχα, σε ΟΛΕΣ τις ποιότητες ασφάλτου...
Ποια 15 περιοδικα? Αυτα στην εποχη 'παχιων αγελαδων'... Τωρα ειδικα και με το net, απο συνηθεια και μονο 4τροχοι, και αντε ενα ακομα αλλο ενα, εαν θελω να δω κατα καιρους τι/πως γραφουν οι ξενοι, ή οι ντοπιοι 'ανταγωνιστες'...
Δεν μου ειπες οτι θα πρεπει να πληρωσω και για Link...
Επιπλεον το simulation study ειναι...simulation. Οσο 'benchmark' και να ειναι τα 'data' ειναι simulation...Αυτοι οι τυποι που τα γραφουν εχουν κανει μετρησεις σε μετριο εως απαραδεκτο οδοστρωμα, με συγκεκριμενη ταχυτητα, γωνια κλισης τιμονιου, συγκεκριμενη χρονικη στιγμη, για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα, και αποφανθηκαν οτι τυχον μικροκινησεις του τιμονιου, μειωνουν περαιτερω αντι να αυξανουν εστω και λιγο την προσφυση (πλευρικη)...?
-
γκρεγκ
Άλλο έγραψες στην αρχή και άλλο τώρα...
Αλλο εγραψα για το video του Mike, και αλλο φυσικα για αυτο του Tsuchia.
Τι περιμενες δηλαδη? -
ΜΙΑ φορά δε μπορεί να στρίψει το τιμόνι? ΜΙΑ! Τι άκυρες τιμονιές είναι αυτές σε τέτοιο αυτοκίνητο...
Πέρα από το προφανέστατο γεγονός ότι χάνεις χρόνο, αποσταθεροποιείς το σύμπαν. ...wtf...
Ε, βεβαια αφου το λες εσυ, με παλμαρε στο karting, ετσι ειναι τελος...
Ο Keiichi Tsuchia, ενας απο τους πιο σεβαστους οδηγους αγωνων στην χωρα του -και οχι μονο- με νικh στα μεσα του 90'
στο Le Mans, νικες και πρωταθληματα στο JGTC, κανει 'ακυρες' τιμονιες στην γνωστη Touge... (το δευτερο σπιτι του)Στο εχω ξαναπει, στο λεω και τωρα, σε γρηγορα αυτοκινητα, supercars κτλ , σε ΔΡΟΜΟ, δεν ισχυουν αυτα που νιωθεις, που ζεις με το αγωνιστικο καρτακι, και τα λαστιχακια που κολλανε σαν βδελες, σε μια ΠΙΣΤΑ, ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!
Γρηγόριε...ΤΙ ΛΕΣ?!
Τι σχέση έχει το καρτ στη κουβέντα μας??? Γιατί το φέρνεις στο προσκήνιο?
Μίλησες με τον Τσουτσία και σου είπε ότι τις τιμονιές τις κάνει γιαυτό το λόγο?
Πως ξέρεις τι κάνει και γιατί το κάνει?
Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος και παράλογο αυτό που γράφεις εδώ:
To γρηγορο-κοφτο παιξιμο τιμονιου δεξια αριστερα, καποιες φορες βοηθαει σε στροφες με πολυ μετριο προς χαλια δοστρωμα,
ωστε με την προσθετη τριβη (με το κοφτο δεξια-αριστερα) να 'βρει' λιγο καλυτερη προσφυση το μπροστινο.Στο λένε όλοι...τόσο χαζοί είναι?
Είναι δυνατόν να λες ότι βγάζεις συμπέρασμα για το παραπάνω με το Vectra των 100 αλόγων?
Δηλαδή έλεος...
Πολλές, συνεχείς κι επαναλαμβανόμενες, απότομες τιμονιές, αποσταθεροποιούν το αυτοκίνητο. Δεν προσθέτουν πρόσφυση εμπρός!
Υ.Γ. Για το καρτ έχεις μεσάνυχτα...μην το φέρνεις καν στη συζήτηση. Φιλικά στο λέω.
Μα ίσα-ίσα, έχεις δει τι τιμονιές κάνουν στο καρτ για να το ελέγξουν?? Το να το κάνεις σε συμβατικό εφόσον δε γλιστράει είναι επικίνδυνο.
Τιμονιές δεν κάνουν πουθενά στο καρτ πάνω στη στροφή, κανένας οδηγός. Πολλές τιμονιές στη στροφή = χάσιμο χρόνο ή/και λάθος στήσιμο. Μια κίνηση, προοδευτική, ήρεμη και χαλαρή.
Απότομες τιμονιές στη στροφή = (ανάλογα στο στήσιμο) ξεκολλάει το πίσω μέρος
Αν εννοείς αυτό.
Αν εννοείς το ανάποδο, είναι άλλη περίπτωση.
-
-
αναθεμα αν οποιοσδηποτε απο εμας εχει καταλαβει τι λεει καποιος αλλος!
-
Δεν μου ειπες οτι θα πρεπει να πληρωσω και για Link...
Επιπλεον το simulation study ειναι...simulation. Οσο 'benchmark' και να ειναι τα 'data' ειναι simulation...Ήμουν σίγουρος ότι θα μείνεις μόνο στον τίτλο, δεν θα τον καταλάβεις και δεν θα διαβάσεις καν το αμπστρακτ...
Επίσης, η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ πληροφόρηση πληρώνεται και μάλιστα ΑΚΡΙΒΑ...
Αυτοι οι τυποι που τα γραφουν εχουν κανει μετρησεις σε μετριο εως απαραδεκτο οδοστρωμα, με συγκεκριμενη ταχυτητα, γωνια κλισης τιμονιου, συγκεκριμενη χρονικη στιγμη, για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα, και αποφανθηκαν οτι τυχον μικροκινησεις του τιμονιου, μειωνουν περαιτερω αντι να αυξανουν εστω και λιγο την προσφυση (πλευρικη)...?
Όχι μωρέ, κάτι τυχάρπαστοι είναι...
Κάθονται όλη μέρα και παίζουν σε ένα εργαστηριάκι και νομίζουν ότι κάνουν κάτι...
Γρηγόρη θα το ξαναγράψω γιατί πριν πέρασε στο ντούκου: το grip είναι συνάρτηση της συχνότητας της κίνησης του ελαστικού. Όσο μεγαλώνει η συχνότητα (για όλα τα άλλα ίδια) μειώνεται το grip. Σε ΟΛΑ τα λάστιχα, σε ΟΛΕΣ τις ποιότητες ασφάλτου.
Άμα τα λάστιχα ήταν απο γρανίτη το grip θα παρέμενε το ίδιο - σίγουρα δεν θα αυξανόταν. Τώρα που τα λάστιχα είναι από βισκοελαστικό υλικό, η πρόσφυση μειώνεται. Όλες οι μετρήσεις, σε όλες τις συνθήκες/ασφάλτους/name it, αυτό δείχνουν._
Αγαπητέ mod, δεν μας μεταφέρεις σε πιο κατάλληλο θέμα;
-
Γρηγόρη λες βλακείς. Ξεκόλλα!
Ξεκολλα εσυ απο την φιλοσοφια/οδικη συμπεριφορα του καρτ στην πιστα. Εδω δεν ισχυει...
Να ξεκολλησει και ο Νικος...Γινατε ολοι 'μαστορες' ξαφνικα επειδη κανετε καρτ...Nαι εγινες εσυ ο οικονομολογος...
-
@ΓΚίκιζας
http://goo.gl/RehRo
Ξεκίνα διάβασμα -
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
@ΓΚίκιζας
http://goo.gl/RehRo
Ξεκίνα διάβασμαΣωραίοοοος
-
Ρε ΜΑΛΑΚΑ βασιλειε,καθεσαι και του δινεις PAPER του αλλου και σου λεει πρεπει να πλερωσω για να το δω και θες να συνεχισεις την κουβεντα; Σε περιπτωση που δεν το καταλαβες ο Κικιζας ειναι στην αλλη γραμμη.
Περί "παιξίματος" τιμονιού και υποστροφής [Διάσπαση]