-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Βεζύρης , Λιοσίων 315Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Eυχαριστω!Θα αλλάξω μόνος μου τα φιλτρα στο Α5...
¨εχεις ψωνίσει απο εκει? -
πριν μια εβδομαδα αλλαξα μονος φιλτρο και λαδια στο vw passat 20vt της οικογενειας..ολα καλα εβαλα 5-30 aral longlife 3
και φιλτρο λαδιου mann w940/66 το οποιο προτηνει η μανν στον καταλογο της. πριν φορουσε το w719/30 ....το νεο φιλτρο ομος ειναι πιο μεγαλο και προεξεχει στα πλαγια στην βαση του απο το ψυγειο λαδιου που ειναι και η βαση του κατα 0,5cm απ την καθε πλευρα περιπου....η τσιμουχα φενετε να παταγε σωστα,οστωσω παρατηρησα καποιο δακρισμα με λιγο λαδακι...τι να κανω!? εχτες το εσφιξα λιγακι με το φιλτροκλειδο αλλα περισοτερο χρωμα εβγαλα απ το φιλτρο (αρχικα το βιδωσα με το χερι μεχρι να σφιξει).
σημερα παλι που το κινησα εχτες για να δω αν θα δακρισει παλι οταν ανεβει η πιεση λαδιου δεν εβγαλε ουτε σταγονα..,θα παρω να εχω καβαντζα το παλιο φιλτρο ,εχω και 400μλ λαδι αλλα να το αλλαξω τωρα η πεζει να ερθει στα ισια της η τσιμουχα και να παψει οριστικα το δακρυσμα!? -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
πριν μια εβδομαδα αλλαξα μονος φιλτρο και λαδια στο vw passat 20vt της οικογενειας..ολα καλα εβαλα 5-30 aral longlife 3
και φιλτρο λαδιου mann w940/66 το οποιο προτηνει η μανν στον καταλογο της. πριν φορουσε το w719/30 ....το νεο φιλτρο ομος ειναι πιο μεγαλο και προεξεχει στα πλαγια στην βαση του απο το ψυγειο λαδιου που ειναι και η βαση του κατα 0,5cm απ την καθε πλευρα περιπου....η τσιμουχα φενετε να παταγε σωστα,οστωσω παρατηρησα καποιο δακρισμα με λιγο λαδακι...τι να κανω!? εχτες το εσφιξα λιγακι με το φιλτροκλειδο αλλα περισοτερο χρωμα εβγαλα απ το φιλτρο (αρχικα το βιδωσα με το χερι μεχρι να σφιξει).
σημερα παλι που το κινησα εχτες για να δω αν θα δακρισει παλι οταν ανεβει η πιεση λαδιου δεν εβγαλε ουτε σταγονα..,θα παρω να εχω καβαντζα το παλιο φιλτρο ,εχω και 400μλ λαδι αλλα να το αλλαξω τωρα η πεζει να ερθει στα ισια της η τσιμουχα και να παψει οριστικα το δακρυσμα!?Μπορει να είχε δακρυσει απο την αλλαγή ή να μάζεψες τα μπόσικα με το σφιξιμο.Παρακολούθησε το αν και νομιζω θα ειναι ενταξει.
-
ας το ελπιζω οτι μαζευτηκαν τα μποσικα ,το εχω υπο στενη καθημερινη παρακολουθηση αλλα θα παει ταξιδι ο πατερας και δεν θελω να εχει ιστοριες με λαμπακια κλπ. επρεπε να εχω ακολουθήσει την πεπατημενη με το παλιο φιλτρο και να αφησω την mann να λεει οτι θελει ....
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ας το ελπιζω οτι μαζευτηκαν τα μποσικα ,το εχω υπο στενη καθημερινη παρακολουθηση αλλα θα παει ταξιδι ο πατερας και δεν θελω να εχει ιστοριες με λαμπακια κλπ. επρεπε να εχω ακολουθήσει την πεπατημενη με το παλιο φιλτρο και να αφησω την mann να λεει οτι θελει ....Αν δεν είχε σφιξει καλά οποιο και να έβαζες θα έχανε.
Οσο για το σωστό φίλτρο μην σου φανεί παράξενο αν σε κάποια αλλαγή δεν είχε το σωστό φιλτρο το συνεργείο και έβαλε το λάθος και μετά όλοι οι επόμενοι βάδιζαν σύμφωνα με αυτό. -
μα..τερματισμενο ηταν σχεδον το φιλτρο..δεν ειναι η πρωτη φορα που αλλαζω μονος.αυτο που μου εκανε εντιπωση ειναι οτι ειναι τεραστιο το φιλτρο και δεν καθετε κουτι στο ψυγειακι λαδιου που ειναι η βαση,προεξεχει..και η τσιμουχα ειναι αυτη που σφραγιζει..http://i59.photobucket.com/albums/g302/ ... G_0962.jpg εδω ειναι μια ενδικτικη φωτο αυτο που λεω αλλα με το μικροτερο σε μηκος φιλτρο..
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
μα..τερματισμενο ηταν σχεδον το φιλτρο..δεν ειναι η πρωτη φορα που αλλαζω μονος.Μπορεί απλώς να είχε μεινει κάποια σταγόνα απο την αλλαγή.
-
γενικος απο ενα γρηγορο ψαξιμο στο νετ βρηκα οτι υπαρχουν πολα εναλλάκτηκα φιλτρα για τα 20βτ..αυτο που ειναι ομος στανταρ ειναι αυτο που εβαλα...το w719/30,ειναι απ τα εναλλακτικα ..παντος με το μεγαλητερο φιλτρο πηρε λιγοτερο λαδι το ιδη μικρο καρτερ...3,6με φιλτρο απο 4 που ελεγε το βιβλιο με φιλτρο.και
μαλλον πρεπει να ειναι αυτο που λες bill καπου ισως μου ξεφυγε και δεν το σκούπισα καλα οταν αλλαξα το φιλτρο. δεν εξηγειτε αλλιος.παντος τα τζιμανια στην αντιπρωσοπια στο δικο μου ειχαν σφιξει τοσο το φιλτρο που βγηκε και το μπουζονι μαζι..epic...
- οτι στο καρτερ η βιδα εμπενε βιδωνε αρχικα αερατα και μετα σε ενα σημειο ζωριζοταν και μετα παλι αερατα...δεν περναω ουτε απο μπρωστα τους πλεων..
-
Προς όσους μαστορεύουν και σηκώνουν αμάξι για δουλειές!!!
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΡΙΠΟΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΝΕΤΕ!!!! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Προς όσους μαστορεύουν και σηκώνουν αμάξι για δουλειές!!!ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΡΙΠΟΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΝΕΤΕ!!!! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ
..... και ενα καλο κουνημα οταν ειναι στα τριποδα για να δειτε ευσταθεια,
και τακαρισμα ή εστω κανα τουβλο στις ροδες αν σηκωνετε μονο το μπροστα ή το πισω μερος,
και βγαλσιμο μια ροδα (δυο καλυτερα) και ξαπλωμα τους κατω απο το αυτοκινητο σε καιρια σημεια, και ας ειναι καλης ποιοτητας τα τριποδα. -
Προς όσους μαστορεύουν και σηκώνουν αμάξι για δουλειές!!!ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΡΙΠΟΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΝΕΤΕ!!!! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ
Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο οι τρίποδες όσο και ασφαλής και αν είναι μου προκαλούν ανασφάλεια όταν μπαίνω κάτω απο το αμάξι.
Και έτσι έκανα μια κατασκευή απο παλέτα(κάτι σαν ράμπα) για να ανεβάζω πάνω είτε το μπροστινό είτε το πισινό μέρος.
Ακόμα και με αυτό τον τρόπο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο όμως, βάζω στην μία μεριά και τον υδραυλικό γρύλλο σαν στήριγμα just in case.
Και τέλος πάντα έχω δίπλα μου κάποιο δεύτερο άτομο(συνήθως τον γιό μου) ώστε αν γίνει το οτιδήποτε να μπορεί κάποιον ειδοποιήσει. -
Για να αλλαξω μπουζι τι κλειδι χρειαζομαι. Τα μπουζι δεν εχουν καποια ιδιαιτερη θεση, ειναι αμεσα ορατα.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Για να αλλαξω μπουζι τι κλειδι χρειαζομαι. Τα μπουζι δεν εχουν καποια ιδιαιτερη θεση, ειναι αμεσα ορατα.διαμετρο λες? μαλλον 16 δες ομως σιγουα απο τον τυπο/μοντελο.
θελεις ομως μακρυ καρυδακι 'ειδικο' (εχει 5 ευρω και ακομα λιγοτερο) που εχει απο μεσα μια λαστιχενια 'φωλια' στην οποια εφαρμοζει το πορσελανινο στελεχος του μπουζι, και οταν βγαζεις το καρυδακι το μπουζι ειναι σφηνωμενο επανω. Αντιστοιχα και οταν το βαζεις, για να μη το πετας μεσα στην τρυπα.εναλλακτικα, τα κλασικα μπουζοκλειδα με σταυρο για ευκολια και Τ απο πανω
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για να αλλαξω μπουζι τι κλειδι χρειαζομαι. Τα μπουζι δεν εχουν καποια ιδιαιτερη θεση, ειναι αμεσα ορατα.
διαμετρο λες? μαλλον 16 δες ομως σιγουα απο τον τυπο/μοντελο.
θελεις ομως μακρυ καρυδακι 'ειδικο' (εχει 5 ευρω και ακομα λιγοτερο) που εχει απο μεσα μια λαστιχενια 'φωλια' στην οποια εφαρμοζει το πορσελανινο στελεχος του μπουζι, και οταν βγαζεις το καρυδακι το μπουζι ειναι σφηνωμενο επανω. Αντιστοιχα και οταν το βαζεις, για να μη το πετας μεσα στην τρυπα.εναλλακτικα, τα κλασικα μπουζοκλειδα με σταυρο για ευκολια και Τ απο πανω
Αυτά με το σταυρό είναι συνήθως για τα σκουπίδια. Καλύτερα ένα καρυδάκι με καστάνια και προέκταση αν χρειάζεται.
Ακριβότερα μεν, αλλά αντέχουν και δεν προκαλούν και ζημιές. -
+1, λυγίζουν για πλάκα.
-
@ΝΕΚ
και μια και το λεμε, αν παρεις το καρυδακι που λεω, με τη 'φωλια', παιξε καμμια 50αρια φορες το παλιο μπουζι μεσα εξω στην υποδοχη της φωλιας για να ανοιξει λιγο. Αλλιως, μολις βιδωσεις και σφιξεις το καινουριο, τραβας το καρυδακι και μενει η φωλια πανω στο μπουζι και ακουγονται οι παναγιες μεχρι το αλλο τετραγωνο. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
@ΝΕΚ
και μια και το λεμε, αν παρεις το καρυδακι που λεω, με τη 'φωλια', παιξε καμμια 50αρια φορες το παλιο μπουζι μεσα εξω στην υποδοχη της φωλιας για να ανοιξει λιγο. Αλλιως, μολις βιδωσεις και σφιξεις το καινουριο, τραβας το καρυδακι και μενει η φωλια πανω στο μπουζι και ακουγονται οι παναγιες μεχρι το αλλο τετραγωνο.Βάζεις λίγο λαδάκι πάνω στην πορσελάνη του μπουζί και δεν έχεις πρόβλημα!!!
-
Καστανια εχω, καρυδακια εχω. Αυτο με τη φωλια το ζηταω ως καρυδακι για μπουζι? ολα το ιδιο ειναι?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Καστανια εχω, καρυδακια εχω. Αυτο με τη φωλια το ζηταω ως καρυδακι για μπουζι? ολα το ιδιο ειναι?Ανάλογα με το πόσο παλιό είναι το αμάξι υπάρχει 2 διαφορετικά μπουζί στο μέγεθος, τα παλιότερα θέλουν μπουζόκλειδο Νο 21 και τα νεότερα Νο 16, υπάρχεου και 14άρια αλλά πιο σπάνια.
Ολα τα μπουζόκλειδα έχουν στο εσωτερικό τους μια λαστιχένια ροδέλλα που συγκρατεί το μπουζί για να το πιάσεις αν είναι βαθειά η τρύπα του και δεν χωράει χέρι.
Προσοχή στο σφίξιμο.
-
@ΝΕΚ
και μια και το λεμε, αν παρεις το καρυδακι που λεω, με τη 'φωλια', παιξε καμμια 50αρια φορες το παλιο μπουζι μεσα εξω στην υποδοχη της φωλιας για να ανοιξει λιγο. Αλλιως, μολις βιδωσεις και σφιξεις το καινουριο, τραβας το καρυδακι και μενει η φωλια πανω στο μπουζι και ακουγονται οι παναγιες μεχρι το αλλο τετραγωνο.Βάζεις λίγο λαδάκι πάνω στην πορσελάνη του μπουζί και δεν έχεις πρόβλημα!!!
Το λαδι θα το απεφευγα, θα προτιμουσα σιλικονη. τοτε δεν ειχα ομως και τραβαγα τα μαλλια μου. Μεχρι που βρηκα το μηχανικο τροπο για να χαλαρωσω την τρυπα. Μπες-βγες, χαλαρωσε το πραγμα...
Καστανια εχω, καρυδακια εχω. Αυτο με τη φωλια το ζηταω ως καρυδακι για μπουζι? ολα το ιδιο ειναι?
Αν εχει Leroy Merlin εκει που μενεις, εχει με ~1,5 ευρω αν θυμαμαι καλα. Αλλιως 5€ στο πρακτικερ. Σαν κανονικο μακρυ καρυδακι ειναι αλλα αμα το δεις απο μεσα θα δεις το δαχτυλιδι που λεει ο Quadra. Ισως θελει και προεκταση αν ειναι τα μπουζι σε DOHC που ειναι βαθια η τρυπα.
Συντήρηση αυτοκινήτου στο σπιτι - DIY - Πληροφορίες