-
εχω ενα μαναβικο και λογο οτι βολευωμε προς το παρον σε θεμα μεταφορας προιοντων απο λαχαναγορα,και μιασ και ειμαι κοντα αν δεν χωρεσουν ολα παω δευτερη φορα..ειναι μονο 5 χιλιομετρα.. και οταν χρειαζομε κατι περισοτερο περνω και το τρειλορ μου ..επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι πρεπει να μειωσω τα λειτουργικα εξοδα ..δεν μπορω να παρω φορτιγακι ..δεν εχω .και λεω αν μπορω να αλλαξω την αδεια του ιχ μου σε επαγγελματικο ..να εχω μειωμενο κοστος τελων και δικαιολογιση καυσιμου ,στην εφορια ως εξοδα ...γινεται αυτο?....απο που μπορω να παρω μια απαντηση ?...
-
εχω ενα μαναβικο και λογο οτι βολευωμε προς το παρον σε θεμα μεταφορας προιοντων απο λαχαναγορα,και μιασ και ειμαι κοντα αν δεν χωρεσουν ολα παω δευτερη φορα..ειναι μονο 5 χιλιομετρα.. και οταν χρειαζομε κατι περισοτερο περνω και το τρειλορ μου ..επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι πρεπει να μειωσω τα λειτουργικα εξοδα ..δεν μπορω να παρω φορτιγακι ..δεν εχω .και λεω αν μπορω να αλλαξω την αδεια του ιχ μου σε επαγγελματικο ..να εχω μειωμενο κοστος τελων και δικαιολογιση καυσιμου ,στην εφορια ως εξοδα ...γινεται αυτο?....απο που μπορω να παρω μια απαντηση ?...
-
-
Στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών θα αποτανθείς.
Εχω την εντυπωση πως υποχρεωτικά θα πρεπει να καταργηθούν οι πισω θεσεις και να καλυφθούν τα πισω παραθυρα.
Παλιοτερα ειχα ακούσει δε οτι θα πρέπει το ίδιο αμαξι (μαρκα και μοντέλο) να εισαγεται και ως επαγγελματικο.
Και το δικο σου δεν βγηκε πουθενά ως επαγγελματικο.
Δεν εχω να σου δωσω σιγουρη απαντηση παντως! -
Για τι αυτοκίνητο μιλάμε??
-
Απο την υπογραφή του ... μαλλον:
'peugeot 307 1.4 75 hp vialle lpfi
χιλιομετρα 12615 καταναλωση 7 ευρω αεριου αν 100 ΚΜ' -
εντιτ και ξαναποσταρω σωστα απο κατω
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών θα αποτανθείς.
Εχω την εντυπωση πως υποχρεωτικά θα πρεπει να καταργηθούν οι πισω θεσεις και να καλυφθούν τα πισω παραθυρα.
Παλιοτερα ειχα ακούσει δε οτι θα πρέπει το ίδιο αμαξι (μαρκα και μοντέλο) να εισαγεται και ως επαγγελματικο.
Και το δικο σου δεν βγηκε πουθενά ως επαγγελματικο.
Δεν εχω να σου δωσω σιγουρη απαντηση παντως!ακριβως ετσι ειναι οπως τα λες και προσθετω
' οτι αν καποιος αλλος εχει κανει την ιδια μετατροπη και εχει φαει το πακεττο της γραφειοκρατιας, δεν χρεειαζεται να εχει εισαχθει επισημα και σαν επαγγελματικο.' Εναλλακτικα μπορει να εχει κυκλοφορησει σαν επαγγελματικο στην ευρωπη οποτε τα χαρτια ομολογκαρισματος θα πρεπει να τα προμηθευτει απο κεντρικο εισαγωγεα...δηλαδη, ο εισαγωγεας δινει μια βεβαιωση οτι το αυτοκινητο εχει κυκλοφορησει επαγγελματικο στην ευρωπηοταν ενδιαφερομουν για δικο μου ειχα παει σε γραφειο αυτοκινητιστικων υποθεσεων και το κοστος ηταν κανα 500-αρικο και πλαγιως αλλα 500 για να μην εχουμε τιποτα αναπαντεχο στον ελεγχο στο υπουργειο. (μπορει να ηταν και παπατζια για να μου φαει τα λεφτα, τελικα δεν τοκανα)
Παντως μου κανει εντυπωση να θελει να το γυρισει σε επαγγελματικο διοτι ουτε τελη γλυτωνει ουτε καταναλωση...ισως καποιο τεκμηριο να εχει αλλα δεν ειναι φοβερο τη στιγμη που ο φιλος εχει δουλεια δικη του, οποτε λογικα θα το καλυπτει.
Να ρωτησεις το λογιστη σου αν μπορει να περναει μερος των εξοδων στα βιβλια του, αν το κρατησει σαν ΙΧ. Και θα ειναι οκ...
Ασε, που αν θελησεις να το **πουλησεις θα δυσκολευτεις **πολυ.
Διευκρινησε με υπουργειο, διοτι νομιζω επαγγελματικα δεν επιτρεπεται να συρουν τρειλερ
δεν θα μπορει να το οδηγει οποιοσδηποτε..εσυ μονο και συγγενης α βαθμου η ατομο της εταιρειας σου. οκ θα πεις σιγα τα αυγα αλλα σε καποιο ατυχημα σοβαρο η ασφαλιστικη σου θα τριβει τα χερια της..δυστυχως
Γνωμη μου...Μην αλλαξεις τιποτα, δεν αξιζει η μανουρα
(αν σε δυσκολευουν τα πισω καθισματα οποτε βαλτα στην ακρη για οταν θελησεις να το πουλησεις) -
σορρυ επανερχομαι διοτι ξεχασα..κατι σημαντικο
αν εχεις επαγγελματικο πρεπει να εισαι πολυ προσεχτικος διοτι καθε παρανομη μεταφορα θεωρειται φοροδιαφυγη...δεν εννοω οτι θα εισαι παρανομος αλλα αν μεταφερεισ μια τηλεοραση στο εξοχικο σου θα πρεπει να ειναι της εταιρειας και να εχεις και δελτιο αποστολης..αν πεσεισ σε κανα μπλοκο σδοεε
-
Μετά απο αυτο ...
Ο χρήστης xaris-cd έγραψε:
εχω ενα μαναβικο...και αυτο ...
... αν μεταφερεισ μια τηλεοραση στο εξοχικο σου ...
Θα πρέπει να δειχνει εικονες με λαχανικά και φρούτα για να γλυτωσεις απο τον ΣΔΟΕ!!!
-
ευχαριστω ολουσ για τισ αμεσες απαντησεις ...δεν περιμενα τοσο γρηγορα να εχω τοσες απαντησεις...ε ρε τι σου ειναι το ιντερνετ ....μαλλον θα το αφισω οπως ειναι με αυτα που διαβασα...
οσο για το τρειλορ που σερνω ,εχω προβλημα με την αδεια οδηγισεις?...εχω την κλασικη αδεια που εχουμε ολοι ...την Β δηλαδη
ενοειτε οτι ολα τα μεταφερω με τιμολογια ...το μαναβικο τωρα το ανοιξα νεος ειμαι ...αλλα δεν βλεπω αποτελεσματα ....ειναι πολυ ζορικα τα πραγματα οτι περρισευει ισα ισα πληρωνω το τεβε ρευμα οτε.οποτε ουτε απο την ακρη του μυαλου μου δεν περνα να αγορασω επαγγελματικο ...για τωρα τουλαχιστον ...πολυ ζορι τα καρπουζια ρε παιδια ....ενα ενα στα καθισματα ... -
το τρειλερ πρεπει να αναγραφεται και στην αδεια του αυτοκινητου και στο ασφαλιστηριο...σε περιπτωση στραβης με αυτο...επισης, ο κοτσαδορος σου πρεπει να ειναι αποσπωμενος και να χρησιμοποιειται μονο οταν ρυμουλκεις..αυτο δεν το πολυψαχνουν αλλα ετσι λεει ο νομος τυπικα και για να περασειε ΚΤΕΟ αν πεσεις σε παπαπαπαπαπαρα...
εγω με κοτσαδορο σταθερο εχω φαει κλησεις σε ελεγχους για αλλα πραγματα αλλα ποτε για αυτο και ΚΤΕΟ περναγα κανονικοτατα, (σε ιδιωτικο). Αυτο με τον κοτσαδορο (αφαιρουμενος) δεν ισχυει αν το αυτοκινητο ερχεται ετσι απο το εργοστασιο (για LAND CRUISER ξερω ισχυει) αλλα ισως και για αλλα μεγαλα τζηπ....
-
Ο χρήστης xaris-cd έγραψε:
εχω ενα μαναβικο και λογο οτι βολευωμε προς το παρον σε θεμα μεταφορας προιοντων απο λαχαναγορα,και μιασ και ειμαι κοντα αν δεν χωρεσουν ολα παω δευτερη φορα..ειναι μονο 5 χιλιομετρα.. και οταν χρειαζομε κατι περισοτερο περνω και το τρειλορ μου ..επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι πρεπει να μειωσω τα λειτουργικα εξοδα ..δεν μπορω να παρω φορτιγακι ..δεν εχω .και λεω αν μπορω να αλλαξω την αδεια του ιχ μου σε επαγγελματικο ..να εχω μειωμενο κοστος τελων και δικαιολογιση καυσιμου ,στην εφορια ως εξοδα ...γινεται αυτο?....απο που μπορω να παρω μια απαντηση ?...Aν θυμάμε καλά, την ίδια ερώτηση πρέπει να είχε κάνει και κάποιος άλλος παλιότερα,τέσπα...Το γράφω ξανά,οχι δεν γίνεται γιατί μετά απο κάποιους, ¨έξυπνους¨ μαντράδες και πελάτες τους,κυρίως στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία που είχαν δηλώσει σαν ¨κοινό φορτηγό κλειστό μη ανατρεπόμενο¨κάτι corrado,supra,944,celica gt4,300zx,τα τζιμάνια του ΥΠ.ΟΙΚ. το πείρανε είδηση και είπανε STOP! ΜΟΝΟ τα αυτοκίνητα που έχουν βγεί απο το εργοστάσιο σαν επαγγελματικά και η πρώτη τους άδεια σαν καινούργιο ήταν επαγγελματική,μπορούν να ταξινομηθουν στην χώρα μας σαν επαγγελματικά.Για την έκδοση της ελληνικής άδειας χρειάζεται και η ξένη άδεια,η οποία βέβαια πρέπει να είναι και αυτή επαγγελματική.Αρα ο φίλος με το 307 απλά το ξεχναει το ζήτημα που είχε σαν σκέψη.
-
ευχαριστω ολους ,νομιζω με καλυψατε....
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Aν θυμάμε καλά, την ίδια ερώτηση πρέπει να είχε κάνει και κάποιος άλλος παλιότερα,τέσπα...Το γράφω ξανά,οχι δεν γίνεται γιατί μετά απο κάποιους, ¨έξυπνους¨ μαντράδες και πελάτες τους,κυρίως στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία που είχαν δηλώσει σαν ¨κοινό φορτηγό κλειστό μη ανατρεπόμενο¨κάτι corrado,supra,944,celica gt4,300zx,τα τζιμάνια του ΥΠ.ΟΙΚ. το πείρανε είδηση και είπανε STOP! ΜΟΝΟ τα αυτοκίνητα που έχουν βγεί απο το εργοστάσιο σαν επαγγελματικά και η πρώτη τους άδεια σαν καινούργιο ήταν επαγγελματική,μπορούν να ταξινομηθουν στην χώρα μας σαν επαγγελματικά.Για την έκδοση της ελληνικής άδειας χρειάζεται και η ξένη άδεια,η οποία βέβαια πρέπει να είναι και αυτή επαγγελματική.Αρα ο φίλος με το 307 απλά το ξεχναει το ζήτημα που είχε σαν σκέψη.
Είχαμε κάτι τέτοια στην Κοζάνη.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
¨κάτι corrado,supra,944,celica gt4,300zx,τα τζιμάνια του ΥΠ.ΟΙΚ. το πείρανε είδηση και είπανε STOP! .
μωρε ειχα βρει ενα κοραντο επαγγελματικο στη θεσ/νικη..αλλα δεν μουκατσε
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
¨κάτι corrado,supra,944,celica gt4,300zx,τα τζιμάνια του ΥΠ.ΟΙΚ. το πείρανε είδηση και είπανε STOP! .
μωρε ειχα βρει ενα κοραντο επαγγελματικο στη θεσ/νικη..αλλα δεν μουκατσε
Στο car.gr έχει τώρα ενα g60 και ενα μπλέ vr6 που ήταν Θεσσαλονίκη και τώρα γράφει οτι είναι στην Ρόδο.
-
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο Ford maverik 2.000cc και με μια σχετική μετατροπή να το χρησιμοποιήσω στη δουλειά μου.
Μπορώ να το μετατρέψω σε επαγγελματικό (έχω ατομική επιχείρηση) ή αναγκαστικά θα προστεθεί ως τεκμήριο στην οικογενειακή μου δήλωση?
Εάν δεν αλλάζει η άδεια του, πως μπορώ να δικαιολογώ τα έξοδα του, αφού το αυτοκίνητο θα έχει αποκλειστική χρήση για την δουλειά μου?
Παρακαλώ όποιος ξέρει ας με ενημερώσει. -
εαν το κανεις επαγγελματικο δεν εχεις τεκμηρια και δικαιολογεις τα εξιδα του πληρως και ας πηγαινεις και καμμια εκδρομουλα.
Για να γινει επαγγελματικο ομως ειναι πολυ δυσκολο καθοτι πρεπει να ειχε βγει σαν τετοιο απο την εισαγωγικη εταιρεια.
Αν κανεις εσυ τις διαδικασιες θα σου φυγει η ψυχη με αμφιβολλο αποτελεσμα διοτι πρεπει να γινουν μετατροπες σοβαρες
(χωρισμα, οχι θεσεις, βαψιμο τζαμιων, 2 πορτες). Θεωρητικα γινεται. Ειχα ρωτησει σε γραφειο αυτοκινητιστικων και μολις διαβασα τα δικαιολογητικα μου κοπηκε η διαθεση (σε λαντκρουιζερ 2πορτο) -
Χώρια που σαν επαγγελματικό θα μπορεις να το χρησιμοποιείς μόνο το ωράριο που δουλευει η επιχειρηση σου οπότε κομένες εκδομες ή μεταφορές οτιδηποτε άλλου εκτός απο αυτά που έχουν σχέση με την εταιρεία και αυτό πάντα με Δελτιο Αποστολής. Ό άλλος για 2 τυρόπιτες έφαγε τρελό πρόστιμό.....
μπορω το ιχ μου να το μετατρεψω σε επαγγελματικο ?