-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πάρε τώρα και handlebar muffs και θα είσαι άψογος+1 κανουν τρομερη δουλεια, εγω μολις τα βαλω το γυρναω σε ανοιξιατικο γαντακι απο μεσα
Σημερα το πρωι ξαναφορεσα την 'κουβερτουλα΄μου (tucano) στο σκουτερα ... ηρθε ο χειμωνας
τις χουφτες θα τις περασω αργοτερα, αντεχω με γαντακι ακομα -
Κ βέβαια απλές χουφτιτσες δε βγαίνουν να βάλω... Θα έσπαγε τον αέρα ικανοποιητικα θαρρώ. Τώρα πάνω απο 160 δε διανοουμαι να πάω.
-
Γύρω στο 60αρη έχουν. Δοκίμασε πάντως με σκέτο γάντι χειμερινό και αν δεν σου φτάνει τότε αγοράζεις.
-
με χειμερινό γαντι ειμαι αλλά δε μου φτάνει να πω την αλήθεια...
ποιες χούφτες κανουν 60 ευρώ;
-
Kαι ακόμα δεν πιάσανε τα κρύα στα Γρεβενά Πιστεύω θα το συνηθίσεις σιγά σιγά. Πάντως το χειμερινό γάντι θέλει ψάξιμο. Διάβαζα πέρσι περιμένοντας στον χώρο αναμονής του γιατρού μου, που είναι φανατικός μηχανόβιος, τεστ για γάντια και γενικά υπάρχουν μεγάλες διαφορές.
Για tucano urbano, χωρίς να ξέρω αν είναι τα καλύτερα βρήκα αυτό το site με ένα απλό γούγλισμα
http://goo.gl/scA0Z
Βρήκα και το τεστ
http://www.moto-station.com/article12551-moto-grand-froid-et-confort-part-3-voici-les-meilleurs-gants-moto-hiver-2012-.html
To ultimate βέβαια είναι να βάλεις και θερμαινόμενα grip ή θερμαινόμενα γάντια -
Τέλος τα καλοκαιρινά γάντια, τώρα χειμερινά. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα χειμερινό γάντι που να ναι ζεστό, να χει προστασίες και να έχει καλή αίσθηση. Το ζεστό ειδικά είναι σχεδόν αδύνατο, οπότε το καλύτερο είναι θερμαινόμενα γκριπ ή χούφτες για τα πιο εντουράδικα. Επίσης πολύ σημαντικό κ φθηνό αξεσουάρ (παρότι δεν του φαίνεται) είναι το φλις που προστατεύει το λαιμό!
-
Γύρω από το λαιμό έχω ένα πρόχειρο κασκολάκι. Αναφέρομαι πάντα σε εντός πόλης διαδρομές με maχ διαδρομή τα 15 χλμ. Tο φλις είναι ό,τι καλύτερο βέβαια.
Οι χούφτες είναι τρελή καγκουριά ρε σεις -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Γύρω από το λαιμό έχω ένα πρόχειρο κασκολάκι. Αναφέρομαι πάντα σε εντός πόλης διαδρομές με maχ διαδρομή τα 15 χλμ. Tο φλις είναι ό,τι καλύτερο βέβαια.
Οι χούφτες είναι τρελή καγκουριά ρε σειςκαγκουρια ξεκαγκουρια εχει τοση ζεστη που το καταπινεις
και για κποιον που εγραψε πιο πανω, οχι, χουφτα μαζι με θερμαινομενο δεν παιζει, θα σκασεις
λεμε για πολλη ζεστη (και αδιαβροχοποιηση bonus) -
Ultimate είπα, αμα είσαι πολύ κρυουλιάρης
-
λοιπον... με την παγωνιά των Γρεβενών και σε συνάρτηση την τοπ σπιδ των 60 αραιά και πού η κατανάλωση εκτοξεύτηκε στο 1+ λιτράκι στα 100...
-
Τί κάνεις ρε grenoble?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τί κάνεις ρε grenoble?Περιμενει να βγαλει ζεστο αερα το καλοριφερ!!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
εκει περιπου βγαινει και το τουκανο..
κανενα δεν παει μεχρι πισω. Οταν δεν εισαι καβαλα, καλυπτει την σελα (σχεδον ολοκληρη) και οταν εισαι καβαλα πιανει εσενα.
ο συνεπιβατης, να παει να κουρευεται!Γιατί βρε παιδιά; Ο συνεπιβάτης στο πηγάδι κατ....σε;
-
Όποιος ψάχνει για γάντια για το χειμώνα και έχει ή πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα χέρια (παλάμες ), ας περάσει μια βόλτα από το Too Fast στην Αλίμου. Οι τιμές ξεκινάνε από τα 19€, ενώ τα ακριβότερα που είχε είχαν γύρω στα 70€. Εγώ δυστυχώς έψαχνα μέγεθος Large και δεν βρήκα κάτι, αλλά αν είστε στα, small, medium, XL ή 2XL θα βρείτε κάτι.
Όπου αλλού πήγα, δεν βρήκα δερμάτινα γάντια με ενισχύσεις κάτω από 70€. Στην Πέτρου Ράλλη 1 , στο εκεί outlet είχε κάποια no name με 40€. Θα συνεχίσω να ψάχνω, αν κάποιος γνωρίζει κάτι, ας γράψει.
-
Χθεσινή αγορά και πρώτη βόλτα σήμερα:
Ετοιμαζόμαστε για χειμώνα!
Το αγόρασα από εδώ: http://www.megastockbazaar.gr/product.asp?catid=752Εξαιρετική ποιότητα, αφαιρούμενα προστατευτικά (άρα γίνεται και κανονικό μπουφάν αν κάποιος το θέλει), η πλάτη του καλοκαιρινού κάνει και σ' αυτό. Κόστος, 329€ ευρουλίνια με δώρο ένα fleece για το λαιμό.
-
Μεγιες, πολυ ωραιο μπουφανακι, αλλα οταν κρυωσει ο καιρος θες κατι πιο ζεστο, ειδικα σε εκδρομουλες θα το δαγκωνεις με αυτο.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Μεγιες, πολυ ωραιο μπουφανακι, αλλα οταν κρυωσει ο καιρος θες κατι πιο ζεστο, ειδικα σε εκδρομουλες θα το δαγκωνεις με αυτο.Εντάξει, δεν ξέρω αν θα έχω όρεξη να κάνω εκδρομές με πολύ πολύ κρύο!
Εξάλλου, εδώ είναι Αττική, θεών νταμάρι κλπ κλπ και δεν έχει πάρα πολύ κρύο ποτέ, ειδικά αν βολτάρεις μέρα, δεν νομίζω πως θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από ένα πουλόβερ από μέσα, κάτι για το λαιμό και δερμάτινα γάντια.Αν πάλι λαθεύω, θα μπω μάλλον σε έξοδα ξανά!
Τελικά, αν θέλεις να είσαι σωστά εξοπλισμένος και ντυμένος, θέλεις κάνα 2Κ € για πλάκα! -
Για εκδρομη με κρυο και μηχανη απαραιτητη προυπόθεση είτε (ι) μακρυ μπουφάν (να πιανει γοφους) είτε (ιι) ημερομηνία γέννησης στην ταυτότητα >1985.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Για εκδρομη με κρυο και μηχανη απαραιτητη προυπόθεση είτε (ι) μακρυ μπουφάν (να πιανει γοφους) είτε (ιι) ημερομηνία γέννησης στην ταυτότητα >1985.- Αυτό θέλει νέο μπουφάν. Όπως με βλέπω, λέω να βολτάρω με το αμάξι!
- Στο τσακ, ούτε καν 10 χρόνια (9 για την ακρίβεια! ) δεν πέσαμε έξω.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Για εκδρομη με κρυο και μηχανη απαραιτητη προυπόθεση είτε (ι) μακρυ μπουφάν (να πιανει γοφους) είτε (ιι) ημερομηνία γέννησης στην ταυτότητα >1985.Αυτο με την ηλικια ισχυει, αλλα οχι παντα. Εγω προσωπικα, μικρος κρυωνα αρκετα ευκολοτερα και σιγα σιγα μαλλον αποκτω προβλημα και δε νοιωθω.
23 Βαθμους εχω στο σπιτι αυτη τη στιγμη και ειμαι ακομα με σορτσακι και αμανικο φανελακι (παραδειγμα)
Τους περασμενους χειμωνες δε φορεσα μακρυμανικο σε ΚΑΜΙΑ 5 χιλιομετρων καθημερινη μου μετακινηση για τη δουλεια.
Δερματινο μπουφαν, γαντια, fleece λαιμου, κρανος και απο κατω το T-shirt ή κοντομανικο πουκαμισακι (και το A/C στη δουλεια, δεν ηταν στους 40 βαθμους παρακαλω! )Ειναι βεβαια και αλλες περιπτωσεις στο σοι, δεν ξερω αν πηγαινει κληρονομικα.
Γεννηθεις το '87 ειμαι και μεχρι στιγμης δε νοιωθω οτι αρχιζω να 'χαλαω' και να γινομαι κρυουλιαρης.
Ειμαι της αποψης πως το κρυο παλευεται (και το παλευω ανετος) με το σωστο ντυσιμο και τη σωστη διατροφη (μαζι με φυσικη κατασταση). Αυτο που δεν παλευεται για 'μενα ειναι η ζεστη! Μονο με το σωβρακο απλα να καθομαι... ισα που ιδρωνω, ενα τσακ να κανω και να κουνηθω... ανοιξαν οι βρυσες!Το κρυο με τη μηχανη το γουσταρω απιστευτα, ισως το μονο που με χαλαει ειναι η υγρασια!
Αλλη φαση να φαινονται τα χνωτα τα παγωμενα πρωινα αλλα και τα χνωτα της μηχανης απο την εξατμιση!
Μοτοσακό το καταχείμωνο: παλεύεται;