-
Ο χρήστης mkar έγραψε:
ο λόγος που γράφω σημερα εδω, είναι για να μοιραστώ μαζί σας, την φρικτή εμπειρία αγοράς αυτοκινήτου που είχα απο την μάντρα αυτοκινήτων Paouris cars diesel ευκαιρίες.
Αρχικά οι ανθρωποι που δουλεύουν εκεί είναι αγενέστατοι και άσχετοι. Άλλα γράφουν στις αγγελίες των αυτοκινήτων που πουλάνε άλλα ισχύουν στην πραγματικότητα, αλλες τιμές, άλλα χαρακτηριστικά ... και λές οκ, το βλέπεις το αυτοκίνητο, το τσεκάρει και επιλέγεις να το πάρεις. Ναι σωστα, αλλα όταν πήγαμε να το πάρουμε το αυτοκίνητο ήταν εντελώς άδειο απο βενζίνη (και όταν λέμε εντελώς εννοούμε εντελώς -δεν φτάσαμε ούτε μέχρι το βενζινάδικο) μας δώσανε ένα κλειδι το οποίο δεν είχε και μπαταρία (για το οποίο μας ενημέρωσαν ότι μπορούμε να βάλουμε μπαταρία στον Γερμανο!!!!) και τέλος το τιμολόγιο είχε κοπεί με διαφορετικό ποσο το οποίο και έπρεπε να καταθέσουμε για να πάρουμε επιτέλους το ριμαδοαυτοκίνητο.Αυτο που θεωρώ τελείος απαράδεκτο λοιπόν, για να τελείωνω και με το υπερ γραπτό μου, είναι που τύποι προσπαθούν να κάνουν τους επαγγελματίες και στον τελικό απολογισμό είναι απλά καιροσκόποι που έχουν άκρη και μπορούν και κάνουν απλά την δουλεία τους! είναι κρίμα όταν ασχολήσε με πωλήσεις να μην φροντίζεις για ένα δυο, χαζα μικρά πραγματα που θα μπορούσαν στον μελλον να σου φέρουν νέους πελάτες.
Καλά δεν τον είδες πριν ψωνίσεις? Επίσης αυτό με το τιμολόγιο δεν το πολυκατάλαβα: σου έκοψε τιμολόγιο με ποσό διοφορερικό από το συμφωνηθέν? Και γιατί το πλήρωσες?
Πάντως αν το αμαξάκι σου είναι ΟΚ, μην χαλιέσαι με χαζομάρες του τύπου έμεινε από βενζίνη. Δεν είναι επαγγελματικό, αλλά αν πάνε όλα καλά, πιστεύω θα το ξεχάσεις μετά από μια εβδομάδα. -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Eδω και αρκετες μερες εχω παρει σβαρνα τους ΙΔΙΩΤΕΣ και ψαχνω 1,4 tsi Jetta η Passat, αλλα που και που μπαινω σε καμια μαντρα( ξερω οτι χανω τον χρονο μου) αλλα σπαω πλακα, με τους εμπορους που νομιζουν οτι οι περισσοτεροι πελατες ειναι κοτσιφια και πανε να τους πιασουν με ξωβεργες. Το τι σουπα βλεπω ειναι αλλο πραγμα, παζλ γυρω-γυρω απο το βαψιμο και σε καποιες στιγμες το οργανο τερματιζει απο τον πολυ το στοκο που εχουν τα αμαξια. Σχεδον 12 Jetta και Passat εχω δει σε μανταραδες και ολα ειναι το ενα χειροτερο απο το αλλο. Δεν εχω βρει ακομα το ΣΩΣΤΟ για μενα αμαξι, αλλα πιστευω οτι σιγουρα θα υπαρχει. Παρεπιπτοντος αν καποιος απο το forum εχει υποψη του Jetta η Passat 1.4 tsi απο 2006-2010 κατα προτιμηση με τα 122hp, που ειναι ΑΒΑΦΟ ΕΝΤΕΛΩΣ, ειναι σε κλειστο γκαραζ, εχει βιβλιο σερβις, και γενικως ειναι απο μερακλη ιδιοκτητη, ας μου στειλη ΠΜ.
Για μενα '' ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙΜΑΔΕΣ'' σε ποσοστο 70%Υπαρχουν βαψίματα και βαψίματα. Το δικό μου έχει βαμένη πόρτα διότι κάποιος μαλ**κας με μηχανάκι ήπιε 2 μπουκάλια και έπεσε πάνω του. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε να θεωρηθεί το αμάξι κακό. Βέβαια αν έχεις την τρέλα, την υπομονή και το χρόνο να ψάξεις για όσο καιρό χρειαστεί θα πάρεις κάτι που είναι άβαφο.
Πάντως δεν νομίζω ότι το 70% των εμπορων πουλάνε τρακαρισμένα με πιθανό δομικό πρόβλημα. Αν θεωρείς μια περίπτωση σαν την δική μου ως τρακαρισμένο, τότε συμφωνώ με το ποσοστό. -
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Eδω και αρκετες μερες εχω παρει σβαρνα τους ΙΔΙΩΤΕΣ και ψαχνω 1,4 tsi Jetta η Passat, αλλα που και που μπαινω σε καμια μαντρα( ξερω οτι χανω τον χρονο μου) αλλα σπαω πλακα, με τους εμπορους που νομιζουν οτι οι περισσοτεροι πελατες ειναι κοτσιφια και πανε να τους πιασουν με ξωβεργες. Το τι σουπα βλεπω ειναι αλλο πραγμα, παζλ γυρω-γυρω απο το βαψιμο και σε καποιες στιγμες το οργανο τερματιζει απο τον πολυ το στοκο που εχουν τα αμαξια. Σχεδον 12 Jetta και Passat εχω δει σε μανταραδες και ολα ειναι το ενα χειροτερο απο το αλλο. Δεν εχω βρει ακομα το ΣΩΣΤΟ για μενα αμαξι, αλλα πιστευω οτι σιγουρα θα υπαρχει. Παρεπιπτοντος αν καποιος απο το forum εχει υποψη του Jetta η Passat 1.4 tsi απο 2006-2010 κατα προτιμηση με τα 122hp, που ειναι ΑΒΑΦΟ ΕΝΤΕΛΩΣ, ειναι σε κλειστο γκαραζ, εχει βιβλιο σερβις, και γενικως ειναι απο μερακλη ιδιοκτητη, ας μου στειλη ΠΜ.
Για μενα '' ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙΜΑΔΕΣ'' σε ποσοστο 70%Υπαρχουν βαψίματα και βαψίματα. Το δικό μου έχει βαμένη πόρτα διότι κάποιος μαλ**κας με μηχανάκι ήπιε 2 μπουκάλια και έπεσε πάνω του. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε να θεωρηθεί το αμάξι κακό. Βέβαια αν έχεις την τρέλα, την υπομονή και το χρόνο να ψάξεις για όσο καιρό χρειαστεί θα πάρεις κάτι που είναι άβαφο.
Πάντως δεν νομίζω ότι το 70% των εμπορων πουλάνε τρακαρισμένα με πιθανό δομικό πρόβλημα. Αν θεωρείς μια περίπτωση σαν την δική μου ως τρακαρισμένο, τότε συμφωνώ με το ποσοστό.Συμφωνω σε ολα που λες !!! Αλλα εγω επαθα το '' ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΟ'' και εφθασα στο αλλο ακρο, πηρα ειδικο μετρητη βαθους χρωματος και ετσι αγορασα τα δυο Golf που εχω. Απο ενα Oktavia που ειχα πριν οπως λεει ο λαος '' ο κοσμος το εχει τουμπανο και αυτος κρυφο καμαρι''ηταν τρακαρισμενο-κακοφτιαγμενο,οταν το ανακαλυψα επαθα σοκ, και αφου το σκοτωσα και εφυγε, με τις συμβουλες ενος φιλου που ειχε μετρητη χρωματος, ξαμολυθηκαμε και ψαξαμε ολα τα GTi τις Αθηνας, και οντως πηρα ενα απο τα καλυτερα αμαξια. Αφου εχω την πολυτελεια να βρω εντελως αβαφο γιατι να μην το κανω. Σιγουρα μια πορτα βαμενη η ενα φτερο δεν λεει τιποτα, και φυσικα το αμαξι ειναι καλο, αλλα ειπαμε το δογμα του ΣΟΚ ...
Υ.Γ. Μετρησα πορτα σε Skoda Fabia του 2011 που το ελεγε εμπορος, εντελως αβαφο και ατρακαριστο, και σε ενα σημειο ο μετρητης παραλιγο να σπασει. Ο ουρανος τα δυο πισω φτερα, πορτες φτερο συνοδηγου εδειχναν 120-130, η πορτα του οδηγου εδειξε 1600 στοκος Κερκυρας και πεταχτο χωριατικο που λενε και οι μπογιατζηδες -
Οι περισσοτερες μαντρες δεν απευθυνονται στους ψαγμενους. Αυτοι ειναι και λιγοι. Οι περισσοτεροι ειναι γυναικες, νεαροι που πηραν διπλωμα και θελουν αμαξι, ατομα που δεν ξερουν τα βασικα απο μηχανικα κλπ. Ολοι αυτοι λογω της αγνοιας τους, επειδη βλεπουν φατσα καρτα ενα μαγαζι σου λενε, αυτος εχει μαγαζι, αν γινει τπτ θα του πω, δεν θα χαθει να τον ψαχνω, ειναι επαγγελματιας κλπ. Ο ιδιωτης οταν μου το πουλησει αντε να τον βρω αν βγαλει τπτ το αμαξι. Ψυχολογια ειναι. Ε πανε με αυτην την ψυχολογια στην μαντρα και μετα τρεχουν απο συνεργειο σε συνεργειο. Οι περισσοτεροι που εχουν μαντρες αν δουν πως ξερεις καποια πραματα, τσατιζονται γιατι ξερουν οτι θα μπλεξουν μαζι σου αφου θα παρεις χαμπαρι τι μουφα σου πουλανε. Αυτοι θελουν προβατα στα μαγαζια τους.
-
Εγώ το πρόβλημα που έχω με τους ιδιώτες είναι ότι βγάζουν το αυτοκίνητό τους για πούλημα πας να το δεις και βλέπεις ένα αυτοκίνητο μέσα στη βρώμα και γεμάτο με προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη, της οικογένειας του, των παιδιών του, της πεθεράς του, της γιαγιάς του.
Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις δεδομένες ατέλειες που θα έχει το αυτοκίνητο δηλ. γρατζουνιές, φθορές τότε όλα αυτά εμένα με ξενερώνουν.Για μένα πλέον για αγορά μεταχειρισμένου είναι μονόδρομος η επιλογή κάποιας μεγάλης επιχείρησης που πουλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, οι οποίες στην Ελληνική αγορά είναι συγκεκριμένες.
Και αναφέρω για παράδειγμα την BMW SFAKIANAKIS με τα επιλεγμένα μεταχειρισμένα BMW, από όπου έχουν πάρει δύο γνωστοί μου δύο μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση και σε καλές τιμές. Παραπάνω αναφέρθηκε η Toyota Autotrust, υπάρχει και το StockCenter της Βελμάρ, τα μεταχειρισμένα του Παζαρόπουλου και αρκετές άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, που αν μη τι άλλο σου παραδίδουν αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται να μπει σε φανοβαφείο ούτε σε καραντίνα για ολική απολύμανση.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ το πρόβλημα που έχω με τους ιδιώτες είναι ότι βγάζουν το αυτοκίνητό τους για πούλημα πας να το δεις και βλέπεις ένα αυτοκίνητο μέσα στη βρώμα και γεμάτο με προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη, της οικογένειας του, των παιδιών του, της πεθεράς του, της γιαγιάς του.ούτε σε καραντίνα για ολική απολύμανση.
Αφου βιολογικο θα κανεις οπως και να εχει . τι ασχολεισαι; δεν νοιαζει τι εχει μεσα το αμαξι γιατι νομιζω το πακετο βιολογικος μεσα ~ εξω πλυσιμο κ κερωμα ειναι πολυ φτηνο και ψιλοστανταρ μολις παρεις μτχ . το προβλημα ειναι οτι οι ιδιωτες εχουν πολλα μικροχτυπηματα συνηθως.
Off topic : Καλα ρε παιδια.. Μονο το δικο μου αυτοκινητο εχει 85000 χλμ χωρις γρατζουνια πουθενα και χωρις προβληματα ;; οταν κοιταω μτχ ολα εχουν κατι .. Τι στο καλο;
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Εγώ το πρόβλημα που έχω με τους ιδιώτες είναι ότι βγάζουν το αυτοκίνητό τους για πούλημα πας να το δεις και βλέπεις ένα αυτοκίνητο μέσα στη βρώμα και γεμάτο με προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη, της οικογένειας του, των παιδιών του, της πεθεράς του, της γιαγιάς του.
ούτε σε καραντίνα για ολική απολύμανση.
Αφου βιολογικο θα κανεις οπως και να εχει . τι ασχολεισαι; δεν νοιαζει τι εχει μεσα το αμαξι γιατι νομιζω το πακετο βιολογικος μεσα ~ εξω πλυσιμο κ κερωμα ειναι πολυ φτηνο και ψιλοστανταρ μολις παρεις μτχ . το προβλημα ειναι οτι οι ιδιωτες εχουν πολλα μικροχτυπηματα συνηθως.
Αν είναι να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και να κάθομαι να ασχολούμαι με βιολογικούς καθαρισμούς, κερώματα και γυαλίσματα, άστο καλύτερα.
Οπότε αρχής/εξαρχής το αυτοκίνητο θα είναι ολοκάθαρο, άριστο εσωτερικά, μέσα θα μυρίζει 'καινουργίλα',περασμένο ήδη από βιολογικό καθαρισμό και φυσικά κερωμένο και γυαλισμένο.
Με λίγα λόγια, θα μπω μέσα, θα το βάλω μπροστά και θα φύγω για το σπίτι.
Ότι έκανα με το Πάντα δηλαδή...
-
ενταξει ναι , αλλα αμα ειναι να πληρωσω αρκετα παραπανω/ή για αλλης ποιοτητας αυτοκινητο , δεν εχω προβλημα να κανω δουλεια μονος μου
-
Εννοείται ότι αν έχεις το χρόνο, τη διάθεση και το χρήμα μπορείς να ασχοληθείς άνετα.
Εγώ πάντως δεν πλήρωσα παραπάνω, επειδή πήρα ένα 'έτοιμο' αυτοκίνητο από μεγάλη εμπορία.
Αν έψαχνα από ιδιώτη ακόμη θα ήμουν σε αναζήτηση και το ποιο πιθανό δεν θα άλλαζα ποτέ αυτοκίνητο...
Ιδιώτες;;;; μπρρρρρ.... μακρυά λέμε!...!...
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
ούτε σε καραντίνα για ολική απολύμανση.
Off topic : Καλα ρε παιδια.. Μονο το δικο μου αυτοκινητο εχει 85000 χλμ χωρις γρατζουνια πουθενα και χωρις προβληματα ;; οταν κοιταω μτχ ολα εχουν κατι .. Τι στο καλο;
Γενικα τα περισσοτερα αυτοκινητα εχουν κατι γιατι ειναι παρκαρισμενα στον δρομο. Αν το παρκαρεις σε πυλωτη ή σε κλειστο γκαραζ δεν θα εχεις οπως οι αλλοι γρατζουνιες κλπ. Αν πας να παρεις ενα μτχειρισμενο 3ετιας - 4ετιας πιθανοτατα θα ειναι σε πολυ καλη κατασταση. Αν ειναι 10ετιας ολο και κατι θα εχει εξωτερικα. Εκτος οπως ειπα αν ειναι σε γκαραζ, πυλωτη. Ποσοι ομως σημερα που τα εχουν καλοσυντηρημενα τα πουλανε; Αλλαξανε οι εποχες.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Οι περισσοτερες μαντρες δεν απευθυνονται στους ψαγμενους. Αυτοι ειναι και λιγοι. Οι περισσοτεροι ειναι γυναικες, νεαροι που πηραν διπλωμα και θελουν αμαξι, ατομα που δεν ξερουν τα βασικα απο μηχανικα κλπ. Ολοι αυτοι λογω της αγνοιας τους, επειδη βλεπουν φατσα καρτα ενα μαγαζι σου λενε, αυτος εχει μαγαζι, αν γινει τπτ θα του πω, δεν θα χαθει να τον ψαχνω, ειναι επαγγελματιας κλπ. Ο ιδιωτης οταν μου το πουλησει αντε να τον βρω αν βγαλει τπτ το αμαξι. Ψυχολογια ειναι. Ε πανε με αυτην την ψυχολογια στην μαντρα και μετα τρεχουν απο συνεργειο σε συνεργειο. Οι περισσοτεροι που εχουν μαντρες αν δουν πως ξερεις καποια πραματα, τσατιζονται γιατι ξερουν οτι θα μπλεξουν μαζι σου αφου θα παρεις χαμπαρι τι μουφα σου πουλανε. Αυτοι θελουν προβατα στα μαγαζια τους.Καποτε αυτα. Τωρα ολοι σχεδον με το διαδικτυο εχουν ξυπνησει και δεν πανε σαν προβατα...ακομα και οι γυναικες, οι πιτσιρικαδες και οι γεροι
Υπαρχουν ακομα αφελεις φυσικα αλλα η κατασταση για τις μαντρες δεν ειναι αυτη που ηταν πριν 15 χρονια. Τωρα γκουγκλαρεις και μαθαινεις τα παντα για το ποιον του καθενος. Γι αυτο και βαρανε μυγες οι πιο πολλοι
-
Η οικονομικη κριση τους εκανε να μην πουλανε hera. Εγω βλεπω πως μαντρες και συνεργεια που θα επρεπε οι 'μηχανικοι' τους να κανουν ρε παιδι μου αλλη δουλεια, μαναβηδες, μπακαλιδες, χασαπηδες, σλουβατζηδες, ειναι ανοιχτα. Τα συνεργεια εχουν ολο και κανενα θυμα. Οι μαντρες δεν. Περιμενουν την αναπτυξη.
-
Καλησπέρα στην παρέα. Ενδιαφέρομαι γι αυτά τα 2 αυτοκίνητα από μάντρα αλλά με αυτά που διάβασα εδώ άρχισα να φοβάμαι λίγο. Ξέρουμε κάτι γι αυτές τις 2?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7058495/ -
Καποιος φουρνος γκρεμιστηκε.. εισαγωγης γερμανιας με book service γερμανικο και λογικα χιλιομετρα για diesel εισαγωγης..
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6777688/ -
Άσε γιατί είχε πέσει από χθες το car.gr και είχα πάθει στερητικό
Ακόμα σε πολλές αγγελίες αυτοκινήτων-μοτοσικλετών δεν εμφανίζονται φωτογραφίες. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Άσε γιατί είχε πέσει από χθες το car.gr και είχα πάθει στερητικόΑ κι εσυ αρρωστακι ,βλεπω..
-
Εμενα ουτε σημερα το εμφανιζει και εχω σκασει..
-
Γενικοτερα απ οτι βλεπω αυτος εχει αμαξια με αρκετα χιλιομετρα
http://automavros.car.gr/cars/ -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Άσε γιατί είχε πέσει από χθες το car.gr και είχα πάθει στερητικό
Α κι εσυ αρρωστακι ,βλεπω..
Γνωρίζω απ'έξω την αγορά μοτοσικλετών 2007-2015 αλλά και αυτοκινήτων...σε διπλό ταμπλό
-
Να υποθεσω τον http://autosport-karatzas.car.gr/cars/ τον ξεχναω ή οχι ? τι αποψη εχετε?
ειναι περιεργα τα χλμ στα αυτοκινητα. φερνει απο γερμανια μτχ.
Έμποροι μεταχειρισμένων