-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μπορεί κανείς να μας πει τι έχει να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος με συμμετοχή σε κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και το Σαμαρά?
Ο Βενιζέλος αυτή τη στιγμή συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί.
Είναι πρώτο όνομα σε ένα μπουζουξίδικο που την έχει κοπανήσει όλη η ορχήστρα και που προφανώς του βαράνε παλαμάκια 4-5 καμμένοι που δεν νιώθουν.Σε αυτή τη φάση και Καβάφη απαγγέλεις, πόσο δε μάλλον να στηρίξεις το Σαμαρά.
Κάνει μια προσπάθεια να δείξει συνέπεια στο τι έλεγε τα προηγούμενα χρόνια μπας και ξενερώσει σταδιακά ο λαός με τον Τσίπρα και επιστρέψει στο κουτούκι του Βαγγέλη.Προφανώς αν τώρα το παιζε αντιμνημονιακός και κατέβαινε αγανακτισμένος στο Σύνταγμα (κάτι που έκανε η ΝΔ στην αρχή) θα πήγαινε καρφί για τα παρατράγουδα.
Μου φαίνεται εξίσου εύκολο να απέχει από κάθε ακολασία και να απαγγέλει ότι θέλει.
Δηλαδή αν έλεγε ότι μας καταδίκασε ο λαός για το κυβερνητικό έργο μας και επομένως πρέπει να μονάσουμε για λίγο καιρό μέχρι να ξαναβρούμε την αγνότητα της πίστης μας, θα έβγαινε χαμένος σε 2-3 χρόνια? -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, είναι σίγουρο ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα έπαιρναν το πρώτο καράβι, καϊκι, βάρκα και θα πήγαιναν στα νησιά να ρίξουν το ψηφοδέλτιο του Αλέξη. Ότι οι οπαδοί των μεγάλων κομμάτων δεν θα έκαναν τον κόπο.Βία και νοθεία ένα πράγμα. Ψήφισαν και τα δέντρα. Αυτά θα λέμε στα παιδιά μας.
Όχι ότι το 40% πχ στην Α' Αθηνών 'απείχε', γιατί δεν ήθελε να ντυθεί και να πεταχτεί στα 100 μέτρα να εκφραστεί πολιτικά.Στη λευκαδα το μονο κομμα που εβαλε λεωφορεια ηταν η ΝΔ.
Βεβαια οι αριστεροι ειχαμε ιδιωτικη μεταφορα με bmwIlilia, η επαρχια ψηφισε μαζικα ΝΔ, κοιτα τον χαρτη
Θα τον φροντισουμε τον συντροφο, κι εγω βαρεως το πηρα
-
Σύγκριση:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.f ... ia&id=1554
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.f ... ia&id=1553Πολύ πιο 'Έλληνας' (με την καλή έννοια ) και άνθρωπος λαϊκής προέλευσης (με την καλή πάντα έννοια) ο δεύτερος.
Αλλά τα κολλήματα κάνουν κακό. Τόσο τα δικά του, όσο κι αυτά των βαρεμένων συνιστωσών του.Η παραμονή του στην αξιωματική αντιπολίτευση για λίγα χρόνια θα του κάνει καλό. Από τα τσικό τον έβαλαν στα πρωτοσέλιδα παγκόσμιων εντύπων, μάλλον πήγαινε για άσχημο κάψιμο.
Να ηρεμήσει, να δει πώς παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ν' αναλάβει σοφότερος και πιο ψημένος. -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Δεν ειπα οτι το αναιρει. Ειπα οτι εφ οσον και αυτο δημιουργειται για τον ιδιο λογο που δηιουργουντε και οι καταστροφες δημοσιας η ιδιωτικης περουσιας, γιατι παραπονιουντε μονο στις περιπτωσεις των δευτερων.Γιατί υπάρχουν ποιοτικές διαφορές μεταξύ των δύο, με κεντρικότερη ότι η μία αφορά απευθείας επιθέσεις σε τυχαίους ανθρώπους ενώ η άλλη σε υλικά.
Μην εθελοτυφλουμε. Υπαρχουν ξυλοδαρμοι απο αριστεριστες αλλα δεν δινεται εκταση σε αυτα τα γεγονοτα. Επισεις αν ειδες δεν μιλαω μονο γα ξυλοδαρμους αλλα και για λεηλασιες και καταστροφες. Ουτε αυτες θες να μου πεις δημιουργουντε απο αριστεριστες η εστω υποτιθεμενους αριστεριστες? Δηλαδη οποτε λεμε για αριστερα και επισοδειο ειναι ολοι προβοκατορες και πρακτορες ενω αν ειναι απο αλλη πλευρα τοτε μιλαμε για φασισμο, και κατακριταιες ακραιες συμπεριφορες?
Αν έχεις την άποψη ότι αριστεροί έχουν πρακτικές χρυσαυγιτών, είναι δικαίωμά σου.
Εγώ δεν έχω δει ποτέ αριστερούς να βγαίνουν παγανιά με μαχαίρια, να την πέφτουν μέσα σε σπίτια και να μαχαιρώνουν τυχαίο κόσμο στο μετρό.Δεν ειναι μονο δικη μου οπτικη. Ειναι γεγνοτα... Π.Χ τοτε με την δολοφωνια του Αλεξη. Φωναζανε ολοι τους αστυνομικους γουρουνια δολοφονους και πεταγανε πετρες και τους διωχνανε κλπ και δεν ενεμπλεκονταν την πρωτη και δευτερη μερα μην εξαγριωσουν παραπανω τον κοσμο. Οταν ομως ξεκινησαν οι λεηλασιες και οι καταστροφες ξεκινησαν ολοι να τρεχουν και να λενε στα καναλια που ειναι η αστυνομια να κανει την δουλεια της. Ετυχε και ημουν Ελλαδα τοτε για ενα meeting και τα εζησα. Μονιμος το ιδιο πραγμα γινεται. Δες δηλωσεις αυτων των κατασταματαρχων που τους σπανε και καινε τα μαγαζια καθε φορα να δεις τι λενε.
Με το 'όλοι' που χρησιμοποιείς, συγχέεις διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.
Επίσης δεν συμμερίζομαι την άποψή σου για τη στάση των ΜΑΤ.Και καλα κανεις και διαδυλωνεις. Στο ξαναλεω. Αλλα παλι δεν μυ απαντας. Εφ οσον πας ΜΟΝΟ για να διαμαρτυρηθεις γιατι δεν προφυλασεις και την πορεια / διαμαρτυρια σου απο τα ταραχοποια στοιχεια τα οποια ειναι σιγουρο οτι θα προκαλεσουν την αντιδραση των αστυνομικων με τα χημικα και το ξυλο
Την προφυλάσσω όπως μπορώ από τα ΜΑΤ.
Το δεδομένο που δέχεσαι ότι τα χημικά και το ξύλο είναι 'αντίδραση', δεν το συμμερίζομαι.Η ιστορια δειχνει πολλα φιλε μου. Στο χερι μας ειναι να κατσουμε να την αναλυσουμε χωρις χρωματισμους και χωρις συναισθηματισους. Αλλα παντα μα παντα κοιταμε και καταλαβαινουμε οτι μας συμφερει.
Σε αυτο λοιπον που λες εχεις δικιο. Οντως η ιστορια δειχνει οτι οσο αυξανεται η κοινωνικη αδικια και η πιεση τοσο μειωνεται η κοινωνικη ειρηνη. Αλλα εχουμε δει και πολλες φορες η κοινωνικη δικαιωσινη δεν απονεμεται στην Ελλαδα κυριως λογο της επεμβασεις πολιτικων συνιστοσων απο ολα τα χρωματα. Αν εσυ βεβαια θεωρεις δικαιολογημενες τις πραξεις οι οποιες οφειλοντε οδειγειται απο την διαρκως οξυνση των κοινωνικων αντιθεσεων στην ενταση της κοινονικης πιεσης και αδικιας τοτε θα επρεπε να θεωρεις πως γινεται να πιστευεις στην δικαιοσυνη οταν εσυ (ο καθε εσυ, γενικα μιλαω) πολεμας την αστυνομια στο να κανει την δουλεια της η οταν αφηνεις πολιτκους να ελευθερουν πχ συλληφθεντες της παραταξης που υποστιριζεις ενω συγχρονος ζητας την δικαιοσυνη για ολους τους αλλους την αντιθετης παραταξης.Άλλο η αιτιολόγηση, άλλο η δικαιολόγηση.
Αν το έργο των ΜΑΤ είναι να με βαράει επειδή συγκεντρώνομαι, ναι θα ανθίσταμαι.
Το ότι εσύ πιστεύεις ότι συμβαίνει κάτι άλλο οπότε ερμηνεύεις το 'έργο' κάπως αλλιώς, τελικά δεν βοηθάει στο να συνεννοηθούμε στο γιατί εγώ φωνάζω για κάτι και όχι για κάτι άλλο.Έχοντας δει ποιοι κατά βάση είναι οι συλληφθέντες, δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση για να ελευθερωθούν. Ακριβώς επειδή θα έπρεπε να υπάρχει δικαιοσύνη. Αλλά σε εσένα το ότι ελευθερώνονται δεν σημαίνει ότι ήταν 'αθώοι', σημαίνει ότι δεν υπήρχε δικαιοσύνη.
Το ζήτημα φυσικά κατά πόσον υπάρχουν αυτές οι φοβερές και τρομερές παρεμβάσεις, το αφήνω εκτός συζήτησης.Όπως βλέπεις, δεν γίνεται να αναλύσεις τίποτα χωρίς χρωματισμούς και συναισθηματισμούς.
Εσύ φαντάζομαι πιστεύεις ότι δεν έχεις χρωματισμό, αλλά έχεις. -
Αν μαζευτούμε 200 φορουμίστες στο Σύνταγμα και φωνάζουμε συνθήματα για την τιμή των καυσίμων, των διοδίων, των τελών κυκλοφορίας και τις χρεώσεις των εξουσιοδοτημένων, θα έρθουν τα ΜΑΤ να μας δείρουν;
Εγώ λέω πως όχι.
Εσύ πόσες πιθανότητες δίνεις στο ενδεχόμενο αυτό;Αν τώρα μας πάρει μυρωδιά καμιά ομαδούλα μπάχαλων και αποφασίσουν ότι βαριούνται και θέλουν λίγη δράση, τι θα γίνει;
-
Κουβέλης: «Επανέλαβα ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα, στη βάση δεσμεύσεων για παραμονή στην Ευρωζώνη και διέξοδο από τα αδιέξοδα που έχει έρθει η χώρα».
Κουβέλης: «Επανέλαβαμε τις επτά θέσεις μας, στη βάση της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη με αποδέσμευση από το μνημόνιο, και ειδικότερα στη διεκδίκηση για χρονική επιμήκυνση, στην άρση της πράξης για μείωση των μισθών, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας».
Κουβέλης: «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, το εάν υπάρξει κυβέρνηση θα εξαρτηθεί από τις προγραμματικές προτάσεις. Κατέθεσα τις προτάσεις και αναμένω».
τελικά αυτοί θα συγκυβερνήσουν or what;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν μαζευτούμε 200 φορουμίστες στο Σύνταγμα και φωνάζουμε συνθήματα για την τιμή των καυσίμων, των διοδίων, των τελών κυκλοφορίας και τις χρεώσεις των εξουσιοδοτημένων, θα έρθουν τα ΜΑΤ να μας δείρουν;
Εγώ λέω πως όχι.
Εσύ πόσες πιθανότητες δίνεις στο ενδεχόμενο αυτό;Αν τώρα μας πάρει μυρωδιά καμιά ομαδούλα μπάχαλων και αποφασίσουν ότι βαριούνται και θέλουν λίγη δράση, τι θα γίνει;
δεν έχεις βαρεθεί με αυτά τα τυχαία 'αν' 'θα';
ΔΛδ τώρα συγκρίνεις μια υποθετική συγκέντρωση 200 φορουμιτών, με 200.000 - 1.000.000 κόσμο που κατεβαίνει να διαδηλώσει ενάντια στην κυβέρνηση.Έλεος.
-
Προς το παρον συμφωνησαν οτι ειχαν εποικοδομητικη συζητηση.
Μετα απο ξοδεμα αρκετων εκατομμυριων ευρω θα αποφασισουν αυτο που επρεπε να κανουν τοσες μερες. Βεβαια ο σκοπος μπορει να ηταν απλως η τρομοκρατια του κοσμου η κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εγώ λέω πως όχι.
δεν έχεις βαρεθεί με αυτά τα τυχαία 'αν' 'θα';
ΔΛδ τώρα συγκρίνεις μια υποθετική συγκέντρωση 200 φορουμιτών, με 200.000 - 1.000.000 κόσμο που κατεβαίνει να διαδηλώσει ενάντια στην κυβέρνηση.Έλεος.
Ναι, έλεος, όντως.
Εσύ δημιούργησες τη σύνδεση συγκέντρωση->ξύλο από ΜΑΤ.
Τον παράγοντα των συνήθων μαχητών με τις μολότωφ τον αφήνεις βολικά απέξω.
Άλλωστε αυτοί είτε 'αμύνονται' (κάτσε να δω πού έχω τη μολότωφ, τη βαριοπούλα για τα μάρμαρα και το πιστόλι των φωτοβολίδων, πάντα φέρουμε τέτοια αμυντικά όπλα στο δρόμο), είτε είναι 'παρακρατικοί'.Μπάχαλοι σε εκτόνωση δεν είναι ποτέ. Και δεν φταίνε και ποτέ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κουβέλης: «Επανέλαβα ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα, στη βάση δεσμεύσεων για παραμονή στην Ευρωζώνη και διέξοδο από τα αδιέξοδα που έχει έρθει η χώρα».
Κουβέλης: «Επανέλαβαμε τις επτά θέσεις μας, στη βάση της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη με αποδέσμευση από το μνημόνιο, και ειδικότερα στη διεκδίκηση για χρονική επιμήκυνση, στην άρση της πράξης για μείωση των μισθών, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας».
Κουβέλης: «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, το εάν υπάρξει κυβέρνηση θα εξαρτηθεί από τις προγραμματικές προτάσεις. Κατέθεσα τις προτάσεις και αναμένω».
τελικά αυτοί θα συγκυβερνήσουν or what;
Ψάχνεις για κωλοτούμπες εκεί που δεν υπάρχουν Μιτζάκωβε.
Δεν πας να ρωτήσεις κανά συριζαίο τι νόμισμα προτιμά;
Ο Κουβέλης από πριν τις εκλογές έλεγε ότι αν περνάει από το χέρι του θα κάνει τον παν για να βγει κυβέρνηση.
Η αποδέσμευση από το μνημόνιο σηκώνει συζήτηση αλλά είναι πολύ πιο ειλικρινής φράση από το 'μονομερής διαγραφή χρέους' που τελικά έγινε αναδιαπραγμάτευση.Σχετικά με το θέμα Σαμαρά νομίζω ότι από χτες ήδη είπαν ότι για τον Σαμαρά (ως αρχηγό του πρώτου κόμματος) θα στήσουν κώλο.
You were saying?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ililia, η επαρχια ψηφισε μαζικα ΝΔ, κοιτα τον χαρτηΚρήτη, 7νησα, Αχαΐα, Εύβοια, Μαγνησία, Βοιωτία, Ξάνθη, Σάμος δεν είναι επαρχία?
Πολύ περισσότεροι από τους μισούς πρωτευουσιάνους ψηφοφόρους είναι επαρχιώτες στην καταγωγή και πολλοί άλλοι ψηφίζουν ακόμα στην επαρχία. Λοιπόν?
Και, τεσπα, τι θέλεις να πεις? Οι έξυπνοι κατοικούν Αθήνα κ οι άλλοι είμαστε ηλίθιοι? Ή κάτι άλλο? Και τι? -
ε αφού έκανα τη σύνδεση τότε φέρε και κανά παράδειγμα με 5 ανθρώπους. Να τους έχουμε και ονομαστικά να είναι και πιο όμορφη η αφήγηση.
Τώρα, 3-4 τάξεις μεγέθους διαφορά, σιγά το πράμα. Κουλ Ουάχατ. -
Ψάχνεις για κωλοτούμπες εκεί που δεν υπάρχουν Μιτζάκωβε.Δεν πας να ρωτήσεις κανά συριζαίο τι νόμισμα προτιμά;
Ο Κουβέλης από πριν τις εκλογές έλεγε ότι αν περνάει από το χέρι του θα κάνει τον παν για να βγει κυβέρνηση.
Η αποδέσμευση από το μνημόνιο σηκώνει συζήτηση αλλά είναι πολύ πιο ειλικρινής φράση από το 'μονομερής διαγραφή χρέους' που τελικά έγινε αναδιαπραγμάτευση.Σχετικά με το θέμα Σαμαρά νομίζω ότι από χτες ήδη είπαν ότι για τον Σαμαρά (ως αρχηγό του πρώτου κόμματος) θα στήσουν κώλο.
You were saying?
Εγώ απλώς δεν κατάλαβα αν τελικά πρόκειται να συγκυβερνήσουν ή όχι. Εξ ου και ρώτησα.
Φαντάζομαι ότι η απάντηση σου κινείται στα πλαίσια του 'ο κλέφτης βλέπει γύρω του ανθρώπους που θέλουν να τον κλέψουν'. -
Αυτό με την επαρχία που λέτε, αν το λέτε σοβαρά, είναι εντελώς άσχετο. Με την ίδια λογική να ξεχωρίσουμε και τις περιοχές των αστικών κέντρων. πχ Εκάλη: ΝΔ-70%, σύριζα-6.5%, δηξαν-5.6%, ΠΑΣΟΚ-4.3%
-
Η απάντηση μου κινείται στα πλαίσια του 'ο Έντης βλέπει γύρω του φορουμίτες που δεν έχουν τι να γράψουν'
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ililia, η επαρχια ψηφισε μαζικα ΝΔ, κοιτα τον χαρτη
Κρήτη, 7νησα, Αχαΐα, Εύβοια, Μαγνησία, Βοιωτία, Ξάνθη, Σάμος δεν είναι επαρχία?
Πολύ περισσότεροι από τους μισούς πρωτευουσιάνους ψηφοφόρους είναι επαρχιώτες στην καταγωγή και πολλοί άλλοι ψηφίζουν ακόμα στην επαρχία. Λοιπόν?
Και, τεσπα, τι θέλεις να πεις? Οι έξυπνοι κατοικούν Αθήνα κ οι άλλοι είμαστε ηλίθιοι? Ή κάτι άλλο? Και τι?7νησα τι?
Η εξηγηση μου ειναι πολυ απλη, το αγγουρι που εχουν φαει οι κατοικοι των αστικων κεντρων ειναι πολυ μεγαλυτερο απ της επαρχιας, κακως βλεπεις ανεμομυλους -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν έχεις την άποψη ότι αριστεροί έχουν πρακτικές χρυσαυγιτών, είναι δικαίωμά σου.
Εγώ δεν έχω δει ποτέ αριστερούς να βγαίνουν παγανιά με μαχαίρια, να την πέφτουν μέσα σε σπίτια και να μαχαιρώνουν τυχαίο κόσμο στο μετρό.Σίγουρα υπάρχει διαφορά στο είδος της 'βίας'.
Όμως αντιλαμβάνεσαι ότι τα γιαουρτώματα, οι τραμπουκισμοί, τα γκαζάκια αλλά και τα άπειρα περιστατικά του στυλ (πετυχαμε φασίστες στο τάδε μέρος και τους δείραμε) που πολλάκις αναφέρονται στο indymedia, νομίζω ότι τεκμηριώνουν την ύπαρξη ΚΑΙ αριστερόστροφης βίας.
Ούτε εξισώνω, ούτε δικαιολογώ το παραμικρό - απλώς το αναφέρω.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ililia, η επαρχια ψηφισε μαζικα ΝΔ, κοιτα τον χαρτη
Κρήτη, 7νησα, Αχαΐα, Εύβοια, Μαγνησία, Βοιωτία, Ξάνθη, Σάμος δεν είναι επαρχία?
Και, τεσπα, τι θέλεις να πεις? Οι έξυπνοι κατοικούν Αθήνα κ οι άλλοι είμαστε ηλίθιοι? Ή κάτι άλλο? Και τι?Αν σου λέει κάτι, τα πράσινα γίναν ροζ.
Όποιος συνήθισε να είναι με τους ισχυρούς, δεν μπορει να βλέπει το άλλο μαγαζί να κάνει παρέλαση και αυτός να τρέχει στα ψιλικατζίδικα -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ δεν έχω δει ποτέ αριστερούς να βγαίνουν παγανιά με μαχαίρια, να την πέφτουν μέσα σε σπίτια και να μαχαιρώνουν τυχαίο κόσμο στο μετρό.Σίγουρα υπάρχει διαφορά στο είδος της 'βίας'.
Όμως αντιλαμβάνεσαι ότι τα γιαουρτώματα, οι τραμπουκισμοί, τα γκαζάκια αλλά και τα άπειρα περιστατικά του στυλ (πετυχαμε φασίστες στο τάδε μέρος και τους δείραμε) που πολλάκις αναφέρονται στο indymedia, νομίζω ότι τεκμηριώνουν την ύπαρξη ΚΑΙ αριστερόστροφης βίας.
Ούτε εξισώνω, ούτε δικαιολογώ το παραμικρό - απλώς το αναφέρω.
Αυτά tifosi είναι έργα ασφαλιτών.
Αν θες μια γνήσια αγανακτισμένη, αχρωμάτιστη, αυθόρμητη κλπ εκδήλωση αντίθεσης δες την παρακάτω
ΚΑΜΙΑ σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που σκούζουν ε;
-
Η απάντηση μου κινείται στα πλαίσια του 'ο Έντης βλέπει γύρω του φορουμίτες που δεν έχουν τι να γράψουν'Εγώ έκανα μια απλούστατη ερώτηση.
Το να ρωτήσω τι καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι για την στάση της Δημαρ στο topic περί 'μετά τις εκλογές', τώρα γίνεται δεν έχω τι να γράψω. ΟΚ, μάλλον συνεχίζεις να απαντάς σαν να είχες τον εαυτό σου απέναντί σου.Εσύ έδωσες μια απάντηση με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (τι ψάχνεις για κωλοτούμπες, τράβα δες το σύριζα κλπ κλπ κλπ) ύφους που είσαι ο μόνος που χρησιμοποιεί με τέτοια συχνότητα. Αν όχι ο μόνος, σίγουρα μεταξύ των βασικών εκφραστών.
Και σίγουρα δεν είχε καμία επαφή με αυτό που ρώτησα. Γενικότερα, δε, ούτε για εξεύρεση κωλοτούμπων ψάχνομαι ούτε για τέτοιου είδους κριτική.
Οπότε, sorry, αλλά απάντησες κατά πως έγραψα νωρίτερα.
Εκλογές 2012 The Day after Tomorrow [#4]