-
Καλησπέρα,
έχω ένα αυτοκίνητο (2003 Κατασκευή, 2006 εισαγωγή στην Ελλάδα) το οποίο μου τράκαραν από πίσω ενώ ήμουν σταματημένος σε φανάρι. Πήγα το αυτοκίνητο σε φανοποιείο, ο υπεύθυνος του οποίου μου είπε πως αδυνατεί να βρει μεταχειρισμένο πίσω προφυλακτήρα για το συγκεκριμένο μοντέλο ( έχει αναβαθμισμένο πακέτο από το εργοστάσιο) και θα παραγγείλει καινούριο. Τι να κάνω, συμφώνησα. Τώρα η ασφάλεια απαιτεί να συμμετάσχω στα έξοδα αγοράς του προφυλακτήρα με 30 % γιατί ισχυρίζεται πως το αμάξι είναι παλιό.
Έχει δίκιο η ασφαλιστική ή πρέπει να το 'πιέσω' λίγο το θέμα; Γνωρίζει κάποιος;
-
Καλησπέρα,
έχω ένα αυτοκίνητο (2003 Κατασκευή, 2006 εισαγωγή στην Ελλάδα) το οποίο μου τράκαραν από πίσω ενώ ήμουν σταματημένος σε φανάρι. Πήγα το αυτοκίνητο σε φανοποιείο, ο υπεύθυνος του οποίου μου είπε πως αδυνατεί να βρει μεταχειρισμένο πίσω προφυλακτήρα για το συγκεκριμένο μοντέλο ( έχει αναβαθμισμένο πακέτο από το εργοστάσιο) και θα παραγγείλει καινούριο. Τι να κάνω, συμφώνησα. Τώρα η ασφάλεια απαιτεί να συμμετάσχω στα έξοδα αγοράς του προφυλακτήρα με 30 % γιατί ισχυρίζεται πως το αμάξι είναι παλιό.
-
Καλησπέρα,
-
Τί αμάξι είναι αυτό και δεν υπάρχει στην Ελληνική επικράτεια ένας μεταχειρισμένος προφυλακτήρας? Μήπως σου λέει μαλακιούλες ο τύπος στο συνεργείο?
Είναι πολύ 'στάνταρ' και φυσιολογικά αυτά που σου λέει η ασφαλιστική. Αφού ο προφυλακτήρας που είχες ήταν του 2003, θέλεις να βάλεις του 2012 και να μην πληρώσεις? -
Μια ερώτηση έκανα γιατί δεν έχω ξανατρακάρει... Άμα ήξερα, δε θα ρώταγα.
Όσο για το αν θέλω να βάλω καινούριο προφυλακτήρα, κάποιος θα μπορούσε να πει πως το αμάξι μου το είχα 'πένα', ατρακάριστο και τέλειο και ενώ ήμουν σταματημένος κάποιος έσκασε από πίσω και το έκανε μαύρο χάλι. Και ναι, αφού δεν έχω την παραμικρή ευθύνη, κανονικά θα έπρεπε να τα βάλουν όλα καινούρια, όπως είχα το αμάξι μου δηλαδή.
-
Και η ασφάλεια και ο μηχανικός σου βλακείες λένε, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Στο θέμα της ασφάλειας όμως συμβαίνει το εξής. Μπορείς να κινηθείς εναντίων της δικαστικά. Φαντάζομαι ότι αρνείται να πληρώσει η ασφάλεια του άλλου έτσι? Επίσης έχεις νομική προστασία?
Εάν έχεις, τότε κινήσαι εναντίων τους δικαστικά και σε μερικά χρόνια που θα γίνςι το δικαστήριο θα αποζημειωθείς. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ.
Αν δεν έχεις νομική, ή έχεις να κάνεις με τη δική σου ασφαλστική, τότε την πάτησες, γιατί η διαδικασία και ακριβή είναι και χρονοβόρα. Οπότε δεν νομίζω να θες να μπλέξεις με δικά σου έξοδα.
Στην τελική εκεί πατάνε.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τί αμάξι είναι αυτό και δεν υπάρχει στην Ελληνική επικράτεια ένας μεταχειρισμένος προφυλακτήρας? Μήπως σου λέει μαλακιούλες ο τύπος στο συνεργείο?
Είναι πολύ 'στάνταρ' και φυσιολογικά αυτά που σου λέει η ασφαλιστική. Αφού ο προφυλακτήρας που είχες ήταν του 2003, θέλεις να βάλεις του 2012 και να μην πληρώσεις?Στανταρ μπορει να ειναι (απο τη μερια της ασφαλιστικης), φυσιολογικα δεν ειναι καθολου ομως. Ευτυχως συμφωνουν μαζι μου κ τα δικαστηρια, που απο οσο γνωριζω εδω κ καμποσα χρονια δεν αναγνωριζουν παλαιοτητες κ αλλες τετοιες μαλακιες. Ολα αυτα βεβαια σημαινουν νομικη οδο με οτι αυτο συνεπαγεται.
-
αν η ασφαλιστικη βρει μεταχ προφυλακτηρα του 2003 και στον βαλει θα εισαι οκ η προτιμας να δωσεις καν 100-αρικο και να ειναι καινουργιος και ολα καλα?..(ειναι μια αποψη και αυτη)
Επισης τη συμμετοχη 30% την ζηταει μονο στο προφυλακτηρα η και στην εργασια και βαψιματα και βαλε βγαλε..?
Σε αυτη την περιπτωση, ζητα απο τον φανοποιο να τιμολογησει τον προφυλακτηρα **ειτε σαν μεταχ **(αν και θα ειναι καινουργιος) **ειτε να τον ΥΠΟ-τιμολογησει **και τη διαφορα να τη βαλει-περασει-μεταφερει καπακι στην εργασια του..οποτε εσυ πληρωνοντας το 30% του υποτιμολογημενου η και 'καλα μεταχ' προφυλακτηρα θα τη βγαλεις πιο ανωδυνα...και ο φανοποιος θα πληρωθει χωρις να χασει.
μηπως λεω βλακειες?..διορθωστε με
-
Επειδη ειχα μια ζημιουλα και εγω τελευταια στο αυτοκινητο,συνηθως η δικη σου ασφαλιστικη στα κανει αυτα και οχι αλλη.Επειδη ετυχε να τρακαρω με αμαξι που ειχε φιλικη ασφαλεια με τη δικη μου ετσι εγινε και πληρωσα ενα 10% για τη ζημια που ειχε γινει αλλα μονο στα ανταλακτικα και οχι σε εργασια.
-
Συγνωμη ,αλλα αν καταλαβα καλα δεν ειχες υπαιτιοτητα και πληρωσες κιολας??Με πιο σκεπτικο??
-
Με τη λογική ότι το αμάξι μου είναι παλιό και η ασφαλιστική δε δικαιολογεί την τοποθέτηση καινούργιου προφυλακτήρα αλλά μεταχειρισμένου. Η ασφαλιστική ζητά να συμμετέχω στα έξοδα του προφυλακτήρα μόνον.
Τι υπαιτιότητα να έχω; Σταματημένος σε φανάρι ήμουν και ο άλλος γλίστρησε και έσκασε πίσω μου διαλύοντας τον προφυλακτήρα μου και ένα κομμάτι λαμαρίνας από πάνω.
Να είμαι ειλικρινής, σε δικαστήρια δεν έχω καμιά όρεξη να πάω, έξοδα σημαίνει... Ελπίζω να μπορέσω να ρίξω το ποσοστό από 30 % σε μικρότερο...
Ερώτηση περί συμμετοχής στα έξοδα μετά από τρακάρισμα